barays ben de ataberkın yenı fotolara bakıodum, ne kdr büyümüş canımmmm..
ay bı benım bebemın gulen fotosu yok kaşlar hep catık, cok kıskanıyorum :):)
Selam anneler...Kızım çok keyifsizdi haftasonu,ağladı .Aç olduğu halde biberonu almıyordu doktora götürdük,boğazında kızarıklık varmış,hafif ateşi vardı zaten..Üstüne üstlük bir de sağ gözü çapaklandı kuzumun..Anne olarak ben soğuk kanlıyım ama eşim hemen hassaslaştı
Küçük olduğu için ilaç vermedi doktor ,ateşi olursa yeniden kontrole getirin dedi,hemen antibiyotik vermeyelim dedi.Şiyi çok şükür dünden beri..Kontrole de götürmüş olduk.Kuzularım boyu,kilosu iyi maşallahArda yı sünnet ettirmeyi planlıyoruz 2,3 ay sonra..doktora sorduk.O da yaptırmamızı önerdi..
Bu sabah da aşıya götürdük,zatürre yokmuş sağlık ocağında 3. ay yaptıracağız..Verem,karma yapıldı..Zaten ateş yapan oymuş,bugün ateş ihtimali yok şükür..3 gün yıkanmayacaklar diye gece yıkadık kuzuları,kocam da kokltu sanki çocuklar diyo
Şimdi uyuyorlar
kızlar elmalı tartın tarıfını ekldım sıteme gırın okuyun trafıgımı arttırın benım sınırımı bozmayın
ben sağdığımı buzluğa atıyorum
artık ihtiyacı fazlalaştığı için onu bile atamıyorum anca ona yetiyo biberonla vermediğim için bilmiyorum ne kadar içer ne kadarla doyar
daha hiç mamada vermedim çok şükür
mamayı kaç cc ve ne kadar sıklıkla veriyosnuz peki mama verenler
pfffff aşı bizde huysuzluk yaptı bağıra bağıra ağladı duru ateşi çıkmadı ama belli ağrısı vardı mememde bile susmadı bende 1 çay kaşığı calpol verdim hemen sustu uyudu rahatladı kuzum
kızlar şurup hakkınızı aşıdan sonraya saklayın giderken vermeyin bekleyin sonra huzursuz olursa verirsiniz zaten 3 çay kaşığı hakkı var harcamayın onuda ebede tembihliyor zaten huzursuz olursa ver diye inad edip acı çektirmeyin bebelere şurup hemen etki etti allahtanda sakinleşti kuzum bide gazı var fena şekilde üst üste geldi pfffffffff
önce verem savaşa gittik randevu falan almadık. zaten bi odada sıradan aşı yapıyolar bebeklere. neyse o aşıda fazla bağırmadı koldan diye heralde..
ordan sağlık ocağına gittik kontroller falan. sonra ben tuttum 2 bacağından da aşı yaptı yeliz teyzesi. allahtan ebemiz iyi kafa birisi de bi de onla uğraşmıyorum. ordan da eve geldik. ağlamaktan yoruldu sızdı yavrum ben de onla yattım gece ayakta durabilmek için. hala ara sıra zıplıyo uykusunda ya da nedensiz mızıldanıyo.. 10 bucuga kadar babası baktı sonra beni uyandırdı işe gitti. o saate kadar ateşi de çıkmadı iyi oldu babasının aklı kalmcak en azından. 11 e doğru başladık ateşlenmeye. 38,4 ü gördüm en son. 37,4 de şurup verdim ara ara ölçüyorum yine. ebe 38,5 u geçerse fitil at dedi bu gece uyumak yok feda olsun aşkıma..
