2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aşı bize ateş yaptı
yarım saat önce emzirdim emzirdim bir türlü durmuyor, ağlamıyor da sürekli ık ık kafası bi sağa bi sola noluyo oğlum dedim sonra dikkat ettim bu çocuk sıcaaak dedim anneme. baktık elle hafif var gibi dedi annem. ateşölçerle kulağından ölçtüm 37,8 çıktı :S allahtan erken farkettim, biraz soydum üstünü, altını falan değiştirdik. az önce 36,9 a indi pf. ilk aşı ateş yapmaz diyolar ama tetikte olun, bize yaptı. erken farketmeseydim çıkıcaktı belki daha fazla :S :S

Son düzenleme:
krdln25 boşver annen bile olsa daral geliyor zaten bir süre sonra en iyisi tek başına halletmek işi. ben bebeğimi kendim yıkamaya başladım çünkü kimse yok ankarada yanımda. kocam geldiğinde de bizim oğlan gece uykusuna yatmış oluyor uyuyan çocuğu uyandırıp da yıkayamıyoruz.
yıkamak için file aldıysan müthiş kolaylık bebek filede rahat ediyor kendini güvende hissediyor, tavsiye ederim.. herşeyini önceden hazırlayıp 5 dakikada yıkıyorum.. mis gibi.
eğer suyu seviyor ağlamıyorsa cesaret et yıka derim.

sağol hayatım
dikkat edin edin canım ateş yapmaz dediler ama demek ki her bebekte aynı değilmiş :S

canım geçmiş olsun,kıyamıyorum ben bu bebeklere hiç ya,off hele kan alma falan aklıma geldikçe içim acıyo.Ben nasıl gidicem bebeğimin topuk kanı için bilmiyorum

canım ya sıkma cnını sakın,bebeğini düşün stres yapma.Eşinle halledersiniz,herşeyin üstesinden geliyo insan yavrusu için.Aslında bi yöndende iyi böyle yalnız kalmak,herşeyi daha çabuk öğreniyorsun,bebeğinle daha iyi zaman geçiriyorsun

Asenam inşallah en kısa zamanda rahatça doğurursun,muhteşem ötesi bir duyguymuş bu.

gripin benim kızımda bugün 3 günlük bende emziremediğim için mama veriyorum kaç öğün veriyorsun ben alışmasın diye az veriyorum ama doymuyor diye üzülüyorum :97:

Valla canım ben yeterki doysun,rahat olsun diyesabaha kadar her öğünde 30-40ml veriyorum.Genelde 7-8 öğün oluyo.Çok üzülüyorum ama yeterki doysun,aç kalmasın diye mecbur kalıyorum napayım

Teşekkürler yarencim,kavuştum minik perime,hayatımın en güzel aşkınaArmut ve ayva hoşafı yaptırıcam anneme şimdi canım

tatlım stres olma sakın. o emmeyi öğrenecek sende emzirmeyi..biz hala tırmalıyoruz

canım ya acayip gerilip üzüntü yapıyorum bebeğimin o halini gördükçe.Nasıl cebelleşiyo memeyle anlatamam,kıpkırmızı olup hıçkıra hıçkıra ağlıyo.Allahım ya hiç ucum yok,dümdüz.Kendime öyle kızıyorumki artık:84:

Pompayla sağıyorum uç tam çıktı derken 10-15 saniye sonra tekrar içine gidiyo.Biberon emmekten bebeğimin dudakları bile kabuk kabuk soyuldu,ooooffff

sağol canım, topuk kanı yine daha kolay elden kan aldırmaya göre. sen yanında durma canım dışarı çık anca öyle dayanılıyor.. kabuk kabuk soyulması biberondan değil toprağınkiler de kabuk kabuk oluyor arada..

benim de sol göğsümün hiç ucu yoktu onu pek vermiyodum. aa baktım ki köreldi artık ondan cok az süt geliyo. başladım pompaya sağmaya. yani ucu yoksa bol bol sağ o göğsünü hem körelmez hem ucunu çıkarır biraz.
toprak artık sol göğsümü alıyo çenesi kuvvetlendi çünkü kavrayabiliyor. stres yapma ama en önemlisi.. biraz büyüsün alacak emin ol..

