Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim.
İnfox üzülmeyin. Geçen ay benim oğlum da sadece 230 gram almıştı. Sağlık ocağındaki ebe göğüs ve kol ölçüsünü almıştı ve hiç gelişmemiş dedi. İstersen ek gıdaya başla dedi. Ben de hemen kendi çocuk dr. götürdüm. Dr. ek gıdaya gerek yok kilosu zaten normal dedi. Yani dönem dönem az kilo alabiliyorlar üzülme. Yeterki sağlıklı olsunlar.
ne güzel bebişlerle dışarı çıkmışsınız kızlar, biz de dün ilk defa güneşi gördük, babası da hava 19 derece diyince hazırlanıp hemen çıktık, evden arabaya gidene kadar güneş gördü bebeğim, sonra yine hava karardı ve rüzgar başladı tabiki dışarda gezemedik yine , biz hazirandan önce güneşlenemeyiz heralde, çok üzülüyorum, bebeklerin her gün 15- 20 dakika güneşlenmesi gerekiyormuş.
infox benim bebeğim de iki aydır az kilo alıyor diye üzülüyordum ama senin de dediğin gibi Allah can sağlığı versin ve tüm bebekleri ailelerine bağışlasın, korusun. biz elimizden geldiğince iyi bakalım, onlar için en iyisini yapalım da varsın az kilo alsınlar, yeter ki yavrularımız sağlıklı olsun.
CINCIK listedekileri kendi düzeninize göre ayarlarsın canım, hangi bebek için yemek yeme saatleri kesinleştirilebilir ki ,uyku saatine denk gelirse bebeği zorla uyandırıp yemek yediremeyiz . ayrıca bu listeye göre 3-4 saat hiçbir şey yemeden durması gerekiyor ki o kadar süre bu kadar küçük bir bebek aç durabilir mi, benim ki iki saatte bir emiyor yani. belki de aradaki zamanda emzirmeni söylemeyi unutmuştur. bence bu yiyecek tablosuna göre içine anne sütü saati de koyarak kendine ve bebeğine göre bir program yapabilirsin canım.
herkes bişeyler yazmış sana yardımcı olmak için dikkate al tabi...
bende herkese aynı şeyi söylüyormuş gibi olucam ama...alerjiyi düşündünmü....bu konuda çok araştırma yaptımda.. birde yiğenimde de var alerji....o çok ağlıyordu mesela hep mutsuz hep mutsuz..kusuyordu...2 yaşında anlaşılldı alerjisi....bazen aleerjierin reflü ile karıştırıldığını okumuştum...gerçi benim yiğenimde hem reflü hem besin alerjisi hem de atopik egzema vardı ama..senide okuyunca yani bir derdi omayan çocuk bu kadar ağlamaz...başka doktora götürsen...
evet gerçekten öyle...sağlıkları yerinde olsunda...şimdi moralinizi bozmak istemem ama..dün nurtiriada ekim annelerinde bir üye var..çocuğu kalpten ameliyat olacaktı..ne zamandır ses seda yoktu..meğerse yavrusunu kaybetmiş 8 nisanda onu öğrendik...çok üzüldüm ağladım akşam...allah sabır versin...yavrularımız bize bağışlasın...çok zor çook..hiç bir şeyin önemi yok yani...
hehe aynı oyun bizdede var teyzesi alem bu bebişler yabenim oglumda cok az kilo aliyor demin tarttim hala 6800gr yemesi güzel ama niye böyle bilmiyorum gerci sagligi yerinde olsunda napalim artik birde iki gündür uykusunda dönüyor karin üstü uyuyor ceviriyorum tekrar dönüyor kafasinin üstüne yatiyor nefessiz kalinca bagiriyor hergün yeni bir oyun cikariyorlar
ohhh sefanız olsun:dMELODİ seninde performansın iyimiş dün...tebrikler..:)
bizim evde çok kötü üstelik ben evdeyimde..kimseyi kabul edecek gibi değilim..saç baş desen aynalara küstüm...
amaaaaaaaaaa
bugun oğlumla yalnız olarak uzak bir yere gezmeye gidebildik..daha önceleride gittimde ev gezmeleriydi..taksiye bin evin önünde in öyeydi...
bu sefer ikeaya gittik...bebek arabası çantası düşündüğüm kadar zor olmadı...önce arabayı indirdim apartman kapısına...sonra taksiyi çağırıp biz indik...ikeada taksici arabayı açmama yardımcı oldu...sorun olmadı...ama çok yoruldum tabi...yinede arkadaşımla buluşmak için değerdi...onunda 9 aylık oğlu var..iki çocuklu anne olarak gezdik bugun...oğluma mam sandayesi için destek minderi ve ymuşak top aldım...kasada ödeme yaparken topu einden aldığım için ağladı oğlum...benim hoşuma gitti bu durum...ama şimdilik..:) ileride şımarık tavırlarına tavrım sert olucak...:) olucak mı acaba yapabilrmiyim...?
ooo kuzucuk ya ben kaç kez adet gördüm sayamadım bilebu saate koca bir paket cikolatayi bitirdimhalende canim istiyor bana noluyor aaba adetmi olucam daha hic olmadimda:18:
Allah kolaylık versin bunlar zombi gibi oluo bazen yadün saat 17:00 den bu saate kadar hala ayaktayız huysuzluğu yok ama uykusu gelmiyo fıstığımın
geçmiş olsun canım sıra bizde bakalımmerhaba kasım anneleri ve güzel kuzucuklar........:)
biz de dün6 aylık olduk.aşılarımız olduk tüm gün 1.5 saat uyudu gecede ağrıdan sanırım sürekli ağlayarak mızmızlandı. aşı bizde ateş yaptı en zor aşımız bu oldu büyüdüğü için tepkisi çok ağlamaklı bir aşı geçirdik.
