durumları var aslında ama yapmazlar, destek olsalarda sigortam olmayacak. çocuğuma özelden baktırmam gerekir o da dünya para. amin canım!
canım çok üzüldüm yaadurumları var aslında ama yapmazlar, destek olsalarda sigortam olmayacak. çocuğuma özelden baktırmam gerekir o da dünya para. amin canım!
kızlar canım öyle sıkkın ki anlatamam. dün akşam eve gittim, oğlana mama yapıcam mutfaktayım. halamız geldi mutfağa cam kenarına oturtu laptop bilgisayarı için internet ağı arıyor. babaannede oğlumu kucağında tutuyor. annesine dedi ki herşey üstüste geliyor internet bulamıyorum. annesi üzülme filan dedi. noldu dedim halamız gazetede çalışıyordu, gelmeden patronuna demiş ben yeğenime bakmaya gidiyorum, internet bulursam size dosya gönderirim. gitmem sizin için sorun olacaksa kalayım demiş. patronu yok sorun olmaz sen git biz halladeriz, arada dosya gönderirisin demiş. dünde arayıp sen yoksun burda herşey birbirine girdi, ben sana internet var diye git dedim, ya gelirsin burda çalışırsın yada başka birini alırız demiş. görümcemde şu an gelemem ayın 18 inde gelicez yüzyüze konuşuruz demiş. akşam eşim yanımdayken anlattılar eğer kadroya alırlarsa 1000 tl üzerinde maaş alacakmış. fırsatı kaçırmak istemiyormuş. eşime dedimki işten ayrılıcam ozaman diye. görümceme dedim birkaç güne kadar konuş kesinleşsinde bende işyerime söylim dedim.
ama işin tuhaf yanii hiçde durumumuza üzülmediler. benim işten çıkmam demek ev kirasını ödeyememiz anlamına geliyor. ayrıca oğlum benim üzerimden sigortalı, buda sona erecek. eşimin aldığı ücretin yetmesi mümkün değil. yani hiç umurları değil. dedim eve internet bağlatalım. 30 tl kayınvaldeme ağır gelirmiş. ama kızı daha piyasada dağıtıma girmemiş kitapları bulup alıyor.
bence bunlar bahane çocuğuma bakmak zor geldi hepsi bu. 2 tane maaşları var, 30 tl internet mi ağır gelecek. kız da maaş alıyordur. kendilerince haklı olabilirler ama bu iş çocuk oyuncağı değil ki.
şimdi napıcağımız bilemez halde kaldık. ya eşim işten çıkacak çocuğa o bakacak, ( bu durumda evin masrafları ne olacak9) yada gece iş bulup çalışacak bakıcı tutucaz.
çok moralim bozuk
selam kızlar,bugün benim doğum günüm ve bir arkadaşımın bana attığı adresi paylaşmak istiyorum çok hoş..:81:
Doum Gn Hediye Denizi
canım devlet 18 yaşına kadar sigortalı yapıyor çocukları bilgin olsun sgk yı arayıp çocuğuma 18 yaş altı sigorta kaydı yaptırmak istiyorum diyorsun. bebeğin sigortalı oluyor devletede ,özelede götürebilirsin muayene için ayrıca anne babanın sgklı olması da gerekmiyor.
canım kilo wermek için hiçbirşeyden kısmıyorum herşeyi yiyorum çocuğum daha önemli ama kendiliğinden gittiler bende çok şaşırdım ama hamileykenden doğumdan sonrada kolaysı çikolataydı cipsti bunları yememeye çalıştım etkii varmıdır bilemiyorum
kızlar canım öyle sıkkın ki anlatamam. dün akşam eve gittim, oğlana mama yapıcam mutfaktayım. halamız geldi mutfağa cam kenarına oturtu laptop bilgisayarı için internet ağı arıyor. babaannede oğlumu kucağında tutuyor. annesine dedi ki herşey üstüste geliyor internet bulamıyorum. annesi üzülme filan dedi. noldu dedim halamız gazetede çalışıyordu, gelmeden patronuna demiş ben yeğenime bakmaya gidiyorum, internet bulursam size dosya gönderirim. gitmem sizin için sorun olacaksa kalayım demiş. patronu yok sorun olmaz sen git biz halladeriz, arada dosya gönderirisin demiş. dünde arayıp sen yoksun burda herşey birbirine girdi, ben sana internet var diye git dedim, ya gelirsin burda çalışırsın yada başka birini alırız demiş. görümcemde şu an gelemem ayın 18 inde gelicez yüzyüze konuşuruz demiş. akşam eşim yanımdayken anlattılar eğer kadroya alırlarsa 1000 tl üzerinde maaş alacakmış. fırsatı kaçırmak istemiyormuş. eşime dedimki işten ayrılıcam ozaman diye. görümceme dedim birkaç güne kadar konuş kesinleşsinde bende işyerime söylim dedim.
