Selam anneler...Kabus gibi bir hafta ve kabus gibi bir doğum yaşadım...pazartesinden çarşamba akşamına kadar açıklık oluşsun diye en yüksek doızda sunni sancı çektim en az 30 tuşe yedim ama malesef açıklık 3 cm den ileri gitmedi...hastaneye benden sonra gelen herkes 80 sunni sancıyla doğurup doğurup taburcu oldu bana doktor her gün daha agresif ağrılar deneyeceğiz dedi ve en sonunda 120*130 a çıktı sancılarımın kademesi ben hala doğuramıyorum ama aralıklarıda 30-40 saniye yani bu çektiğim sancı doğumun son 5 dakikasında çekilen bir ağrıymış...tam 8 saat nefes bile alamadan sancı çektim en agresifinden...yumruklarımı vurduğum yerler morardı o derece yani...bunu moral bozmak için yazmıyorum yani olmayacaksa olmayacak demektir sezeryen en kestirme çözüm...çarşamba akşam 4 de benim ne sancı çekecek halim kalmıştı, ne açıklığım oluşmuştu nede oluşsa bile doğum yapacak enerjim kalmıştı...bu arada suyumda boşalınca acil sezeryene alındım...
çok çok geçmişler olsun canım:S senin bu durumunu yaşayan bir arkadaşım olmuştu ben de ondan sonra normal doğum diye ısrar etmedim hiç.zaten anestezi uzmanı da bana demişti duni sancıyla doğum şansı çok düşük diye.Ben de ne kendimi ne de kızımı riske atmamak için sezaryen seçtim çünkü çok da kolay olmayacaktı doğumum.ameliyethaneyi hatırlamıyorum bile kıvranmaktan eline bıçağı verseler kendim keseceğim karnımı...eşime beni yanlız bırakırsan camdan atarım kendimi demişim...en son ellerim yüzüm dudaklarım uyuşunca bu doğumdan sağ çıkamayacağımı hissettim bari kızım kurtulsun diye dualar ettim...
Sezeryen kısmı işin en güzel kısmıydı...ama narkozdan 4 saat uyanamadım...öncesindeki 3 günlük sancı çekmenin etkisiyle sanırım...
Kızım 3200 ve 50cm boyunda çok şükür sağlıklı bir bebek...ama ben bir haftada kızımı hem normal hem sezeryenle doğurdum...bebeğimin başı kanala girmişti kanaldan çıkardılar onu tekrar...doktorumun kurbanıoldum en baştan açıklık oluşmayınca beni pazartesi bile sezeryene yönlendirebilirdi...
maş 41haftandasınnn nasıl sabrettein o kadar maşş sanaa.benim eller ayaklar şişti 2doğumum eşim dio buğün gdelim alalım artık diee sana helal olsunn
Teşekkürler Asocum sende güle güle büyüt yavrunu analı babalı sağlıklı mutlu uzuuun ömürleri olsun bebeğinin...Gerçekten sezeryen seçilecek kadar güzel bir doğum yöntemiymiş denedim ve gördüm...
Az önce eşim aradı kızımn sarılığı yüksek çıkmış gelip beni alacak ve hastanede yatacakmışız tekrar dua edin kzıma arkadaşlar...
Çok geçmiş olsun canım ya.allah acil şifalar versin:STeşekkürler Asocum sende güle güle büyüt yavrunu analı babalı sağlıklı mutlu uzuuun ömürleri olsun bebeğinin...Gerçekten sezeryen seçilecek kadar güzel bir doğum yöntemiymiş denedim ve gördüm...
Az önce eşim aradı kızımn sarılığı yüksek çıkmış gelip beni alacak ve hastanede yatacakmışız tekrar dua edin kzıma arkadaşlar...
