2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
unuttum bu arada kızımm çok şüükkür daha ii olduu .annem iki gündür sabah ve gece olmak üzere göğüslerini sırtını ve ayaklarının altını zeytinyağıyla ovaladı . birde sabah akşam birer çay kaşığı zeytinyağı verdim çok şükür hırıltısı ve öksürüğü geçti çok ii geldi. bu arada keten tohumunu annem getirmişti ama ben yapmadım çünkü keten tohumundankorktumm netten baktımda bebeklere önerilmiyo o yüzden zeytinyağı verdim daha i geldi birde ıhlammur pek sevmesede iki yudumu bile kesti tavsiye ederim.

offffffffff offffffffffffffffffffffffffff
kızlar ben çok bunaldım artık bıktım resmen canımdan bezdim ya ( çocuğumla güzel vakit geçirmek dışarda gerilmeden dolaşmak alışveriş merkezlerinde sakin sakin gezmek birşeyler yemek içmek istiyorum olmuyor 5.5 ay oldu ben dağınık ev dağınık sürekli cereni sakinleştirmeye çalışıyorum o hep ağlıyor ben hep koşturuyorum evde dışarda alışveriş merkezinde annemlerde hep aynı yüzümde hep aynı ifade bir bezmişlik bir bitkinlik neden olmuyor nerde yanlış yapıyorum ceren neden sürekli mutsuz anlamıyorum bütün imkanlarımı zorlayıp oyun halısına kadar aldım ama olmuyor artık tükendim bana bir akıl verin ben ne yapıcam inanırmısınız daha birlikte çekilmiş doğru dürüst bir fotoğrafımız anne bebek çocuk geçirdiğimiz koşturmasız eğlenceli bir tek anımız yok hep böyle ağlayacak mı
artık eşimede yaklaşamıyorum 1 ay oldu olmuyor sanırım psikolojim bozuldu ( yine doktora götürcem bu huysuzluğun bir sonu olmalı hayatımız alt üst oldu

selam kizlar

oglum iki gündür cok huzursuz dün üc saate yakin hic susmadan agladi ne yapacagimi sasirdim evdede tektim sonra esim geldi o biraz oyaladi fitil verdim gaz ilaci verdim pipisinde iltihap var onun icin krem sürdüm yok cocuk cildirdi en iyisi disari cikartayim dedim 45dakika durduk onbes dakika uyudu eve geldik gene basladi yattiginda gece 12.30du bugün gene öyle daha biraz önce uyudu dis cikaricak heralde ondan böyle huysuzkeske hep gülseler hic aci cekmeseler

canim benim ya allah yardimcin olsun mutlaka gecici bir durumdur cogu cocuk altinci ayinda degisiyor diye biliyorum ben insallah cerende düzelir artik mutlu güzel günler gecirirsiniz dün benim oglumda üc saate yakin hic kucagimdan inmeden agladi neyapacagimi sasirdim senin isin cok daha zor allah kolaylik versin

hep ağlamasının bir sebebi olmalı dr götürdüğünde söyle canım ya da sürekli onunla ilgilendiğin için ve kucakta tutuyorsan hep belki de ilgiye alıştığı için bıraktığın zman ağlıyordur biraz kendi kendine oyalanmasına izin ver az bişey ağlayınca hemen kucağına alma neredeyse 6 aylık olduk ve biraz sosyalleşmeleri lazım yoksa hyat geçmez

dün benim kız da oğlanda aynı durumdaydı ağlamaya başlar başlamaz almıyrm bende ama çok kısa süre snra kendinden geçiyo nefes filan gidiyo anlıcağın mecbur kalıyosun.işlerini biliyolar.bende eve bkıyom ev bana bakıyo sihirli annemdeki gibi elimizi bir çıtlatsak bütün işler olsa ne güzel olurdu
havalar ısınsın diye bekledikçe sğuyor anlamdım bişey 2 çocukla ben asla uzağa gidemem zaten 2 sokak öteye gidiyrm burnumdan getryorlar
çarşamba gününe çocuk cerrahisine randevu aldım bakalım o ne dicek sünnet edecek mi

