temizlik yapıyorum bugün kurabiyemin izin verdiği sürece bi yandan da kargo bekliyoum dün kanguru siparişi verdim gelsin istinye parka gidecem bugün kesin acayip bunaldım ruhum sıkıldı :S
demir bu saate kadar hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç uyumadı, hiçççç... babasıyla ayaktayız sürekli ağlıyor. ilk defa salladık, dızımızde ayagımızda degıl de battanıyesıyle yanı, uykusuzluktan salak oldu iice huysuzlaştı. valla çıldırmak üzereyiz sürekli cığlık cığlıga aglıo
günaydın kızlar
dün akşam 5-6 arası o kadar çok bağırdı ki toprak, doğduğundan beri böyle ağlamamıştı :S öğlen saat 2-3 gibi tekrar ateşi çıkmaya başladı kontrol ediyodum. soydum badisiyle kaldı. sonra 5 de başladı ağlamaya. allahım kucağımda evi gezdiriyorum, zıplatıyorum, meme veriyorum, sallıyorum yokkkk :S:S çığlık çığlığa ağlıyor. babası uyuyodu gece işe gitcee için o da kalktı. ikimiz de kaldık böyle napıcaz diye. of sonra pedifen diye bi şurup var ağrı kesici ateş düşürücü onu verdim bir çay kaşığı sanırım aşı yerleri ağrıyodu ya da ateş rahatsız etti gerçi düşüktü ama :S içini çektiği bi anda da hemen meme verdim yorgunluktan sızdı yavrum of bir günle de bitmiyo yani bu aşı serüveni :S:S
akşam 6 da yattı az önce kalktı. şimdi koltukta gülücükler atıp spor yapıyo :) gece de güzel uyudu maşallah.. ben ise perişan haldeyim
Günaydınlarrr:81:
aşı olanlar sizin bebelerin ağrısı sızısı var ağlıyor benim bebenin derdi ne anlamadım :S
dün akşam öyle bir ağladı ki banyodan sonra dedim herhalde çocuğun kolunu bacağını kırdım tutarken töbe yarabbim 15 dk ağladı bu arada meme veriyorum 2 emiyor sonra yine feryat :S En sonunda sızdı kaldı
Ve az önce yine aynı şekilde katıla katıla ağladıbilemedim :26:
off bizimki de çok sinirli ve sabırsız..bi de bilmişlik yapmak istemem ama bizimkinin de özellikle gece çok boğazına kaçıyodu hızlı çektiği için ama inan zamanla öğreniyo kendi kendine..şimdi daha çok çay kalıyo..akşamları gece çayı ve rezene karıştırıp veriyorum biberonla 50ml..onu içene kadar iki üç kere boğulma tehlikesi geçiriyo resmen..
katı sabun mu yani ne kadar koyuyosun mercimek kadar falan mı? aklımda bulunsun:)
allah yardımcın olsun canım ayrıca deçmiş olsun bende hala çekiyorum. banyo yaptırmaya korkuyorum.bijonun da dediği gibi dogdugumuz gunden berı en kotu gecemızı gecırdık bız de. ne yaptıysak susmadı, emmıyo, durmuyo, susmuyo, cıglık cıglıga feryat fıgan agladı butun gece. babasıyla ıkımız kaldık bız de oyle napcaz dıye. benı bı gulme krızı aldı gece sınırden, kocam da bana bı azar kaydı, gece gece bı de kavga ettık yanı. bı sefer battanıyede salladık o zmn 1.5 saat uyudu, snr bı de sbh ates rıskı kalmayınca artık gogsumun ustunde 1.5 saat uyuttum. toplam 3 saat uykuyla duruyoruz. babamız hala uyuyo, ben tabı yıne nobetteyım, demırın gıdım uykusu yok, su an sustu ama cok huzursuz tıpınden bellı.
bu arada verem aşısı yerıne hıcbbı skeılde su degmemesı gerekıo ya gece demır emerken sırılsıklam oldu bodysı de tulumu da cok korktum ısalla bısı olmaz, sag mememı vermıorum artık sadece solu emzırıp sagı sagıyorum.
bende ilk gün öyle yapdım her 4 saatde bir verdim gitmeden de vermiştim.propcuğum soruna ben cevap vereyim ağrı kesici ateş düşürücüler 4-6 saat ara ile veriliyor. benim tavsiyem ateşi olmasa bile 4 saat ara ile vermelisin
deneyimli bir anne olarak söylüyorum bunu test edilip onaylanmıştır..
aminnnnnnnnnnnn mis onlar kuzunu koynundan çıkarma büyünce öfffffff anne sıkıldım diyecek diye hep koynumda uyutmak istiyorum ama sonra siyam ikizi oluyoruz o neden le ayrı yatırıyorum ama o zaman da özlüyorum koynum boşkalıyor.allah hepimizin yavrusunu korusunay kuzum göğsümde yatıyor şuan evlat bambaşka bişeymiş nasıl bir sevgiymiş böyle yarabbim
Allahım korusun hepsini..
canım soğuk bişeyler yemememiz lazımmış bizim midemiz alışık olduğu için mide üşütme tepkilerini göstermese bile bebeğimize geçiyormuş.iyi akşamlar kızlar...
ya bugun kızım hep kustu.. üstüm başım kalmadı.. üşüttü mü acaba...(((
geçmiş olsun duru ya canım kıyamam bana baktırmsdılar topuğundan kan alınırken çok ağladım diye....evet cnm, aşımızı olduk geldik, kuzum azcık ağladı, şimdi emdi ve kucağımda uyuyakaldı, arada iç çekiyo cnm kuzum, aslında baya acıdı kesin, ben fena oldum valla görünce iğneyi nasıl batırdığını...
