2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

çok üzücü. Allah sabır versin o aileye.
amin canım Allah yavrularımızı bize bağışlasın. döllendiği andan itibaren canlarımızdan bir parça onlar. Allahım yokluğunu k,mseye yaşatmasın.

Mrb. Kakasındaki sümüksü şey bana büyük oğlumun dizanteri olduğunu hatırlattı. Dr. banyo suyunu yutmuş olabilir demişti.

canım hayır dr.emzır demeyı unutmadı benım anlatmak ıstedıgım bu zaten ben kızma arda sut verırsem o ogunu yemez anlatabılıyomuyum.yanı kızım zaten 3 saatte bır yıyo ya anne sutu vercem ya ekgıda.eee ek gıdaya gecdıgıme gore..o zaman sadece 2 ogun anne sutu vermıs oluyorum bıdefada gece versem 3. oluyo...offf bıtek benmı yasıyorum bu durumu hıc sagarak veren yokmu..sızler emzırdıgınız ıcın anlamıyosunuz olabılır.gercekten kızım saatlı yıyo 3 saatte bır ne once ne sonrası yok....galıba bızde bı tuhaflık var kımse anlamadıgına gore.

slm kızlar tek tek alıntı yapamadım.. bebişlere çok geçmiş olsun...

infox çok zor durum.. allah sabır versın bebegın ailesıne....

bu arada ezgama bebeklerın hepsinde var galıba.. benım kızımda da var.. dr hematen verdı işe yaramadı.. kortızonlu kremı aldım ama kullanmadım.. kana geçiyormuş.. bazen çok oluyor, bazen hiç olmuyor.. yunlu kıyafet hiç giydirmedim.. hep pamuklu alıyorum ama hala var..

benım kızım çok kılolu degil.. 5 aylık olmak üzere 6600 gr... ama ben saglık oldugu için kılosunu takmıyorum fazla.. dr mamaya başla dedi başlamadım. hazır mama vermek istemıyorum.. saglık ocagındak dr başlama sorunu yok.. dedi.. hepsi ayrı konuşuyor.. ilk altı ay anne sutu sadece hastanekı vs yerlerındekı panolarda yazıldıgıyla kalıyor. dogumdan sonra hemen sutum gelmedi. hemşire hemen hastanede vermek yasak ama istersenız karşı marketten alın dedi almadım.. ilk yedıgı gıda neden mama olsun kı..?? şukur sütüm geldi sonra...

önceki yazını unuttum kusura bakma( az kilo aldığı içinmi başlatmıştı ek gıdaya eğer onun içinse ek gıdaya ağırlık ver bu durumda söylediğin gibi anne sütünü az almış olacak ama kilosu düzene girecek eğer kilo problemi yoksa sadece alışsın diye ek gıdaya başlayacaksan emzirme öncesi 1_2 kaşık verirsin yavaş yavaş alışmış olur

sağarak beslemek zor bende yaşadım durumu Allah yardımcın olsun

canim gecmis olsun 6. ayinizda kutlu olsun
bizde dün aşımızı olduk gece hiç uyumadı kuzucum
4 aşı yaptılar yuh dedim ya resmen işgence bebeklere neyse 1 yaşına kadar rahatız bunada şükür
canim sizede gecmis olsun dört asimiyazik cocuga nasil dayandiki kiyamam ben ona neyse bari alti ay rahatsiniz
bizimki üc doz olandan haftaya yapilacak ücüncü dozumuzda
canim liste güzel insallah uygulayabilirsin benim oglumda hemem hemen ayni seyleri yiyor yogurt haric hic vermedim yakinda basliycam

bizim hastanede gece hemşire mama dağıtıyordu gece. hazır yapılmış mama biraz bardaklara koyup 5-6 çay kaşığı verin demişti. verdik bizde. 2 gün sütüm gelmedi yavrum açlıktan kıyameti koparınca çaresiz mama aldık. sütüm gelmedi. sonra sağmaya başladım ne kadar gelirse mamadan önce verdim. acemilik tecrübesizlik sütümü artırmayı başaramadım. hastanede doğumdan sonra canım madensuyu istedi eşim vişneli almış içmedim. sadesini istedim annem içme filan dedi eşimde almadı meğerse sütü artırıyormuş.

