2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam annişler...biz aşıdan geiyoruz.. ateşimiz 37.1 inşallah daha çıkmaz..

sağlık ocağında demir damlası verdiler...ama ben daha doktora sormadım..o öyle birşeyden bahsemtmemişti çünkü...

Geçmis olsun canım uzun kollu bir badi ve altına bır pijama üzerıne bir penye battanıye ört cnm yükselwez inş.demır ïlacnı bazen 4 bazende besıncı ay veriyorlar

Merhaba kızlar eskiden bu topik nekadar hareketliydi şimdi böyle boş görünce üzülüyorum bende kasım annesiyim kızımın adı esila doğum tarihi 11,11,10 bu topikte paylaşılanları okumak bilgi edinmek çok güzel olurdu benimle aynı şeyleri yaşıyanların olduğunu bilmek beni rahatlatırdı yeniden eski hareketli günlere dönmesini diliyorum

selam kizlar

demir ilacini burda vermiyorlar neden türkiyede veriyorlarki merak ettim:44:

selam kizlar

demir ilacini burda vermiyorlar neden türkiyede veriyorlarki merak ettim:44:

selam zeyn
bebek 4.ayini doldurduğunda demir depolari boşalmaya basliyor tabi ki bu yalnizca anne sütü alan bebekler için gecerli.bu yüzden 4. aydan itibaren demir damlasi kullanilamaya baslaniyor ya da demir katkili formül süt kullaniliyor.
çünkü yalnizca anne sütü bebeğin artan demir ihtiyaci için yeterli olamayabiliyor.

canim sagol aydinlattigin icin ama burda bebegi olan cok arkadasim var ama hicbiri kullanmiyor doktora sormam lazim

arkadaşlar biz ek gıdalara geçiyoruz... bebegim anne sütü almıyor mama yiyor ama onuda çok iştahsız yiyor geçen ay 500 gr almış doktor 1 ay daha bekliyelim idare edin dedi ama bebegim aç kalıyor diye içim rahat değil bizim gibi başlayan varmı ek gıdalara ne veriyorsunuz???

selam annişler...biz aşıdan geiyoruz.. ateşimiz 37.1 inşallah daha çıkmaz..

sağlık ocağında demir damlası verdiler...ama ben daha doktora sormadım..o öyle birşeyden bahsemtmemişti çünkü...
ekim anneleri kullanıyorlar canım hepsine ya drları ya sağlık ocağından vermişler 4. aydan sonra kullanılıyor sen yinede bi sor druna
canım benim bebeğimde sadece anne sütü alıyor ve geçen ay 500 gr almış normal dediler ek gıdaya yada mamaya geçmeye gerek yok dediler 500 gr az değil bence ek gıda olrak ilk başta elma havuç suyu ile başalanıyor ilk gün 2-3 çay kaşığı ertesi gün yarım fincan sonra 1 fincan şeklinde sonraki haftada pürelere geçebilirmişiz arkadaşımın dru böle demiş onun kızı daha az kilo aldığı için ve sadece mama yediği için sanırım erken başlatmış ek gıdaya
ayrıca ekim anneleride çorba ve yoğurta geçmişler yarım havuç yarım patates ve az pirinçten oluşan çorbayı tabi 1 yaşına kadar tuz ve şeker yasak blendırdan geçip veriyormuşsun ben daha denemedim bir tek elma suyu verdim
nasılsa 6, aydan sonra hepsine geçicek en az 6 ay anne sütü alsın diyorum ek gıdaya geçersem sütüm azalır diye endişeleniyorum çünkü

günaydın kızlar.dün 4.ay aşımızı olduk.çok şükür ateş huzursuzluk olmadı.hatta aşıdan sonra gün boyu uyudu miniğim.

Son düzenleme:
günaydın kızlar.dün 4.ay aşımızı olduk.çok şükür ateş huzursuzluk olmadı.hatta aşıdan sonra gün boyu uyudu miniğim.

maşallah bizde gece saat başı uyandık...

mayısda yine var off...

bu arada annelik akademisinden istedğim bebeğim kitabı geldi bugun..

naber ya topik. ne zamandır uğrayamadım sana. iyi misin, özledin mi beni ve çenemi? biz demirle bıraktığın gibiyiz valla...

merhaba kızlar bende kasım annesiyim anaokulu öğretmeniyim fakat şuan ücretsiz izindeyim bişey sormak istiyorum bebekleriniz gece uykusunda nekadar sıklıkta uyanıyor benim kızım 3 saat 4 saat ancak uyuyo emmeye kalkıyo önceleri uyuyarak emiyordu buaralar uyanık oluyor tekrar sallayarak uyutmam gerekiyo sizlerin nasıl acaba merak ettim

3-4 saatmii..bizimki hala 2 saat uyuyo..

doktora sordum açmıdır diye..bebklerin ritüelleri vardır dedi...anne kokusu meme yada başka bişeye....onu hissedip tekrar uyurlar dedi....bizimkide öyle sanırım.....

vayy prophetic hoşgeldin...blogdan okuyoruzda az burayada gelsene..:)

ewet aslında fazla emmiyo bende acıktığı için uyandığını sanmıyorum acaba daha uzun uyumasını sağlayabileceğimiz bi yöntem varmıdır :44:

ewet aslında fazla emmiyo bende acıktığı için uyandığını sanmıyorum acaba daha uzun uyumasını sağlayabileceğimiz bi yöntem varmıdır :44:

varsada ben bulamadım...uyandığında meme vermmeyi denedim kucağımda tututum....bu sefer dahada çok ağlamaya başladı....şimdillik kalkıyorum ama okula başlayınca nasıl our bilemem....doktor birde daga geçer gibi 2 yaşına kadar uyku yok dedi....

bende uyandığında birkaçkez meme vermedim sallayıp uyutmayı denedim ama herzaman başarılı olmuyo bazen uyuyor ama yarım saat en fazla sonra tekrar uyanıyor birde acayip derecede ellerini emiyor parmaklarını ağzından çırarmıyor ama çok şeker oluyo :) gündüzleri uyanıkken yanlız kalmak istemiyor hanımefendi her odaya mutfağa benimle geliyor

evet bizimkide yalnız kalmak itemiyor...sürekli meşgul ediceksin şaklabanlık yapıcaksın yada kucakta taşıyacaksın....ellerinide emiyor tabi...

benim bebeğim gece 6 saat uyuyor kesintisiz nazar değmesin uymadan önce mutlaka mamasını veryorumki acıkıp uyanmasın,birde yan yatırııyorum sırt üstü yatınca uyanıyor hemen.
ama kimi bebekte uyku düzeni olmuyor naparsan yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…