zeka geliştirici, ufuk açıcı oyuncakları oynması taraftarıyım.. bır çok oyuncak hazır herşeyi tamam.. çocugun keşfedebilecegi bir şey kalmıyor... şu an hazır ötesi hazır tum oyuncaklar..
fisher price dan komısyon alıyorum bahsetmemiş miydim? bır tek uzman gosterebılır mısın bana oyuncak cocuk ıcın zararlı desin? zararlı kelımesı hıc uygun kacmamıs bu noktada. oyuncak cocugun beyın gelişimi için çok önemli birşeydir ve oyuncagın ılla marka olması gerekmez elbette. tencere tava da aynı işlevi gorebılır pek çok noktada. ama hazır güzelim oyuncaklar varken, neden tencere tava vereyim çocuğa oynasın diye, öyle değil mi? bu markaların hepsi dünya çapında kendini kanıtlamış ve pedagoglar tarafından cocuk doktorları tarafından desteklenen markalar. hem üretim yaptıkları malzemenın kalıtesi ve sağlıklı olmasıyla, hem de çocukta gereken gelişimi desteklemesiyle. fisher price olmasın da, playskool olsun; bana farkmaz. yiğidi öldür, hakkını yeme...
geçmiş olsun canım inş ateşi çıkmaz bizimde pazartesi günü yandık valla
bu arada pazar günü kızıma kırmızı mercimek çorbası vermiştim kakasında kırmızı hani domates kabuğu rengi gibi küçük top top şeyler vardı elma püresi ve yoğurtta yediriyorum hergün acaba kanmı dedim bezin temiz yerinde ezdim ama anlayamadım ınfoxcum senin bebeğinde olmuştu ya kan kakasında nasıl dı yani uzun ip gibi bariz kanmı yoksa minik tortu gibi mi acaba alerjımı yaptı dedim dr aradım oda herşeyi kes 3 gün sonra elma püresi ver kakaya bak ine o şeylerden varmı sonra 3 gün yoğurt ver dene dedi inş alerjık bir durumu olmaz
bende şüphelenmiştim zaten :) belliydi komisyon aldığınbenim marka takıntım yoktu yani kendim için hala yok ama çocuklar için kesinlikle marka önemli aldığımız oyuncağı ağzından çıkarmıyor ki tabiki boyanın kumaşın kalitesi bu durumda önem taşıyor sizin salyangozdan bulamadım mather care de kız saf saf yüzüme baktı o ne der gibi çok beğenmiştim onu e_bebek jokerde falanda toktu başka bir tane aldım ama o salyangoz içimde kaldı :S ayy burcu akşama bozulurmuş oyuncak gözüm kaldıya
prophetic anladıgm kadarıyla eleştırıye çok kapalısın... herkes senın gıbı düşünmeye bılır.. eger ben burda düşüncemı belırttıysem neden bu kadar rahatsız oluyorsun ki..
ayrıca ben hazır ötesı hazır oyuncaklara karşıyım...
ben kızıma buyuk resimli masal kıtabı aldım... okuyorum.. ve dogal olarak sayfa çevirmeye çalişiyor, içgudusel olrak agzına göturuyor. ama sadece masal kıtabı okumakla kalmıyorum, dergı vs içindekı ev resımlerıne, araba, hayvan resımlerine bakıp konuşuyorum.. gösterıyorum.. mesala anlatılan ilk kıtabım mantıksız bence.. çocuk zaten herşeyi agzına göturuyor...
özellıkle konuşan urunlere karşıyım.. çocuk cansız varlıklarında konuşacagı inancına kapılıyor.. onun yerıne normal oyuncak alıp bırlıkte oynarken anlatmak daha mantıklı.. ama pıyano, gitar zaten ses altı oldugu için bunu oynması daha mantıklı...
anne babaları konuşan oyuncaklar cezbedıyor ama bunun çocuk beynındekı kalıntısı bence kötu oluyor.. bana yanlış düşünüyorsunuz diyebılırsınız.. o zaman neden korku fılmı izlayan insanlar kısa sureli korkarlar, yada uykuları kaçar.. oradakı karakterın bır anda kapıdan gelecegıni, yatagın altından çıkacagını düşünürler.. ama bunun gerçek dışı oldugunu bilse bıle korkmaktan kendını alamazlar.. hafıfte olsa bır iz bırakır genelde..
