herkesin kafası ek gıdada ne kadar karışık :) yoğurt meselesinde hem fikiriz o benimde kafamı karıştırıyor inek sütünü içmicekmiş ama o sütten yoğurt yapılırsa bişey olmazmış yoğurt farklı bişiymiş
bizim doktor pek didiklemedi o yönden sevdim adamı ufaktan ver bişiyler dedi ne gibi şeyler dedim elma suyu ver yoğurt ver şu hazır kavanoz mamalarından ayına uygun olanları ver katı gıdalara başlada artık biraz rahat et onları kusmaz dedi elma suyu ve püresi verdim sütlü pirinçli muhallebi verdim 1_0 öndeyim ceren diliyle itiyor ben kaşıkla ağzına geri itiyorum şimdilik fena sayılmaz haftayada patates havuç pirinçten çorba yapıcam kaafama göre takılcam işte yoğurduda babymix vericem 6 aylık olunca başlarım mayalamaya şimdi zatemn ne versem 1_2 kaşık alıyor
selam annişler nasılsınız....hasta oolan bebişlere geçmiş olsun.
benim oğlum bugun çok huzursuz sabahtan beri ağlıyor..kucağımda sakinleşiyor bir süre...nesi var anlamadım..gözünden sicim gibi yaşlar aktı hep...şimdi güç bela uyuttum..
dışkıda kan olayına değinmişsiniz....ahhh ben ne çektim ondan...alerjisi olduğu çıktı ortaya sonunda....yediklerinnizi takip edin anlarsınız zaten....birde kaka tahlili lazım tabi mikrobik bir durum varmı diye...
pişik olan bebişler için de halıbut diye bir krem kullandık biz iyi geldi....
bez olarak prima kullanıyoruz...premium olan yarama dı bize...
demir damlası bizdede kakayı koyu renk yaptı birde kan varmış gibi görünüyor..ama iyice incelediğiimzde kan olmadığını gördük...çünkü bu konuda talimliyiz..kanın rengi şekli ne anlama geliyor biliyorz....
ben damlayı ogun huzursuzsa kakayı yapmakta zorlanıyorsa vermiyorum..iyi mi kötümü bilemicem ama...
doktor oğlumuza özel mama yazmıştı neocte diye...alerjik çocuklar içn....geçen akşam ilk defa verdik...oda emmedi biberonnu bir kaç damla içti sadece..akşam karın ağrısından uyumadı....ek gıdaya geçince ne yapıcam bilemyiorum... :44:
selam annişler nasılsınız....hasta oolan bebişlere geçmiş olsun.
benim oğlum bugun çok huzursuz sabahtan beri ağlıyor..kucağımda sakinleşiyor bir süre...nesi var anlamadım..gözünden sicim gibi yaşlar aktı hep...şimdi güç bela uyuttum..
dışkıda kan olayına değinmişsiniz....ahhh ben ne çektim ondan...alerjisi olduğu çıktı ortaya sonunda....yediklerinnizi takip edin anlarsınız zaten....birde kaka tahlili lazım tabi mikrobik bir durum varmı diye...
pişik olan bebişler için de halıbut diye bir krem kullandık biz iyi geldi....
bez olarak prima kullanıyoruz...premium olan yarama dı bize...
demir damlası bizdede kakayı koyu renk yaptı birde kan varmış gibi görünüyor..ama iyice incelediğiimzde kan olmadığını gördük...çünkü bu konuda talimliyiz..kanın rengi şekli ne anlama geliyor biliyorz....
ben damlayı ogun huzursuzsa kakayı yapmakta zorlanıyorsa vermiyorum..iyi mi kötümü bilemicem ama...
doktor oğlumuza özel mama yazmıştı neocte diye...alerjik çocuklar içn....geçen akşam ilk defa verdik...oda emmedi biberonnu bir kaç damla içti sadece..akşam karın ağrısından uyumadı....ek gıdaya geçince ne yapıcam bilemyiorum... :44:
meraba arkadaşlar nasılsınız?benim aklıma şu takıldı aslında önceden dikkat etmemiştim mamaların içinde soya lesitini var.seda sayana prof.katılmıştı bu kızlarda erken adet görmeye sebep olacağını söylemişti.mamanın üzerinde görünce moralim çok bozuldu,bebeklerin hayatıyla oynuyorlar resmen.ek gıdalara tamamiyle başlasakta kurtarsak bebişleri,mülipa pirinçli muhallebi göndermişti 1 defa yaptım yedirdim.2.de soya lesitini görünce vermedim.