ama işin tuhaf yanii hiçde durumumuza üzülmediler. benim işten çıkmam demek ev kirasını ödeyememiz anlamına geliyor. ayrıca oğlum benim üzerimden sigortalı, buda sona erecek. eşimin aldığı ücretin yetmesi mümkün değil. yani hiç umurları değil. dedim eve internet bağlatalım. 30 tl kayınvaldeme ağır gelirmiş. ama kızı daha piyasada dağıtıma girmemiş kitapları bulup alıyor.
bence bunlar bahane çocuğuma bakmak zor geldi hepsi bu. 2 tane maaşları var, 30 tl internet mi ağır gelecek. kız da maaş alıyordur. kendilerince haklı olabilirler ama bu iş çocuk oyuncağı değil ki.
şimdi napıcağımız bilemez halde kaldık. ya eşim işten çıkacak çocuğa o bakacak, ( bu durumda evin masrafları ne olacak9) yada gece iş bulup çalışacak bakıcı tutucaz.
çok moralim bozuk
iyiyim canim sagol cocuklarimda iyiler teyzesi sen nasilsin senin bebis nasilSelam zeynep saada hayrlı cumalar nasılsın çocukşarın nasıl
selam kızlar,bugün benim doğum günüm ve bir arkadaşımın bana attığı adresi paylaşmak istiyorum çok hoş..:81:
Doum Gn Hediye Denizi
canım moralini bozma bir yol bulunur insan mecbur olunca işte böyle oluyor meletirler insanı allah kimseye muhtaç etmesin bu arada bakıcı düşünebilirsin hiç olmazsa parana yeter gücün sinirinde bozulmaz bende izmirde oturuyorum sana bakıcı arayalım olmazsa ne dersin ne kadar fiyat düşünüyorsun bakıcı için sen bi düşün yarın konuşuruzkızlar canım öyle sıkkın ki anlatamam. dün akşam eve gittim, oğlana mama yapıcam mutfaktayım. halamız geldi mutfağa cam kenarına oturtu laptop bilgisayarı için internet ağı arıyor. babaannede oğlumu kucağında tutuyor. annesine dedi ki herşey üstüste geliyor internet bulamıyorum. annesi üzülme filan dedi. noldu dedim halamız gazetede çalışıyordu, gelmeden patronuna demiş ben yeğenime bakmaya gidiyorum, internet bulursam size dosya gönderirim. gitmem sizin için sorun olacaksa kalayım demiş. patronu yok sorun olmaz sen git biz halladeriz, arada dosya gönderirisin demiş. dünde arayıp sen yoksun burda herşey birbirine girdi, ben sana internet var diye git dedim, ya gelirsin burda çalışırsın yada başka birini alırız demiş. görümcemde şu an gelemem ayın 18 inde gelicez yüzyüze konuşuruz demiş. akşam eşim yanımdayken anlattılar eğer kadroya alırlarsa 1000 tl üzerinde maaş alacakmış. fırsatı kaçırmak istemiyormuş. eşime dedimki işten ayrılıcam ozaman diye. görümceme dedim birkaç güne kadar konuş kesinleşsinde bende işyerime söylim dedim.
