INFOX kullanıcısından alıntı
evet gerçekten öyle...sağlıkları yerinde olsunda...şimdi moralinizi bozmak istemem ama..dün nurtiriada ekim annelerinde bir üye var..çocuğu kalpten ameliyat olacaktı..ne zamandır ses seda yoktu..meğerse yavrusunu kaybetmiş 8 nisanda onu öğrendik...çok üzüldüm ağladım akşam...allah sabır versin...yavrularımız bize bağışlasın...çok zor çook..hiç bir şeyin önemi yok yani...
kızlar az önce arkadaşım aradı bebeği 6. aya giricek bebeğinin kakası yeşil ve uzun uzun balgam varmış dr. götürmemiş ben yardımcı olamadım malesef benimkide hep yeşil yapıyo ama doktoru normal demişti. bu balgam olayını bilen var mı aranızda öksürükte yokmuş hani bağırdığı zaman falan öksürüyomuş
Mrb. Kakasındaki sümüksü şey bana büyük oğlumun dizanteri olduğunu hatırlattı. Dr. banyo suyunu yutmuş olabilir demişti.
Mrb. Kakasındaki sümüksü şey bana büyük oğlumun dizanteri olduğunu hatırlattı. Dr. banyo suyunu yutmuş olabilir demişti.
canım bencede aralarda emzir demeyi unuttu galiba ben bile bu listeye uyamam sen kafana göre ver ve emzir aklına geldikçe 1 saat araylada olur bu arada ek gıdalarını saatle vermene gerek yok bu drlara gıcık oluyorum biz saatlemi yiyoruzda bebeler saatle yiyecek sanki uzaydan geldi bu bebeler onlarda insan ne zaman acıkırsa o zaman yer töbe töbe drlara bakma sen canım istediğin zman yedir sen
canım hayır dr.emzır demeyı unutmadı benım anlatmak ıstedıgım bu zaten ben kızma arda sut verırsem o ogunu yemez anlatabılıyomuyum.yanı kızım zaten 3 saatte bır yıyo ya anne sutu vercem ya ekgıda.eee ek gıdaya gecdıgıme gore..o zaman sadece 2 ogun anne sutu vermıs oluyorum bıdefada gece versem 3. oluyo...offf bıtek benmı yasıyorum bu durumu hıc sagarak veren yokmu..sızler emzırdıgınız ıcın anlamıyosunuz olabılır.gercekten kızım saatlı yıyo 3 saatte bır ne once ne sonrası yok....galıba bızde bı tuhaflık var kımse anlamadıgına gore.
canım hayır dr.emzır demeyı unutmadı benım anlatmak ıstedıgım bu zaten ben kızma arda sut verırsem o ogunu yemez anlatabılıyomuyum.yanı kızım zaten 3 saatte bır yıyo ya anne sutu vercem ya ekgıda.eee ek gıdaya gecdıgıme gore..o zaman sadece 2 ogun anne sutu vermıs oluyorum bıdefada gece versem 3. oluyo...offf bıtek benmı yasıyorum bu durumu hıc sagarak veren yokmu..sızler emzırdıgınız ıcın anlamıyosunuz olabılır.gercekten kızım saatlı yıyo 3 saatte bır ne once ne sonrası yok....galıba bızde bı tuhaflık var kımse anlamadıgına gore.
canim gecmis olsun 6. ayinizda kutlu olsunmerhaba kasım anneleri ve güzel kuzucuklar........:)
biz de dün6 aylık olduk.aşılarımız olduk tüm gün 1.5 saat uyudu gecede ağrıdan sanırım sürekli ağlayarak mızmızlandı. aşı bizde ateş yaptı en zor aşımız bu oldu büyüdüğü için tepkisi çok ağlamaklı bir aşı geçirdik.
benim oğlumda tek başına oynuyamıyor , hep yanında olmamı ayakta tutmamı veya oturuyorsa da elini dizime koymayı istiyor....uzun bir süre kendime zaman ayıramayacağım sanırım .dişlerimizgayet net ve güçlü bir şekilde ısırıyor maşallahı var.
bizden bu kadar herkese kocaman öpücük bizden.
canim sizede gecmis olsun dört asimibizde dün aşımızı olduk gece hiç uyumadı kuzucum
4 aşı yaptılar yuh dedim ya resmen işgence bebeklere neyse 1 yaşına kadar rahatız bunada şükür
bizimki üc doz olandan haftaya yapilacak ücüncü dozumuzdakızlar rota aşımızın 2.sini cuma günü yaptırdık. benim bildiğim 2 doz yapılıyor. bir arkadaşım 3 doz yaptırdığını söyledi. sizin kaç doz olacak?
su çiçeği aşısıda 1 yaşında ücretli yapılıyormuş.
canim liste güzel insallah uygulayabilirsin benim oglumda hemem hemen ayni seyleri yiyor yogurt haric hic vermedim yakinda basliycamkızlar sıze sormam gereken bıse var lutfen yardım edın kızım yıne cok az kılo almıs.dr.um bana su lısteyı verdı ama anlamadıgım su kızım bunları yedıgı zaman sadece 2 kere anne sutu almıs oluyo ee bu yetıcekmı sızlerdemı boyle beslıyosunuz..ayyy kafayı yıycem.
