bugün kahvaltı yaparken Tuğra'yı kucağıma aldım. lokmalarımı yerken başını çevirip bana bakıyordu. bende çay fincanımı ağzına tuttum. nasıl yaladı. bende fincandan çay gelsin diye kaldırdım. biraz geldi ağzına. sonra fincanı çekince kızdı. yine ağzıına tuttum ama çayın biraz çöpü vardı. bende biberona çok az koydum. 1-2 çekti o kadar. bardaktan erken içecek galiba!
ayyy benimkide şaşı bakıyoo bazen resmen gözlerinde sırf beyazlar kalıyoo ödümüz kopuyo ama doktorumuzz normal dedi hatta 2 yaşına kadaer kimi çocuklarda 3 yaşa kadar normalmiş
aslında bazen kendi halinde bıraksak iyi olucak sakınan göze çöp batar misalii ama elimizden gelmiyoo biliyorumm aynısıyım çünkü bende :)
bide benim cimcimee öğrenmiş sırt üstü yatarken yüzükoyun dönüyo sonrada sıkılıp hemencik ağlıyo defakarca kez çeviiryorumm :)
maşallah daha biz dönmedik.bu gün sabah kanepenin üzerine yatırdım eşime bak dedim,bende hast.gitmek için hazırlanıyordum.eşim dışarı çıkmış,içeri girdiğinde melisa kanepeden sarkmış tam düşecekken eşim görmüş. yorganından tutmuş düşmemek için yavrumdiyorum sen nerden biliyorsun düşeceğini
aynı şeyi bende yaşadım doğumdan sonra ilk şubatta adet oldum mart geldi tık yok eşim doğurursun ne olcak dedi yuhh daha amelyat yerim iyileşmedi beee allahtan gecikmelide olsa adet oldum da içim rahatladıselam kızlar zeyn geçmiş olsun inş çabucak geçer
aynen bende kızım hasta olacak diye bütün kış ev hapsindeydim millet 2 aylık bebeleri kışın ortasında heryere götürdüler ben hapis hayatı yaşadım sırf hasta olmasın diye kendimi strese soktum sonra ben hasta oldum sıkıntıdan egzama çıktı elimde yüzümde hergün biyerim ağrıyor kıçımda çıban gibi bişi var delircem şu havalarda bi türlü ısınmadı ayyy yeter artık dışarı rahatca çıkmak istiyorum
yarın rota aşımızın ikinci dozu var bakalım ateş yapcekmi inş hava güzel olurda yarın çıkmışken biraz dolaşırım evden en son ne zaman çıktığımı hatırlamıyorum bile
bu arada geçen hafta benden kahve lekeler gelmişti bende adet olucam sandım ama şimdi kesildi adet olmadım kızımada bu şekilde hamile kalmıştım yani adetime 5 gün kala kahve lekeler geldi ve sonra adet olmamıştım ve hamileydim korktum test yaptım bu sabah veeeeeeeee.......... hamileyimmmmm dermişim değilim allahtan ama eşime akşam hamileyim napcaz dedim o da ''sus bi ya ne diyon sen ''diye cevap verdi salak ya inanamıyorum bu mu yani aldırcazmı diyorum aval aval bakıyo herifin kalbine inecekti baya 1 saat kadar sürdürdüm hatta hamilelik testini de gösterince hepten inandı ama sonra şaka deyince morali düzeldi yani hamile olsam beni öldürcek heralde niye hamilesin diye manyak şey ya
hadin iyi geceler kızlar kızımı uyutayım bende uyuyayım sabah erken kalkarım biraz
cnm bebeişlerimizin doğum günleri aynı galibaayy sibelll ne alakaysa bende çok korktum hamilesin diye
