2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bence meme almadığı zman zorlama bir süre sonra tekrar dene,birde uykulu olduğu zamanlarda dene.benimkide birkaç gün öyle bocaladı sonra düzeldi..ayrıca bir rahatsızlığı olmadığından emin ol,yada doktora götür.belki kulağı falan ağrıyordur...

4.ay biterken benim kızımda biberon almadı (emmiyor zaten) 2 hafta boyunca hazırladığım her mamayı dökmek zorunda kaldım elleri hep ağzında ve huzursuzdu artık ciddi anlamda diş bekliyordum ki düzeldi büyüme atağıydı herhalde diyorum şimdi bir rahatsızlığı olup olmadığını anlarsın eğer yoksa 4.ay biterken bocalıyorlar bir kaç arkadaşımdanda duymuştum

Selam anneler, ne zamandır giremiyordum sonunda fırsat bulabildim:)) Bizimki 4 ayını doldurdu ama hala zırıltısı devam ediyor kabızlık sorunu başladı şimdide, anne sütü aldığı halde 4-5 gün kakasını yapamadığı oluyor, çok sıkıntısı var yavrumun( salı günü doktora gidicez ne diyecek bakalım...

selam annişler...biz bursadan döndük......çok keyilfiydi oğlum da üzmedi beni hiç......ama her güzelliğin sonu olduğu gibi buda bitti....

sizler nasılsınız...herşey yolundadır umarım...bebişler iyidir....geçmişi okuyacaım bir ara.....

aynen bizde öyleyiz emerken mızmızlanıp duruyor zor bela emziriyorum.

selam kızlar. benim de oğlum bazen emmemek için direniyor. ama asla sağıp vermedim memeyi bırakmaması için. oyunla falan emziriyorum. yine olmuyorsa uyutmaya çalışıyorum uykuya geçtiği an emziriyorum.

biz de demir damlasına başlayınca düzenimiz bozuldu. geceleri ağlayarak kalkar oldu hem de ne ağlama. güç bela kaka yapınca rahatlıyor ama bazen hemen yapamıyor. doktoruna sorucam olmazsa damlayı değiştiricem. bazıları kabızlık yapmıyormuş.

3 gündür misafir ağırlıyorum. dün gece de az uyudu bizimki. çok yoruldum. inşallah bu gece dinlenirim.

bi de yarın işe başlıyorum(((

bizde haberler böyle. umarım herkes iyidir.

damla çok rahatsız ediyorsa kes bence bize sağlık ocağın.hemşire öyle söyledi.kabızlık yada ishal yapabiliyormuş.

Son düzenleme:

güzelim benimde kızım 24 kasım doğumlu. emmeme sorununu 1.5 aydan fazla yaşadım sanırım... ben zorluyordum. ağaya kalkıp sallaya sallaya ve ağlata ağlata veriyordum memeyi.. ancak bu şekilde emebiliyordu.. birkaç gündür çok şükür düzeldi gibi..
tükrük çıkarma sorunu bizimkinde de var. hatta canım kızım tükrüğüyle oyun yapar duruma geldi.. sevinince gülmek yerine tükrük çıkarıyordu:) neyse ki o da azaldı. olabilyor böyle şeyler. bozma moralini.

sabret ve emmesi için bence sorla.. bu aylarda bırakan çok bebek oluyormuş... ben çok araştırdım soruşturdum. bebeklerin 3 ve 4. aylarda emme refleksleri bitiyormuş.. (emmek bebeklerde anne karnındayken refleksif olarak başlar-- hatta benim kızın 7. ay ultrason resminde eli ağzındaydı-) refleks sona erince bazı bebekler emmeyi reddetme eğilimine girebiliyorlarmış.. ve sabredilirse bir iki ay içinde emme olayı haz duygusuyla gerçekleşir hale geliyor. yani hemen hemen 5. ay itibariyle bebekler emmekten haz alırlar ve bu nedenledir ki memeyi bıraktırmak ilerde zorlaşır.. sigara bağımlılığı gibi birşey.. neyse çok uzattım. işte bu reflekslerin bittiği dönemde bazı anneler emmiyo ve aç kalmasın diye mama veriyorlar ya da sağıp veriyorlar bebeğin öylesi kolayına geliyo hep hazır yemek istiyo ve emmeyi bırakıyor.. tabi emmek zor iş . benim bebiş her emmesinde terler içinde kalıyo...

galiba gizli gizli anlastilar herkeste ayni sorun

:)))))) bize kök söktürücekler anlaşılan.bilinçlendikçe daha bir zorlaşıyorlar.melisa ne yesek ondan istiyor vermeyincede ağlamaya başlıyor.allaha şükür bu zamana kadar ne versiysem hiç birinde tiksinmedi.hatta kaynanam tereyağlı kuymak yedirdi verse 1 tabak bile yerdi:)pis boğaz kızım benim

selam kızlar uzun zamandır giremiyordum umarım herkes iyidir. Masalın c.tesi kontrolü vardı şükür yolunda gidiyor herşey bu ay yoğurta başlattı dr. bende ilk defa bugün mayaladım bakalım tutacak mı:)

masallah canim melisaya yesinde büyüsün yemek secen cocuk cok zor oluyor kizimdan biliyorum bizimkine ben daha yemek vermedim yavas yavas baslasam iyi olucak

desteğiniz için çok sağolun. yanımda durmadan bu çocuk bak göğsünü bırakıcak diyenler olunca sinirim bozuluyoç korkuyorum. ek gıdaya da başladım zaten şimdilik iyi gidiyo ama nasıl olcak günde kaç öğün verilcek ne kadar verilcek.versem koca kaseye götürcek azar azar artrılacak siz nasıl yapıyorsunuz

demir damlasına çok erken başlamışsınız sen sağlık ocağına bakma anne sütü veriyorsun 6.aya kadar başlamana gerek yok,bende başlamadım doktorumuzda başlama anne sütü alıyor gerek yok çocuğun ağzının tadını bozma dedi sende doktorunuza sor...

dün işe başladım kızlar! oğluşumu çok özlüyorum offfffffff!
dün akşam eve gidince yeni uyanmış bir sarıldım, öpe öpe doyamadım.
gece uyurkende kucağımda mızıldandı durdu nedense zor uyuttum.
sabahları beni kapıda uğurluyor, biraz daha büyüsün arkamdan ağlayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…