Kızımın öksürüğü hafif de ola gündüz devam ediyor.. Zeytinyağını tam olarak nasıl uyguladınız anlatabilir misin ? Annemler de dedi tek başına cesaret edemedim..Annenin yanında olması çok iyi..Benim annem binlerce km uzakta..

bizimkide hafif hafif oksuruyor. bende merak ediyorum zeytinyagi nasil uygulanir? benim kizimda 25 kasim dogumlu seninkide galiba.

Son düzenleme:
ah canım yane kadar zordur tahmin edebiliyorum.inşallah ciddi bişey yoktur.eskiden gazdı hep ağlama nedenleri gaz bitti yerini diş aldıbitmiyo hiç sıkıntılr.bende delioluyorum artık bu bebişler mi taminsiz anlamadım.yatmıyo kucağıma alıyorum bi süre oturunca başlıo ağlamya,gezdirmeye başlıyorum bu kez ondan da sıkılıyo.yatırıyorum sallamaya çalılıyorum duruyo sonra gene başlıo,evde biri varken kucaktan kucağa gezince susuyo.yapmadığım şey kalmadı sürekli şarkı oyun maymunlukoyuncaklar da hikaye oldu verdiğim paraya yazık vallasabır canım inşallah geçecektir
ya inşallah bir an önce çıkarır canım ya kıyamıyorum onlar ağladıkça keşke kolayca mısır patlağı gibi pıtır pıtır attırsalar
of canım Allah yardımcın olsun biz 1 tanesiyle zor başediyoz sen 2 tanesie bakıyosunbenim oğlan da ağlarken gözümün içine bakıo eğer almıosam bakıp az daha yükseltiyo sesini ve haykıraraka ğlıyo.kas katı kesilcek diye ödüm kopuyo benden korkumdan hemen kucaklıom tabibnayoya bile onunla giriyorumof of bu bebişler işini biliyo ya

bizimkide hafif hafif oksuruyor. bende merak ediyorum zeytinyagi nasil uygulanir? benim kizimda 25 kasim dogumlu seninkide galiba.

ay kıyamma onlara ben ya keşke az öksrürük olsun geçsin(doktorlar hep öksürmesi iidir yeterki bronşlarada iltihabi bişey olmasın diyo)ben bronşiolitten çektim(terlemesinler inşallah ki daha ilerlemesin.öksürük zaten şiddetlenip sonra kendiliğinden bile sönüo

Herkese merhaba anneler

son sayfadakı lısteyı guncelledım. Eklemek ısteyen olursa mesaj ataılır

canım umarım en kısa zamanda düzelir. sen emziriyor musun canım? sakın yalnış anlama birşey söyleyeceğim. bir arkadaşımında bebeği sürekli ağlayıp sürekli emiyormuş. doğru düzgün ne gece ne gündüz uyumuyormuş. geceleri uyusun diye mama vermeye başlamış sadece geceleri. emziriyorsan sütün yetmiyor olabilir mi? aç olduğu için ağlamasın? hadi eskiden gaz sancıları vardı biliyorduk. şimdi sürekli ağlıyor diyorsun.evi filan sakın takma kafana bırak dağınık pis olsun. benimde öyle. çalışıyorum ve iş yapmaya vaktim olmuyor. ancak pazardan pazara eşim yaparsa. dün evi temizledik biraz dışarı çıktık. ne toz alabildim ne ütülerimi yapabildim. bunlar geçici şeyler. şu an bizler yeni bir duruma alışmaya çalışıyoruz.çocuk büyütmek hiç kolay değil. helede yardımcı olacak kimse yoksa. cumartesi annem vardı. sadece çamaşırlarımı makinada yıka ben asarım dedim. yıkamış sağolsun. banyo çamaşırdan geçilmiyordu. hala yıkanacak bir sürü şey var. sakın kendini yıpratma. bebişimle fotom yok demişsin. mümkün olduğunca çektirmeye çalış. bu günlere bir daha dönemeyeceğiz. bakalım dr. ne diyecek?

