geçmiş olsun canım benimkininde göz yaşı akıyo arada inşallah zamanla düzelcek bunlar biz 6 damla kullanıyoruz demir damlasını
günaydın kızlar! bu sabah eşim beni sinir eti. sabah oğlumun yanağını koklamış, uyuturken baktım kırmızı kabarıklık var. hep diyorum sakalın uzunsa yüzünü çocuğa yaklaştırma yüzü kızarıyor diye anlamıyor bir türlü. sabah dedim yine öpmüşsün yüzü kabarmış. öpmedim diyor. dün traş oldum sakalım yok diyor. yüzünü elledim bak dedim bunlar ne. ben yüzümü sürtmedim diyor. dedim yüzü hashas hemen kabarıyor. kendi eliyle kaşıyıp yapmış olabilirmiş. bu arada annesi mutfakta bulaşık yıkıyor bende çıkmaya hazırlanıyorum. dedim bir kere de kabul et. tamam bir daha kucağıma almam dedi. bide ters ters konuşuyor. ayakkabımı giyerken dedim iyi tersle annenlerin yanında diye. asansörü çağırdım öpmüyor musun dedi? davranışlarını düzeltene kadar hayır dedim. sinir oldum. annesinin yanında bazen ters konuşuyor.hadi ters konuşmasını geçtim çocuğun yanağı kaç kere kızardı merhem sürdüm geçti. bir kerede kabul et dimi!
bizde bu gün melisayı doktora götürdük,hem göz muayenesi,hemde çocuk doktoruna.gözünde kayma var gibi geldi doktor yalancı şaşılık var dedi,bide daha göz kaslarını tam olarak kontrol edemez daha dedi.1 yaşında sonra belli olur varsa dedi.içimiz rahat etti en azından,çok korkuyordum.kansızlık çıkmadı demir damlasını günde 1 defa 9 damla ver dedi.başkada çok şükür bi sorun çıkmadı.
sizede geçmiş olsun, doktormu söyledi 6 damla kullanın diye?
yok canım ben amasralıyım karadeniz yani ama damarım falan yok benim
he bide her yerin iyiside var kötüsüde dün yaşadıklarımı bi anlatsam 1 sayfaya zor sığar
melodi ben 4 numara aldım bezi ama büyük geldi tekrar 3 aldım kızım 7 kiloya yakın belki sizede 4 büyük gelmiştir diğer bezlerde 3 olmuyor ama bunun bantları esnek diye herhalde tam oluyor bezini sen bağladığındada sızıntı oluyor mu belki yanlış bağlıyorlardır
:18:
ay daha dün eşime dedim göz kayması var gliba diye benim kızımdada var sol gözünde ama pek emin değilim bazen normal bakıyo bazen burnuna doğru
neyse bugün aradı beni sabah niye trip attın öpmedin beni dedi. bende böyle yaptın dedim. sen farketmiyorsun annen bile söyledi sana dedim. afedersin dedi.etmezler 1 kerede olsa yarım kerede olsa etmezler
canım zaten erkekler ailesinin yanında aslan kesilirler.benim eşimde mesela gömleği yıkanmadı bana söyleyeceğinde annesigilin yanında söylüyor.yada gereksiz bişeyi büyütür ailesinin yanında kıyameti koparır
benimkininde yüzü çok kızarıyo kabarıyo ne yapacağımı şaşırdım hiç bişey fayda vermiyo doktora götürdüm beklazon diye krem verdi iki günden fazla sürme dedi heralde kortizon içerikli onu sürünce üç dört gün çok iyi ondan sonra yine başlıyo yüzü pütür pütür sebametin yüz kremini aldım oda fayda etmedi sen yüzüne ne kullanıyosun bu konuda bilgisi olanlarında cevaplarını bekliyorum
bizde bu gün melisayı doktora götürdük,hem göz muayenesi,hemde çocuk doktoruna.gözünde kayma var gibi geldi doktor yalancı şaşılık var dedi,bide daha göz kaslarını tam olarak kontrol edemez daha dedi.1 yaşında sonra belli olur varsa dedi.içimiz rahat etti en azından,çok korkuyordum.kansızlık çıkmadı demir damlasını günde 1 defa 9 damla ver dedi.başkada çok şükür bi sorun çıkmadı.
