hofffhepiniz uyuyonuz mu nan
döndük canım. çocuk dr umuz mama ver günde 4 kere dedi aile hekimi gerek yok gayet iyi dedi. valla napcam bilemedim :S
kanını aldılar oğlumun çok ağlamış ben yanında duramadım kulaklarımı tıkadım koridora çıktım. bitince de hemen ağzına mama dayadım çok iyi oldu unuttu acısını bitince de uyudu canım benim.. sonra da kalça çıkığı ultrasonu için 15 gün sonraya gün verdiler. bebeklere yapıyolarmış her ihitmale karşı.
ordan da sağlık ocağına gittik ebe teyzesi sevdi sevdi ölçtü tarttı sonra da aşısını yaptı bacağından. beni dışarı çıkardılar ama eşim çok bağırmadı dedi. hemen emzik tıktım ağzına arabaya binince de sustu uyudu zaten kuzum. eve geldim emdi uyudu. gece uykusuna başladı yani herzamanki gibi beş buçukta. böyle canım..
az sonra gidip uyandırıcam emziricem altını acıcam uyanık tutmaya calıscam ki biraz geç uyusun gece de en azından 4-5 gibi kalksın..
slm kızlar annemle kavga ettim yine bu gün ikinci kavga oldu sorsanız ben lohusayım normal değilim ama öyle değil işte haklıyım
annemler bana yakın oturuyor doğumumdan sonra bir kaç gece yanımda kaldı sonra ben sıkıldığını farkettim her gelişinde gözü kapıda yapması gerekenleri hızlı bir şekilde yapıyor çekip gidiyor ne ilk bebeğim oluşu ne tecrübesiz oluşum umrunda değil dün akşam biraz uzanmıştım babamda bendeydi gözüm kapalı ama dalmamıştım annem babama hadi çabuk ol uykum geldi gidelim dedi babam delimisin sen bu çocuklar ne olacak dedi annemde tepki yok çok şaşırdım yine uyuyormuş gibi yaptım kalkıp gittiler bu gün öğlen geldi yine bir telaş gözü kapıda artık tutamadım kendimi gitmek istiyorsan git ben bakıyorum çocuğuma hiç bir şeye mecbur değilsin dedim hem ağladım hem konuştum sonrada çocuğumu alıp odama gittim( 1_ 2 saat sonra gitti bir arkadaşının yardıma ihyiyacı varmış akşam tekrar geldiler babamla yemekteydik babamın işi çıktı giderken sen eve geçecekmisin dedi evet 10 gibi giderim dedi ben bişey demedim hızla cereni yıkadı ben doyurdum baktım yine bir telaşı var ceren yanımda yatıyordu çocuğu yerine alıyım dedi kalktım ben yatırırım sen git bir sürede uğramada kafanı dinle dedim elimden geleni yapıyorum dedi gözün hep kapıda dedim gözüm kapıda olsada geliyorum ya dedi tamam dedim ben birşey demiyorum artık beni resmen kovuyorsun dedi gitti işi olsa neyse kardeşlerimde küçük değil biri 20 biri 22 yaşında kal derim diye ödü kopuyor uykusuzluktan kızarmış gözlerime ayakta zor duran halime rağmen bir türlü sakinleştiremiyorum kendimi abatrtıyormuyum bilmiyorum ama çok zoruma gitti ben kızımı ilerde asla yalnız bırakmıcam annemdende ummazdım hiç artık arasada telefonu açmıcam birde şu çocuğu yıkamaya cesaaret edebilsem saatlerdir ağlıyorum ya şoktayım resmen siz kendinizmi yıkıyorsunuz ben çok korkuyorum
slm canım.. ben 39+2 deyım.. yanı bır hafta kadar diye zaman var anladıgım kadarıyla... dr bana zayıf diye üzülme çabuk toparlar kendını dedi.. saglıklı olsun yeter.. ben obazite olmasından korkarım dedi.. zaten gunu dolmadan sunı sancı verilirse sezeryanla bitiyormuş... dr bile karşı çıktı.. 40. haftadan önce suni sancı verilmezmiş yani.
benım diger dr a kalsa dun sezeryana alacaktı... ben istemedim..
hayırlısı ise doguralım inşallah.. bu bekleyişte guzel.. bır agrıyı beklemek... hemde özlemle... :)))
gripin benim kızımda bugün 3 günlük bende emziremediğim için mama veriyorum kaç öğün veriyorsun ben alışmasın diye az veriyorum ama doymuyor diye üzülüyorum :97:
gripin bebişin hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün cnm kavuştun guuzcuğuna sende :))
benım sütüm 3.günü geldi bende gelmeyınce panik yapmıştım ..maşallah şimdi baya çok gelıyor.
