2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
valla Allah razı olsun herkes moralimi bozuyordu cesaret verdin moral verdin bafo saol
Rabbim sana ve bebeğine sağlık sıhhat versin uzun ve güzel bir ömür versin inşaAllah..
hiç korkma arkadasım inan allah o sancılar dayanma gucunu de verıyor ınan nasıl gectıgını anlamayacaksın bıle

Bafo hadi allah kolaylıkla kurtardı,gözünaydın canım. Analı babalı büyütsün evladınıda.

Allah yardimcin olsun

çok geçmis olsun canim, doktora falan gittiniz mi ya bi gostereydin.

yok gitmedim zaten burda ilçedeyiz doğru dürüst bi doktor yok yarın mersine gitçes çok ağrırsa orda giderim belki sağ ayağım hafif ağrıyo şimdi çok kötü değil ilk anda çok acıdı kramp girmiş gibiydi :S

hiç korkma arkadasım inan allah o sancılar dayanma gucunu de verıyor ınan nasıl gectıgını anlamayacaksın bıle

Allah razı olsun.. inşaAllah dediğin gibi olur

slm arkadaşlar kısmet olursa bende yarın 8:30 da sezaryana giricem dualarınızı eksik etmeyin allah bekleyen herkesi yavrularına kavuşursun kavuşanlara da analı babalı büyütmek nasip etsin ilk çocukta hiçbirşey değilmişmeğer benim 4 yaşındaki oğlumda şimdi beni bekleyecek dışarda buda gerçekten zormuş inş yarın bu saatlerde hem elifime hemde bizi dışarda bekleyen oğluma kavuşmuş olurum herkese hayırlı doğumlar...

Allah yardımcın olsun kolaylıklar versin inşaAllah..
yawrularını sana seni de onlara bağışlasın...,
ben de oğluşuma kavuurum en yakın zamanda inşaAllahhh....

selam kizlar ben geldim hastaneye gittik hemenaldilar doktor önce ultrasonla bebegi inceledi hersey iyi dedi sonra alttan bakti 2cm acilmis dedi daha sonra nstye koydular sancim 50 60 arasi cikti eve gitmemi yarin kendi kadín doktoruma gitmemi söylediler herhangi birsey olursa hemen gelin dediler hala kanamam var ama agrim yok bugün bekliycem kanama fazlalasirsa tekrar gidicem simdilik bukadar biraz dinleneyim yorucu birgündü hepinize cok tesekkür ederim dualariniz icin sonra görüsürüz

ay cnm Allah analı babalı büyütsün.çok güzel şeyler yazmışsın inşallah bizde bir avazda doğururuz......

çok geçmiş olsun cnm...kanama iyi değildir herhalde istersen kendi doktoruna da bir görün cnm??

kuzeyimi yıkadım kendi kendine uyudu akşama kadar kalkmaz kesin
gece de uyutmaz :18:
dün gece oğlum uyanmış ağlıyo bende anlamıyorum anlamaya çalışıyorum bakarak
sonra sinirli sinirli baş parmağını ağzına götürdü emiyo
bende aa acıkmış dedim aldım kucağıma emzirdim :))
insan yorgun olunca hakkaten salak gibi oluyo ya

oho kaç kere çıktım :) ben duramam o kadar evde eskidenmiş onlarrr

doğru eskiden onlar
da beni çıkarmıyolar
işime de geliyo ama
bebeğin ağzına mı 3 damla nar?
gece çok ağlaması olmuyor ama ağladığında sıkayım ?
ay allah korusun amelıyattan snr bı kez hapşurdum da 10 dk agladım snr :S
ayy ben gülemiyordum ağlıcak gibi oluyordum çok fena :s
kızlar düşen göbekleri ne yapmayı düşünüyorsunuz...??
üniversiteye gömecem inşallah
Galatasaray Lisesine gömcez :)))

güzelll

misafirlerim gelmek üzere gelmecden yazayım dedim yine gelirim öpüldünüz

Allah yardımcın olsun
inşaAllah hayırlı haberlerini alırız en yakın zamanda
senin yawruşun gelmeye niyetlendi artık galiba :)

Yeni doğan çocuğun ağzına hurma sürme hususunda bilgi verir misiniz?
Kullanıcı: yolcuu1337 | Tarih: 09-Ocak-2008, Saat: 1307

Cevap
Değerli Kardeşimiz;

Çocuğa Yedirilecek İlk Gıda (Tahnik):

Yeni doğan çocuğa tatlı bir şey çiğneyerek ağzına vermek, dudağına sürmek Sünnet-i seniye’dir. Bunu sâlih bir kimsenin yapması ise menduptur. Kuru üzüm ve şeker gibi tatlılarla yapılabilirse de kuru hurma ile yapmak müstehaptır, daha faziletlidir.

Hazret-i Âişe -radiyallahu anhâ- Vâlidemiz der ki:

“Yeni doğan çocuklar Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem-e getirilirdi. O da bunlara mübarek olmaları için duâ eder ve ağzında yumuşattığı hurmanın suyunu çocuğun ağzına sıkardı.” (Müslim: 2147)

Görüldüğü üzere Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz, yeni doğan çocuğun midesine ilk inen gıdaya dikkat etmekte ve bunun ana sütünden başka birşey olmasını istemektedir. Nitekim çeşitli rivayetler, bu ihtimamı sadece kendi torunları için göstermeyip bir prensip olarak bütün müslüman çocuklarına uyguladığını ifade etmektedir.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
10-Ocak-2008 - 15:44:25

Okunma Sayısı: 726

-alıntıdır-

arkadaşlar acaba anne karnında bebeğinin hıçkırdığını hisseden var mı?son birkaç gündür bebeğimin hıçkıyor mu acaba deyip duruyorum kendi kendime...

doktordan geliyorum kızlar oğluşum gayet hayatından memnun bize gülücükler attı,eller salladı ama hala gelmeye niyeti yok :)))
sancım çıkmadı 8'di,herşey çok normal dedi 3400gr olmuş,beklemeye devam dedi cumartesi,arefe günü ve en son bayramdan sonraki cumartesi günü gidicem hala gelmemiş olursa artık bekleyemeyiz dedi,tek dileğim oğlumun en kısa sürede sağlıkla gelmesi çünkü artık gelişimini tamamlamış,doktorum o da sancı bekliyor dedi :))) hadi hayırlısı bakalım kızlar hepimiz için,sizden de güzel haberler bekliyorum

bafo ne kadar güzel cesaret verdin bize doğum hikayenide merakla bekliyorum,epiduralsiz normal doğum yapmışsın sanırım tebrik ederim canım maşallahh analı babalı büyüsün

zeyn oğluşun harekete geçmiş gözünaydın yakında gelecek gibi annesi bence sen yarına doğurursun hayırlısı olsun canım,dualarımız seninle...

naner ben uzun zamandan beri hıçkırıklarını hissediyorum,çok keyifli...

arkadaşlar acaba anne karnında bebeğinin hıçkırdığını hisseden var mı?son birkaç gündür bebeğimin hıçkıyor mu acaba deyip duruyorum kendi kendime...

ben hissediyorum,son 2-3 haftada hissetmeye başladım,her gün en az 1 kez hıçkırık tutuyo bebişimi,çok komik oluyo oooy yerim ben onun minik hıçkırıklarını

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…