2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

evet gerçekten öyle...sağlıkları yerinde olsunda...şimdi moralinizi bozmak istemem ama..dün nurtiriada ekim annelerinde bir üye var..çocuğu kalpten ameliyat olacaktı..ne zamandır ses seda yoktu..meğerse yavrusunu kaybetmiş 8 nisanda onu öğrendik...çok üzüldüm ağladım akşam...allah sabır versin...yavrularımız bize bağışlasın...çok zor çook..hiç bir şeyin önemi yok yani...

az önce sitenin içinde turladık geldik hava çok güzel ama kısa sürdü belim çok ağrıyor malesef neyse bu da yetmiştir kızıma :)

biz rota tek doz olduk çünkü ishal oldu 2hafta sürdü aşıdan sonra. dr 2. doz yaptırmayın demişti.
haftaya da 6. ay aşılarımız var...

kızlar sıze sormam gereken bıse var lutfen yardım edın kızım yıne cok az kılo almıs.dr.um bana su lısteyı verdı ama anlamadıgım su kızım bunları yedıgı zaman sadece 2 kere anne sutu almıs oluyo ee bu yetıcekmı sızlerdemı boyle beslıyosunuz..ayyy kafayı yıycem.

Saat 7:00 anne sutu

Saat 10.00: Meyve puresı

Saat 13.00: Sebze puresı

Saat 16.00 Yoğurt

Saat 20.00 Kaşık Maması veya Muhallebi

Saat 24.00 anne sutu

ne güzel bebişlerle dışarı çıkmışsınız kızlar, biz de dün ilk defa güneşi gördük, babası da hava 19 derece diyince hazırlanıp hemen çıktık, evden arabaya gidene kadar güneş gördü bebeğim, sonra yine hava karardı ve rüzgar başladı tabiki dışarda gezemedik yine , biz hazirandan önce güneşlenemeyiz heralde, çok üzülüyorum, bebeklerin her gün 15- 20 dakika güneşlenmesi gerekiyormuş.

infox benim bebeğim de iki aydır az kilo alıyor diye üzülüyordum ama senin de dediğin gibi Allah can sağlığı versin ve tüm bebekleri ailelerine bağışlasın, korusun. biz elimizden geldiğince iyi bakalım, onlar için en iyisini yapalım da varsın az kilo alsınlar, yeter ki yavrularımız sağlıklı olsun.

CINCIK listedekileri kendi düzeninize göre ayarlarsın canım, hangi bebek için yemek yeme saatleri kesinleştirilebilir ki ,uyku saatine denk gelirse bebeği zorla uyandırıp yemek yediremeyiz . ayrıca bu listeye göre 3-4 saat hiçbir şey yemeden durması gerekiyor ki o kadar süre bu kadar küçük bir bebek aç durabilir mi, benim ki iki saatte bir emiyor yani. belki de aradaki zamanda emzirmeni söylemeyi unutmuştur. bence bu yiyecek tablosuna göre içine anne sütü saati de koyarak kendine ve bebeğine göre bir program yapabilirsin canım.

amin canım amin....

cıncık bu konuda benimde pek bilgim yok...ama ecenin dediği gibi aralrda anne sütüne devam edersin...ben anne sütünü aldığı kadar vermeye devam edicem...inşallah bol olur sütlerimiz..

bu arada oğlum 4 gündür bir kere oda azıcık kaka yapmıştı...annemi dinleidm zeytinyağı verdim bir kaşık....oy oy oy....o ne bezdi öyle....aman yarabbim....

canım zaten benım mıymıy kızım 3 satte bır yıyo ben sutumu sagarak verıyorum ek gıdya gecmeden oncede 3 saatte bır sagıp verıyodum .

cıncık mesela benimki sadece bir memeyi emiyor ötekini verince almıyor oyüzden daha çabuk acıkıyor. sen de kızına göre ayarlarsın, sütünü ona göre sağar verirsin . listeye göre bebek gece 12 de yatıp, sabah 7 de kalkıyor, gece hiç uyanmadan yatan kaç bebek var Allah aşkına bu yemek listelerini hazırlayanlar güldürdü beni. senin listeni minik şeker kızın hazırlar, saatlerini de kendisi belirler

infox ben de eczaneden aldım, her sabah bir çay kaşığı veriyorum, iki haftadır da her gün mama veriyorum eskiden fitilsiz yapmıyordu ama şimdi yapıyor şükür. ben altına yapınca sevinç çığlıkları atıyorum kızım da ne oluyor bu anneme diye şaşırıyor.

