valla ben işim bitene kadar kalkmam yerımden demır bey de aglamasın bı zahmetay yandık kı ne yandık
sezen saka yapıom lan o aglarken ben iş mi tutcam aboooo hangı ana yapabılır kı onu :)
bende annem yada k.valideme gitiğimde bozuluyor uyku düzeni dün ben ısrarla mama vermek istemedim bir göğsümden sürekli emzirdim ama doymuyor galiba ki uyuyamıyor akşam mama verdim saat 10 da gece 1 de uyandı off ne yapacam bu süt olayını bilmiyorum
ben 1 gün boyunca boşaltmamıştım göğsümü ucu yara olduğundan emziremedim pompa ile de sağmadım sonra akşam 80 cc süt sağdım ama ertesi gün göğsümde kitle oldu ağrılı bir şekilde göğüste süt var fakat pompa ile sağdım gelmedi sürekli pompa yaptım bu seferde süt resmen kitle şeklinde geldi parça parça kanallar tıkanmıştı kanalları açayım derken göğsümün ucunu mahvettim sağmaktan off of((
sağol canım ya sorma aşı en azından süre olarak kısa sürüyor kan alma olayı bayağı uzun sürdü çok ağladı yavrum
nalancım bugün çıkar sonuçlarımız..
benim sütüm çok azaldı duru sütten çok mama yiyor mama vermeyi hiç istemiyorum ama çok çaresiz kalıorum o ağlarken(
of ben bu sıpayı doyuramıyorum allahım ya o cıldırcak aclıktan ya ben cıldırcam sınırden. sbh 6dan berı bı memeyı emıo 20 dk uyuyo kalkıo otekını emıo yarımsaat uyuyo tekrar kalkıp otekını emıo.. sutun dolmasına fırsat vermeden pörsüttü ikisini de. hala aç. mama verdım 60 cc cok vermıyım dedım onu bıtırdı bastı cıglıgı daha ıstıyo. ya cok asırı kılo aldı bu boyle gıderse napcam ben cıdden bı yol yorda gosterın bana ya :S
doktora gittik geldik.Doktor kremli çubuk falan soktu poposuna,baya bi deşti.Ama çıkmadı.Doktor kurumuş kakası içerde dedi.Birde jel lavman yaptı,2-3 saate yapmazsa çocuk cerrahına göstericez,8günlük bebek 4 gündür kakasını yapması gerkirdi dedi. Allahım bir kaka için bukadar yalvaracağım,böyle dört gözle bekleyeceğim aklıma gelmezdi.
bence en sisko bende 5500 ama şu aralar iştahımız yok
Az önce doktordan geldim, topuk kanı verdik 2.kez ama ben kan alırlarken içerde duramadım.Dışarı çıkmamı söyledi hemşire kızımın cigerleri patladı sandım o kadar çok canını yaktılar ki ağlaya ağlaya yorgun düştü gözleri şişti, ben bayıldım hastanede şekerli su içerdiler.Hayatımın en kötü dakikalarıydı.Bu nasıl iş anlam veremiyorum 1 kere canını yaktılar makine kanı okumamış tekrar verin dediler.Şikayet etsem kimi kime şikayet edeceğim.
Kızım 4.350 gr doğmuştu 5.05 kg olmuş 21 günde.
Yüzünde kızarıklıklar vardı doktor hematem pomad diye bir krem verdi birde çocugu çok öpmeyin dedi. Hala kendime gelemedim.Ellerim titriyor.
delirecem şimdi ya sabaha kadar mır mırr hiç durmadı sarılık değerinde düşüş var dedi doktor haftaya tekrar tahlil yapılacak gazını çıkaramasına rağmen bacaklarını karnına doğru çekiyor yavrum birde o bacağı havada sallaması vareşim tutturdu bu gün yine doktora götür ya ben her ağladı bu çocuğu doktora götüremem ki kime ne desek kırkına kadar olur diyor bıktım valla şu kırk neymiş be gelsede kurtulsak artık kahvaltı bile yapamadım iştah falan kalmadı bende dünde akşam 6 ya kadar 1_2 bisküviyle kaldım sütüm kesilecek ya
saol leylı.. maşallah hepsıne ..
