2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
oğlum bugun elma püresi yedi..direk püre verdim..pütürlü alışsın diye...sevdi gibi geldi..ama çok yemedi...

birde biliyorsunuz bizim özel mamamız var neocate diye...ona bebelac çavdarlı mısırlı katıyorum 2 gündür..ama mamanın tadı kötü olduğu için buda kötü oluyor ve yemiyor...dün bir çay kaşığı pekmez kattım olmadı...ne önerirsizni bana ne vereyim...süt alerjisini unutmayın ama...

bebelacın sebze çorbası ve pekmezli peynirli kahvaltısı var bir bak derim

Son düzenleme:

bende mendil koymayı denedim ama şöyle bi sorunumuz daha var sadece mendil ıslanmıyo tüm kıyafetine geçiyo hatta battaniyesi bile sırf mendil ıslansa onu değiştirip diğerini koyunca sorun kalkar ama öyle olmuyo bütün kıyafeti ıslanıto

canım bizim odanın ısısı 22-24 derece arasında değişiyo üşümesine imkan yok aslında normalde terlemiyo ama sadece uyurken terliyo normaldede o odada duruyoruz biz ayrı odası yok kızımın çok kalında giydirmiyorum öyle ince giydiriyorum tek battaniyeyle örtüyorum sıcak olduğu için anlamadım gitti

bende bu akşam kalın bi bez koymayı deniyim bakalım belki ozaman kıyafetine geçmez dediğin gibi üstünde kuruyunca teri hasta olma sebebi işte sürekli hasta oluyo korkudan dışarıda çıkamıyorum hasta olunca eve kapanıyoruz ne yapıcağımızı şaşırdık

kafamız çok terlemiyo bizim eskiden daha çok terliyodu şimdi sadece sırtı terliyo bakalım bu akşam sırtına bi kaç kat bez koymayı deniycem inşallah sonuç alırım sağolun kızlar hepiniz cevaplarınız için

aymes benim bebeğim de sürekli üstünü açıyor hatta açtmak için okadar uğraşıyor ki kendi kendini uyandırıyor. ben yatırmadan önce hırkasını veya yeleğini çıkarıyorum sonra yorganı başının yarısına kadar çekip yorganı başının olduğu yerden havaya kaldırıyorum ve yorganı ileri doğru uzatarak örtüyorum , üstünde ağırlık yokmuş gibi oluyor. bir de yastığı üstünü örttükten sonra yorganının üstüne koyuyorum, yan yatırıp sırtını destekliyorum, açamıyor ve rahat ediyor. uyanınca hemen yeleğini giydiriyorum böylece üşümemiş oluyor.

ben de başının terlemesini önleyemedim, vücudu terlemiyor ama başı terliyor. pamuk, yün ve sünger yastık denedim, başının altına yumuşak bahtaniyesini iki kat yapıp koydum ama nafile.

canım ya kortizonlu ilaç kullanıyorsan o kilo yapar ama sende biraz dikkat etsen verebilirsin ben doğuma giderken 98 kiloydum şimdi 80 kiloyum çoğu gitti ama bu günlerde boğazım kudurdu hp bişiler yapıp yemek istiyorum adetmi olacağım acaba bilemiyorum ama 70 leri görmek istiyorum bakıyorum bakıyorum hep 80 takıldım kaldım bi türlü inmiyorum aşağıya şöyle bi 70 olsam daha ne isterim insan ister istemez canı sıkılıyo hadi kışın evdeydik bide bebeler küçüktü şimdi büyüdüler artık gezme zamanı ama bu kilolarla nasıl olcak ne giyip çıkcaz dışarı hiiiççç bilmiyorum bende çaresizim bu konuda anlıycan kelin ilacı olsa başına sürermiş ama biraz dikkat etsek veririz gibime geliyor

kızlar kzıım dün kakasını yapmadı gece yatırmadan evvel bi çay kaşığı zeytinyağı içirdim bugün bekliyorum hala bu saat oldu daha kaka yapmadı ya kabızmı oldu bu çocuk ayy çıldırıcam ya yapsada kurtulsam kakasını bekliyorum dört gözle ama gaz çıkışı var zırt pırt kaka yok çıp açıp bakıyorum yoookk bugünde yapmazsa yarın fitil mi versem bilmiyorum ya napsam ben off offf

sonuyok kaksı için panik yapma. benimkide 2 gün yapmadığı oluyor. z.yeğını sabah akşam ver. pamuğu fitil gibi sar ve z.yağına batırıp poposuna koy. faydası oluyor.