günaydın 4,5 aylık oğlum faranjit oldu ateşi var napayım nasıl oldu anlamadım
yardım lütfen
hadi yaaa .....inek sütü zararlı diyenlere bak demek mamada bu var he ben kızıma inek sütü vercem hiç olmazsa katkısı yok 17 yaşında yeğenim var hep inek sütü içti ablamın sütünü sadece 40 gün emdi kimseye güvenmiyorum artık ayrıca benim büyüğüm ablam yani annemin sütü gelmemiş annem hep inek sütü vermişmeraba arkadaşlar nasılsınız?benim aklıma şu takıldı aslında önceden dikkat etmemiştim mamaların içinde soya lesitini var.seda sayana prof.katılmıştı bu kızlarda erken adet görmeye sebep olacağını söylemişti.mamanın üzerinde görünce moralim çok bozuldu,bebeklerin hayatıyla oynuyorlar resmen.ek gıdalara tamamiyle başlasakta kurtarsak bebişleri,mülipa pirinçli muhallebi göndermişti 1 defa yaptım yedirdim.2.de soya lesitini görünce vermedim.
enfeksiyon kapmış olabilir mi canım sünnet olmadıysa olabilir sanırım o yüzden erken sünnet ediyolar erkek bebekleri yinede dr daha iyi bilir ne olduğunu inş çabuk geçer geçmiş olsunkizlar simdi oglumun pipisine baktim kipkirmizi olmus icide beyaz bu neki yarin doktora götürücem sizin bebeklerdede oldumu böyle birsey bugün zaten cok huysuz acaba bundan dolayimiki offffffffff
Canım bendw hiçbirşey vermiyorum altı aylık olana kadarda vermeyi düşünmüyorum(tabi doktorumuzda) sütüm yettigi sürece(yeter inşallah) ayrıca da 6ay sdece anne sütü diye boşuna basbas bağırmıyorlardır herhalde anne sütünüz yetiyorsa vermeyın zaten bir iki ay sonra yiycekler ve ömürleri boyunca mama kullanıyorsanız bencede verin ek besin o zaman ihtiyaçları olabılir. Birde emmiyor demişsin eğer eskisine nazaran daha uzun aralıklarla emiyorsa daha önce verınce afayı ceviriyors birkaç gün dha sabret bence canım kızımda birara öyle yaptı sonra düzeldi hiç mi emmiyor kızın
beyzanurecrin, bence hemen bebeğini doktora götür canım, hastalığı ilerlemeden doktor bakar, bebeğine uygun ilacı verir, ne yapman gerektiğini söyler. Ateşi varsa kıyafetlerinden bir kat çıkar, ateşi olur diye aşıdan sonra hep calpol veriyoruz ama ben ne desem yalan olur, belki senin durumunda verilmemesi gerekiyordur, en iyisini doktor bilir. çok geçmiş olsun, bebeğin hemen iyileşsin canım.
Atusaprenses ben de aynı durumdayım, doktor kesinlikle hiçbir şey vermeyeceksin dedi, yine de ben sadece ferrodan sonra elma veya havuç suyu çok az verdim, bir şeylerden tattırdım, bu günlerde de emmemek için elinden geleni yapıyor, ne olacak böyle bilmiyorum. Tatlı ağırlıklı besleneceğim bugün bakalım eskisi gibi içecek mi.
Zeyn77 canım, ne oldu durup dururken bebeklerimize anlamadım, birkaç gün daha uğraşalım bakalım, böyle durumlarda annelerin en büyük hatası, bebek aç kalır diye başka mamalara yönelmesiymiş, iyi de yemiyorlar aç kalmalarına izin mi verelim yani.