selamlar. çok çoook uzunnn zamandır giremiyorum foruma. bebişler büyümüştür elbette. bizim ufaklık ta büyüyor yavaş yavaş . kızlar ne var ne yok ?

sağolun kızlar dün götürdüm doktora birşey çıkmadı Allaha şükür doktor huysuz bebek oluşuna bağlıyorum ama araştıralım içimiz rahat etsin dedi idrar tahlili yapılacak ilk olarak ancak gece götürebiliriz eşim gündüz çalışıyor doktoru perşembe akşamı nöbetçi artık o gün hallederiz bu gün daha iyi sanki sindirim sistemi düzenleyici verdi dün karnı ağrıyor olabilir dedi ya o iyi geldi yada ağlayası yok ne bilim:)) kiloyu az almış boyuda 1 cantim uzamış ek gıdalara başladım kafama göre veriyorum bişeyler doktora dedim verdiğiniz kitapçığa bağlı kalmadım kafama göre verdim diye ne verdin dedi saydım işte ek gıda öneri bölümüne yazarım tarifleri iyi yapmışsın devam et herşeyden tattırmaya özen göster dedi
doktor cereni görünce ne oldu ceren niye geldin dedi aldı kucağına bizimki hem homurdanıyor hem adamın saçını kulağınıçekiyor yumrukluyor falan iyiki var bebeklerimiz yaaa ağlasada tatlı

aşı olanlara geçmiş olsun çok korkuyorum ateşi çıkar diye neyse sonra 1 yıl rahatmışız bu iyi haber :)

hava ne kadar güzel biz çıkmadık dışarı bu havalarda ne giydilir kızlar havaya aldanıp üşütürüm diyede korkuyorum ben kışın genelde kadife tulumlar giydirdim yazlıllarını alıyorum yavaş yavaş ama şu an olmaz ince gelir onlar şaşırdım kaldım eşim evdeyken çıkıp mevsimlik bişeyler bakmam lazım

Çok üzüldüm. Okurken tüylerim diken diken oldu. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.

hehe aynı oyun bizdede var teyzesi alem bu bebişler ya
ohhh sefanız olsun:d
bu saate koca bir paket cikolatayi bitirdim halende canim istiyorbana noluyor aaba adetmi olucamdaha hic olmadimda:18:
ooo kuzucuk ya ben kaç kez adet gördüm sayamadım bile(
dün saat 17:00 den bu saate kadar hala ayaktayız huysuzluğu yok ama uykusu gelmiyo fıstığımın
Allah kolaylık versin bunlar zombi gibi oluo bazen ya
geçmiş olsun canım sıra bizde bakalım
bizde dün aşımızı olduk gece hiç uyumadı kuzucum
4 aşı yaptılar yuh dedim ya resmen işgence bebeklere neyse 1 yaşına kadar rahatız bunada şükür
sana da geçmiş olsun canımcım

valla canım benim oğlum da bi ayda 200 gram anca alıoama ek gıda anne sütü bişeyler veriorum falan da hareketlendiler heraldee ondan oluyo ya

çok üzüldüm kelime bulamıyorum söyleyecek allahım sabır versin en zor şey bu dünyada ki en büyük acı olsa gerek kasım annelerinden benim arkadaşımın bebeğinin de kalbi delik doğduğundan beri kalp ilacı kullanıyor tabi bu ilaçta iştahsızlık yapıyor ama kilo alması şart kalbinin iyileşmesi için 6 aylık ve henüz 5 kilo sadece annesi çok uğraşıyor yedirmek için ama iştahı olmadığı için yiyemiyor ve feflüsü var yediğini çıkartıyor ayrıca annesi kızının hasta olduğunu duyunca sütü kesildi hiç emmedi yavrum hep mama yedi 4. aydan itibarende ek gıdaya başladılar ama pek birşey yiyemiyor dediğim gibi eğer kilo alıp düzelemezse 1 yaşına kadar o da ameliyat olmak zorunda kalacakmış annesi çok üzülüyor ama iki ucu da boklu değnek derler ya o hesap ilacını vermese zarar ilacını verince işhahsız kilo alamıyor kadıncağız şaşırıp kalmış durumda bir çare düşünüyürum acaba bu bebek nasıl kilo alabilir ben bulamadım sizin bir fikriniz var mı? ayrıca bu bebek benim süt kızım ben sütümü sağıp ona verdim yeter ki iyi olsun diye tabi benim kızım emdikten sonra onada faydası olsun dedim ama şu an veremiyorum çünkü kızım büyüdükçe gögüslerimi boşaltıyor hepsini emiyor ben ek gıdaya tam olarak başlamadım allah şifa versin bütün bebeklere nerde varsa evlat acısı çok zor alah kimseye yaşatmasın yeri gelmişken bende söyleimdedim belki bi çare düşünen olursa yada bişi bilen arkadaşıma söylerim

