diyor Hamilelik (Gebelik) Dneminde Gvenli ecekler-gebelik.org sitesinde. ay ahududu çayi bulamadim ya belki dogumumu baslatir diye içmek istiyorumHalbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.
Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için kullanılmaya devam etmektedir.
Bunlar yanında üçüncü bir grup bitki çayı ise artık hemen her markette rastlayabileceğimiz isimlerini az duyduğumuz veya hiç duymadıklarımız: Fesleğen, Biberiye, Lavanta, yaban mersini, sarı kanturon, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba bunlara örnek verilebilir. Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.
Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bazı bulgular bile mevcuttur.
Özet olarak hamilelik döneminde bitkisel çaylara masum gözüyle bakmak yerine günümüzde kullanılan ilaçların kökeninde bitkiler olduğu gerçeği göz önünde bulundurulmalı ve bitkisel çayları kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.
Bitkiler her zaman masum değildir.”Bitkisel tedavi ilaç tedavisinden iyidir” düşüncesiyle aktarlardan içeriği ve ne işe yaradığı bilinmeyen bitkilerin alınması ve kullanılması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bitkisel tedavi ancak bu konuda özel eğitim almış bir doktor tarafından yürütülebilir.
diyor Hamilelik (Gebelik) Dneminde Gvenli ecekler-gebelik.org sitesinde. ay ahududu çayi bulamadim ya belki dogumumu baslatir diye içmek istiyorum
hayır canım benim yıkamayın dediler silme yöntemiyle temizleniyoruz henüz..göbek düştükten sonra da 2 gün yıkanmıcakmış.asoş prop hiç mi yıkamadınız bebeklerinizi hiç mi
iyi akşamlar kızlar...
benim de bugun dr kontrolum vardı . bebeğim kanala kısmen girmiş, zaten yürürken bacak aramda agırlık hıssedıyorum artık. haftaya cumartesıye randevu verdı ama bundan sonra heran gelebılır dedı düzenli sancı veya su gelmesi durumda gel hemen dedi. bekleme sürecine girdim bende:))
dogum fotografcısı işini sorduk. hastaneyle anlasmalı bı fotografcı varmıs onu arayıp fiyat sorucaz yarın. dr un sekreterı cekecek fotografcı işi olmazsa:)
herşey yolunda çokk şükür..
Kızlar akşamları doğurmayan kasım anneleri olarak toplanılacaktı hani? kimsecikler yok ortalıkta, yoksa herkesler doğurdu da bir ben mi kaldım?(
Gözünaydın kısmi de olsa kanala girmiş en azından, benimki aşağı inmedi bile doktor aşağı inerse nefes almandan bile hissedersin dedi, sende öyle bir rahatlama oldu mu?
ben zaten hamılelıgım boyunca pek şikayetım olmamıştı. mide yanmalarım azaldı . benim derdim de vucudumun çok su toplaması ellerim falan çok şişti, yüzüm hariç her yerım şişti::)
bende de bir dönem ödem olmuştu doktor tuzu, şekeri ve hamurişini kesti Tansiyonumda bazen yükseliyor ama protein çıkmadı çok şükür son idrar tahlilimde. Benim bebek çok yukarda olduğu için nefes alışımı etkiliyor birde yemekten sonra iyice daralıyorum.
Sen çatı muayenesi oldun mu?
selam kızlar benimde kontrolüm vardı değişen birşey yok,sancım çıkmadı sadece bir kere başta 40 oldu ama ben hiç hissetmedim..(livece seninde öyle olmuş)
bebeğim gayet memnundu yine hayatından annecim biz seni bekliyoruz sen ne zaman geliceksin dedim sanki beni duymuş gibi dil çıkardı çok güldük doktorum bu bizimle dalga geçiyor dedi :))))
pazartesi tekrar gidiyoruz 40 haftayı bitiriyorum o gün,eğer bir değişiklik olmazsa yine sancım çıkmaz bir hazırlık görmez ise doktorum artık fazla bekleyemeyiz dedi ama ben bütün ümidimle bekliyorum dilerim oğlum daha fazla bekletmez beni ve bayrama gelir
Canım 20sine randevu verdı o gün bakcak çatıma. Tırsıyorum ama bakalım:S
selam kızlar benimde kontrolüm vardı değişen birşey yok,sancım çıkmadı sadece bir kere başta 40 oldu ama ben hiç hissetmedim..(livece seninde öyle olmuş)
bebeğim gayet memnundu yine hayatından annecim biz seni bekliyoruz sen ne zaman geliceksin dedim sanki beni duymuş gibi dil çıkardı çok güldük doktorum bu bizimle dalga geçiyor dedi :))))
pazartesi tekrar gidiyoruz 40 haftayı bitiriyorum o gün,eğer bir değişiklik olmazsa yine sancım çıkmaz bir hazırlık görmez ise doktorum artık fazla bekleyemeyiz dedi ama ben bütün ümidimle bekliyorum dilerim oğlum daha fazla bekletmez beni ve bayrama gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?