Saat 7:00 anne sutu
Saat 10.00: Meyve puresı
Saat 13.00: Sebze puresı
Saat 16.00 Yoğurt
Saat 20.00 Kaşık Maması veya Muhallebi
Saat 24.00 anne sutu
sağolun kızlar dün götürdüm doktora birşey çıkmadı Allaha şükür doktor huysuz bebek oluşuna bağlıyorum ama araştıralım içimiz rahat etsin dedi idrar tahlili yapılacak ilk olarak ancak gece götürebiliriz eşim gündüz çalışıyor doktoru perşembe akşamı nöbetçi artık o gün hallederiz bu gün daha iyi sanki sindirim sistemi düzenleyici verdi dün karnı ağrıyor olabilir dedi ya o iyi geldi yada ağlayası yok ne bilim:)) kiloyu az almış boyuda 1 cantim uzamış ek gıdalara başladım kafama göre veriyorum bişeyler doktora dedim verdiğiniz kitapçığa bağlı kalmadım kafama göre verdim diye ne verdin dedi saydım işte ek gıda öneri bölümüne yazarım tarifleri iyi yapmışsın devam et herşeyden tattırmaya özen göster dedi
doktor cereni görünce ne oldu ceren niye geldin dedi aldı kucağına bizimki hem homurdanıyor hem adamın saçını kulağınıçekiyor yumrukluyor falan iyiki var bebeklerimiz yaaa ağlasada tatlı
aşı olanlara geçmiş olsun çok korkuyorum ateşi çıkar diye neyse sonra 1 yıl rahatmışız bu iyi haber :)[/QUOTE
kizinin iyi olduguna sevindim insallah hersey gönlünce olur
canim bende senin gibiyim merak etme ben hep sagip sütümü veriyorum
sabah anne sütü
öglen kavanoz mamasi arti anne sütü
ikindi yarim muz ve yarim bebe bisküvisi
aksam anne sütü
saat dokuzdada kasik mamasi
gecede uyku sersemligiyle emiyor sagmak zorunda kalmiyorum
bizim kilomuzda az 6800gr sagligi yerinde olsun varsin zayif olsun benim kizimda cok zayif bir bebekti ama simdi etli butlu masallah
slm kızlar tek tek alıntı yapamadım.. bebişlere çok geçmiş olsun...
infox çok zor durum.. allah sabır versın bebegın ailesıne....
bu arada ezgama bebeklerın hepsinde var galıba.. benım kızımda da var.. dr hematen verdı işe yaramadı.. kortızonlu kremı aldım ama kullanmadım.. kana geçiyormuş.. bazen çok oluyor, bazen hiç olmuyor.. yunlu kıyafet hiç giydirmedim.. hep pamuklu alıyorum ama hala var..
benım kızım çok kılolu degil.. 5 aylık olmak üzere 6600 gr... ama ben saglık oldugu için kılosunu takmıyorum fazla.. dr mamaya başla dedi başlamadım. hazır mama vermek istemıyorum.. saglık ocagındak dr başlama sorunu yok.. dedi.. hepsi ayrı konuşuyor.. ilk altı ay anne sutu sadece hastanekı vs yerlerındekı panolarda yazıldıgıyla kalıyor. dogumdan sonra hemen sutum gelmedi. hemşire hemen hastanede vermek yasak ama istersenız karşı marketten alın dedi almadım.. ilk yedıgı gıda neden mama olsun kı..?? şukur sütüm geldi sonra...
hava ne kadar güzel biz çıkmadık dışarı bu havalarda ne giydilir kızlar havaya aldanıp üşütürüm diyede korkuyorum ben kışın genelde kadife tulumlar giydirdim yazlıllarını alıyorum yavaş yavaş ama şu an olmaz ince gelir onlar şaşırdım kaldım eşim evdeyken çıkıp mevsimlik bişeyler bakmam lazım
selam arkadaşlar...melodi 6. aya 15 gün kala mamamız bitti bende 2 numara aldım bi problem yaşamadık....mama sandalyesini cicibebeğim dşye bi siteden 200tl ye aldım chico polly çift kılıflı baya kullanışlı bişey....