Son düzenleme:
selam kızlar ve minik bebişler!
öncelikle hasta olan beişlere ve annelerine geçmiş olsun, herkese acil şifalar!

dün haftalardan sonra ilk kez dışarı çıktık. hava güneşli ve rüzgarlıydı. oğluşumu güneşte dolaştırdık. arabasında hiç sesi çıkmadan dolaştı. sonra acıkınca bir pastaneye girdik, mamamızı yedik. bende eşimle çay içip börek yedim. böylece ailecek ilk kez dışarda bişeyler yedik. çok fazla uyumadığı için en sonunda mızıldanmaya başladı. eşimin işyerinde yarım saat işi vardı sinir oldum tabi pazar pazar. oğluşumda sinir oldu, ağlayı durdu. tekrar dışarı çıkınca uyudu. arkadaşıma uğradık manikür yaptırdım. veeeee hamileliğimden beri ilk kez kırmızı oje sürüdürdüm ordan eve geldik, yemek yedik oğlanı yıkadık. yorgunluktan koltuğa yığıldım.
2 haftadan sonra evim süpürge vileda yüzü gördü. ama toz alamadım. bir ton ütüm var. yapabilirsem akşamları azar azar yapıcam artık.

benimki reflü maması yiyor anne sütüyle hiç kilo alamadığı için 2 aylıktı mamaya başladık kucağa alışık bir bebek değildi hatta kucakta sıkılır ağlardı yere bir battaniye atardım oyuncaklarını verirdim huysuzlanınca konuşudum yanına otururdum falan huyu değişti resmen umarım geçicidir foto çekilcek halde deilimki melodi beni bir görsen korkarsın abartmıyorum 46 kiloya kadarda düştüm :S

mama markası ne canım? mama sıkıntı veriyor olmasın? daha önce usluymuş. şimdi huyu değişti diyorsun mutlaka bir derdi var ama çözemiyorsun. dr. iyice bir muayne etsin. mutlaka bir derdi var anlatamıyor. inşallah en kısa zamanda düzelir sende rahat edersin.

melodi enerjine hayran kaldım canımvalla bravoben evde durmama daha işe başlammaış olmama rağmen yetşemiyorumama dediğin gibi biraz rahat olmamız lazım bu günler bida gelmicek tadını çıkaralım öyleyse:d

yok be tatlım ne enerjisi eşim vileda ve süpürge yaptı ben bulaşık yıkayıp çamaşır as topla katla. daha çok işim var. dışarı çıkmasak çoğu biterdi.
bende evdeyken oğluşum uyuyunca daha çok iş yapabiliyordum.
cumartesi anakucağına koydum karşısında hem ütü yaptım, hemde maymunluk yaptım.

yok be tatlım ne enerjisi eşim vileda ve süpürge yaptı ben bulaşık yıkayıp çamaşır as topla katla. daha çok işim var. dışarı çıkmasak çoğu biterdi.
bende evdeyken oğluşum uyuyunca daha çok iş yapabiliyordum.
cumartesi anakucağına koydum karşısında hem ütü yaptım, hemde maymunluk yaptım.

hehe olsun canım maşallah buna da şükür hem işe hem eve hem kocaya hem bebişe koşmak kolay değil valla

Herkese merhaba anneler

son sayfadakı lısteyı guncelledım. Eklemek ısteyen olursa mesaj ataılır

merhaba bafo, özelden mesaj atamadım. Beni ve oğlumu da ekler misin? Oğlum 23.11.2010 saat:09:00 doğumlu adı Tunahan. Benim adım da Özlem. Şu laylaylay ismini de bir türlü değiştiremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…