ek gıdaya geçtikleri için kaka değişimi oluyo umut da kabız olmuştu fitil verdim ama çok canı yandı 2-3 güne normale dönüyolar meak etme

saf zeytinyağı dimi sıvıyağ falan değil (cahilliğime ver yada uykusuzluğuma) evde sıvı yağ var da o olurmu

saf katkısız sıvı zeytinyağı canımm estağfurullah anlarımm senii normaldirr zatenn herşeyimiz normall artık biz birer anneyisss sıvı yağ derken mısırözü yada çiçek yağı değil canım ok? zeytinyağı birer çay kaşığı sabah akşam ver eğer öksürüğü falan varsa( sırtını ve göğüslerini birde ayaklarının altlarını hafif zeytinyağıyla masaj yap )-- eğer öksürük yoksa hergün bir çay kaşığı ver çok ii gelir kabızlık için hasta olmaması içinn gelişimi için vs.vs..

zeytinyağı konusunu anlamadım kızlar?
ne için nasıl veriliyor?

canım ben,imm daha öncedende yazmıştım az önceki yazımdada yazdım istersen oku ok?

canım benimm telaş yapmana gerek yok ..şimdi ek gıdalara geçiş dönemindeyiz normal kakasında değişiklik olması sen zeytinyağını ver vazgeçme dün vermişsin bugünde bi kaşık ver birde Melodinin dediği gibide yaparsan çok ii gelir...

ne ol ur deseydin :) benim kızımda çok terliyor üzerinide çok açıyor ben uyku tulumu giydiriyorum yatarken evin ısısınıda biraz düşürüyorum bu şekilde eskisi kadar terlemiyor

yapar canım merak etme oluyor bazen ek gıdaya başlamışmıydın
ben muhallebi kıvamındaki mamalarına biraz zeytinyağı koyuyorum kuru kayısı haşladım onun suyuda iyi geliyor

kızlar benim kızımın uykusu iyice döndü gündüz uyuyo gece uyumuyo yıkıyorum yağlıyorum yok oturuyoruz sabaha kadar ağlama huysuzluk yok bağırıyo gülüyo yeni uyandı

kızlar az önce annem aradı bi yakın arkadaşları vardı oğlu 3 gündür kayıpmış 3gün önce kız arkadaşıyla buluşmaya gitmiş çorluya o gün bugündür haber yok çok üzüldüm. annesi babası cepten arıyolarmış cebi kız açıyomuş bana tel kartını verdi eve dönerken kendime alırım dedi demiş bence o kızda bişey var telefonun varsa kartın niye yok ben olsam sülalesini taşırım karakola evlat ya allahım kayıp çok zor

cok zor bırsey allah yarımcıları olsun aılenın ınsallah sagsalım bulunur

umarım hemen bulurlar çok zor ya.....

kızlar benim kızımın uykusu iyice döndü gündüz uyuyo gece uyumuyo yıkıyorum yağlıyorum yok oturuyoruz sabaha kadar ağlama huysuzluk yok bağırıyo gülüyo yeni uyandı

geçici bir durum merak etmee :)) Sena da aynısını yapmıştıı geceleir uyumuyordu hatta çok korktum hemen gündüzleri uykusunu açacak şeyler yap mesela birilerinin yanına götür oyalansın gerçe ben zar zor oyalıyordum çünkü uykusu gelince huysuzlanıyordu ama dediğim gibi yaptım yada uykusu çok geldiğinde elinden gelen herşeyi yap dışarı çıkar gezdir tur attır falan anca öyle düzeldi benimki zaten sadece 3 gün falan sürmüştü.

bu arada muhteşem yüzyılı seyrediyorum eşim çok yorulmuş gitti yattı sena ayağımda oda uyumak üzere yani saat 6 dan beri oyalıyorum anneme falan gittikk akşam üstü yağmurlardan sonra hava güzelleşmişti ii geldi teminde iyice yordum o nu jimnastik falan yaptım saçlarımada yağ sürdümm ((((çok memnun kaldığım internetten siparişi vermiştim bu ikinci kutum saçlarda dökülmeyi falan önlüyo birde saçlara hem bakım yapıyo hemde acayip uzatıyo bilginiz olsun ))))) daha yıkanıcamm çokta zor geliyo umarım uyanmazz benim meleğimm...

amin canım tek dileğimiz o allahım o annenin gözyaşlarını durdursun inşallah. Allah rızası için dua edin. sağsalim bulunur inşallah demeniz yeter sağolun durup durup kızıma bakıyorum şu kayıplar o kadar çoğaldı ki allah hepsini evlerine kavuştursun inşallah

ne yağı kullanıyosun acababenim saçlarımda acayip dökülüyo napıcam bilmiyorum her yer saç ve ben hergün süpürge aman allah sağlık sıhhat versinde saçımda dökülsün kızımda uyumasın tekki yanımda olsun prensesim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…