ben kışın hastaneye giderken giydiridim kadifa tulumlarını birde banyo yaptığı günler. onun dışında penye alt üst takımlarını giydi. şimdi eşofman tarzı kalın penyelerden giyiyor. evde üzerine yelek giydiriyorum. dışarı çıkarken hırka giyiyor. bir kalın birde ince battaniyesini alıyorum. havanın durumuna göre örtüyorum. hava serinse şapka giydiriyorum. babasının yanında olduğu için üşümesin diye altına pijama giydiriyorum. benimki hergün sabah akşam dışarda çok şükür birşey olamadı.
biraz kalın alt üst takımlardan al. üzerine yelek yada hırka
giydirebilirsin.

anladım canım. 2. eli de sitede mi satılıyor? bir bakayım bende.

bizde rota aşımızı olduktan sonra 3-4 gün sümüksü ve yeşil kaka yaptı oğlum.
bu normalmiş. dr. bize söylediği kakasında kan olmadığı sürece korkulacak birşey yok. hatta birgün ishal oldu 7 defa kaka yaptı su gibi. dr. normal dedi. ama her ihtimale karşı bezini götürüp tahlill yaptırsın.

evet bizimde kitapçıkta saatleri yazıyor. yani ben o saate uyuyan çocuğu kaldırıp ek gıda mı vereyim. yada uyanınca saati gelsin diye aç aça bekleteyim mi? ne zaman uyanırsa günün saatine göre veririz gıdasını.
kaka olayında hergün kakasını görmeden rahat etmiyrum. hatta sabah yapmadığı zaman aşkolsun annene kakanı yapmadın diyorum.

CINCIK bebeğin 3 saatte bir anne sütü alıyorsa, bu listeyi dönüşümlü verebilirsin. mesela ek gıdayı 2 öğün ver. diğerinde anne sütü verirsin.

Saat 7:00 anne sutu

Saat 10.00: Meyve puresı

Saat 13.00: Sebze puresı

Saat 16.00 Yoğurt

Saat 20.00 Kaşık Maması veya Muhallebi

Saat 24.00 anne sutu

mesela sebze püresini hergün ver. akşam kendi saatine göre bir gün yoğurt, diğer gün meyve püresi, diğer gün muhallebiyi dönüşümlü verirsin. hatta severse meyve püresi ve yoğurdu karıştırıp ver. bizde muhallebi yok çünkü kilosu iyi olduğu için dr. vermedi bize. ama ben haftada 1 gün vereceğim oda tadımlık. diğer 5 öğünde anne sütü alır. sonra yavaş yavaş ek gıdaların öğün sayısını artırırsın. zaten 6 aydan sonra anne sütünü daha az ek gıdayı daha fazla yiyecekler. için nasıl rahat edecekse öyle yap. yani anne sütünü daha çok vermek istersen ek gıdaları böyle dönüşümlü verebilirsin. naçizane fikrim bu.

naptınız peki kötü bişeymi kendi kendine geçtimi

he birde kakasında kan yokmuş ama ishal oluyomuş

Benim büyük oğlum 12 yaşında. Bir dönem kakası sümüksüydü. Dr. tahlil yapmıştı, dizanteri olduğunu, bol bol anne sütü içmesi gerektiğini söylemişti. <ilaç olarak ne verdiğini hatırlamıyorum ama sürekli kakasını tahlile götürdüğümüzü hatırlıyorum.Dr.a nasıl dizanteri olduğunu sorduğumuzda banyo suyunu yutmuş olabilir demişti. Biz de birkaç ay kaynatıp ılıtılmış suyla banyo yaptırmıştık. İnşallah arkadaşınızınki yediği birşeylerdendir. Geçmiş olsun.