kaka yapınca hiç bu kadar sevincemizi bilmezdik değilmi
benim kızda bugün yapmadı bende bekliyorum niye yapmadı diye bende bugün kakanın derdine düştüm

kızımla markte gittik demiştimya ohh gezdik hava aldık iyi geldi sabah kahvaltısı diye bebe bisküvili yoğurt vardı daninonun ondan aldım bide bebelacın muzlu muhallebi küçük kavanozlardakinden bide güveç aldım o da küçük kavanoz denemek için yani bi yere giderken dışarda falan yedirmek için ama o daninonun yoğurdunu yedirdim bir iki çay kaşığı yedi çok tatlı ayrıca kireç gibi ya tadında bisküvi var evet ama ben bile beğenmedim sanırım kızımda beğenmedi kızıma şimdiye kadar kendi mayaladığım yoğurdu veriyodum yiyordu severek bu dışarda satılan şeyler çok tatlı ya neden bu kdar tatlı yaparlar anlamam ben beğenmedim açıkçası alıcamı sanmıyorum bi daha

baya kalabalığız
oğlan uyudu bakalım kaç dakika sürcek kızıda anneme postaladım şimdi eşimde gecikecek
oh be dünnya varmışb

canım bencede aralarda emzir demeyi unuttu galiba ben bile bu listeye uyamam sen kafana göre ver ve emzir aklına geldikçe 1 saat araylada olur bu arada ek gıdalarını saatle vermene gerek yok bu drlara gıcık oluyorum biz saatlemi yiyoruzda bebeler saatle yiyecek sanki uzaydan geldi bu bebeler onlarda insan ne zaman acıkırsa o zaman yer töbe töbe drlara bakma sen canım istediğin zman yedir sen

canım mamaların 2 numarasını kullanmanızı dr. mu söyledi. bebişin 5 aylık 2 numara erken değilmi?
mama sandalyesini ne kadar aldın?

selam arkadaşlar...melodi 6. aya 15 gün kala mamamız bitti bende 2 numara aldım bi problem yaşamadık....mama sandalyesini cicibebeğim dşye bi siteden 200tl ye aldım chico polly çift kılıflı baya kullanışlı bişey....

2. eli 100tlye satılıyor..ve istersen chiccodan 45tlye yeni kılıf alabiliyorsun .almamış olsaydım 145tlye bu şekilde alırdım.

bütün kasım bebeklerinin yarım yaşını kutluyorum.

hehe katılıyorum:ddoktorun emzir demeyi unut demiş olmasına
biz bile bu kadar düzenli saat saat yem,yoruz.
ben oğluma bigün 3-4 çeşit şey bazense belki bi çeşit anca veryorum.ek gıda olayı tam bi fiyaskoek gıda verceğimde emcem diye tutturuyo vermiceğimde sütümü istemio gibi oluyobazen o saatte uyuyası tutuyo bazen evde olmuoz bazen başka şeyler derken sıfır düzeniz ya(((

kızlar az önce arkadaşım aradı bebeği 6. aya giricek bebeğinin kakası yeşil ve uzun uzun balgam varmış dr. götürmemiş ben yardımcı olamadım malesef benimkide hep yeşil yapıyo ama doktoru normal demişti. bu balgam olayını bilen var mı aranızda öksürükte yokmuş hani bağırdığı zaman falan öksürüyomuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…