insallah canimiyiyim canım sen nasılsın?buluşuruz gelirsen belkide malatya buluşması yaparız ne dersin.
benim oglumda coktandir emmiyor sagip öyle veriyorum zorladim almak istemedi bende biraktimkızlar ben de d-vit e başladığım zaman bebeğimin kakasından kan gelmişti. ablam doktor ona sordum, bir kereliğineyse önemli değil ama birden fazla gelirse hemen doktora götür dedi, ilk duyduğunda ses tonu kaygılıydı, ben neden diye sormadım çünkü; ne zaman kötü bir şey düşünüp korksam başıma geliyor. bir de internetten araştırdım bebek farklı bir şeyleri tattığında alerji yapabiliyormuş ve kakasında kan oluyormuş. kabızsa çatlak oluşmuşsa olabiliyormuş.
benim kızım bir haftadır emmemek için direniyor, kucaağımda emzirmeye çalışırken etrafa bakmaya çalışıyor, kafasını çeviriyor, bin bir takla atıyorum emsin diye, eskiden sevinçle memeye yapışıp uzun uzun emerdi, hiç hayır demezdi, çok üzülüyorum
canim ben hazir sütten mayaliyorum sütü isitiyorum kücük parmagimi biraz yakinca iki kasik yogurdu sütün icine koyup iyice karistiriyorum sonra tencereyi sofra beziyle sariyorum dört saat bekletiyorum ondan sonra buzdolabina koyuyorum ertesi gün yiyiyoruz cok güzel oluyorkızlar aranızda yoğurt mayalıyan varsa tarif verin lütfen nasıl yapıcam :44:
Kızla Hani bir yaşındn önc e ink sütü sakınclıymşya yoğurdu onunla mayalıyınca sorun olmaz mı olursada başka neyle mayalıycaz kafam karşt benım
günaydın topiğim güzel anneler tatlı yavruları
günaydın 4,5 aylık oğlum faranjit oldu ateşi var napayım nasıl oldu anlamadım
yardım lütfen
melodi sen bitanesin çok ama çok teşekkür ederim benimde bir çizelgem var sayende yuppi
ya bide dr bizi ek besine başlatmadı zorla çocuğa süt veriyorum göğsüm acıdı hepiniz başladınız çocuk sıskacık kaldı gibi geliyo bana. bende başlasammı acaba acaba daha hiç bişey tattırmadım :26:
ya bide dr bizi ek besine başlatmadı zorla çocuğa süt veriyorum göğsüm acıdı hepiniz başladınız çocuk sıskacık kaldı gibi geliyo bana. bende başlasammı acaba acaba daha hiç bişey tattırmadım :26:
Canım bendw hiçbirşey vermiyorum altı aylık olana kadarda vermeyi düşünmüyorum(tabi doktorumuzda) sütüm yettigi sürece(yeter inşallah) ayrıca da 6ay sdece anne sütü diye boşuna basbas bağırmıyorlardır herhalde anne sütünüz yetiyorsa vermeyın zaten bir iki ay sonra yiycekler ve ömürleri boyunca mama kullanıyorsanız bencede verin ek besin o zaman ihtiyaçları olabılir. Birde emmiyor demişsin eğer eskisine nazaran daha uzun aralıklarla emiyorsa daha önce verınce afayı ceviriyors birkaç gün dha sabret bence canım kızımda birara öyle yaptı sonra düzeldi hiç mi emmiyor kızın
anne sütü almalı tabiki ama az az bazı şeylerin tadına bakmalarında bir zarar olmaz herhalde. benim arkadaşlarım hem emzirdi, hem az vererek alıştırdı. ama yinede bu annenin kendi seçimi. mesela yoğurt olayında benim kafam karıştı. süt vermeyin deniyor, yoğurtta sütten oluyor. nasıl bir çelişki değil mi?
benim bildiğim bebek sütünden yoğurdun yapıldığı. benim kullandığım mamanın kitapçığında öyle yazıyor.
Tabiki herkesin düşüncesi frklı ben kimseyi eleştirmiyorum zaten düşüncemi ve nedenlerini açıklıyorum eger altı ay anne sütünüz yetiyorsa birtek bunu verin diyorlarsa sırf tatlara alışsın diye erkenden başlamalarına gerek omadıgını düşünüyorum.süt ve yoğurt konusu benim de kafamı kaırştırıyor doktorumla bir konuşucam sizlerde sorarsanız bilgileri paylaşalım birde keçi sütü varmıdır marketlerde acaba onunda ii oldugunu söylüyorlar
tabiki tatlım zaten eleştiriyorsun demedim. ne bileyim herkes farklı şeyler söylüyor. doktoru dinlemek en doğrusu zaten. benimki zaten mama alıyor. o nedenle ben meyve suyuna başladım. ama anne sütü alanların durumu farklı tabiki. bende sorucam dr. bakalım ne diyecek. ne kadar farklı şeyler var değil mi insanın kafası karışıyor. eskiden süt veriliyordu, belki şimdiki sütler doğal olmadığı için zararlı. ben bebelac kullanıyorum onun kitapçığı var hastaneden vermişlerdi. sebze çorbasına, yoğurdu bu sütten yapılıyormuş, kahvaltısına bu mamadan koymak gerekiyormuş. ben markette keçi sütü gördüm ama ağır gelmez mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?