kızlar slıng geldı demırı koydum ıcıne anında gaz cıkartmaya basladı valla:))) ben degısık baglama sekıllerı denıorum sımdı
selaammm
biz geldik kontrolden duru hanım 4060 olmuş doktor çok iyi dedi muayene etti çok salıklı bi sorun yok dedi sarılıkta geçmiş hiç gerek yok kan vermeye dedi
yuppiiiii kakamızı yapmışızoyy kuzum benim,2 bez doldurduk maşallah aşkıma nasıl bir huzur var yüzünde görmelisiniz,altını alırken bile uyuyo mışıl mışıl.Allahım şükürler olsun kurtuldu yavrum kabızlık sancısından
İnşallah olmaz bi daha.Çok mutluyum çoookk:86:
hadi gözünaydın benimkide elime yaptı biraz önce :) birinin elime kaka yapmasına sinirlenmeyeceğim hiç aklıma gelmezdi dötünü yerim ya
bizim sevişmememiz de anneme dert oldu :S doktor nıye yılbasına kdr yasak dedı cok degıl mı bır ay yeter artık yapabılırsınız... abooooooo.. telefonda konustumuz mevzuya gelın hele
slm kızlar meleğim 3 gündür kakasını yapmıyor diye gittim geldim doktora ama şaka gibi bi açtım altını yapmış miniğim kakasını:)))benim sevinci görmeniz lazım dedim doktora hiç birzaman kakasını yaptı diye sevineceğim aklıma gelmemişti diye
doktorda ne verdiğimi sordu bende anne sütü veriyorum ama emmiyor sağıyorum dedim bile ilave mama veriyorum aptamil dedim mamayı kesmem gerektiğini söyledi zaten anne sütü ve mama alan bebeklerde çok olurmuş kabızlık..sütün yeter dedi ütelik sağma emzirmeye çalış dedi bebeğin ağzında durdukça memen süt hormonları salgılanır sütün artar dedi...makine ile sağdıkça sütün artmaz azalır dedi..ama doymuyor bebeğim dediğimdede cvbı onun midesi 15ml. kadar dedi fazlası geri atılır zaten abartma dedi yaaaaaaaaaaaaa((
ama ben sadece süt ile doyacağınada inanmıyorum valla kafam karıştı ne yapacağımı(( bebeği kabız yapan sensin mamayı kes dedi bitkisel bişeyler istedim gaz için kabızlık için hiçbirşey vermiyorum gerek yok anne sütünü emzir yeter dedi ((
bu arada meleğimde 3000 kilo doğmuştu kontrolde 3600 gr olmuş sankim bana 21 günde az kilo almış gibi geldi özellikler maaşallah propun demiri felan düşününce:))))
aşağısı ne kadan kalabalık topik canlandıı
Umarım sonuçlar ii çıkmıştır Fınfık...
Benimde sütüm arada coşuyo arada azalıyo, galiba uykusuz kaldığım zaman azalıyo, bu aralarda hep uykusuzum zati...
Bazı bebekler uykuya dalabilmek için annenin memesini kullanırlarmış, bi yerde okumuştum, bizimkilerde öle yapıyo herhalde, memeden ayırınca hemen uyanıyolar...
Çok geçmiş olsun cnm, bizim dr. kaka yapmazsa ya da günde 8 kereden fazla kaka yaparsa hemen gelin demişti, sen ii sabretmişsin 4 gün, ben o kadar dayanamaz 2. gün hemen hastaneye koşardım, kıyamam ben o kuzucuğa canım benim ya...
Senin normal ama zaten 4 kg doğmuş, maşallah masal a...
Bizde de öle olmuştu, makina kanı okumamış 2.kez kan alcaz dediler, ben yanında durcam kızımın dedim, zaten öle sert söledimki dışarı çıkın diyemediler bile, başlarında durdum, umarım fazla ağlatmazsınız bu nasıl bi beceriksizlik diyede sölendim durdum sürekli, hemşire kız çok nazik aldı kanı, kızım bi mıyıkladı hemen sustu sonra ama ben ona bile çok sinirlendim...Bence çıkmamak en ii si, ne yaptıklarını görmek lazım...
Çok geçmiş olsun, nedir bu gaz sancısından çektiğimiz ya...
Güle güle kullan cnm, ay bende mi alsam öle bi şi kucakta taşımak zor oluyo valla...
Gözün aydın cnm, maşallah duruya...
Ay çok sevindim valla, gözün aydın cnm...
Seninde gözün aydın, hadi maşallah hepsi arka arkaya mıçtılar valla...
Alem valla senin annen ya...
Maşallah kuzuna, bence gayet ii kilo almış, kakasını yapmasıda ii olmuş rahatlamıştır kuzucuk...;D
Çoğunu tanımıyorum ama, arkadaşlar yeni herhalde...
nabersin kız bilg. tamir olmuş, kocana neden bozulduğunu sölemişler mi???
ben bişi yapmadım canım ama mevlüt okutanlar olmuş galibaslm kızlar nasılsınız.günler çok yoğun geçiyo.nasıl akaşm oluyo anlamıyorum.yemek bile yapamıyorum.günler hızla akıp gidyo.yarın biz tam 20 günlük oluyoruz.yarı kırkını çıkaran, özellikle bişey yapanlar varmı ?
iyiyim nalanım sen naptın?bilg.yapıldı bişey dememişler eren kendini ispiyonladı sağolsun:82:
nalan al sen de rahat et :)
benım anam da benım gıbı bı catlak işte naparsın
kızlar sezo olanlar bu bant izleriniz nasıl gitti
bişi yaptınızmı
kizlar selam ben geldim gecen pazartesinden beri hastanedeydim bugün ciktim gögüs agrimdan bahsetmistim pazartesi dayanilmaz hale geldi atesim 39.5 oldu basagrisi mide bulantisi cocugu elime almaya gücüm kalmadi hemen hastaneye gittik tabi beni görünce yatirdilar 30a yakin serum yedim daha sonra hap tedavisine gecildi cok sükür düzeldim ve bugün eve geldim sizler nasilsiniz gecmisi okumama imkan yok birisi bana olanlari özet gecerse sevinirim heralde dogurmayan arkadaslarda dogurmustur simdiden gözleri aydin olsun gelmeye calisicam görüsürüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?