2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

türk tüketicisi bu içecekle geçtiğimiz yıl efes pilsen tarafından tanıştırılmıştır.. içinde alkol %5 oranına yakın vardır.. buda üretıcıye göre alkol olmuyor.. ancak %5 olması bile alkol oldugu gerçegını değiştirmiyor.. çunku içindeki tadı vermeleri için koymaları gerekıyor.. bu turkıye ye yenı geldi sayılır.. bız yurt dişinda bu ürünleri benzer sebeplerden dolayı içmeyı tercıh etmıyorduk.. yurt dişinda oldugumuz süre içinde dogal olarak herşey ayrıntılı incelıyorduk... ve bıze göre süphelı oldugu için tercıh etmedık.. bende bunu forumda açıklma yapmadan belırttım.. ama kımın içip içmedıgı benı hiç ilgilendırmz...

bu alkolsüz içecek ile sümerlerin ilk birayı elde edişleri ve kullanmaları arasında bir fark yoktur. ancak günümüzde alkolsüz bira üreten işletmeler bu malt içeceğini çeşitli meyve suları veya aromaları ile karıştırmakta ve değişik tatlar elde etmektedir.

oyuncak seçiminde ise en baştan savundugum şey bebegıme plastık içeriklı oyuncak almamaktı, ve şu anda almıyorum.. yerıne ahşap oyuncak tercıh edıyorum...

belkı guvenılır markalar üretıyor oyuncakları ancak plastık hepsi... plastıgın ham maddesi atık petroldur.. ve plastıgın içne ne kadar dogal oldugu söylensede kımyasal içeren boyalar var.. ve atık plastıkten bıle cınde ip üretmeyı başardılar.. kı, bunu oyuncaklara koymaları çok normal.. ve bu dönemde kızımın bunları agzına sokmasına sonuna kadar karşıyım.. evet tum markalar çın de üretım yapıyor.. çın guvenılır degil ki.. bebek maması ürettiler içinde plastık çıktı.. bundan iki sene önce hatrılarasanız.. ve siz avrupaya gönderilen kalıte ile bıze gönderilen kalıtenın aynı olduguna inanıyormusunuz.?.. ben inanmıyorum.. en azından ahşap daha iyi gelıyor bana..

avrupanın kapısından dönen gdo lu ürünler, avrupanın almadıgı ,mamaları, oyuncakları vs bızım ülkemıze getirp satıyorlar.. yuzlerce oyuncagın oldugu magazdakı plastık kokusu sizi hiç rahatsız etmedi mı?... ben nasıl bebegıme o kımyasal dolu oyuncagı verıp agzına sokturayım kı.. evet ben bır çok şeye dıkkat edıyorum.. belkı sonuna kadar gıdemem ama dırenıp mumkun oldugu kadar uzak tutmaya çalışacagım..

sen hiç bira şişesini eline alıp inceledinmi?
normal biranın alkol oranı %5 tir
Light biraların %3-3.5
değişik malt içecekleri içtim hiç birinin üzerinde de alkol % si görmedim ki varsa belirmek zorundalar
aksine üzerlerinde alkol içermez diye yazar

Son düzenleme:
her konu olduğu gibi bu konuda tartışmaya açık bir konudur
ama bende bi yaz yazmış olsaydım övebileceğim oyuncaklar burcununun yani proptan farklı olmazdı diye düşünüyorum.

tiny love oyun halısı, fisher price masal kitabımız, playskool okuma kitabı, fisher prce mama sandalyesi ve oyuncağı, playskool ilk arabam , kuklalarımız markasını hatırlamıyorum. bunları över anlatırdım ki kasım bebelerinin oyuncakları ile igili bi topikte yazmıştım.

burası paylaşım sitesi herkes istediğini paylaşabilir.
reklam yapıyorsun demek çok yanlış bir yorumdu maalesef

kiz prop gelmessin gelmessin bi geldinmide ortaligi yikarsin
napiyon deli kari demir nasil oglum iki hafta sonra sünnet oluyor siz ne alemdesiniz

barays ilk arabamdan memnunmusun..kullanmaya başladımı...bize yürüteç gelmişti hediye olarak ama ona bindirmek istemiyorum..ilkarabam tarzı bişey alsammı diyorum...

bıcırık kukllaardan bizde çok memnunuz...

burcunun blogda bahsettiği aktivite masası yok bizde ama bundan 6 yıl öncesinden kalma birtane aktivite masamız var henüz kurmadık ..nasıl bişey bende bilmiyıorum..umarım güzeldir..

eşim az önce eğitici köpekten almış hemde 34 milyona....yarı fiyatına..çok sevindim....akşam getirsin yiğitin ne yaptığını yazarım...