Geçmiş olsun cnm, şimdilik sizde atlattınız aşı stresini...
hehe benim kocaya biraz sende bakarmısın dediğim de biraz mızıldansın annesiiiiiiiiii bu acıkmış diyor ama bendeyse bebek her ağladığında ağlatma oğlumu diyor. saçlarımı kestirmeye gittim yarım saat sonra geldim azarlamaya başlamıştı neyin var niye ağlıyorsun diye. birdaha onları yanlız bırakamadımsema yok işte 3 kutu. ben her gun vermıorum sutum olmadıgında o ogunluk kadarını verıorum oyle 60 fln degl. bızım cocugun ogunu 120-150 cc arası yapıp verıorum ama bazen ıcmıo da cooooook çöpe gıttı. 3 kutunun bı kutusu çöp olmuştur cunku şapşal babası her agladıgında ac bu cocuk dıye mama hazırlıo demır de ıcmeden uyuyo :) o mama aynen çöp oluyo :) ben sagıyorum kı emmekle ugrasmasın cabucak ıcebılsın dıye gecelerı.
fairycim sen nasıl dogru dıosan oyle yap tabı, en ıyısını anne bılır. ama bı tek bebek yok onemlı olan sen de onemlısın, ben bazen emzırmekten sıkılıorum artık belım sırtım kopuo babasına dıorum yap bı mama sen içir. ben de ınsanım yanı sureklı ınek gıbı dolasamıorum aynı enerjıde.
nalan saol cnm olduk bakalım hain aşıları
leyli sütün var ve sen genzine kaçıyor diye mama mı veriyorsun
ya yapmayın yazık yani madem öyle sağ sütünü ver.
hem öyle genzine kaçıra kaçıra öğrenecek emmeyi benimkide kaçıyor alnını sıvazla parmağınla birde yüzüne üfle hafifçe tamam..
1 saat uyuduk kendıme geldım dıyemıcem amaama demır bey bıraz kendıne gelmıs gıbı duruyo aglaması daha normal gorunuo su anda :))
bılmıorum cok fazla uyaran var galıba etrafta bılgısayarlar fln sureklı açık, manyetık alan yaratıolar o da huzursuzluk verıo galıba bebeklere. kafeın huzursuzluk sebebıymıs ama ben mecburen kahve ıcıorum yoksA ayakta uyucam allah korusun hele dunde berı 4 fıncan fln ıctım. bı de ustune gazı aşısı fln gelınce uyuyamıo işte. ama su buzuki orhan cıdden işe yarıo bızde uyumasa bıle seslerı dınlıo susup kafamı dınlıom ben de. gercı bu muzık de benım kafamı becerıo ama demırn aglamasından ıyıdır
Kızlar selam, dünden beri karın ağrısı,ishal ateş başağrısı bulantı durumlarındayım ve daha yenı kahvaltı yaptım.dün akşam 6-7 adet kestane yedım onlaydım.sütümü hep sağdım ve döktüm amaan bebeye geçer hastalığım diye.sabah emzirmeye başladım yeniden.içim gitti sütleri dökerken ama süt bozuk gibiydi biberona koyuyorum 10 dk sonra aşağı kısıma su çöküyor ama siyahımsı gibiydi zehirler diye vermedim döktüm 300 -400 cc gitmiştir eviyeye. şunu farkettim ki aç olunca süt daha bir çook oluyor sabaha kadar değiştirdiğim gögüs pedinin haddi hesabı yok o kadar çok süt geliyoorki :)
bişey soracağım bebişte ateş vardı akşam ,öksürüp ,hapşırıp duruyordu yarım kaşık calpol verdik.calpol u ateşli durumlarda vermekte sakınca yoktuur demi ? reçetesinde aşılarda verin yazıyorduda.
biz hero baby 1 numaralı mamaya geçtiğimizden beri bebede kabızlık var .sizler hangi mamaları kullanıyorsunuz ve kabızlık oluyor mu.
diyorlarki , bebek süt ve mamayı beraber alırsa kabızlık olur bu doğru mu? mamayı kesen annelerimiz var onların bebeklerinde de kabızlık oluyor mu? aklıma çok takılıyor bu durum.sabunsuz kakasını yapamıyoor sıpam
gün içinde uyanıkken meme verince acele acele emmeye başlayınca süt bogaza kaçıyor ve kavga ediyor memeyle.mecburen sağıp veriyorum.geceleri böyle bir durumumuz yok.sakin sakin emiyor.
mamayı çook zorda kalırsam veriyorum.
leylicim geçmiş olsun ben eylülde hero babyi kullanmıştım..sürekli kabızdi
sonra bebelaca geçtim rahatladı hero baby iğrençya
taviyem degiştir cnm
gececi benim oğlum ya tüm gece beni ayakta dikti şimdi mışıl mışıl uyuyo bende de temizlikçi vardı ev tertemiz oldu ama ben ölüyorum uykusuzluktan şimdi uyusam kesin uyanır sıpam ....dün babam uykusuzum yorgunum deyince bi çocuğa bakamdınız dedi çok üzüldüm babam bile böylediyosa kocamın ailesi nelre diyo acaba ya insanlara hersey ne kadar kolay tek başına çocuk bakmayı ne kolay sanıyolar başlıyolar eskiden şu yoktu bu yoktu sizler şanslısınız diye valla kimseyle görüşmücem ha herkes çok bilmiş bi buraya girince psikolojim düzeliyor benim yaşadıklarımı yaşayan beni anlayan bi sizler varsınız valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?