2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar,
aranızda dönence kullananlar,acaba hangi marka ve kurmalı mı pilli mi,iyi?
bödüşüm beklenenden erken geldiği için alma fırsatım olmadı şimdi tam vakdi

sakın kurmalı alma çok zor kullanması.. ben chicco cesur pilotlar aldım çok memnunum, toprak da çok seviyo :) dönence resmen benim kurtarıcım yaaa.

saol tatlım..msn nimet valla
çok saol tatlım,aşınızda kolaylık diliorum,inş kolay gecçer
hurrem le ılgılı face dekı yazya koptum

135 sayfalık yaprak dokumu 5 sene surmustu 46 sene hukum suren kanunı 2081 de bıter heralde
hehe süpermiş ya
ozgulcum cok gecmıs olsun,yasemın asın sağolsun allah kalanlara sabırlar ve omur versın
saol hayatım
kaç derecede tutuyorsun oda sıcaklığını? benimki emerken terliyor.
ya benim oğlanın da emerken suyu çıkıor ya:s

sakın kurmalı alma çok zor kullanması.. ben chicco cesur pilotlar aldım çok memnunum, toprak da çok seviyo :) dönence resmen benim kurtarıcım yaaa.
ben de kumandalı almıştım süper di sesi hareketler oyuncaklar bebişler için harika ama ben malesef kırdım:Sama tavsiye ederim

valla öyle bazeen ona bakarak uyuyo...süper oluyo....ama pili bitti..

bende oyun halısındaki güneşi koydum yatağına ona bakarak uyudu...

bide oyun halısıda iyiymiş...ondada epey vakit harcıyo bende yemek yapabiliyorum..:)

Evet canım bende samsunluyum, ama şuan eşimin işi dolayısıyla elazığdayız. Sen samsundamısın?

Ben en baştan itibaren aptamil kullanıyorum.Memnunum ama sanki yetmiyor 105 cc.Bakalım bir dahaki ay kaç kilo olacak benimkiler

Beyin geliştirici bebek oyunları

0-1 Ay
Bebeğinizi dike yakın bir pozisyonda kollarını, bacaklarını ve ayaklarını rahatça hareket ettirebileceği şekilde kucağınıza yerleştirin. Bebeğinize, önce yüzünüzü yaklaştırın ve yüzünüzle gülümseyen farklı ifadeler yapın. Daha sonra A4 kağıda çizilmiş siyah-beyaz basit insan yüzü resmini bebeğinize gösterin ve bu resmi yavaşça sağa ve sola taşıyarak 1 dakika boyunca oynayın.

1-2 Ay
Bu oyun için bebekler için hazırlanmış bilek çıngıraklarından edinmelisiniz. Bebeğinizi sırt üstü yatırın ve bebeğiniz bileklerine çıngırakları takın. Bebeğinize bakarak “Sen çok tatlı bir bebeksin” gibi bir cümleyi uydurduğunuz neşeli bir melodiyle tekrar tekrar söyleyin. Belirlediğiniz özel kelimeye (örneğin “tatlı” kelimesine) her geldiğinizde önemini belirtmek amacıyla bebeğinizin elini hareket ettirerek çıngırağı sallayın.(Ayaklar için de aynı oyunu oynayabilirsiniz.)

2-3 Ay
Bu oyun için sert plastikten yapılmış oyuncak halkalar edinmelisiniz. Her bir elinize birer halka alın ve bebeğinize, kollarıyla ulaşabileceği mesafede bu halkaları sunun. Bebeğinizi tutana kadar halkaları yaklaştırın. Bebeğiniz halkaları tutunca, tuttuğu halkayı diğer tarafından hafifçe bebeğinize doğru itin ve bebeğinize “çek” deyin. Daha sonra halkaları hafifçe kendinize doğru çekin ve bebeğinize “it” deyin. Bebeğinizin ellerini açmasını yardım edin ve ona “bırak” deyin. Bebeğinizin halkaları bırakmasına yardımcı olmak için hafifçe halkaları çekebilirsiniz. Bebeğinizin halkaları yeniden tutmasını teşvik edin ve bırakma işlemini tekrarlayın.

Ebeveynlere tavsiye
Beyin gelişiminin %70’i yaşamın ilk yılında tamamlanır. Yani bebeğinizin aklı, yaşamının ilk bir yılında, hayatında bir daha asla olmayacağı kadar büyük bir hızla gelişir. Bebeğinizin beyin gelişimini desteklemenin en doğru yolu onunla duyuları uyaran oyunlar oynamaktır. Bebeğinizin beyin gelişimini destekleyen pek çok oyun vardır. Tüm bu oyunları öğrenmek ve bebeğinizin tam kapasitesinde gelişmesini sağlamak için İstanbul Parenting Class’ın anne baba eğitim programlarına katılmanızı içtenlikle tavsiye ederim.

Uzm. Psikolog Sinem Olcay Kademoğlu (Aile ve Çocuk Gelişimi)

İstanbul Parenting Class
Zeytinoğlu Cd. Arzu 1 Apt. No:2 Daire:27 34335 Etiler/İstanbul
T & F: 0212 351 90 01
Anne baba eitimi - stanbul Parenting Class

saol canım dışarı çıkmak iyi geliyor insana evde sürekli çocukla bunalıyorsun bahar gelsin daha çok çıkarız hem bebişlerimiz büyümüş olur :)))

betülcüm bende çok isterim sadece anne sütü verebilmek bunun için savaştım inan ama bebeğim çok ağlıyor ona işkence yapmanın bir anlamı yok sonuçta mamayı yiyince mutlu oluyor buda onun psikolojisi açısından önemli günde 2 öğün veriyorum o da sütümün azaldığı vakitlerde mesela akşama doğru çok azalıyor benim o zaman veriyorum hem rahat uyuyor

selam kızlar nasılsınız msn burayı baya yavaşlatmış bugün zor bir gündü masal çok huysuzdu hiç uyumadı sayılır şimdi 3 saattir uyuyor uyandırsammı diye düşünüyorum

selam kızlar nasılsınız msn burayı baya yavaşlatmış bugün zor bir gündü masal çok huysuzdu hiç uyumadı sayılır şimdi 3 saattir uyuyor uyandırsammı diye düşünüyorum

ben hala uyandırıyorum 3 saatte bir yani çok nadir uyurda :) belki artık birşey olmaz aç kalsa ama kilo alımı etkilenmesin istiyorum

anladım canım yani sen de haklısın ne diyeyim...her anne bebeği için en iyisini daha iyi bilir kesinlikle

benimde pazartesi ilk isim bir dönence almak olucak yoksa bu cocuklar baska türlü bize is yaptirmiycaklar:44:

günaydın .. uzun zamandır buranın ılk gunaydını benden olmamıştı:) biz yarım sattır gaz çıkartma çalışmaları yapıoruz, ben masaja devam edeyim..pöff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…