benim oğlumda tek başına oynuyamıyor , hep yanında olmamı ayakta tutmamı veya oturuyorsa da elini dizime koymayı istiyor....uzun bir süre kendime zaman ayıramayacağım sanırım .dişlerimizgayet net ve güçlü bir şekilde ısırıyor maşallahı var.
bizden bu kadar herkese kocaman öpücük bizden.
sana da geçmiş olsun canımcımbizde dün aşımızı olduk gece hiç uyumadı kuzucum
4 aşı yaptılar yuh dedim ya resmen işgence bebeklere neyse 1 yaşına kadar rahatız bunada şükür
kızlar sıze sormam gereken bıse var lutfen yardım edın kızım yıne cok az kılo almıs.dr.um bana su lısteyı verdı ama anlamadıgım su kızım bunları yedıgı zaman sadece 2 kere anne sutu almıs oluyo ee bu yetıcekmı sızlerdemı boyle beslıyosunuz..ayyy kafayı yıycem.
Saat 7:00 anne sutu
Saat 10.00: Meyve puresı
Saat 13.00: Sebze puresı
Saat 16.00 Yoğurt
Saat 20.00 Kaşık Maması veya Muhallebi
Saat 24.00 anne sutu
çok üzüldüm kelime bulamıyorum söyleyecek allahım sabır versin en zor şey bu dünyada ki en büyük acı olsa gerek kasım annelerinden benim arkadaşımın bebeğinin de kalbi delik doğduğundan beri kalp ilacı kullanıyor tabi bu ilaçta iştahsızlık yapıyor ama kilo alması şart kalbinin iyileşmesi için 6 aylık ve henüz 5 kilo sadece annesi çok uğraşıyor yedirmek için ama iştahı olmadığı için yiyemiyor ve feflüsü var yediğini çıkartıyor ayrıca annesi kızının hasta olduğunu duyunca sütü kesildi hiç emmedi yavrum hep mama yedi 4. aydan itibarende ek gıdaya başladılar ama pek birşey yiyemiyor dediğim gibi eğer kilo alıp düzelemezse 1 yaşına kadar o da ameliyat olmak zorunda kalacakmış annesi çok üzülüyor ama iki ucu da boklu değnek derler ya o hesap ilacını vermese zarar ilacını verince işhahsız kilo alamıyor kadıncağız şaşırıp kalmış durumda bir çare düşünüyürum acaba bu bebek nasıl kilo alabilir ben bulamadım sizin bir fikriniz var mı? ayrıca bu bebek benim süt kızım ben sütümü sağıp ona verdim yeter ki iyi olsun diye tabi benim kızım emdikten sonra onada faydası olsun dedim ama şu an veremiyorum çünkü kızım büyüdükçe gögüslerimi boşaltıyor hepsini emiyor ben ek gıdaya tam olarak başlamadım allah şifa versin bütün bebeklere nerde varsa evlat acısı çok zor alah kimseye yaşatmasın yeri gelmişken bende söyleimdedim belki bi çare düşünen olursa yada bişi bilen arkadaşıma söylerimevet gerçekten öyle...sağlıkları yerinde olsunda...şimdi moralinizi bozmak istemem ama..dün nurtiriada ekim annelerinde bir üye var..çocuğu kalpten ameliyat olacaktı..ne zamandır ses seda yoktu..meğerse yavrusunu kaybetmiş 8 nisanda onu öğrendik...çok üzüldüm ağladım akşam...allah sabır versin...yavrularımız bize bağışlasın...çok zor çook..hiç bir şeyin önemi yok yani...
cıncık bu konuda benimde pek bilgim yok...ama ecenin dediği gibi aralrda anne sütüne devam edersin...ben anne sütünü aldığı kadar vermeye devam edicem...inşallah bol olur sütlerimiz..
bu arada oğlum 4 gündür bir kere oda azıcık kaka yapmıştı...annemi dinleidm zeytinyağı verdim bir kaşık....oy oy oy....o ne bezdi öyle....aman yarabbim....
kızlar sıze sormam gereken bıse var lutfen yardım edın kızım yıne cok az kılo almıs.dr.um bana su lısteyı verdı ama anlamadıgım su kızım bunları yedıgı zaman sadece 2 kere anne sutu almıs oluyo ee bu yetıcekmı sızlerdemı boyle beslıyosunuz..ayyy kafayı yıycem.
Saat 7:00 anne sutu
Saat 10.00: Meyve puresı
Saat 13.00: Sebze puresı
Saat 16.00 Yoğurt
Saat 20.00 Kaşık Maması veya Muhallebi
Saat 24.00 anne sutu
canım mamaların 2 numarasını kullanmanızı dr. mu söyledi. bebişin 5 aylık 2 numara erken değilmi?
mama sandalyesini ne kadar aldın?
canım bencede aralarda emzir demeyi unuttu galiba ben bile bu listeye uyamam sen kafana göre ver ve emzir aklına geldikçe 1 saat araylada olur bu arada ek gıdalarını saatle vermene gerek yok bu drlara gıcık oluyorum biz saatlemi yiyoruzda bebeler saatle yiyecek sanki uzaydan geldi bu bebeler onlarda insan ne zaman acıkırsa o zaman yer töbe töbe drlara bakma sen canım istediğin zman yedir sen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?