kızlar çok moralim bozuk çok kötüyümmmmmm kilolar aldı başını gidiyooo ben doğumdan sonra 89lara düşmüştüm ne olduda böyle 10 kilo birden aldım anlamadım ahh bu misafirlerr pasta börekleri yaptım onlardn çok ben yedimmm abur cuburda cabasııııı bu sabah bi tartıldım 99 olmuşum kan beynime sıçradı baş ağrısından duramıyom şuan çok kötüyümmm işin kötü yanıdaaa hala hastalanmadım ben yaaa 5 gn geçti hala adet olmDIM ACABA ONUN ŞİŞLİĞİDE VARMIDIR dn test yaptım negatif çıktı bide kan veriyim diyom ayy çıldırmak elde değil ayaklarım iltihaplı romatizma benim ilaç kullanıyommm acaba onlarmı geciktirdi ben hç gecikmezdm erken olurdm ge olmazdımmmm bide ilaçlardnmı kilo LDIM ACABA KORTİZONMU VAR NEE HERHANGİ Bİ ECZANEYİ ARASAM BİLİRMİ KORTİZON OLUP OLMADIĞINI AYYYYYY DİYETE BAŞLIYORUM BU SABAH İTİBARİYLE GERÇİ ÇK GZL KAHVALTI YAPTIM AMA NAPIYIM KAHVALTILARIMI SIKI TUTUP ÖĞLEN VE AKŞAMI GEÇİŞTİRECEM Y DELLENECEM YAAAAA YAZINDA BİSÜRÜ DÜĞÜN VARR BİDE TATİL SICAK BU YAZ HAMİLE KIYAFETİ GYMK İSTEMİYOM

Ben doğumdan önce 59 kiloydum. Şimdi 67 kiloyum ama sırf 5 kğ göbeğim vardır çok iğrenç görünüyorum. Hiçbir kıyafetim olmuyor. Biran önce göbeğimi eritmem lazım. Yemeklerden önce su için. Ben suyu bardakla değil şişeyle içiyorum. Yarım litrelik şişeyi bir kerede bitiriyorum. Günde 3 lt. su içmeye çalışıyorum. Hem süt yapıyor. hem de zayıflatıyor.Diğer konuyuda stres yapmayın daha da gecikir.

canım kendini üzme. kilo veirisin ama dedeğin gibi pasta böreği kesersen. birde sakın öyle öğün atlayım geçiştireyim deme. az ve sık ye. az yağlı sebze ve meyve ye. ekmekte kepekli kullan ve 1 ayda sakın 1,5-2 kilodan fazla verme. aylık olarak fazla verilen kilolar allah korusun kansere neden oluyormuş. birde imkanın varsa yürüyüş yap. benimde fazla kilom var ve kıyafetlerim olmuyor. 2 pantolon ve 1 elbisye kaldım. yaza hamile kıyafetlerimi giyicem galiba.

Herkese hayırlı günler. Pazartesi doktordaydık. Doktor kızımın hastalığının geçmediğini söyledi..5 iğne bricanyl ve peditus şurup verdi... O günden sonra kızım iyileşti gibi..Öksürüğü azaldı...İnşaAllah ciğerlerindeki hırıltı da azalır..Şu anda kızımın keyfi iyi..Meyve püresi vermeye başladım..Armut ve bugün de muzlu armut verdim...Hastalığında kilo almadı ..Hatta zayıfladı.. Yüzü çok soluk geldi doktora.Hasta yüzü nasıl olacaktı ki- Benim yüzümü de görmedi galiba beyaz tenli olduğumuzu..)Güneşe çıkarın dedi Eşim de güneşi görsek çıkarırdık dedi Rizede güneş mi olur..Yağmur memleketi...(
Birazdan gidip antibiyotik aşılarını yaptıracağız.. Yarın son aşı inşaAllah artık gerek kalmaz kızım iyileşir...

Aşı olan bebişlere geçmiş olsun...Bizimki 4 hafta sonra...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…