armut hoşafı,yeşil mercimekli bulgur pilavı , taze soğan, boza sütü arttıyor
tatlım stres olma sakın. o emmeyi öğrenecek sende emzirmeyi..biz hala tırmalıyoruz
Pompayla sağıyorum uç tam çıktı derken 10-15 saniye sonra tekrar içine gidiyo.Biberon emmekten bebeğimin dudakları bile kabuk kabuk soyuldu,ooooffffevet gripincim stres yapma bende morelimi bozup duruyordum niye yok die ama simdi iyice cikti bide el pompasi kullaniyorum o dahada cok cikardi simdi rahat emiyor oglum ama benim aksam 8 den sonra sutum cok az oluyor ogluma mama veriorum sabaha kadar kac kere kalkarsa :26:
sağol canım, topuk kanı yine daha kolay elden kan aldırmaya göre. sen yanında durma canım dışarı çık anca öyle dayanılıyor.. kabuk kabuk soyulması biberondan değil toprağınkiler de kabuk kabuk oluyor arada..canım geçmiş olsun,kıyamıyorum ben bu bebeklere hiç ya,off hele kan alma falan aklıma geldikçe içim acıyo.Ben nasıl gidicem bebeğimin topuk kanı için bilmiyorum
canım ya acayip gerilip üzüntü yapıyorum bebeğimin o halini gördükçe.Nasıl cebelleşiyo memeyle anlatamam,kıpkırmızı olup hıçkıra hıçkıra ağlıyo.Allahım ya hiç ucum yok,dümdüz.Kendime öyle kızıyorumki artık:84:
Pompayla sağıyorum uç tam çıktı derken 10-15 saniye sonra tekrar içine gidiyo.Biberon emmekten bebeğimin dudakları bile kabuk kabuk soyuldu,ooooffff
slm kızlar annemle kavga ettim yine bu gün ikinci kavga oldu sorsanız ben lohusayım normal değilim ama öyle değil işte haklıyım
annemler bana yakın oturuyor doğumumdan sonra bir kaç gece yanımda kaldı sonra ben sıkıldığını farkettim her gelişinde gözü kapıda yapması gerekenleri hızlı bir şekilde yapıyor çekip gidiyor ne ilk bebeğim oluşu ne tecrübesiz oluşum umrunda değil dün akşam biraz uzanmıştım babamda bendeydi gözüm kapalı ama dalmamıştım annem babama hadi çabuk ol uykum geldi gidelim dedi babam delimisin sen bu çocuklar ne olacak dedi annemde tepki yok çok şaşırdım yine uyuyormuş gibi yaptım kalkıp gittiler bu gün öğlen geldi yine bir telaş gözü kapıda artık tutamadım kendimi gitmek istiyorsan git ben bakıyorum çocuğuma hiç bir şeye mecbur değilsin dedim hem ağladım hem konuştum sonrada çocuğumu alıp odama gittim( 1_ 2 saat sonra gitti bir arkadaşının yardıma ihyiyacı varmış akşam tekrar geldiler babamla yemekteydik babamın işi çıktı giderken sen eve geçecekmisin dedi evet 10 gibi giderim dedi ben bişey demedim hızla cereni yıkadı ben doyurdum baktım yine bir telaşı var ceren yanımda yatıyordu çocuğu yerine alıyım dedi kalktım ben yatırırım sen git bir sürede uğramada kafanı dinle dedim elimden geleni yapıyorum dedi gözün hep kapıda dedim gözüm kapıda olsada geliyorum ya dedi tamam dedim ben birşey demiyorum artık beni resmen kovuyorsun dedi gitti işi olsa neyse kardeşlerimde küçük değil biri 20 biri 22 yaşında kal derim diye ödü kopuyor uykusuzluktan kızarmış gözlerime ayakta zor duran halime rağmen bir türlü sakinleştiremiyorum kendimi abatrtıyormuyum bilmiyorum ama çok zoruma gitti ben kızımı ilerde asla yalnız bırakmıcam annemdende ummazdım hiç artık arasada telefonu açmıcam birde şu çocuğu yıkamaya cesaaret edebilsem saatlerdir ağlıyorum ya şoktayım resmen siz kendinizmi yıkıyorsunuz ben çok korkuyorum
off kızlar yaaa masal memeden emmiyor cıldıracağım biberona o kadar cok alıstı ki ağzından süt akıyor tenezzür edip yutmyor bide cok ağlıyor.. bu günden sonra alısır mı kimkocamanda oldu ama tembelleşti kızım.. gerci onun suçu yok başlarda mama ile besledikleri icin cocuk adapte olamıyor cok üzülüyorum hemen sütün etkileniyor 2 gündür sütüm azaldı .... herşeyi yapıyorum 60 cc den fazla cıkmıyor masal 120 yiyor kızıma yetememek beni yine cok üzüyor böyle kısır döngü .... zeynebin dediği su sekerli suyu deneyim diyorum düşününce bile midem kalkıyor onu hergün yapmamız mı gerekli offfff
yazdıklarını yapıyorum ama sunu farkettim ben hamile iken daha cok su icerdim seker cıkmıstı bende belki o yüzden di ama simdi resmen zorla su tiketiyorum aklıma getirmişken kendime still tea yapayım hemen... kızlar bide masal rezene cayı içmeye basladı akşamları ve onu rahatlattı gaz sorunu olan arkadaşlara tavsiye.... ama rezene cayı bebek rezene milupanın sakın normal rezene vermeyin bebişe ağır gelirsürekli sağ memeni.ne kadar sağarsan o kadar geliyor.aa gelmiyor diye birakma.gelmese bile olsa sağ.bi süre sonra gelmeye başlio
şekerli su bi işe yaramaz diye düşünüorum.rzene çayi içiorum ben isirganda içiorum.
bi de bu süt arttiran çaylardan aliorum hergün
ayva kompostosu içiorum.çekirdeklerini bile yiyorum :))
kompostom şekersiz bu arada.
ama her sabah tahin pekmez yiyorum mutlaka.süt yaparmi bilmem ben sewdiğimden yiyorum :))
birde emzirirken ya da süt sağarken su iç.işe yario denedim.
ha bu arada aylık kontrolumuze gittiğimizde boyu 58 cm olmus 5100 gr benşm meleğim.. Allaha sükür kötü başladık ama toparlanıyoruz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?