sagol canim bugün biraz daha iyi krem iyi geldiselam kızlar zeyn geçmiş olsun inş çabucak geçer
aynen bende kızım hasta olacak diye bütün kış ev hapsindeydim millet 2 aylık bebeleri kışın ortasında heryere götürdüler ben hapis hayatı yaşadım sırf hasta olmasın diye kendimi strese soktum sonra ben hasta oldum sıkıntıdan egzama çıktı elimde yüzümde hergün biyerim ağrıyor kıçımda çıban gibi bişi var delircem şu havalarda bi türlü ısınmadı ayyy yeter artık dışarı rahatca çıkmak istiyorum
yarın rota aşımızın ikinci dozu var bakalım ateş yapcekmi inş hava güzel olurda yarın çıkmışken biraz dolaşırım evden en son ne zaman çıktığımı hatırlamıyorum bile
bu arada geçen hafta benden kahve lekeler gelmişti bende adet olucam sandım ama şimdi kesildi adet olmadım kızımada bu şekilde hamile kalmıştım yani adetime 5 gün kala kahve lekeler geldi ve sonra adet olmamıştım ve hamileydim korktum test yaptım bu sabah veeeeeeeee.......... hamileyimmmmm dermişim değilim allahtan ama eşime akşam hamileyim napcaz dedim o da ''sus bi ya ne diyon sen ''diye cevap verdi salak ya inanamıyorum bu mu yani aldırcazmı diyorum aval aval bakıyo herifin kalbine inecekti baya 1 saat kadar sürdürdüm hatta hamilelik testini de gösterince hepten inandı ama sonra şaka deyince morali düzeldi yani hamile olsam beni öldürcek heralde niye hamilesin diye manyak şey ya
hadin iyi geceler kızlar kızımı uyutayım bende uyuyayım sabah erken kalkarım biraz
canim bu cocuklarin hepsi ayni benimkide gezmeyi hic sevmiyor evde daha rahat ediyor büyüdükce düzelirler insallahayy sibelll ne alakaysa bende çok korktum hamilesin diye
bir gerildim bir gerildimki anlatamam size akşam canım sıkıldı eşim malum diziyi izleyekti kızı aldım annemlere gittim ne kendini sevdirdi ne 2 dakika durdu sürekli ağladı mızırdadı üfffff yaaa artık bir yere gitmekte haram oldu bana yay gibi gerdi beni eve gelincede babasına verdim kendimi kapattım odaya
akşam kavanoz maması verdim katiyyen yutmadı öğürdü resmen zaten ondan sonrada kayışı kopardı bu kadar sinirleneceğini bilsem hayatta vermezdim kaşık olayındada zorlayacak bu kız beni
bu insanlar niye böyle cahilce hareketler yapiyorlar bir türlü anlamiyorum allah yardimcin olsunya sorma kuzumu lavabo zannetti şapır şupur bide benim kayınvalidem hiç diş fırçalamaz öbür odadan ağız kokusunu duyarsın ama inan 65 yaşında ağzında hiç çürük yok bugün dr gitti demesinmi bademcikleri çok iltihaplanmış ağzımda yara içindeydi diyo sabahta kızımın yanakları gıgısı pütür pütür kırmızı oldu ıyyy ya vallahi ne yapıcağımı şaşırdım
sagol tatlimZeyn geçmiş olsun bebişine!
:18:
ay daha dün eşime dedim göz kayması var gliba diye benim kızımdada var sol gözünde ama pek emin değilim bazen normal bakıyo bazen burnuna doğru
evet doktoru söyledi ama çoğu kişiden 9 damla diye duyuyorum acaba kilosuna göremi veriyorlar sizinkinin kilosu kaç ben en son gittiğimde kilosu 6.900 dü
canım bizde aynı şikayetle gittik,doktor burun kökünün bebeklerde basık olmasından dolayı olduğunu söyledi.
yalancı şaşılık oluyormuş bebeklerde.
YALANCI ŞAŞILIK NEDİR?
Göz kapakları, burun kökü ve yüz yapısına bağlı olarak bazı durumlarda gerçekte gözler paralel baktığı halde şaşılık varmış gibi görünebilir. Çocuklarda oldukça sık rastlanır ve aile tarafından kayma olarak zannedilebilir. Yalancı şaşılık olarak adlandırılan bu durum genellikle zamanla azalır. Ve tedavi gerektirmez.
benimki 8100 grambezini ben bağladığımdada hep kakası taşıyor. oda fazla yaparsa. batlar dediğim gibi uç uca geliyor. daha fazla sıkamam bacak arasında iz yapıyor. bağladıktan sonra yan çevirip bel kısmını düzeltiyorum. primada hep bu sorunu yaşadım. huggieste bel kısmında lastik var. onda taştı mı hatırlamıyorum.
doktora götürmedin mi canım?
neyse bugün aradı beni sabah niye trip attın öpmedin beni dedi. bende böyle yaptın dedim. sen farketmiyorsun annen bile söyledi sana dedim. afedersin dedi.
benimki pek yapmaz öyle ama bu öpme meselesinde sakalının batıpta çocuğun yüzünün kabardığını kabul etmiyor. bana öyle terslense git kendin yıka derim. sende söyle güzelim bana yalnızken söyle de.
peki seninkinin yüzünüm kabarma nedeni ne? benimkinde babasının sakalı yüzünden oluyor. ben hametan diye bir krem var. çok memnun kaldım. poposundaki kırmızı nokta nokta kabarıklar için sağlık ocağındaki dr. vermişti. 2 günde geçirdi. yüzünde öyle kabarık olunca sürüyorum hemen geçiyor. hatta yüzünü çizince sürüyorum ertesi güne birşey kalmıyor. eğer yüzü pütür pütür kuruysa bebeyağı sür yumuşacık yapıyor.
çok şükür birşeyi yokmuş. bende merak ediyordum göz testi ve zeka testi ne zaman olacak diye. kan damlasını sağlık ocağı verdi ama dr. sormadan vermek istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?