2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar ben de d-vit e başladığım zaman bebeğimin kakasından kan gelmişti. ablam doktor ona sordum, bir kereliğineyse önemli değil ama birden fazla gelirse hemen doktora götür dedi, ilk duyduğunda ses tonu kaygılıydı, ben neden diye sormadım çünkü; ne zaman kötü bir şey düşünüp korksam başıma geliyor. bir de internetten araştırdım bebek farklı bir şeyleri tattığında alerji yapabiliyormuş ve kakasında kan oluyormuş. kabızsa çatlak oluşmuşsa olabiliyormuş.

benim kızım bir haftadır emmemek için direniyor, kucaağımda emzirmeye çalışırken etrafa bakmaya çalışıyor, kafasını çeviriyor, bin bir takla atıyorum emsin diye, eskiden sevinçle memeye yapışıp uzun uzun emerdi, hiç hayır demezdi, çok üzülüyorum

bizde kabızlık aptı demir damlası. ben de vermiyorum. haftaya dr kontrolümüz var o zaman sorucam.

kızlar özel olmazsa bir şey sorucam kaynanalarınız doğumdan sonra ne hediye taktı

künye taktı bebişe.

ne güzel söylemişsin sibel kafayı yemek üzereyim artık iyice paranoyak olduk çıktık çocuğa birşey vermeden önce 50 kere düşünüyorum biz 3 kardeşiz annem bize 1 yaşından önce inek sütü vermiş hiçbirimizde gerizekalı değiliz allaha şükür o damlayı kullanmıcam galiba ben her duyduğumu yapıyorum oda eksik kalsın boşuna dememişler cehalet mutluluktur diye hiçbişey bilmeseydim bu kadar tedirgin mutsuz olmazdım

bnmde oğlum pişik oldu gecen hafta .acıbademdeki doktorumuz cok uzman biçok konuda bize canesten verdi 2 günde geçiriyor tabi sen gene dr sorrsın

ya benim kızımdada başladı habire kafasını çeviriyor ve memeyi çok az alıyor aç kalıcak diye korkuyorum ayakta emzirmeye çalışıyorum alışsında istemiyorum tabii bu da geçicek herhalde of

kızlar aylar sonra ilk defa beşamel soslu karnıbahar yemeği pişiriyorum, çok heyecanlıyım, ilk defa yiyecek gibiyim artık kızım rahat diye göze aldım bakalım gaz yapmasını, ne olacak merak ediyorum.
manav eşime: "abi vallahi ben size çok acıyorum bir kıştır ne sebzeler ne meyveler geldi siz yiyemediniz." demiş.

ya benim kızımdada başladı habire kafasını çeviriyor ve memeyi çok az alıyor aç kalıcak diye korkuyorum ayakta emzirmeye çalışıyorum alışsında istemiyorum tabii bu da geçicek herhalde of

canım her hafta bir olayı oluyor bu bebeklerin, yok gazı var, yok kabız oldu, bu hafta emmedi, geçen hafta kustu, öteki hafta ek gıdayı sevmedi..... Allah hepsine sağlık, iyilik versin inşallah.

slm annişler....
pzt kontrole gittik 7250 olmuşuz:)66 cm maşallah:)doktoru meyve suyu ve yoğurda başlayalım dedi.ama bugün sağlık ocağına aşolarımız için gittik ek gıda 6 aya kadar verilmez yasak dediler...napcam bilemedim?bugün ben elma suyunu denedim çok sevdi:)bıraksam 1 elmanın tamamını bitirecektinapmalıyım sizce?ek gıdaya başlamayayım mı?off kafayı sıyırıcam...........

primanın hangisinde bel bantı esnek değil? primuim care da hepsi esnekti. bende şimdi aktif bebek olanı deneyeceğim.

kızlar özel olmazsa bir şey sorucam kaynanalarınız doğumdan sonra ne hediye taktı
bir çeyrek birde maşallah taktı.

canım ilk olarak patates, havuç ve biraz pirinçle çorba yapılıyor. 1 hafta yedikten sonra tek tek yeni sebzeleri katabilirsin. bu çorbaya brokoli koyup blendırdan geçir. hatta içine bebek sütüde konuluyor. (hazır mama)

ah be güzelim çok taviz vermişsin! insan kendi çocuğun kendi yıkamaz mı birde eşin demiş annem duymasın. ne demek kendi çocuğunu yıkayacaksın oda kızacak. benimki bana sormadan birşey yapmıyor.

canım ben huggies organik pamuklu kullanıyorum doğduğundan beri vede çok memnunum prima benim kızımda pişik yapıyor bir paket 2 numara bezimiz öylece kaldı. hepsini denedim ama en iyisi huggies organik pamuklu bir dene istersen.Birde bez olayı çocuğun cildiyle alakalı deneyip doğruyu buluyoruz ne yapalım

kızlar aranızda yoğurt mayalıyan varsa tarif verin lütfen nasıl yapıcam :44:

ben sütü iyice ufak bi tencerede kaynatıyorum daha sonra ılımaya bırakıyorum mayalarken süt ne sıcak nede ılık olucak serçe parmağını sokup bakıcaksın daha sonra bi kasede bi tatlı kaşığı yoğurtla iki kaşık kadar sütü karıştırıyorum bu karışımı mayalayacağım süte katıp tencereyi sıcak olucak şekilde sarıyorum iki yada üç saat bekletiyorum üç saatten fazla tutarsan ekşi olurdaha sonra buzdolabına koyuyorum genelde ben bir gün önceden mayalıyorum daha güzel tutuyo umarım yardımcı olabilmişimdir

senin cetvelin uzun benimki niye kısa, neyi yalnış yaptım ki?
bilmiyorum cnm bana arkadaşım yaptı nasıl yapıldığını ben bilmiyordum

teşekkür ederim cnm sütün ölçüsünüde yazarsan deniycem inşallah tutar

kızlar aranızda yoğurt mayalıyan varsa tarif verin lütfen nasıl yapıcam :44:

canım her bir kilo için bir tatlı kaşığı yoğurt olmak üzere bir kasede mayanı iyice çırp. daha sonra kaynam ılımış( parmağınızı yakmayacak kadar ılık) süte döküp iyice karıştır. sütün ağzını kapat . üstünü battaniye ile örtüp en fazla 5 saat beklettikten sonra dolaba koy. yoğurtun hazıır.

Son düzenleme:
selam kızlar
bezden konuşmuşsunuz ben korkaklığımdan hala premium caredeyim her ay kazık yiyoruz(

yoğurt vermeye bende başladım ama burda güzel ii süt alcağım yer yok hazır sütten de yapılmıo diye biliyorum bende büyümix veriyorum oğluma bazen sade bazense meyveli
şu ana kadar da sadece elma ve armut püresi yedirdim

bilmiyorum cnm bana arkadaşım yaptı nasıl yapıldığını ben bilmiyordum

teşekkür ederim cnm sütün ölçüsünüde yazarsan deniycem inşallah tutar

ben iki su bardağı sütten mayalıyorum burda önemli olan sütün sıcaklığını iyi ayarlayabilmen dediğim gibi ne sıcak olucak nede ılık bu arada sütü hazır süt kullanmıyorum güvenebildiğin bir sütçü varsa taze süt daha iyi olur

Son düzenleme:

Kızla Hani bir yaşındn önc e ink sütü sakınclıymşya yoğurdu onunla mayalıyınca sorun olmaz mı olursada başka neyle mayalıycaz kafam karşt benım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…