Herkese hayırlı günler. Pazartesi doktordaydık. Doktor kızımın hastalığının geçmediğini söyledi..5 iğne bricanyl ve peditus şurup verdi... O günden sonra kızım iyileşti gibi..Öksürüğü azaldı...İnşaAllah ciğerlerindeki hırıltı da azalır..Şu anda kızımın keyfi iyi..Meyve püresi vermeye başladım..Armut ve bugün de muzlu armut verdim...Hastalığında kilo almadı ..Hatta zayıfladı.. Yüzü çok soluk geldi doktora.Hasta yüzü nasıl olacaktı ki- Benim yüzümü de görmedi galiba beyaz tenli olduğumuzu..)Güneşe çıkarın dedi Eşim de güneşi görsek çıkarırdık dedi Rizede güneş mi olur..Yağmur memleketi...(
Birazdan gidip antibiyotik aşılarını yaptıracağız..Yarın son aşı inşaAllah artık gerek kalmaz kızım iyileşir...
Aşı olan bebişlere geçmiş olsun...Bizimki 4 hafta sonra...
CINCIK bebeğin 3 saatte bir anne sütü alıyorsa, bu listeyi dönüşümlü verebilirsin. mesela ek gıdayı 2 öğün ver. diğerinde anne sütü verirsin.
Saat 7:00 anne sutu
Saat 10.00: Meyve puresı
Saat 13.00: Sebze puresı
Saat 16.00 Yoğurt
Saat 20.00 Kaşık Maması veya Muhallebi
Saat 24.00 anne sutu
mesela sebze püresini hergün ver. akşam kendi saatine göre bir gün yoğurt, diğer gün meyve püresi, diğer gün muhallebiyi dönüşümlü verirsin. hatta severse meyve püresi ve yoğurdu karıştırıp ver. bizde muhallebi yok çünkü kilosu iyi olduğu için dr. vermedi bize. ama ben haftada 1 gün vereceğim oda tadımlık. diğer 5 öğünde anne sütü alır. sonra yavaş yavaş ek gıdaların öğün sayısını artırırsın. zaten 6 aydan sonra anne sütünü daha az ek gıdayı daha fazla yiyecekler. için nasıl rahat edecekse öyle yap. yani anne sütünü daha çok vermek istersen ek gıdaları böyle dönüşümlü verebilirsin. naçizane fikrim bu.
Gece üstünü açmaması için uyku tulumu giydirsen veya çıtçıtlı battaniyen varsa onu kullan, üzerini açamasın.selam arkadaşlar bişey sormak istiyorum benim kızım çok aşırı terliyo her sabah kalktığında baştan aşağı su gibi oluyo buda çabuk hastalanmasına neden oluyo öksürükten bi türlü kurtulamıyoruz tam iyileşti derken tekrar hastalanıyo ben çok terleyip bütün gece üstünü açıyo buna bağlıyorum aranızda bizim gibi olan varmı bunu önlemek için ne yapmalıyım doktora sordum bişey söylemedi yapıcak bişey yok diyo ama böyle sürekli hasta oluyo kuzum bişey olmalı diye düşünüyorum
Gece üstünü açmaması için uyku tulumu giydirsen veya çıtçıtlı battaniyen varsa onu kullan, üzerini açamasın.
Herkese hayırlı günler. Pazartesi doktordaydık. Doktor kızımın hastalığının geçmediğini söyledi..5 iğne bricanyl ve peditus şurup verdi... O günden sonra kızım iyileşti gibi..Öksürüğü azaldı...İnşaAllah ciğerlerindeki hırıltı da azalır..Şu anda kızımın keyfi iyi..Meyve püresi vermeye başladım..Armut ve bugün de muzlu armut verdim...Hastalığında kilo almadı ..Hatta zayıfladı.. Yüzü çok soluk geldi doktora.Hasta yüzü nasıl olacaktı ki- Benim yüzümü de görmedi galiba beyaz tenli olduğumuzu..)Güneşe çıkarın dedi Eşim de güneşi görsek çıkarırdık dedi Rizede güneş mi olur..Yağmur memleketi...(
Birazdan gidip antibiyotik aşılarını yaptıracağız..Yarın son aşı inşaAllah artık gerek kalmaz kızım iyileşir...