bir gerildim bir gerildimki anlatamam size akşam canım sıkıldı eşim malum diziyi izleyekti kızı aldım annemlere gittim ne kendini sevdirdi ne 2 dakika durdu sürekli ağladı mızırdadı üfffff yaaa artık bir yere gitmekte haram oldu bana yay gibi gerdi beni eve gelincede babasına verdim kendimi kapattım odaya
akşam kavanoz maması verdim katiyyen yutmadı öğürdü resmen zaten ondan sonrada kayışı kopardı bu kadar sinirleneceğini bilsem hayatta vermezdim kaşık olayındada zorlayacak bu kız beni
ne kadar düşüncesiz bu kaynanalar yaa benimkide ellerini yıkamdadan çocuğa yapışıyorr yavruuuum yavruuuuuum öyle bir bağırıyor ki severken cimle alem duyuyo tövbe tövbeeya sorma kuzumu lavabo zannetti şapır şupur bide benim kayınvalidem hiç diş fırçalamaz öbür odadan ağız kokusunu duyarsın ama inan 65 yaşında ağzında hiç çürük yok bugün dr gitti demesinmi bademcikleri çok iltihaplanmış ağzımda yara içindeydi diyo sabahta kızımın yanakları gıgısı pütür pütür kırmızı oldu ıyyy ya vallahi ne yapıcağımı şaşırdım
hafif göz kayması bizde de var cnm biz demir damlasına başlamadık henüzbizde bu gün melisayı doktora götürdük,hem göz muayenesi,hemde çocuk doktoruna.gözünde kayma var gibi geldi doktor yalancı şaşılık var dedi,bide daha göz kaslarını tam olarak kontrol edemez daha dedi.1 yaşında sonra belli olur varsa dedi.içimiz rahat etti en azından,çok korkuyordum.kansızlık çıkmadı demir damlasını günde 1 defa 9 damla ver dedi.başkada çok şükür bi sorun çıkmadı.
ben kaynanayla çok problem yaşadım halada ara sıra pürüzler olur yani ama elti sorunum yok çok şükür ablamla eltiyiz biz kaynanayı aldık elimize iki çekip bir yoluyoruzsenin yazdıklarını okurken inan kollarım uyuşuyor sinirden Allah yardımcın olsun ama kaynanalara fazla kabahat bulma sorun senin eşinde bence onun dengeyi sağlaması gerekiyor normalde kayınvalideyle falan problemin varesa insan eşine söyler hallet diye üffffffffff ne sinir meseleler bunlar ya benimde elti bunalımın vardı 3 yıl sürdü boşanmanın eşiğinden döndük en son dedim ki bak çok fena olacak ne hatır kaldı ne gönül nede ayıp dinlicem bir gün saçını tutar yatırırım yere hastanelik ederim artık çöz bu işi ama cinnet geçirdim resmen yapacağımıda çok iyi bilir çözdü uyuz geç kaldı ama artık ne gidelim diyor ne arıyor onları yüzsüz geldi bir kaç sefer yanında oturmadım kızımla ayrı odaya geçtim sonra oda pes etti gelmiyor yazarken bile gerildim zor iş bunlar canım ya Allah sanada sabır versin ben 3 yıl sinir ilaçları kullandım kocamın dediğide aman benim hatrım abimin hatrı çok yıprandım ama geçti gitti eşimin yüzüne baktıkça hatırlayıp onu gebertesim gelsede unutmaya çalışıyorum sende ezdirme artık kendini
41 kere maşallah kuzunabiz 8,600gr mıztahlil sunucuna göre söyledi.