Son düzenleme:
inşallah bijocum,inşallah emmeyi öğrenir en kısa zamanda,göğüslerim şişmeye başladı,ağrıyo.Sütüm artacak belli,tek iş kızımda bitiyo artık

off kızlar yaaa masal memeden emmiyor cıldıracağım biberona o kadar cok alıstı ki ağzından süt akıyor tenezzür edip yutmyor bide cok ağlıyor.. bu günden sonra alısır mı kimkocamanda oldu ama tembelleşti kızım.. gerci onun suçu yok başlarda mama ile besledikleri icin cocuk adapte olamıyor cok üzülüyorum hemen sütün etkileniyor 2 gündür sütüm azaldı .... herşeyi yapıyorum 60 cc den fazla cıkmıyor masal 120 yiyor kızıma yetememek beni yine cok üzüyor böyle kısır döngü .... zeynebin dediği su sekerli suyu deneyim diyorum düşününce bile midem kalkıyor onu hergün yapmamız mı gerekli offfff

selam kizlar..herkes çok iidir inşallah..
ben uykusuzluktan tükenmek üzereyim.
emzirmediğim zamanlarda süt sağiyorum sürekli.su ve türevlerini içmekten altüst oldum.
sürekli besliyorum benim cadıyı.kucağimdan inmek istemio memede uyicakmiş hanım.memedeyken uyutmamaya çalişiyorum emme süresi boyunca.
gidikliyorum ayaklarini bacaklarini.o da olmazsa soyuyorum.altini değiştirince kopariyo yaygarayi zaten.
Allahim nasil bir cacaron bu diyoruz eşimle :)))
p.tesi belli olcak bakalim ak koyun kara koyun.inşallah tartisi artmiştir bunca uğraşima.
yoksa mamaya başlicakmişiz.
saat başi emzir dedi dr.
gece 2-3 saatte bir uyandir mutlaka dedi.
sersem olmasin dedim.bişii olmaz dedi.bende önce 15 dk emziriorum gece sonra sağdiklarimdan weriorum.
D vitaminide başlatmadi dr.
bir aylik olunca başlayalim şu an ihtiyaç yok gelişim ii dedi ama kararsiz kaldim ben

bizde haberler bööle..firsat bulup giremiorum bi türlü
annemle bile konuşamiorum tlf.da.

sorma ya ben sürekli annemle kavga ediyorum ama problem bende... biz 20 günlükten sonra masalla yalnız kaldık benim secimimdi bu.. annem bile olsa evde olunca anlaşamıyorum. lohusalık bende cok sinir yaptı kadının kalbini kırıyordum bende artık cağırmıyorum haftada bir gelse aslında ilac gibi olur....

sürekli sağ memeni.ne kadar sağarsan o kadar geliyor.aa gelmiyor diye birakma.gelmese bile olsa sağ.bi süre sonra gelmeye başlio
şekerli su bi işe yaramaz diye düşünüorum.rzene çayi içiorum ben isirganda içiorum.
bi de bu süt arttiran çaylardan aliorum hergün
ayva kompostosu içiorum.çekirdeklerini bile yiyorum :))
kompostom şekersiz bu arada.
ama her sabah tahin pekmez yiyorum mutlaka.süt yaparmi bilmem ben sewdiğimden yiyorum :))
birde emzirirken ya da süt sağarken su iç.işe yario denedim.

tünaydın kızlarrr
kuzey uyutmadı değil aksine uyansın diye uğrastım
dün kulağım kocaman oldu ve duymuyo
eşim de gece4 bucukta geldi
o saate kadar nöbet tuttum
uyursam bebeği duyamam diye
eşim geldi hemen uyudum kafamı koyar koymaz zırlamaya başladı bi yandan kulağımdan acı çekiyorum bi yandan emziriyom
sabah kulağımın ağrısıyla uyandım çok kötüydü ya yastığıma iltihap akmış
dün dr a gitmiştim1000 mg lik antibiyotık verdi 12 saatte bi iç dedi 8 saatte bi içiyorum dayanamıyorum (

ha bu arada aylık kontrolumuze gittiğimizde boyu 58 cm olmus 5100 gr benşm meleğim.. Allaha sükür kötü başladık ama toparlanıyoruz....

bu arada yazdığın mesajın saatın ı göremiyorum nirde ya:S

yazdıklarını yapıyorum ama sunu farkettim ben hamile iken daha cok su icerdim seker cıkmıstı bende belki o yüzden di ama simdi resmen zorla su tiketiyorum aklıma getirmişken kendime still tea yapayım hemen... kızlar bide masal rezene cayı içmeye basladı akşamları ve onu rahatlattı gaz sorunu olan arkadaşlara tavsiye.... ama rezene cayı bebek rezene milupanın sakın normal rezene vermeyin bebişe ağır gelir

ha bu arada aylık kontrolumuze gittiğimizde boyu 58 cm olmus 5100 gr benşm meleğim.. Allaha sükür kötü başladık ama toparlanıyoruz....

maşallah canım yaaa

inşallah benim kuzumunda tartisi artmiştir.
ay ağla ağla bi hal oluyorum zaten.lohusa psikolojisi hamilelikten daha ağirmiş cidden.
Allahtan eşim çok yardimci oluyor saolsun.

en enteresan olanida doğurmak için can atiodum hergün şimdide içime geri sokasim gelio sewerken.
ay ben bunu geri koycam eski yerine diorum :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…