şimdi de altını değiştrirdim, üzerine kısa kollu badi e ince bi pijama altı giydirdim. üzerine de ince bi çarşaf örttüm uyuyorebe altını değiştirirken tutarken dikkatli ol aşı yerleri ağrır dedi de anam dedim 3 yerden aşı vurdunuz nası tutucam bu çocuğu ben :S
slm kızlar nasılsınız..
benim için çok yorgun birgündü
eşim rahatsızlandı onunla ugraştıkbütün gün..
bende kızımıyıkadım yatıyor şimdii..öbürküüde ayakta.))
valla ne yorulmuşumm
bijocum topragada gecmis olsun
tşk ederim kızlar...geçmiş olsun bijo inş. bir daha ateşi çıkmadan atlatırsıın canım
salla salla bak nası uyuyo :))))ölüyorum yorgunluktan artık... dün öğleden snr 3den berı ayakta ve aglıo demır, cıldırcam valla. 1 saat uyuyo kalkıo uyudugu zaman da. cok yoruldum ayrıca burnum sulaıo ve gözlerım yanıyo hasta oluorum galıbacok fena dınlenmeye ihtiyacım var ama nerdeee
bijoux geçmiş olsun atlattınız darısı bize
bijo ben de o kdr uyudum aşı fln da yok yanı pıyasada. cok gecmıs olsun, sız de atlattınız
teşekkür ederiz fınfık valla korktuğum kadar değilmiş. aşı olma aşamaları daha zor :S hepiniz atlatırsınız inşallah hayırlısıyla..
tşk ederim kızlar...
salla salla bak nası uyuyo :))))
günaydın kızlar
gece boyu 2 saat parça parça uyudum gibi bişey. rüyamda da hep ateş ölçtüm :S bu kulaktan ölçerler 10 dk da bi doğru sonuç veriyomuş ya, valla çok sinir.. neyse ateşimiz hep 37-38,5 arası değişti. sadece kısa kollu badi ile kaldı üzerine de çarşaf örttüm. güzel uyudu sadece 1 kere emmeye kalktı. normalde 3-4 defa kalkardı canım benim. 1 saattir koltukta spor yapıyodu şimdi size yazarken baktım sızmış aşkım :) 11 bucukta 1 çay kaşığı calpol verdim bi de 3 bucukta. 4 saatte bir ver demişti ebe. bakıcam yedi bucukta ateşi 37 den aşa inmemişse bir çay kaşığı daha vericem. sonra da atlatmış oluruz heralde. hedefim fitil vermemekti bakalım başarabilecek miyiz oğlumla..
mutfak almış gitmiş ama bugün muhtemelen çok uykum olucak. toprak ne zaman uyursa ben de hemen uyucam inş. eşim de az sonra gelir aile boyu uyuruz. allahtan zili söktü.
tşkler.. ben çok memnunum aile hekimliğinden. suratı asık olunca değiştirebiliyosun hekimini ve ebeni. e onlar da hasta başı para alıyolar. artık sıkıysa assınlar bakalım suratlarınıÇok geçmiş olsun. oh ilk serüven bitti. Hem çocuklara aşı yapılıyor diye üzülüyoruz hemde aşıyı yaparken dizlerini biz tutuyoruzAma aile hekimliği gerçekten iyi oldu , ebemizde güler yüzlü ve en önemlisi çocukları seviyor... kimi si var yüzünden düşen bin parça suratı asık o zaman sende birşey soramıyorsun. şanslıyız çok şükür.
sağolasın sezencim. evet orası kalabalık diye randevuludur. burda in cin top oynuyodu :) şubata kadar rahatız evet oh..hadi gözünaydın zeynep atlattınız şubata kadar rahatızzbizimde ebemiz var ama veremde randevuluymuş burda belkide yoğumluktandır diğer aşıları günü gelince gidip yaptırıyorum
pf seni anlıyorum dün de ben öyleydim..oyyyy aşıya gıdıoruz bırazdanprsmbe gunu gıtcektık verem aşısı bı tek salı gunuymus tesadufen ogrendık hem de hepsını bgn yaptırmanız gerek dedı doktor apar topar demırı yıkadım esyalarını hazırladım sımdı emzırıorum snr once asıya snr da aylık kontrolune gıdıcez. poffff cok endıselıyım
aynen benimki de aşı olca gün durmadı. ama aşıdan sonra baya uyuyolar yoruluyolar ağlamaktan. sağılmış sütün varsa götür karma aşıdan hemen sonra ver susuyolar. ben öle yaptım ebe şaşırdı bravo ne güzel yöntem dedi.zaten cok huysuz butun gece uyumadı sıçtım ben bgn yaaaaaa...
zaten cok huysuz butun gece uyumadı sıçtım ben bgn yaaaaaa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?