ayyy benimkide şaşı bakıyoo bazen resmen gözlerinde sırf beyazlar kalıyoo ödümüz kopuyo ama doktorumuzz normal dedi hatta 2 yaşına kadaer kimi çocuklarda 3 yaşa kadar normalmiş
aslında bazen kendi halinde bıraksak iyi olucak sakınan göze çöp batar misalii ama elimizden gelmiyoo biliyorumm aynısıyım çünkü bende :)
bide benim cimcimee öğrenmiş sırt üstü yatarken yüzükoyun dönüyo sonrada sıkılıp hemencik ağlıyo defakarca kez çeviiryorumm :)
canım benim kıyamam ben ona benimde ödüm patlıyo düşerse diyemaşallah daha biz dönmedik.bu gün sabah kanepenin üzerine yatırdım eşime bak dedim,bende hast.gitmek için hazırlanıyordum.eşim dışarı çıkmış,içeri girdiğinde melisa kanepeden sarkmış tam düşecekken eşim görmüş. yorganından tutmuş düşmemek için yavrumdiyorum sen nerden biliyorsun düşeceğini
allah korusun artık yalnız bırakmamak gerekiyor. yada karyolasına yatırmak lazım. bende kanepeye koyuyorum ama dik olarak, yinede korkuyorum. yere şilte koyup üstüne koymak daha güvenli olur.
ay derya bağırıyorlar dedin ya çok güldüm! benimkilerde yüksek sesle seviyor. ya kaynanamla sorunum yok ama akşam ben eve gidiyorum önce elimi yüzümü yıkayıp üstümü değiştiriyorum. kaynanam hala halası halasıııııı neredeymiş halası diye sesleniyor. kendimi zor tutuyorum. ne halası yahu annesi geldi benim geldiğimi söyleyin çocuğa. ancak salona girince annesi gelmişşşşş diyor. akşama kadar zaten sizle beraber. ilk geldikleri gün çok komikti. benimkini aldım odasına götürdüm. mamasını hazırlamıştım. mama yedi sonra ağlamaya başladı. bir baktım eşim dahil hepsi odaya daldı noldu diye. yok bişey dedim. ağlayınca merak etmişler. sonra eşime fırça attım. niye odaya doluşuyorsunuz çocuğun uykusu açılacak. o günden beri gece uyurken ben çağırmadıkça kimse yanıma gelmiyor.
biz 8,600gr mıztahlil sunucuna göre söyledi.
melodi biraz evvel çıkıp dediğin hametan kremi aldım eczacı yanında sistral diye bi krem daha verdi ikisini karıştır kullan dedi inşaallah iyi gelir kullandığım beklazon krem kortizonluymuşbenimki 8100 grambezini ben bağladığımdada hep kakası taşıyor. oda fazla yaparsa. batlar dediğim gibi uç uca geliyor. daha fazla sıkamam bacak arasında iz yapıyor. bağladıktan sonra yan çevirip bel kısmını düzeltiyorum. primada hep bu sorunu yaşadım. huggieste bel kısmında lastik var. onda taştı mı hatırlamıyorum.
doktora götürmedin mi canım?
neyse bugün aradı beni sabah niye trip attın öpmedin beni dedi. bende böyle yaptın dedim. sen farketmiyorsun annen bile söyledi sana dedim. afedersin dedi.
benimki pek yapmaz öyle ama bu öpme meselesinde sakalının batıpta çocuğun yüzünün kabardığını kabul etmiyor. bana öyle terslense git kendin yıka derim. sende söyle güzelim bana yalnızken söyle de.
peki seninkinin yüzünüm kabarma nedeni ne? benimkinde babasının sakalı yüzünden oluyor. ben hametan diye bir krem var. çok memnun kaldım. poposundaki kırmızı nokta nokta kabarıklar için sağlık ocağındaki dr. vermişti. 2 günde geçirdi. yüzünde öyle kabarık olunca sürüyorum hemen geçiyor. hatta yüzünü çizince sürüyorum ertesi güne birşey kalmıyor. eğer yüzü pütür pütür kuruysa bebeyağı sür yumuşacık yapıyor.