çok moralim bozuk
bu arada kardelenin dediği gibi sgk da ücretsiz sigortalı oluyo 18 yaş altı muhakkak bir yol bulunur canını sıkmacanım devlet 18 yaşına kadar sigortalı yapıyor çocukları bilgin olsun sgk yı arayıp çocuğuma 18 yaş altı sigorta kaydı yaptırmak istiyorum diyorsun. bebeğin sigortalı oluyor devletede ,özelede götürebilirsin muayene için ayrıca anne babanın sgklı olması da gerekmiyor.
Doum Gn Hediye Denizi
gene bir gün doğuma 1,5 ay var kayınvalidemle kayınpederim bizde evde lokma yemek yok mercimek çorbası yaptım soğan koydum salata yapıcak malzeme de yok çağırdım masaya kayınpederimi masaya bir yumruk insan adam gibi yemek yapar dedi bende evde olanın bunlar olduğunu söyledim hadi dedi benim canım şimdi armut istedi dedi git bana armut al dedi. bende paramın olmadığını söyledim kayınvalidemde kıkır kıkırtuttum kendimi içti çorbasını defoldu gittiler evlerine benim ağlamaktan gözlerim çıkmıştı nefret ediyorum onlardan ve benim canım çok armut çekti o gün ama gerçektende alamadım param olmadığı için
o zaman ist da oturuyorlardı her pazara gidiyolar çünkü onlara eşim bakıyor eşimin evinde oturuyolar bütün faturalarını eşim ödüyo ayda 600 tl harçlık veriyo pazar parası. bana gelince hiç bir şey yok 10 tl apartman parasını bile harçlıklarından vermiyolar eşimden istiyolar arkadaşlar daha neler neler allah kendi ailemden razı olsun
kayınpederim çalışmıyo niye çalışsın ki o günde yemeğe kahveden gelmişti arabası altında 3 sokak ara var ev kahve arasında ama o genede arabayla geziyo sosyetye
gelelim bizedün rota aşısının ikinci dozu vardı doktora kan damlasınıda sordum kullan kabızlık illa yapar diye bir şey yok yapmayada bilir dedi ek gıdalara yavaş yavaş başla meyve suyu püre yoğurt 15 gün sonra vermeye başla dedi 6600 olmuş kilosu bez konusu konuşulmuş prima aktif bebekten çok memnunum haggies cerende pişik yaptı hiç kullanamadım molfix hiç iyi değil şimdilik bu kadar kendinize ve bebişlerinize iyi bakın
tanışma hikayeniz çok güzel ama tanışmak zofrunda kaldığın aile çok berbat insanlarmışeşimle spor salonunda tanıştım ben bayanlara aerobik dersi veriyodum 2 ye kadar bayanlara 2 den sonra erkekler çalışıyodu orada bizimkide bikaç kere erken geldi salona bende onu içeri almadım bikeresindede kovalamıştım sonra beni sormuş soruşturmuş velasılı bir iki karşılaşma derken arkadaşlık başladı 25 gün sonrada evlenme teklif etti 1,5 sene sonrada evlendik.
ben eşime de üzülüyorum ne biçim anne babası var kendi oğullarınında huzurunu kaçırıyolar hiç yapıcı değiller. eşimde anne babası işte cevap veremiyo he bana aslan kesiliyo ama sonuyok arkadaşım evden kovmuş ya oh iyi yapmış ben yapsam gazetelerin baş sayfasında çıkardım heralde ne kaş bırakır ne göz (tahminimce)
bende hata ben çok sessiz kaldım pısırığın tekiyim ben kendime o kadar çok kızıyorum kisuratıma tükürdüler yarabbi şükür dedim
daha önce bitirmeliydim eltim beni hiç istemedi sözlendiğimin ertesi günü eltim beni çağırdı evine bilmen gereken bişey var dedi gittim kadın bana dediki bak kızım bu oğlan sana yaramaz bana çıkma teklif etti hemde abisiyle konuşurken dedi inanıyım diye evladının üzerine yemin etti beynimden vurulmuşa döndüm olayı annemle kardeşime anlattım. sözlüne bi sor dediler bende sordum kıyamet koptu kadın yan çizdi ben öyle bişey demedim dedi. ben yüzüğü attım kayınvalidemle kayınpederim 7 kere bize geldiler yapma etme senin gibi düzgün bi insanı nerde buluruz dediler. öyle böyle derken biz tekrardan yüzükleri taktık şimdi onlarla görüşmüyoruz.
