sağol canımcım evet çok hareketlendiler dikkatli olmamız gerekHayırlı günler..Gözün aydın sezen..Bizimki uyuyor..Bu aralar kıpır kıpır.. Emerken bile kendini arkaya doğru itiyor..Düşecek diye korkuyorum..
geçmiş olsun cnmm ağladığını duyunca içim cız etti dayanamıyorum bebeklerin ağlamasınazeyncim ben anlatayım oğlum neler yapıyor...
mesela dün oğluma rektoskopi yapıldı...çok ama çok ağladı...bende dışarıda ağladım tabi sesini duydukça....bağısakta yaralar varmış..doktor bunların besin alerjisinden olacağını söyledi...parça almış patolojiye sevketti..ama kötü birşey çıkacağını düşünmüyorum dedi...ek gıdaya geçince alerji testlerini yineleyeceğimizi söyledi...umarım sütüm çok olur ve mama vermek zorunda kalmam...çünkü nasıl mama vereceğimi bilmiyorum...iişimiz daha zor olucak ek gıdaya geçince...alerjik çocuklar ne kadar anne sütü alırsa okadar iyiymiş çünkü....
ei hep sol kulağında mesela..umarım kulağında da bir şey çıkmazcumartesi 4. ay kontrolümüz var...doktora sorucam bakalım...
1 mart salı günüde aşılarımız var...off
dünkü acısı ağlamaları umarım üzerinde etki bırakmaz...dün kendini güvende hissetsin diye hep memede tuttum zaten...
iyi haberlere gelince....
kıkır kıkır gülmeye başladı oğlum....kendi kendi kendine konuşuyor artık...eskidende yapıyordu ama şimdi sürekli yapmaya başladı...ellerimi gel gel diye uzatınca bana doğru uzatıyor...ama henüz koordinasyonu tam anlamıyla sağlayamıyor....oyuncakları tutuyor...tv ye bakmamsı için özel çaba harcıyoruz:) uzaklaştığında ağlıyor yanına gidince gülüyor...oyun istiyor hep....yada kucak..buda beni zorluyor tabi...
ce e oyununa hala tepki vermiyor...şaşırıyor sadece....çocuk gelişimci arkadaşarıma sordum 6. aya doğru verir dediler..yan dönmeye çalışıyor poposunu kaldırabilse tam dönecek sanki...poposu engelliyor..:)
işte böyle....aslında bireysel farklılıkları en iyi ben bilirim mesleğim gereği ama...ne bilim oğlum hepsini yapsın istiyorum işte ..:)
bugun kocişin doğum günü...dün sütsüz yumurtasız kek yaptım onunla kutluyacağız...malum oğlumdaki alerjiden dolayı süt yumurta yasak..:)
işte uyandı bizmki
geçmiş olsun cnmmslm kızlar
dün aşımızı olduk çok huzursuzluk yaptı ateş yoktu ama zaten baldırda dakızarıklık va rbelli canı yanıyor.
hasta bebelere allah şifa verdin
infox senin bebe sürekli hastanelerde allah yardımcın olsun rab tez şifalar verir inş.
sağol helincin nasılsın?görüşemiyoruz artıkaşı olan bebklere geçmiş olsun diyorum.benim miniğinde 2 martta aşısı ayın otzunda oluyordu hep ama şubat 28 çekince 2 martta olacak.inşallah sorunsuz atlatır tüm bebekler
aşı olanlara ggeçmiş olsun darısı başımıza
bende bugün kuzumu tohtura götürdüm
son 10 gündür gaz sancımız tavan yapmıştı 3 ay çekmedik 10 gündür çektiğimizi
bi kaç gündürde durup duruken ağlıyodu kriz şeklinde uykudan uyanırkan falan bide kulaklarını çekiştiriyodu kulak ağrısıdır belki die götürdüm meğer demir ilacındanmış
10 gün önceki aylık kontrolünde rengi beyaz die demire erken başlatmıştı bizi
demir ilacı gaz karın ağrısı ve kabızlık yaparmış aklınızda bulunsun
idrar testide yaptı her ihtimale karşı ama çok şükür bişi çıkmadı ondada kulaklarında da bi sorun yokmuş
4.ayda yada 5.ayda başlıcaksınız demire kabız oldumu korkmayın
selamlar hanımlar... benım bır sorum olacak... 27 kasım 2010 annesıyım bende...