ben gideli neler olmuş neler?
oyuncak konusunda baya bir ayrılık olmuş.
şimdi bazı arkadaşlarımızın ilk çocukları var. onlarda elbet tecrübeli ama ben şöyle bir örnek vereceğim.
18 yaşında 9 aylık yeğenime biz bakmaya başladık. 6 aylık olduğunda babası yani abim bize getiriyordu sık sık. annem ona katı gıdalara filan alıştırdı. neyse konuya geleyim. çocuğu sadece besle elindeki 1-2 oyuncakla akşama kadar oyalamaya çalış. çocuk sıkıntıdan patlıyordu. televizyon açıyorduk. eline kağıt kalem verdik. saati öğrettik. hepsi bu. ben doğal olarak tecrübesizdim o yaşlarda. şimdiki gibi internette yaygın değildi. ne masal kitabı oldu (şu bildiğiiz kitaplardan) ne onu geliştirici bir oyuncağı. o zamanlar bu oyuncaklar pek yoktu. şimdiki aklım ve tecrübem olsaydı ona eğitici öğretici şeyler aldırırdım abime.
abim henüz anasınıfında bilgisayar aldı eve. oyunlar filan işte en zararlı oyuncağı bu oldu. çünkü nerde durması gerektiği öğretilmedi. bilgisayar yüznden ders bile çalışmadı.
nasıl bir çocuk oldu söyleyim kitap okumayan, oyuncaklarını hemen bozan bir çocuk. birşey öğretilmedi ki. 1-2 araba 1 lego seti ne öğretebilir ki?
şimdi kendi çocuğum var. inanın 2 aydır araştırıyorum hangi oyuncak faydalı ve eğitici, hangisi gerekli, aldığım oyuncak işe yarasın boşa para vermiş olmayım diye düşündüm. dönence alamadım, oyun halısıda çok pahalı olduğu için cesaret edemedim. anneanne ve babaaneneye göre bu kadar pahalı oyuncak alınmaz, ziyan olarak değerdilirildi. burada oyuncak alan arkadaşlara hep soruyorum. işe yarıyor mu? oyun halısı için çabuk sıkılıyorlar denildi almadığıma sevindim. demir bebek çok seviş işe yaradığına sevindim.
şu an karar verdiğim oyuncaklar var, sizden aldığım fikirlerle.
evet pahalı oyuncaklar taksitle alacağım gerekirse kendimden kısarım yinede alırım.
halamızın aldığı çok basit bir tavşan var bezden. onu konuşturup oynatıyorum dikkatini çekiyor.
birde cep telefonumun zillerini çok seviyor ama cep telefonunun odasına getiriyorum mecburen.
hemranın gösterdiği ahşap oyuncaklar güzel ama sert olduğu için canını acıtabileceğini düşünüyorum.
herkesin düşüncesi ve görüşü farklıdır. burada paylaşım yaparken birbirimizi gereksiz suçlamamak gerekir.
konu oyuncaktan alkole kadar uzanmış...
ben kasım bebeklerinin oyuncakları bölümünden çok faydalanıyorum ve paylaşımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:

canım nerden almış eşin?
bende almaya karar verdim ama 63 tl internetteki fiyatı.

kiz prop gelmessin gelmessin bi geldinmide ortaligi yikarsin
napiyon deli kari demir nasil oglum iki hafta sonra sünnet oluyor siz ne alemdesiniz

napım zeyn yuvarlanıp gdioz işte. bir deliydik iki deli olduk :))
sünnet hayırlı olsu, bizde bi icrat yok, düğün yapcakmışız, peeehhh

canım nerden almış eşin?
bende almaya karar verdim ama 63 tl internetteki fiyatı.

eminönünden almış melodi..sana epey bi uzak...

ama gittigidiyorda da gördüm o fiyata ben...papatya avm mi neydi adamın dükkanı vardı gittigdiyorda sıfır oyuncak satıyordu...

infox cum emin önündeki mağazanın adını verebilrisen sevinirim. eşimin kardeşi istanbul da. alıp gönderebilir. netten alışverişe güvenmiyorum.

sağol infox bunu amcasına aldırısam onun yerine başka birşey alırım :)

prop bloğundaki oyuncaklara baktım. yürüme arkadaşım salyangoz ve ilk arabamı internette göremedim. fiyatlarını yazar mısın?

slm tatlı bebiş anneleri

benimde kızım geçen hafta 5 aylık oldu. Oyuncak konusunda bende önceden hep ahşap oyuncak olsun derdim, ama onlar çok sert tutmasını bilmiyor, kafasına suratına çarpar diye korkuyorum ve plastik veriyorum. Peluşları da yıkadıktan sonra dondurucuda bekleytmeye karar verdim. Miteları öldürürmüş ve astım dan korurmuş.

Oyun halısını bizde almıştık, bi dönem çok işe yaradı ama ilk başlarda yatmak istemedi, ana kucağında oturmayı daha çok sevmişti. Şimdi de arada yatıyor, ama çabuk sıkılıyor. Amcası ona yeni bir aktivite oyuncağı almış. Konuşan Winni pooh, müzikli, Farklı düğmeleri var, sallanan kelebei vs var, ses çıkartıyor.
Bu aralar ona sardı. Altında yatıp oynuyor.
Ama en çok sevdiği: koltukta yatıp benim yanında oturup onunla oyunlar oynamam.

Dış çıkartıyor sanıırım. arada sinirli sinirli sıkıyor kendini. Parmağımı ısırıyor. Dişlik sevmedi.Emmesi azaldı, çabuk doyuyor. Az kilo aldı bu ay. Sİz ek gıdaya önce meyve suyu ve püresinden mi başladınız?
Ek gıdaya geçmeden önce, tadımlık olarak neledr verdiniz?

canım ben elma püresiyle başladım. sonra havuç ve armut vericem.
haftasonuda çorbaya başlarız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…