2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydın,

Bugün Kuzeyimizin 6. günü çok şükür meme emiyor sarılığı da geçti:))kızlar emzirmeyi nasıl yapıyorsunuz?bana hastanede göstermediler yada ben çooook kötü halde olduğum için ağrıdan başka birşey düşünemediğimde soramadım..15 dk sağ gögüs 15 dk sol gögüs mü yoksa bir gögüs bitip diğerine mi geçecez?yaa ben tutamıyorumda yavrumu sezeryan olduğundan karnım ağrıyooo
deneyimli arkadaşlardan destek bekliyorum:84:

günaydın kızlar kocam fena hasta olmuş gece ayrı yattık sabahtanda beni?anneme bıraktı bu gece burdayım annem masala baksada bende uyusam off

45 dk uyuduk bu gecekı en uzun uykumuz valla gozum acıldı azıcık allah razı olsun oglumdan :S

Naner emzırme yastıgı cok ıse yarıo almanı tavsıye ederım sezeryanlılar ıcın ozellıkle bulunmaz nımet
Emzirme tekniği
Anne sütünün yapımı, annenin beslenmesinden bağımsız olarak bebeğin doğru teknik ve sık aralıklarla emzirilmesi sonucu artar. Doğru emzirme tekniğinde bebeğin anne kucağında memeyi kavraması açısından aşağıdaki noktalara dikkat edilmelidir:

● Meme ucunuzu baş ve işaret parmağınızla yuvarlayarak daha belirgin hale getirebilirsiniz.
● Bebeği kavramadığınız kolunuzla göğsünüzü destekleyin. Baş parmağınızı areolanın (meme ucunu çevreleyen koyu renkli bölge) 1-2 cm üzerine üzerine koyun, diğer parmaklarınızı da göğsünüzü alttan desteklemek için kullanın. Parmaklarınızın areolaya dokunmamasına dikkat edin.
● Göğüs ucunuzu bebeğin alt dudağına değdirerek ağzını açmasını sağlayın. Ağzını açar açmaz ağzını göğsünüze yaklaştırarak tüm areolayı kavramasını sağlayın. Süt areolanın arkasında depolandığından bebeğin ağzı tüm areolayı kavramalıdır. Sadece meme ucunu alırsa süt gelmeyebilir ve göğüs ucunuz acır. Bebeğin burun ucu ve çenesi göğsünüze değmelidir. Sabırlı olun, tam yakalama sağlamak için bir çok kez denemeniz gerekebilir.
Emzirme normalde ağrılı veya memeyi acıtan bir olay değildir.

45 dk uyuduk bu gecekı en uzun uykumuz valla gozum acıldı azıcık allah razı olsun oglumdan :S

Naner emzırme yastıgı cok ıse yarıo almanı tavsıye ederım sezeryanlılar ıcın ozellıkle bulunmaz nımet
Emzirme tekniği
Anne sütünün yapımı, annenin beslenmesinden bağımsız olarak bebeğin doğru teknik ve sık aralıklarla emzirilmesi sonucu artar. Doğru emzirme tekniğinde bebeğin anne kucağında memeyi kavraması açısından aşağıdaki noktalara dikkat edilmelidir:

● Meme ucunuzu baş ve işaret parmağınızla yuvarlayarak daha belirgin hale getirebilirsiniz.
● Bebeği kavramadığınız kolunuzla göğsünüzü destekleyin. Baş parmağınızı areolanın (meme ucunu çevreleyen koyu renkli bölge) 1-2 cm üzerine üzerine koyun, diğer parmaklarınızı da göğsünüzü alttan desteklemek için kullanın. Parmaklarınızın areolaya dokunmamasına dikkat edin.
● Göğüs ucunuzu bebeğin alt dudağına değdirerek ağzını açmasını sağlayın. Ağzını açar açmaz ağzını göğsünüze yaklaştırarak tüm areolayı kavramasını sağlayın. Süt areolanın arkasında depolandığından bebeğin ağzı tüm areolayı kavramalıdır. Sadece meme ucunu alırsa süt gelmeyebilir ve göğüs ucunuz acır. Bebeğin burun ucu ve çenesi göğsünüze değmelidir. Sabırlı olun, tam yakalama sağlamak için bir çok kez denemeniz gerekebilir.
Emzirme normalde ağrılı veya memeyi acıtan bir olay değildir.

merhaba herkese
zaman ne kadar çabuk geçiyor 4aralıkta 1 aylık oluyoruz
ve daha yenin alışıyoruz birbirimize...
geçmişe bakamadım yine. anneler ve kuzuları iyidir inşallah.
hamilelik zor diyordum bu daha zormuş, arkadaşlar da bu iyi günlerin büyüdükçe daha neler göreceksin şimdi bıraktığın yerde duruyor diyor :S

bizim sarılığımız hala geçmedi 1-2 ay sürebilirmiş. dr artık geceleri uyandırmaya çalışmayın huzursuz etmeyin diyor. zaten uyansa bile kilitliyordu ağzını emmiyordu. uyku ağır basıyordu. geriyedönebilseydim ilk günler sütüm gelene kadar mama-şekerli su neyse verirdim de değerler o kadar artmasaydı. tutturdum anne sütü diye ne gereksizmiş.
bir de keşke tek başıma idare edebilsem herşeyi. sadece melisle ilgilenebiliyorum. bu yüzden dönüşümlü olarak annem ve kayınvalidem yanımda. sinirlerim altüst oldu. simdi biraz daha sakinim ama kendi annem bile olmasın yanımda tek kalayım istiyorum ama yemek-market-temizlik-çamaşır işini birilerinin yapması lazım offfff.....