çok şükür birşeyi yokmuş. bende merak ediyordum göz testi ve zeka testi ne zaman olacak diye. kan damlasını sağlık ocağı verdi ama dr. sormadan vermek istemiyorum.
kızımın dişi çıkıyo minicik bi beyaz var.
bütün çatlaklar beni buluyo ya dün komşu geldi bebeği görmeye gelicem dedi. bende tabiiki buyrun beklerim dedim şu sat oldu ne gelen var ne giden sabah 8e kadar oturdum cimcimeyle eşim işe giderken 11e çeyrek kala uyandırdı beni gene bi süpürdüm sildim öteberi yaptım GELMEDİ.
uykum varkızımda uykusunu aldı tabi şimdi uyumuyo zaten 7ye doğruda eşim gelir sabahlıycam gene anlaşılan herkez msj yazmış gece oturup teker teker yazarım öptüm hepinizi
lay la lay la lay laaaaaaa
canım bendede tırnak batması var doğumdan beri çekiyorum,kendi yöntemlerimle daha yeni iyileşiyror.hiç birşey kar etmedi.seninkide iltihaplımı neden oldu...odasına gidip mama vermeye başlayınca yemiyor ve ağlıyor kalkıp dolaşınca susuyor, ama uykusu geldiğinide belli ediyor gözlerini kaşıyor. zaten 2 saat uyanık kalıp uyumasıgerekiyor. geçende ayağımda batık var diye pediküre gitmiştim eve gelme saatimden 1 saat 15 dk daha geç gittim. ne durmuş ne mama yemiş yavrum. k.valdemin tansiyonu çıkmış ağlıyor diye. dedim niye aramadınız, senin işinde önemli ben ağladı diye üzüldüm diyor.
valla gitmeleri kesinleşti haftaya pazar gidiyorlar. tabi biz hala bir çözüm bulamadık. canım sıkkın hala.
bizimkide olmuştu kremle hemen geçti.geçmiş olsun..biz doktordan geldik iltihap olmus pipimiz krem verdi sabah aksam bir hafta boyunca kullanicaz haftaya tekrar kontrole gidicez
aynen bende,diyorum bir çocuk doğurdum dağıldım ayıp ayıpdoğumdan sonra bendede hiç çıkmayan rahatsızlıklar çıktı bir doktora gitsem var ya 1 haftada çıkamam stresten oluyor bunlar bize üzerinede yorgunluk geçmiş olsun
bende eve kapandım hem sağlık hemde hava yüzünden.yazın eve girmeyiz artıkselam kızlar zeyn geçmiş olsun inş çabucak geçer
aynen bende kızım hasta olacak diye bütün kış ev hapsindeydim millet 2 aylık bebeleri kışın ortasında heryere götürdüler ben hapis hayatı yaşadım sırf hasta olmasın diye kendimi strese soktum sonra ben hasta oldum sıkıntıdan egzama çıktı elimde yüzümde hergün biyerim ağrıyor kıçımda çıban gibi bişi var delircem şu havalarda bi türlü ısınmadı ayyy yeter artık dışarı rahatca çıkmak istiyorum
yarın rota aşımızın ikinci dozu var bakalım ateş yapcekmi inş hava güzel olurda yarın çıkmışken biraz dolaşırım evden en son ne zaman çıktığımı hatırlamıyorum bile
bu arada geçen hafta benden kahve lekeler gelmişti bende adet olucam sandım ama şimdi kesildi adet olmadım kızımada bu şekilde hamile kalmıştım yani adetime 5 gün kala kahve lekeler geldi ve sonra adet olmamıştım ve hamileydim korktum test yaptım bu sabah veeeeeeeee.......... hamileyimmmmm dermişim değilim allahtan ama eşime akşam hamileyim napcaz dedim o da ''sus bi ya ne diyon sen ''diye cevap verdi salak ya inanamıyorum bu mu yani aldırcazmı diyorum aval aval bakıyo herifin kalbine inecekti baya 1 saat kadar sürdürdüm hatta hamilelik testini de gösterince hepten inandı ama sonra şaka deyince morali düzeldi yani hamile olsam beni öldürcek heralde niye hamilesin diye manyak şey ya
hadin iyi geceler kızlar kızımı uyutayım bende uyuyayım sabah erken kalkarım biraz
Allah şifa versin kuzuna...insan bazen düşünüyor çokmu koruyoruz acabahepinize ayrı ayrı çok ama çok teşekkürler herkes üşenmeden yorum yapmış yanımda olduğunuz için çok sağolun. bebeğimin son durumu bu sabah 4. iğne vrlcak ateş hiç olmadı ama akşam resmen kriz tuttu dr ateş olursa gel demişti yinede gitmem lazım mı bilemiyrm dün baya güzel uyudu sakindi çok korkuyrm bugün eşim idrar kültrnn sonucun alacak inş.temizdir.2 yaşındaki kızımdan ayrılmk istemyrm onu çok özlüyrm hemde psikolojisi bozuluyo.
