2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

anladıgım kadarıyla tum bebeler 3 ayda az kılo alıyor...

sadece anne sütü alıyosa bence kilosu normal her çocuk kilolu olcak diye bişey yok sonuçta

babasıyla yıkadık kızımızı yatırdık bakalım şimdilik uyuyor umarım uzun bir uyku olur ve umarım gece uykusuna geçiş yapar

maşallah canım.ben 19 aydır uykuyu unuttum.büyük oğlum 12-1 gibi uyur oda yeni yeni 6 saat kesintisiz uyuyumaya başladı küçük oğlum 2 saate bir uyanır bazen 10 dakikaya bire iner saat 4-5 olduktan sonra hiç uyumaz.bende onunla oyalanır mamasını verir sonrada babaannesine bırakıp okula giderim.yani üç haftadır sadece 3-4 saat oda kesintilerle bölük börçük uyuyorum.okuldakiler çok kötü gözüküyorsun diyorlar gözler vampir gibi kıpkırmızı zombi gibi bakışlarla geziyorum.merak ediyorum bu vücut daha ne kadar kaldıracak yorgunluğu uykusuzluğu dinlenememyi

ben sutumu sagdıgımda 120 cc rahat çıkıyordu.. ama bebegımın ne kadar emdıgını hiç ölçmedım.. istedikçe verdım çunku.. ve hıç mama kullanmadık.. sonuçta bebegın mıdesı de kucuk ne kadar fazla emebilir ki..

ve anladııgım kadarıyla tum bebekler hareketlendıklerı için 3 ayda az kılo alıyorlar.. dr larda hazır beklıyor zaten.. hemen mama dıyor.. benım kızımda 400 gr almiş bu ay.. ama maşallah iyi gözukuyor... saglıklı sonuçta..

ben daha hastanede ikin hemşıre bana istersenız mama alın.. bızde yasak veremıyoruz demiştı

selam kızlar. yine 1 hafta evde kapanıp patladıktan sonra nihayet bugün kendimi dışarı atabildim. annem haftada 2-3 gün geliyor artık. neyse bu ayın 20 sinde kaynanam gelecek. şe başlayınca çocuğuma bakacak. torun ne kadar kıymetli oluyor. evlendiğimden beri görüşmüyorduk, şimdi konuşuyoruz telefonda. sağolsun torununa mama, bez filan gönderiyor.
uyku düzeninden bahsetmişsiniz bizimki hala gündüz 40 dk. uyuyor. gece uykusu ise daha uzun gündüz uyanıyor, mama yiyor, bezi değişiyor sonra anakucağına koyuyorum orda konuşup oynuyoruz. sıkılıp ağlarsa kucağıma alıyorum. sonra tekrar koltuğa koyuyorum, uykusu gelince mızıldanıyor mama yediği saate göre mamasını veriyorum. yani 1-1,5 saat önce yediyse yemesi gereken miktarın yarısnı veiyorum. mama yerken kucağımda uyuyor bazende sallıyorum biraz. saat gibi tam 40 dk uyuyup uyanıyor.
4. ayına geçtiğinde bakalım ek gıdalara geçecek miyiz. mama çok kilo aldırıyor. ben ek gıda alsın istiyorum.bakalım doktoru ne diyecek.

ne kadarlık oldu bebeğin
sen emzirmiyormusun
kaç ml veriyorsun mamayı
ne kadar soru sordum demi ya

ne kadarlık oldu bebeğin
sen emzirmiyormusun
kaç ml veriyorsun mamayı
ne kadar soru sordum demi ya

14 haftalık oldu canım.maalesef emzirmiyorum sütüm gelmedi.
mamayı 120 ml veriyorum. 2 saatte bir. bazen 1 saat sonra acıkınca 60 ml veriyorum. gün içinde toplam 960 ml alıyor dr. normal dedi.
bu aralar 150 ml ye geçmemiz lazım artık.

hmm
bende veriyorumda mama ama günde 1 defa veriyorum
gerçi bu aralar hastaydı memeyi fazla almadı günde 2 yada 3 buldu en fazla 90 ml veriyorum bazende 60 ml veriyorum

hmm
bende veriyorumda mama ama günde 1 defa veriyorum
gerçi bu aralar hastaydı memeyi fazla almadı günde 2 yada 3 buldu en fazla 90 ml veriyorum bazende 60 ml veriyorum

geçmiş olsun canım umarım çabuk atlatır.
bu aralar fazla su içmiyor. biberonla veriyorum az alıyor. kaşıkla fincanla veriyorum biraz alıp sonra püskürtüyor. halbuki doğduğundan beri su veriyorum.
hepinize iyi akşamlar!

uyku süresine de sen karar veriyosun sanırım uzun uyumasına izin yok gün içinde nekadar uyanık kalıyo ne kadar uyuyor diye sorıyım ozaman

yok ben zaten yatır kaldır yapmıyruz kucağımda bayıltıp anakucağında uyutma yöntemi yapıyorum:)

neden bu kadar erken bebegı programalaya çalişiyorsunuz kı...o daha dunyaya bile alışamadı... ben bu yöntemlerı gereksız buluyorum. sız çok erken davranıyorsunuz bence. benımkızım gece 2 de ancak uyuyor..

canım normal bence.. 3 ayda genelde tum bebekler az kılo alıyor..takma fazla.. saglıgı ıyıyse sorun yok demektır..

canım hıç mı sutun gelmedı.. yenıden dene gelır belkı sutun..

bırde arkadaslar benım bebegım her emmenın pesıne kakasını yapıyo yanı ne kadar emerse okadar kaka..bu bıraz tuhafıma gıdıyo daha bıberon agzındayken allttan dolduruyo bole olan varmı acaba..

ay canım ya işin çok zor ama bide 1 sene sonrasını düşünbiiyosun benimde 2 yaşında bir kızım ve küçk çocuk olunca iş dahada zorlaşıyor..e tabi sen bide çalışıyosun..allah kolaylık versn elbet bugünlerdde geçer..myvesi bol olur merak etme:))

bırde arkadaslar benım bebegım her emmenın pesıne kakasını yapıyo yanı ne kadar emerse okadar kaka..bu bıraz tuhafıma gıdıyo daha bıberon agzındayken allttan dolduruyo bole olan varmı acaba..

isteren dr sor cnm..yani normalde 2 3 kez yaparlar..kaç kere yapıo tam olarak

cnm zaten yumurta beyazı yasaklı yiyecekler arasındadır..Yumurtanın beyaz kısmı, protein yapısı nedeniyle yüksek alerjik özelliğe sahiptir. Alerjisi olmayan bebeklere 9 aylıktan sonra çok az miktarlarda başlanarak denenebilir.

sadece sarısı verilir..ondan erak etme vücudu reaksiyona tepki vermiş:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…