çok teşekkürler bazen bişey yazıyorum kimse varlığımı farketmiyor yeniyim çekiniyorum zaten şimdide bakayım dedim cvp yoksa yazı yazmıcaktım atusaprenses sanada çok teşekkür ederim dün oğlumu hastaneye götürdk boğazına baktı ateşi var diye kan ve idrar tahlili istedi biz sadece antibiyotik verir geliriz demiştik meğerse oğlumun aslında idrar yollarında enfeksiyon varmış yatcaksın dedi bende daha 2 ay önce bronşit başlangıcından yattım evde 2 yaşında kızım var evde tedavi yapsak olmazsa gelsem dedim tamam dedi ateşi düşmesse hazırlıklı gel yatırcam dedi
bu arada anlamadığım zaten çok fazla değildi ateşi yani 2 3 defa calpol verdim mi düşüyo ee kendiside günde 4 defa kulllanmak için fitil verdi o zaten ateş çıkmasını engellemez mi yanında tabi 10 tana antbytk iğne
dua edin lütfen düzelsin yatmak zorunda kalmıyayım hiç birşey yemiyo inliyo çok üzülüyorum
bu arada bilgilerinizi benimle paylaşın lütfen eczanecinin söylediğine göre en ii çözüm sünnetmiş
tabiki tatlım zaten eleştiriyorsun demedim. ne bileyim herkes farklı şeyler söylüyor. doktoru dinlemek en doğrusu zaten. benimki zaten mama alıyor. o nedenle ben meyve suyuna başladım. ama anne sütü alanların durumu farklı tabiki. bende sorucam dr. bakalım ne diyecek. ne kadar farklı şeyler var değil mi insanın kafası karışıyor. eskiden süt veriliyordu, belki şimdiki sütler doğal olmadığı için zararlı. ben bebelac kullanıyorum onun kitapçığı var hastaneden vermişlerdi. sebze çorbasına, yoğurdu bu sütten yapılıyormuş, kahvaltısına bu mamadan koymak gerekiyormuş. ben markette keçi sütü gördüm ama ağır gelmez mi?
Çok geçmş olsun arkadaşım degerleri çok mu yüksek o yüzden mi hastanede yatsın dediler.benım kızımd ikinci kez idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor çok da dikkat ettim ama tekrar etti niye bende bilmiyorum ama erkek bebeklerde sünnet genelde çözüm oluyor diye biliyorum.ateşi de önemli cünkü devamlı yükselirse enfeksiyon ertıyo olabilir sanırım tekrar geçmiş olsun .ZEynn canım oğlun da enfeksiyon kapmış olabilir geçmiş olsun ne dedi doktor gitmişsindir heraldeçok teşekkürler bazen bişey yazıyorum kimse varlığımı farketmiyor yeniyim çekiniyorum zaten şimdide bakayım dedim cvp yoksa yazı yazmıcaktım atusaprenses sanada çok teşekkür ederim dün oğlumu hastaneye götürdk boğazına baktı ateşi var diye kan ve idrar tahlili istedi biz sadece antibiyotik verir geliriz demiştik meğerse oğlumun aslında idrar yollarında enfeksiyon varmış yatcaksın dedi bende daha 2 ay önce bronşit başlangıcından yattım evde 2 yaşında kızım var evde tedavi yapsak olmazsa gelsem dedim tamam dedi ateşi düşmesse hazırlıklı gel yatırcam dedi
bu arada anlamadığım zaten çok fazla değildi ateşi yani 2 3 defa calpol verdim mi düşüyo ee kendiside günde 4 defa kulllanmak için fitil verdi o zaten ateş çıkmasını engellemez mi yanında tabi 10 tana antbytk iğne
dua edin lütfen düzelsin yatmak zorunda kalmıyayım hiç birşey yemiyo inliyo çok üzülüyorum
bu arada bilgilerinizi benimle paylaşın lütfen eczanecinin söylediğine göre en ii çözüm sünnetmiş
çok teşekkürler bazen bişey yazıyorum kimse varlığımı farketmiyor yeniyim çekiniyorum zaten şimdide bakayım dedim cvp yoksa yazı yazmıcaktım atusaprenses sanada çok teşekkür ederim dün oğlumu hastaneye götürdk boğazına baktı ateşi var diye kan ve idrar tahlili istedi biz sadece antibiyotik verir geliriz demiştik meğerse oğlumun aslında idrar yollarında enfeksiyon varmış yatcaksın dedi bende daha 2 ay önce bronşit başlangıcından yattım evde 2 yaşında kızım var evde tedavi yapsak olmazsa gelsem dedim tamam dedi ateşi düşmesse hazırlıklı gel yatırcam dedi
arkadaşım keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş inek sütünden daha hafifmiş yani oyüzden onu tercih edin diyolar bazı doktorlar marketlerdede artık sık bulunuyo eskisi gibi değil eskiden bulmak çok zordu
Çok geçmş olsun arkadaşım degerleri çok mu yüksek o yüzden mi hastanede yatsın dediler.benım kızımd ikinci kez idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor çok da dikkat ettim ama tekrar etti niye bende bilmiyorum ama erkek bebeklerde sünnet genelde çözüm oluyor diye biliyorum.ateşi de önemli cünkü devamlı yükselirse enfeksiyon ertıyo olabilir sanırım tekrar geçmiş olsun .ZEynn canım oğlun da enfeksiyon kapmış olabilir geçmiş olsun ne dedi doktor gitmişsindir heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?