Neden böyle bir genelleme yapıp beddua ediyorsun anlamadım???????Yurtdışındaki doktorlar çok mu iyiler???? yurtdışında yaşayanların türkiyeyi bu denli kötülemeleri beni çıldırtıyor.Türkiyede gerçekten iyi doktorlar var.Bence yazarken daha dikkatli yazın.burda birkaç kişi daha var Türkiyedeki doktorları kötüleyen hakkaten bunu hepinize birden yazıyorum yeter!Allah belalarini verecek bu turkiye'deki doktorlarin :95: :88:
ya kolaylarina geliyor diye sezeryan ypiyorlar yada para için yada boyle bayram tatili için. Allah sifalar versin canim insaallah iyilesir bebegin
Allah anali babali buyutsun insaallah
ben çok uyuduğundada korkuyorum hemen uyandırıyorum uyumadığı zamanda acaba rahatsız mı diye korkuyorum iyice kafayı yedim yani
ah canım ya ne zorluk çekmişsin ne büyük acı yaşamışsınhllyvz canım çok geçmiş olsun öncelikle bebişininde tez zamanda sarılığı geçer inşallah
yaşadıkların yazdıkların beni çok etkiledi ben 9 ay bu topicte hiç ilk doğumumu anlatmadım kimse etkilenmesin diye ama seni az çok anlıyorum o doğum sancıları insanın psikolojisini alt üst ediyor eğer çok uzarsa.ben sadece 12 saat doğum sancısı çektim ilk bebeğimde önceki 12 saatteki sancıyı saymıyorum üstelik 500 gramlık bir bebeği doğurmak için deli gibi sancı çektim ölüceğini bile bile sancı çektim ve doğurdum sonra eşini düşürmek için birde suni sancı yedim akabinde kalan parçalar temizlensin diye kürtaja girdim. sabah hiçbirşeyim kalmamıştıtaş gibiydim her işimi gördüm
sana demem şuki canım ben okadar sancıyı çekip kaybettim yavrumu ve hep dedimki 10-1000 katını çekseydim yavrum kucağımda olsaydı o yüzden şükret evet seni anlıyorum zor olmuş ama bebeğin kollarında
benim doktorum yaşadıklarımdan sonra 2. hamileliğimde bana hep bu bebek kıymetli riske atmıycam dedi seni sezeryan yapıcam dedi zaten bebeğin eşi aşada olduğundan sonra yukarı çıkmıştı ama yinede riske atmıycam dedi ne doktor ne ben diretmedik ve sezo oldum ne olduğu hiç önemli değil hepsinin ağrısı acısı gelip geçiyor sonu güzel olsun yeterki
Biz de şimdi kızımı yıkadık annemle.göbek düşmedi ama doktoru arayıp sordum şimdi.alkolle iy temizleyin yeter dedi.Misler gibi olduk rengimiz açıldı valla:))))
ah canım ya ne zorluk çekmişsin ne büyük acı yaşamışsın(( 5: çok üzüldüm
Annem ve eşim SUEDA yı doktora götürdüler hiç durmadan ağladığı için inşallah şifası bulunur çünkü ağlamaktan sesi kısıldı yavrumun hiç bişey kar etmiyor onu sakinleştirmiyor....İnşallah sizler ve bebekleriniz iyisinizdir...
Son olarak klasik bir cümlenin haklılığını hissettim ANNE OLMAK HERŞEYE DEĞER...SONUNDA ANNE OLUNACAKSA ÇEKİLEN BÜTÜN ACILAR KUTSALDIR...
bu arada sulu göz modunda geziyorum gülerken bile gözle dolu dolu offf çok utanıyorumbi toplasam bi alışsam anneliğe şu 40 bi geçse bi parise gitsek kızımla şöööyle bi gezip alış-veriş yapsam şu kilolardan bi kurtulsam sam sam sam ne çok şey istiyorum yavvv
of bi eşofmanla kalakaldım dolap yığma giysi ve ben hiçbirine sığamıyorum
kızımın bile birsürü eksiği çıktı off pofff püfff
çooook çalışmam gerek çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?