sizin yazşmlara gelirsek allah razı olsun annemle altlı üsstlü oturyz 2 haftada bi falan 2 çocuğuda bırakıym ve eşimle geziyoz öyle olmasa patlardm heralde
benimki ne güzel yiyordu şimdi pek yiyemiyor zayıfladı gibi sakınılan göze mutlaka çöp batıor bazende bu kadar üstlerine titryrz hasta olyorlr bide bakmasak nasıl olur diye düşnym
benim oğlumdada var dedesi sakalını sürtmüştü egzama gibide duruyor,kırmızı sert birşey ondan mı acaba.hametan bendede var süreyim geçer inşallah..günaydın kızlar! bu sabah eşim beni sinir eti. sabah oğlumun yanağını koklamış, uyuturken baktım kırmızı kabarıklık var. hep diyorum sakalın uzunsa yüzünü çocuğa yaklaştırma yüzü kızarıyor diye anlamıyor bir türlü. sabah dedim yine öpmüşsün yüzü kabarmış. öpmedim diyor. dün traş oldum sakalım yok diyor. yüzünü elledim bak dedim bunlar ne. ben yüzümü sürtmedim diyor. dedim yüzü hashas hemen kabarıyor. kendi eliyle kaşıyıp yapmış olabilirmiş. bu arada annesi mutfakta bulaşık yıkıyor bende çıkmaya hazırlanıyorum. dedim bir kere de kabul et. tamam bir daha kucağıma almam dedi. bide ters ters konuşuyor. ayakkabımı giyerken dedim iyi tersle annenlerin yanında diye. asansörü çağırdım öpmüyor musun dedi? davranışlarını düzeltene kadar hayır dedim. sinir oldum. annesinin yanında bazen ters konuşuyor.hadi ters konuşmasını geçtim çocuğun yanağı kaç kere kızardı merhem sürdüm geçti. bir kerede kabul et dimi!
anlayışsız insanlara sinir oluyorumdişiniz hayırlı olsun canım darısı bizim başımıza komşunda ayıp etmiş hem haber veriyo hem gelmiyo zaten şu bebekli kadına haber verpte gelmelerinede gıcık oluyorum benim doğumdan 10 gün sonra 20 kişi misafirim geldi kaynanamın tarafından 2 gün önceden haber verdiler yardım edecekte kimsem yok hem ameliyatlıydım 3.sezeryan olunca çok ağar geçti kaynanama dedim evde bişey hazırlayamam dışardan hazır tatlı felan alırım yıktı ortalığı hanfendi vay efendim onun misafirleri için nasıl bi şey hazırlayamazmışım zaten benim için gelmiyorlarmış onun için geliyolarmış beni oğluna şikayet etti bende benim için gelmiyorlarsa hiç gelmesinler dedim geldikleri günde hiç bişey yapmadım sonra kendisi koşa koşa misafirlerine mahçup olmamak için gitti hazır börek felan aldı
kızlar bez olarak prima uyu ve oynayı deneyen varmı ben düşünüyorum.birde sağlık ocağı demir ilacı verdi kullanmakta tereddütlüyüm sonuçta tahlil yapmadan veriyorlar.gerek varmı??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?