Bebegıme anne sutu verıyorum fakat emme aralıgı saatte bire düştü,emzırdıkce süt cogalır dıyorlar ama 5dk dan sonra gögsumde sut getırmek ıcın cebellesıyor oglum kıvrıla kıvrıla bır hal oluyor hırslanıyor mızıkdanıyor aglamaklı ses cıkarıyor...
bu arada gecelerı emzrıyırom cunku 3-4 saat uyudugu ıcın goguslerım cok doluyor agrıyor hatta ama gunduz sık emdıgı ıcın sutum yetmıyor.sütüm gayet ıyı ama saatte 1 e düşürünce emmeyı gögüslerım daha dolmadan halıyle tekrar acıkıyor,2 gundur bende aptamil 1 verdım gunde 1 kere...kutuda ayıne göre 150ml yazıyor ama ben 120 verdım,verınce hemen arkasından uyuyakaldı yanı doydu oglum...
Ertesı gun yıne saate bır emmeye baslayınca sütüm fazla gelmeyınce bır sonrakı acıkmasında tekrar aptamıl verdım yıne aynı ölçüde ve bıtırnce agladı,tekrar ısıtyor yanı...kucagıma aldım aguladık falan derken unuttu...nette gezerken bazı kısılerın gunde 40-60 ml aptamıl verdıklerını duydum bıran korktum fazlamı verıyorum dıye ama beslenme önerısı ayıne göre 150 ml...benım gıbı olannınız var mı,sadece gunde 1 kere verıyorum oda sutum yeterlı olmadıgında...
canım ben mama vermedim bilmiyorum ama neden gece sütünü sağıp gündüz vermeyi denemiyorsun? gece fazla geliyor demişsin. saatte bir acıkıyorsa büyüme atağı yaşıyor olabilir o yüzden sık sık emmek istiyordur..
Canım arkadasın dedıgı gıbı gecekı fazlayı sagıp ver yada oyalamaya calıs bebegını bır buçuk ıkı saate cıkarmaya calıs.selamlar hanımlar... benım bır sorum olacak... 27 kasım 2010 annesıyım bende...
Bebegıme anne sutu verıyorum fakat emme aralıgı saatte bire düştü,emzırdıkce süt cogalır dıyorlar ama 5dk dan sonra gögsumde sut getırmek ıcın cebellesıyor oglum kıvrıla kıvrıla bır hal oluyor hırslanıyor mızıkdanıyor aglamaklı ses cıkarıyor...
bu arada gecelerı emzrıyırom cunku 3-4 saat uyudugu ıcın goguslerım cok doluyor agrıyor hatta ama gunduz sık emdıgı ıcın sutum yetmıyor.sütüm gayet ıyı ama saatte 1 e düşürünce emmeyı gögüslerım daha dolmadan halıyle tekrar acıkıyor,2 gundur bende aptamil 1 verdım gunde 1 kere...kutuda ayıne göre 150ml yazıyor ama ben 120 verdım,verınce hemen arkasından uyuyakaldı yanı doydu oglum...
Ertesı gun yıne saate bır emmeye baslayınca sütüm fazla gelmeyınce bır sonrakı acıkmasında tekrar aptamıl verdım yıne aynı ölçüde ve bıtırnce agladı,tekrar ısıtyor yanı...kucagıma aldım aguladık falan derken unuttu...nette gezerken bazı kısılerın gunde 40-60 ml aptamıl verdıklerını duydum bıran korktum fazlamı verıyorum dıye ama beslenme önerısı ayıne göre 150 ml...benım gıbı olannınız var mı,sadece gunde 1 kere verıyorum oda sutum yeterlı olmadıgında...
haklısın cnmda gece olan sutude emıyor gogsumden,tas gıbı sertlesen gögsum emdikten sonra pamuk gıbı oluyor,bosaltıyor.Gunduze yetecek sutude bırakmıyor...gece yatarken goguslerım yumusak oluyor ama aglamasına uyanınca bakıyorumkı agrıdan sızlıyor goguslerım dolmus.