2. eli 100tlye satılıyor..ve istersen chiccodan 45tlye yeni kılıf alabiliyorsun .almamış olsaydım 145tlye bu şekilde alırdım.
bütün kasım bebeklerinin yarım yaşını kutluyorum.
kızlar az önce arkadaşım aradı bebeği 6. aya giricek bebeğinin kakası yeşil ve uzun uzun balgam varmış dr. götürmemiş ben yardımcı olamadım malesef benimkide hep yeşil yapıyo ama doktoru normal demişti. bu balgam olayını bilen var mı aranızda öksürükte yokmuş hani bağırdığı zaman falan öksürüyomuş
cıncık mesela benimki sadece bir memeyi emiyor ötekini verince almıyor oyüzden daha çabuk acıkıyor. sen de kızına göre ayarlarsın, sütünü ona göre sağar verirsin . listeye göre bebek gece 12 de yatıp, sabah 7 de kalkıyor, gece hiç uyanmadan yatan kaç bebek var Allah aşkına bu yemek listelerini hazırlayanlar güldürdü beni. senin listeni minik şeker kızın hazırlar, saatlerini de kendisi belirler
infox ben de eczaneden aldım, her sabah bir çay kaşığı veriyorum, iki haftadır da her gün mama veriyorum eskiden fitilsiz yapmıyordu ama şimdi yapıyor şükür. ben altına yapınca sevinç çığlıkları atıyorum kızım da ne oluyor bu anneme diye şaşırıyor.
naptınız peki kötü bişeymi kendi kendine geçtimi
he birde kakasında kan yokmuş ama ishal oluyomuş
kızlar çok moralim bozuk çok kötüyümmmmmm kilolar aldı başını gidiyooo ben doğumdan sonra 89lara düşmüştüm ne olduda böyle 10 kilo birden aldım anlamadım ahh bu misafirlerr pasta börekleri yaptım onlardn çok ben yedimmm abur cuburda cabasııııı bu sabah bi tartıldım 99 olmuşum kan beynime sıçradı baş ağrısından duramıyom şuan çok kötüyümmm işin kötü yanıdaaa hala hastalanmadım ben yaaa 5 gn geçti hala adet olmDIM ACABA ONUN ŞİŞLİĞİDE VARMIDIR dn test yaptım negatif çıktı bide kan veriyim diyom ayy çıldırmak elde değil ayaklarım iltihaplı romatizma benim ilaç kullanıyommm acaba onlarmı geciktirdi ben hç gecikmezdm erken olurdm ge olmazdımmmm bide ilaçlardnmı kilo LDIM ACABA KORTİZONMU VAR NEE HERHANGİ Bİ ECZANEYİ ARASAM BİLİRMİ KORTİZON OLUP OLMADIĞINI AYYYYYY DİYETE BAŞLIYORUM BU SABAH İTİBARİYLE GERÇİ ÇK GZL KAHVALTI YAPTIM AMA NAPIYIM KAHVALTILARIMI SIKI TUTUP ÖĞLEN VE AKŞAMI GEÇİŞTİRECEM Y DELLENECEM YAAAAA YAZINDA BİSÜRÜ DÜĞÜN VARR BİDE TATİL SICAK BU YAZ HAMİLE KIYAFETİ GYMK İSTEMİYOM
kızlar çok moralim bozuk çok kötüyümmmmmm kilolar aldı başını gidiyooo ben doğumdan sonra 89lara düşmüştüm ne olduda böyle 10 kilo birden aldım anlamadım ahh bu misafirlerr pasta börekleri yaptım onlardn çok ben yedimmm abur cuburda cabasııııı bu sabah bi tartıldım 99 olmuşum kan beynime sıçradı baş ağrısından duramıyom şuan çok kötüyümmm işin kötü yanıdaaa hala hastalanmadım ben yaaa 5 gn geçti hala adet olmDIM ACABA ONUN ŞİŞLİĞİDE VARMIDIR dn test yaptım negatif çıktı bide kan veriyim diyom ayy çıldırmak elde değil ayaklarım iltihaplı romatizma benim ilaç kullanıyommm acaba onlarmı geciktirdi ben hç gecikmezdm erken olurdm ge olmazdımmmm bide ilaçlardnmı kilo LDIM ACABA KORTİZONMU VAR NEE HERHANGİ Bİ ECZANEYİ ARASAM BİLİRMİ KORTİZON OLUP OLMADIĞINI AYYYYYY DİYETE BAŞLIYORUM BU SABAH İTİBARİYLE GERÇİ ÇK GZL KAHVALTI YAPTIM AMA NAPIYIM KAHVALTILARIMI SIKI TUTUP ÖĞLEN VE AKŞAMI GEÇİŞTİRECEM Y DELLENECEM YAAAAA YAZINDA BİSÜRÜ DÜĞÜN VARR BİDE TATİL SICAK BU YAZ HAMİLE KIYAFETİ GYMK İSTEMİYOM
duyduk duymadık demeyin.......6 . ayımızı doldurduk biz...yuppiiiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?