görümcem desen ruh hastası eve geliyo eşim wcde kim geldi dedi bende ablamlar dedim görümcem hemen erkek sesi geliyo kim var banyoda diyo allahım allahım aç bak bakalım kim var dedim bende eşim çıktı eşime söylüyorum kim olucak ben varım diyo ben olsam eşimin yerinde çakarım ağzının ortasına 2 tane daha neler neler iyi dayandım ben gene
kayınvalideye küçük gelin bakarmış görümcem öyle söylüyo bakmıycam işte en kısa zamanda cehennemi boylasınlar inşallah
he bide onların istediği o ben kıyamet kopartıyım evi terkediyim ama yapmıyorum işte susuyorum
hepsi eşimde dahil mesela beyaz diyolar ertesi günü o beyaz mavi oluyo beyaz dedin diyorum yalan söyleme mavi dedim diyo yani konuşulmuyoda unuttum numarasıyla seni yalancı çıkarıyolar. böylelikle susuyorum işte bide onların dedin demedinlerinle uğraştım bunca yıl bıktım
çocuk yapmadım kısırsın dediler borçlar bitsin öyle yapıcam dedim inatla yapmadım heee ne borcu derseniz ev aldırdılar canım diyceksinizki siz durmadan ev alıyosunuz ama bi armut yiyemiyosun aynen öyle yiyemiyorum gitti bide anasının babasının üstüne yaptı evleri. YEMEDİM İÇMEDİM GİYMEDİM ZENGİN ETTİM HEPSİ HARAM ZIKKIM OLSUN neyse borç bitti diye bebek çalışmasına başladık şans bu ya ilk ayda tuttu hamile kaldım sen daha bismillah 3 aylıkken bu bahsettiğim evi aldırdılar ve borç harç düşüne düşüne doğurdum büyütüyorum işte şimdiki aklım olsaydı eşimi seviyorum ama ailesininde böyle olduğunu bilseydim asla ama asla evlenmezdim. eşimde suç susmıycak biraz açıyo çenesini ama onunda kapatı veriyolar valla
neyse kafanızı şişirdim özür dilerim daha çok var ama yarın misafir var öptüm hepinizi
canım ya çok zor bi durum,inşallah Allahım bebişinin evinin rızkını verir en kolay yoldanoff offkızlar canım öyle sıkkın ki anlatamam. dün akşam eve gittim, oğlana mama yapıcam mutfaktayım. halamız geldi mutfağa cam kenarına oturtu laptop bilgisayarı için internet ağı arıyor. babaannede oğlumu kucağında tutuyor. annesine dedi ki herşey üstüste geliyor internet bulamıyorum. annesi üzülme filan dedi. noldu dedim halamız gazetede çalışıyordu, gelmeden patronuna demiş ben yeğenime bakmaya gidiyorum, internet bulursam size dosya gönderirim. gitmem sizin için sorun olacaksa kalayım demiş. patronu yok sorun olmaz sen git biz halladeriz, arada dosya gönderirisin demiş. dünde arayıp sen yoksun burda herşey birbirine girdi, ben sana internet var diye git dedim, ya gelirsin burda çalışırsın yada başka birini alırız demiş. görümcemde şu an gelemem ayın 18 inde gelicez yüzyüze konuşuruz demiş. akşam eşim yanımdayken anlattılar eğer kadroya alırlarsa 1000 tl üzerinde maaş alacakmış. fırsatı kaçırmak istemiyormuş. eşime dedimki işten ayrılıcam ozaman diye. görümceme dedim birkaç güne kadar konuş kesinleşsinde bende işyerime söylim dedim.