Ama dedıgın gıbı buyume atagı yasıyor olabılır,gunduzlerı cok fecı emme ıstegı var sutum yetmeyıncede 1 kerelık verıyorum bende devam sütü...
oyalayamıyorum cnm maalesef durmuyor,gecekı fazlayı sagarsam bu sefer gece doymayacak...Canım arkadasın dedıgı gıbı gecekı fazlayı sagıp ver yada oyalamaya calıs bebegını bır buçuk ıkı saate cıkarmaya calıs.
Bıde gün içınde durduk yere aglaması varmı cok canı yanıyormuş gibi falan
tinny love canımkardelen 25 hoşbulduk cnm. Benım kızda hic yalnız durmuyo oyun halısını sevmıs galıba senın kız ne marka aldn cnm
canim iyiyim ben sen nasilsin cocukla ugrasiyoz iste hergun gelecem artik buraya kimse olmasa bile selam veririm cikarim..
canim bende öyle yapiyorum kimse olmasada selam verip cikiyorum
gunaydin herkese
canim hosgeldin aramizaselam arkadaşlar bende 2010 kasım annesiyim hamılelıgimin başından beri sizi takip ediyorum ama üye olmaya çekinmistim ama daha fazla dayanamadım benı de aranıza kabul ederseniz çok sevinirim
canim kiyamam ya icim sizladi insallah biran önce düzelir yavrucukzeyncim ben anlatayım oğlum neler yapıyor...
mesela dün oğluma rektoskopi yapıldı...çok ama çok ağladı...bende dışarıda ağladım tabi sesini duydukça....bağısakta yaralar varmış..doktor bunların besin alerjisinden olacağını söyledi...parça almış patolojiye sevketti..ama kötü birşey çıkacağını düşünmüyorum dedi...ek gıdaya geçince alerji testlerini yineleyeceğimizi söyledi...umarım sütüm çok olur ve mama vermek zorunda kalmam...çünkü nasıl mama vereceğimi bilmiyorum...iişimiz daha zor olucak ek gıdaya geçince...alerjik çocuklar ne kadar anne sütü alırsa okadar iyiymiş çünkü....
ei hep sol kulağında mesela..umarım kulağında da bir şey çıkmazcumartesi 4. ay kontrolümüz var...doktora sorucam bakalım...
1 mart salı günüde aşılarımız var...off
dünkü acısı ağlamaları umarım üzerinde etki bırakmaz...dün kendini güvende hissetsin diye hep memede tuttum zaten...
iyi haberlere gelince....
kıkır kıkır gülmeye başladı oğlum....kendi kendi kendine konuşuyor artık...eskidende yapıyordu ama şimdi sürekli yapmaya başladı...ellerimi gel gel diye uzatınca bana doğru uzatıyor...ama henüz koordinasyonu tam anlamıyla sağlayamıyor....oyuncakları tutuyor...tv ye bakmamsı için özel çaba harcıyoruz:) uzaklaştığında ağlıyor yanına gidince gülüyor...oyun istiyor hep....yada kucak..buda beni zorluyor tabi...
ce e oyununa hala tepki vermiyor...şaşırıyor sadece....çocuk gelişimci arkadaşarıma sordum 6. aya doğru verir dediler..yan dönmeye çalışıyor poposunu kaldırabilse tam dönecek sanki...poposu engelliyor..:)
işte böyle....aslında bireysel farklılıkları en iyi ben bilirim mesleğim gereği ama...ne bilim oğlum hepsini yapsın istiyorum işte ..:)
bugun kocişin doğum günü...dün sütsüz yumurtasız kek yaptım onunla kutluyacağız...malum oğlumdaki alerjiden dolayı süt yumurta yasak..:)
işte uyandı bizmki
gecmis olsun canimslm kızlar
dün aşımızı olduk çok huzursuzluk yaptı ateş yoktu ama zaten baldırda dakızarıklık va rbelli canı yanıyor.
hasta bebelere allah şifa verdin
infox senin bebe sürekli hastanelerde allah yardımcın olsun rab tez şifalar verir inş.
