2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
zeka geliştirici, ufuk açıcı oyuncakları oynması taraftarıyım.. bır çok oyuncak hazır herşeyi tamam.. çocugun keşfedebilecegi bir şey kalmıyor... şu an hazır ötesi hazır tum oyuncaklar..

senin cocuğun kaç yaşında 3 var heralde
sen puzzle al yapsın senin cocuğun

ben kızıma buyuk resimli masal kıtabı aldım... okuyorum.. ve dogal olarak sayfa çevirmeye çalişiyor, içgudusel olrak agzına göturuyor. ama sadece masal kıtabı okumakla kalmıyorum, dergı vs içindekı ev resımlerıne, araba, hayvan resımlerine bakıp konuşuyorum.. gösterıyorum.. mesala anlatılan ilk kıtabım mantıksız bence.. çocuk zaten herşeyi agzına göturuyor...

özellıkle konuşan urunlere karşıyım.. çocuk cansız varlıklarında konuşacagı inancına kapılıyor.. onun yerıne normal oyuncak alıp bırlıkte oynarken anlatmak daha mantıklı.. ama pıyano, gitar zaten ses altı oldugu için bunu oynması daha mantıklı...

anne babaları konuşan oyuncaklar cezbedıyor ama bunun çocuk beynındekı kalıntısı bence kötu oluyor.. bana yanlış düşünüyorsunuz diyebılırsınız.. o zaman neden korku fılmı izlayan insanlar kısa sureli korkarlar, yada uykuları kaçar.. oradakı karakterın bır anda kapıdan gelecegıni, yatagın altından çıkacagını düşünürler.. ama bunun gerçek dışı oldugunu bilse bıle korkmaktan kendını alamazlar.. hafıfte olsa bır iz bırakır genelde..

bu karşılaştırmayada mantıksız görunsede, yaşa, düşünceye, ve bunyeye göre bunlar farklılık gösterır.. çocuk içinde bence seslı oyuncak çok yararlı degil.. en azından bır şeylerın farkına varana kadar...

bende şüphelenmiştim zaten :) belliydi komisyon aldığın benim marka takıntım yoktu yani kendim için hala yok ama çocuklar için kesinlikle marka önemli aldığımız oyuncağı ağzından çıkarmıyor ki tabiki boyanın kumaşın kalitesi bu durumda önem taşıyor sizin salyangozdan bulamadım mather care de kız saf saf yüzüme baktı o ne der gibi çok beğenmiştim onu e_bebek jokerde falanda toktu başka bir tane aldım ama o salyangoz içimde kaldı :S ayy burcu akşama bozulurmuş oyuncak gözüm kaldıya

prophetic anladıgm kadarıyla eleştırıye çok kapalısın... herkes senın gıbı düşünmeye bılır.. eger ben burda düşüncemı belırttıysem neden bu kadar rahatsız oluyorsun ki..

ayrıca ben hazır ötesı hazır oyuncaklara karşıyım...

bizmki ip gibi uzun şekilde idi..ve de pıhtı gibi oluyordu...seninki muhtemlen yediğindendir..panik yapma...doktorun dedği gibi bekle sonra tekrar dene...neyin aerji yaptığından emin olmak için en az 3gün ara vermen gerekiyor iki besin arasında....

deşişen bır şey yok malesef... butum oyuncaklar çin malı.. ve uzerınde yazıyor.. markaların guvenırıgı bu noktada kırılıyor... ben bu yuzdende plastık almıyorum... ahşap oyuncak alıyorumm

oda memnun kaldığı işine yaradığı oyuncakları yazmış kişisel bloğunda fikrini beyan etmiş!!!
ama sen reklamını yaptığını söylemişsin
sen olsan rahatsız olmazmısın?

önce kendimden bağımsız bir şey söylemek istiyorum: yani piyasadaki yüzlerce oyuncak, onlarca değişik marka, ve bütünnnn bu uzmanlar yanılıyor diyosun; çünkü bir yaş altı nerdeyse bütüüüüüün oyuncaklar ses çıkartıyor. bunu mu diyorsun yani?

kendi önerilerimle ilgili olarak da: ben de çocuğuma masal okuyorum, oyun oynarken de anlatıyorum budur şudur diye. sen herhangi bir oyuncağı elinde tutup onun ağzından konuşuyormuş gibi yapmıyor musun, mümkün mü? adım gibi eminim bunu yaptığına, oyuncakların konuşmasında da bir sakınca yok o zaman bence. onu geçtim, benim önerdiğim oyuncaklar ya sayı sayıyor, ya alfebeyi, ya da ilk kelimeleri. zaten diğerleri de öyle, konuşup sohbet etmiyorlar heralde çocukla. mesela daireye basıyor, turuncu daire diyor, sen de iddia ediyosun ki bi cocuk bunu duyunca dairenin konuştuğunu düşünür. mümkün mü böle bişi ya. bilinç altına işliomuş bide, kesin rüyalarında turuncu daireler görüolardı bütün gece :))

çocuk herşeyi ağzına götürüyor, gerçek masal kitabını da diyorsun, ee götürüyo diye oyuncak vermeyelim mi. biz kitabımızdan çok memnunuz demir onu sadece yemek için kullanmıyor, ellerının kesılme rıskı olmadan sayfayı da cevırıyor, ortulerını kaldırıp altındakılere de bakıyor.

diyeceğim odur ki, malt içeceğine bile alkol diyen bir zihniyet, bence bu konuda da yanılıyor olabilir, ne dersin

hemra canım yanlış biliyosun
bütün oyuncaklar çin malı değil sadece üretim yerleri çin
neden?
çünkü orda işçilik ucuz çoğu marka kendi malzemeleriyle ürünlerini çinde ürettiriyo bundan haberin yokmu?

hahahahah ben mi? canım sen beni tanımıyosundur da burdaki herkes beni tanır, boş yere haksız eleştiriye yerinde cvp veririm ben, benim kişisel blogumdaki bir yazıyı, fisher price reklamı yapmışsın dıye elestırdın, sonuç olarak ben de yanıt veriyorum. thats all

nesibe boğarım seni, valla hayat kurtarıcımız o, alıp yollarsın bi tane ben karışmam artık nerden bulursan :)

Allah Allah malt icecegi ne zamandir alkol, nasil sarhos olmadim bunca zaman hayret

benım zıhnıyetmı malt içecegı ile ölçüyorsun... malt içecegı arpa ve buğday gibi tahıl ürünlerinin suyunun sıkılıp şişeye doldurulması sonucu oluşan içecektir. aromalıdır, ritmix başlıca örneklerindendir. bünyesine alkol ve asit sokmadan bira tadı arayan insanların tercihidir.

bunu isteyen içer, isteyen içmez.. kımın ne içtıgı benı hiç ilgılendırmez.. ben bılgımı payşaştım orada..eger, şarap, viskı ile sana göre hoş gelecek bır şey paylaşsaydım aydın zıhnıyetlımı olacaktım..

yok ne alaka, estağfurullah :)
alkol gibidirden kasının ne olduğunu merak ettim o zaman. içinde alkol yok evet, sen alkol gibidir derken ne demeye çalışmıştın. ben anlayamadım tam olarak sanırım çocukluğumda oynadığım ses çıkara oyuncaklar yüzünden böyle oldu hep :S

............................................

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…