Aşı olan bebişlere geçmiş olsun...Bizimki 4 hafta sonra...
selam arkadaşlar bişey sormak istiyorum benim kızım çok aşırı terliyo her sabah kalktığında baştan aşağı su gibi oluyo buda çabuk hastalanmasına neden oluyo öksürükten bi türlü kurtulamıyoruz tam iyileşti derken tekrar hastalanıyo ben çok terleyip bütün gece üstünü açıyo buna bağlıyorum aranızda bizim gibi olan varmı bunu önlemek için ne yapmalıyım doktora sordum bişey söylemedi yapıcak bişey yok diyo ama böyle sürekli hasta oluyo kuzum bişey olmalı diye düşünüyorum
selam arkadaşlar bişey sormak istiyorum benim kızım çok aşırı terliyo her sabah kalktığında baştan aşağı su gibi oluyo buda çabuk hastalanmasına neden oluyo öksürükten bi türlü kurtulamıyoruz tam iyileşti derken tekrar hastalanıyo ben çok terleyip bütün gece üstünü açıyo buna bağlıyorum aranızda bizim gibi olan varmı bunu önlemek için ne yapmalıyım doktora sordum bişey söylemedi yapıcak bişey yok diyo ama böyle sürekli hasta oluyo kuzum bişey olmalı diye düşünüyorum
arkadaşlar benim kızdada başladı öksürük çok seyrek ve burnu tıkalı ama nburnu akmıyo kuru dr. götürmeden önce size bi danışıyım dedim balgam yok sadece kuru kuru öksürüyo dışarıda çıkarmıyorum ki uff
sende mi izmirdesin? 3 kişi olduk ne güzel! bizde yazın bir buluşma ayarlayalım tanışalım kaynaşalım.
benim oğluşumda babasıyla hergün güneşleniyormuş :)
bende hep diyorum iyiki seni doğurdum ne harika bir duygu. :)
kızlar az önce arkadaşım aradı bebeği 6. aya giricek bebeğinin kakası yeşil ve uzun uzun balgam varmış dr. götürmemiş ben yardımcı olamadım malesef benimkide hep yeşil yapıyo ama doktoru normal demişti. bu balgam olayını bilen var mı aranızda öksürükte yokmuş hani bağırdığı zaman falan öksürüyomuş
canım hayır dr.emzır demeyı unutmadı benım anlatmak ıstedıgım bu zaten ben kızma arda sut verırsem o ogunu yemez anlatabılıyomuyum.yanı kızım zaten 3 saatte bır yıyo ya anne sutu vercem ya ekgıda.eee ek gıdaya gecdıgıme gore..o zaman sadece 2 ogun anne sutu vermıs oluyorum bıdefada gece versem 3. oluyo...offf bıtek benmı yasıyorum bu durumu hıc sagarak veren yokmu..sızler emzırdıgınız ıcın anlamıyosunuz olabılır.gercekten kızım saatlı yıyo 3 saatte bır ne once ne sonrası yok....galıba bızde bı tuhaflık var kımse anlamadıgına gore.
QUOTE=halenur10;18914292]canım muhallebi dediğin pirinç unumu doktor bna pirinç unu verme dedi muhallebi derken nişasta felanmı kastediyorsun
canım geçmiş olsun benim kızımda kuru ökrüğü vardı doktorumu zhemen balgam söktürüc verdi ne alaka derken ertesi gün gerçektende balgam oluştu ve verdim şurubu beş gün oldu dün sonuncu günüydü ve tabiki ZEYTİNYAĞI verdim onu kesinlikle atlamadım zeytinyağı gerçekten çok ii geliyor hırıltı falan hemen kesiyo öksürük azalıyo gec erahat uyuyor bence sende vermelisin .ve zeytinyağı ile göğüslerinin üstlerini ovala sırtını falan ayak altlarına falan sür günde iki kere sabah ve gece birer çay kaşığı yavaş yavaş ver zararı yok yararını görürsün..
evet bornova sayılır bencede tanışalım çok ii olur :))
bu arada oğlum 4 gündür bir kere oda azıcık kaka yapmıştı...annemi dinleidm zeytinyağı verdim bir kaşık....oy oy oy....o ne bezdi öyle....aman yarabbim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?