çok moralim bozuk
yok tatlım kociş saolsun beni doğumdan sonra direk sıfır beden bekliodu galiba moralimi bozdu her an sürekli bu kilolar gitmicekmi diyecanım süpermiş zaten fiziğin boyuna göre şu an kilon harika bencede umarım vermezsin
Sende boyuna göre baya zayıfmışsın özgül.buarda sizde de oldumu bilmiyofum ama doğumdan bir hafta sonra falan kendimi o kadar zayıf ve ince hissettim kihalbuki hamile kalmadan önce kilomdan pekte memnun değildim
canımmmm happy birthday to youuuuuuuuuuuuselam kızlar,bugün benim doğum günüm ve bir arkadaşımın bana attığı adresi paylaşmak istiyorum çok hoş..:81:
Doum Gn Hediye Denizi
canım moralini bozma bir yol bulunur insan mecbur olunca işte böyle oluyor meletirler insanı allah kimseye muhtaç etmesin bu arada bakıcı düşünebilirsin hiç olmazsa parana yeter gücün sinirinde bozulmaz bende izmirde oturuyorum sana bakıcı arayalım olmazsa ne dersin ne kadar fiyat düşünüyorsun bakıcı için sen bi düşün yarın konuşuruz
bu arada kardelenin dediği gibi sgk da ücretsiz sigortalı oluyo 18 yaş altı muhakkak bir yol bulunur canını sıkma
melodi senin durumunada çok üzüldüm canım ama arkadaşların dediği gibi her bebek zaten sigortadan yararlanabiliyor kreş yaşına kadar çalışmayıp kreşe verince işe başlasan maddi sıkıntı muhakkak oluyor bunca sıkıntının arasında araya birde maddi sıkıntılar girince hayat iyice çekilmez oluyor kaynan bencede planlı yaptı çocuk bakmak kolay iş değil Allah seninde yardımcın olsun
deli mavi doğum günün kutlu olsun sevdiklerinle birlikte sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür versin rabbim
melodi bakıcı işi biraz daha uzak sana bence aldığın maaşı bilmyorum ama maaşının yarısında fazlasını alacağı kesin geriye kalan parayı ve paronayaklarını karşılaştır yani tanımdağın bir kişi nasıl bakacağının nasıl davranacağının garantisi yok kaynanan bakarken sadece özlem vardı en azından için rahattı tabiki son kararı sen vereceksin sen durumunu dahaii bilirsin
canım devlet 18 yaşına kadar sigortalı yapıyor çocukları bilgin olsun sgk yı arayıp çocuğuma 18 yaş altı sigorta kaydı yaptırmak istiyorum diyorsun. bebeğin sigortalı oluyor devletede ,özelede götürebilirsin muayene için ayrıca anne babanın sgklı olması da gerekmiyor.
canım çok üzüldüm yaasigortayı devlet karşılıyor,sende evde yapılabilecek işler var onları araştırsan olmazmı,gerçi küçük bebekle de zor ama...
amin canım! sigorta olayı iyi oldu ama benim çalışmamam bizi çok zorlar.allah yardımcın olsun canım
dogum gunun kutlu olsun canım
canım arkdaşların dediği gibi, senın sığortan olmasada sgk dan hemen yapılıyor ücretsız.. hiç bir şey yapmana gerek yok. sadece kımlıkle gıdıp kayıt yaptırıyorsun... acil falan gıttıgınde hıç para almıyorlar.. gerekırse böyle yap..
canım ya sanırım bakıcı pahalı olur diye düşünmüyosun apartmanında ev hanımı falan var mı melodi onlar daha uygun fiyata bakıyolar şöyle bi araşttır etrafını belki uygun fiyata bakıcı bulursun Allah yardım etsin inş.en kısa zamanda en iyi şekilde hallolur sorunun üzme kendini
melodi canım üzülme, inşallah her şey yoluna girer, Allah bebeğin ve senin hakkında hayırlısını versin.
DeliMavi canım, kusura bakma ben sadece verdiğin linki görmüşüm, doğum günün kutlu olsun,Allah sevdiklerinle beraber sağlıklı,mutlu, huzurlu, güzel bir ömür nasip etsin. nice mutlu yıllara
melodi çok üzüldüm cnm umarım biran önce çözüm yolu bulursunuz
selam kizlar hayirli cumalar
melodicim senin durumuna cok üzüldüm bu mübarek günde rabbim hayirli kapilar acarda hersey gönlünüzce olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?