merhaba herkese
zaman ne kadar çabuk geçiyor 4aralıkta 1 aylık oluyoruz
ve daha yenin alışıyoruz birbirimize...
geçmişe bakamadım yine. anneler ve kuzuları iyidir inşallah.
hamilelik zor diyordum bu daha zormuş, arkadaşlar da bu iyi günlerin büyüdükçe daha neler göreceksin şimdi bıraktığın yerde duruyor diyor :S

bizim sarılığımız hala geçmedi 1-2 ay sürebilirmiş. dr artık geceleri uyandırmaya çalışmayın huzursuz etmeyin diyor. zaten uyansa bile kilitliyordu ağzını emmiyordu. uyku ağır basıyordu. geriyedönebilseydim ilk günler sütüm gelene kadar mama-şekerli su neyse verirdim de değerler o kadar artmasaydı. tutturdum anne sütü diye ne gereksizmiş.
bir de keşke tek başıma idare edebilsem herşeyi. sadece melisle ilgilenebiliyorum. bu yüzden dönüşümlü olarak annem ve kayınvalidem yanımda. sinirlerim altüst oldu. simdi biraz daha sakinim ama kendi annem bile olmasın yanımda tek kalayım istiyorum ama yemek-market-temizlik-çamaşır işini birilerinin yapması lazım offfff.....

merhaba burcucum
iyi dayanıyorsun gerçi mimarlıkta okurken alışkınsındır sen :) ama çok zor gerçekten.
güzel açıklamışsın emzirme tekniğini ama malesef ben her zaman başarılı olamıyorum hele gaz sancısı varsa dordurma yalar gibi yalıyor sonra ne yaparsanm yapayım sadece ucunu emiyor gazını çıkarana kadar. çok can yakcı ama başka türlü katılana kadar ağlıyor
bu arada zinco ne üfürükten bir ilaç hiç bir halta yaradığı yok biz şimdi sab-simplex mi ne ondan kullanıyoruz sanmrım işe yarıyor...

selam kızlar
dün gece aklıma teolog ve yazarkasa geldi naptılar acaba hiç ses çıktımı

lınden bayag zorlamak gerekıo bazen bız resmen demırın kafasını ıteklıoduk ılk zamanlar bı de burnunu tıkayınca parmaklarınla mecbyr agzını acıo hemen sokarsan memeyı emıo bı guzel. gercı sımdı buldugu yerden yapısıp emmeye baslıo artık proflastık :))

gelene gıdene de ıyı dayanıomussun valla ben kocama dedım bayradan once anne gerı gelmesın dedım o da o zmn hıc sıkayet etmıceksın dedı bende sımdı agzımı acıp sıkaet edemıorum evı bok goturuo fln ama kafam rhat en azından ya ev temız olmasa da olur

ilk haftalar ağlama krizine giriyordum sürekli şimdi biraz alıştım. evin düzeni tümden değişti ama artuk saldım çayıra mevlam kayıra... evde yemek oluyo temiz duruyo diye düşünmemeye çalışıyorum gerisini... kocam devlet memuru olsa 5,30da gelse eve hiçkimseyi istemiyorum ikimiz hallederiz bi sekilde de...
tabi bir de alınganlık çekiyorum 2 anneden de. onlar işin sevme kısmında...

ben bır kere bıle aglamadım ama kayınvalıdemı de annemı de aglattım :) hem annemı telefonda aglattım kayınvalıdemı burda yanımda aglattım bebegı sevmek ıstıomus, o ılgılenmek ıstıomus, sadece temızlık yemek ıcın hızmetcı tutsak da olurmus o nıye burdaymıs kı, ben de bu benım cocugum her ısını benım gormem cok normal daha yenı dogmus bebekle annesı ılgılenmıcek de kım ılgılenıcek kı dedım, ama gece bıle aglar aglamaz ben kalkıomusum bı de kucaga aldırmıomusum hıc, ben boyle buyutcem bu cocugu sen baska turlu buyutmek ıstıosan kendın bı cocuk daha yap dedım cıldırdı :) benım yetıstırdıklerım aslan gıbı oldular ıste ne kusurları varmıs kı dedı, dedım o devırler gerıde kaldı benımkı de aslan gıbı olcak dert etme sen dedım.. valla ınsanlar ıyı nıyetlı olabılırler ama bana karısılmasını hıc sevmem hele kı kendı evımde kendı davranıslarımın sorgulanmasına tahammul edemem. sen ıyı dayanıosun cnm bravo, tbı senınkı boyle yapıo mu bılmıorum da.. neyse ıste herkes ıyı nıyetlı tabı torunları sonucta ama yok benım tahammulum yok

burcucum yaşadıklarını ben de yaşadım yaşıyorum da ama sallamamayı öğrendim... diyorum ya onlar sevme modunda sadece. tabşkş anna olarak biz ilgilenicez herseyleriyle. o minicik halleriyle hayata alışmaya çalışıyorlar. ağladığında benden önce müdahale edilmesine asla dayanamıyorum haşlıyorum adamakıllı. belki hoş değil ama insan kedi kesiliyor tırnaklarını çıkarıoyo böyle... herseyin ötesinde evde birinin olması tuvalete gitmene çok yarıyor o kesin :)))
neyse canım az kaldı 2-3 aylıkken uyku düzenleri oturunca rahatlarız biraz...

lınden evde cıplak dolasmayı bıle ozlemıstım sımdı don sutyen dolasıorum valla sefam olsun :)) senınkıler ne zamana kdr gelcekler ? ısalla duzelırız 2. ayda bırZ hayırlısı olsun hakkımızda :)

:84: :84: :84: bende diyorum bizim kız niye ağlıyor oysaki herkeste aynıymış:)bazen o kadar ağlıyorki diyorum bi yerini bilmeden acıttık

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…