sizede gecmis olsun canimdoğru diyosun canm neler var Allaha şükürler olsun ama insan çoçuğunun eline çöp batsa üzülülüyo işte nspıcaksın benımde kızımın idrar yollarındz enfeksiyon çıktı nasıl üzülüyorum haline bu kuzucuklara dayanılmıyo ki
canim ayni gün dogum yapmisiz bende normal dogum yaptimbijoux bilgilerimi veriyimde beni de topige ekle olur mu 12 11 10 tarihinde normal doğum yaptım kızımın adı kevser 52cm 3620gr doğdu
Canım benım kızımda gülücükler saçarken bir aglamaya başlıyo sorma gecede devamlı uyanıp emmek ıstıyo sonra sabaha karsı yıne çıglık cglıga doktorumuz test ıstedı ıdrar yollarnda enfeksıyon varmıs
oyalayamıyorum cnm maalesef durmuyor,gecekı fazlayı sagarsam bu sefer gece doymayacak...
aa evet sankı etini sıkıyormusum gıbı bır anda iç çekerek kısa surelı bır aglıyor anlatamam...esımle yemek yıyorduk oda pusetındeydı bırden gulerken gozunu yuzunu elıyle ovusturmaya basladı,uykusumu geldı dememe kalmadan bır aglamay basladı yavrum ıcım daglandı,aynen canı yanmıs gıbı yuzunumu cızdı dıye dusunduk tırnagıyla falan ama bısı yoktu... dunde aynı sekılde agladı...
geçmiş olsun canım.benim oğlumda ishal oldu ama kaka tahlilleri hep temiz çıktı.bizde ilaç kullandık geçti.kilosuna üzülme benim yerimnde olsan ne yapardın.benimki 3900 gr doğdu seninkinden 1200 fr fazla ama şimdi 5500 kilo.bu ay 300 gr almış.sağlıklı olsun yeter diyorum.kaç doktora götürdüm kan idrar temiz.sadece çok kusuyordu bi de iştahsız bi bebekcanım benimde geçen hafta bebeğim ishal oldu beni emmek istemedi hep reddetti.o hafta hiç kilo alamadı.doktorlar 3 aylık bebeğe ilaç veremeyiz bol bol emzir dediler.iyi de bebeğim emmiyor diyince belki idrar yolu enfeksiyonu vardır idye baktılar önce tahlil sonra kültür ve çıktı varmış.. ekoli isimli kakadan bulaşan bir bakteriymiş.daha sonucu bugün aldım doktorumuz yarın ilaç yazacak 10 günlük bir antibiyotik tedavisi başlayacak sonra 3 gün ara verip tekrar bakacak.O idrarı verme stresi yine başlayacakbu enfeksiyon yüzünden kızım 2 haftadır kilo alamadı.bebeğim zaten 15 gün önce doğdu.2700 gr dı.3 aylık şimdi 5 kilo.o iki hafta olmasaydı belki5.500 olacaktı.Ama hayırlısı diyeceğiz ve ilacı kullanacağız.Altını değiştirirken ben hep pamuk kullandım üstelik.suyla ıslatıp sildim.Islak mendil kullanmadım.Ama kız çocuklarında bu sık görülüyormuş.
4.ay bittikten sonra kan damlasına başlanıyor.ben de bir hafta sonra 4.ay aşısını olduktan sonra başlayacağım.kızlar aranızda 4.ay sonunda ek gıdya geçmeyi düşünen var mı.ben çok az kilo aldığı için geçmeyi düşünüyorum dailona ınfox sizlerede geçmiş olsun sağlık ocağı öbür ay kan damlasına başlarız demişti aynı damlamı ki? üfff ya zaten kabızlık ve gaz sorunum var bir doktoruna sorayım bakayım amann hiçbişeyin doğalı kalmadı artık çocuklar bile her şeyi ilaçlardan alıyor
infox sen istanbuldamıydın eğer istanbuldaysan yaseminin masalı ötürdüğü doktor alerji uzmanı çok iyi bir doktormuş inşallah bu sorunu bir an önce atlatırsınız çok üzülüyorum sen anlatırken kıyamam bir sürü testten tahlilden geçti Allahım beterinden korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?