bu karşılaştırmayada mantıksız görunsede, yaşa, düşünceye, ve bunyeye göre bunlar farklılık gösterır.. çocuk içinde bence seslı oyuncak çok yararlı degil.. en azından bır şeylerın farkına varana kadar...
prophetic anladıgm kadarıyla eleştırıye çok kapalısın... herkes senın gıbı düşünmeye bılır.. eger ben burda düşüncemı belırttıysem neden bu kadar rahatsız oluyorsun ki..
ayrıca ben hazır ötesı hazır oyuncaklara karşıyım...
bende şüphelenmiştim zaten :) belliydi komisyon aldığınbenim marka takıntım yoktu yani kendim için hala yok ama çocuklar için kesinlikle marka önemli aldığımız oyuncağı ağzından çıkarmıyor ki tabiki boyanın kumaşın kalitesi bu durumda önem taşıyor sizin salyangozdan bulamadım mather care de kız saf saf yüzüme baktı o ne der gibi çok beğenmiştim onu e_bebek jokerde falanda toktu başka bir tane aldım ama o salyangoz içimde kaldı :S ayy burcu akşama bozulurmuş oyuncak gözüm kaldıya
naılsınız annişler...
bizim aşıdan sonra gece ateşimiz 38 oldu fitil verdik...
Natural Ahsap Oyuncak tercıh ettıgım oyuncaklardan sadece bır kısmı...
önce kendimden bağımsız bir şey söylemek istiyorum: yani piyasadaki yüzlerce oyuncak, onlarca değişik marka, ve bütünnnn bu uzmanlar yanılıyor diyosun; çünkü bir yaş altı nerdeyse bütüüüüüün oyuncaklar ses çıkartıyor. bunu mu diyorsun yani?
kendi önerilerimle ilgili olarak da: ben de çocuğuma masal okuyorum, oyun oynarken de anlatıyorum budur şudur diye. sen herhangi bir oyuncağı elinde tutup onun ağzından konuşuyormuş gibi yapmıyor musun, mümkün mü? adım gibi eminim bunu yaptığına, oyuncakların konuşmasında da bir sakınca yok o zaman bence. onu geçtim, benim önerdiğim oyuncaklar ya sayı sayıyor, ya alfebeyi, ya da ilk kelimeleri. zaten diğerleri de öyle, konuşup sohbet etmiyorlar heralde çocukla. mesela daireye basıyor, turuncu daire diyor, sen de iddia ediyosun ki bi cocuk bunu duyunca dairenin konuştuğunu düşünür. mümkün mü böle bişi ya. bilinç altına işliomuş bide, kesin rüyalarında turuncu daireler görüolardı bütün gece :))
çocuk herşeyi ağzına götürüyor, gerçek masal kitabını da diyorsun, ee götürüyo diye oyuncak vermeyelim mi. biz kitabımızdan çok memnunuz demir onu sadece yemek için kullanmıyor, ellerının kesılme rıskı olmadan sayfayı da cevırıyor, ortulerını kaldırıp altındakılere de bakıyor.
diyeceğim odur ki, malt içeceğine bile alkol diyen bir zihniyet, bence bu konuda da yanılıyor olabilir, ne dersin
Natural Ahsap Oyuncak tercıh ettıgım oyuncaklardan sadece bır kısmı...[/QUO
ne güzel senin çocuğun çok çok zeki olacak bizimkilerin yanında bizimkiler saçma sapan nesnelerin konuştuğunu düşünürken seninki uzaya füze gönderecek
önce kendimden bağımsız bir şey söylemek istiyorum: yani piyasadaki yüzlerce oyuncak, onlarca değişik marka, ve bütünnnn bu uzmanlar yanılıyor diyosun; çünkü bir yaş altı nerdeyse bütüüüüüün oyuncaklar ses çıkartıyor. bunu mu diyorsun yani?
kendi önerilerimle ilgili olarak da: ben de çocuğuma masal okuyorum, oyun oynarken de anlatıyorum budur şudur diye. sen herhangi bir oyuncağı elinde tutup onun ağzından konuşuyormuş gibi yapmıyor musun, mümkün mü? adım gibi eminim bunu yaptığına, oyuncakların konuşmasında da bir sakınca yok o zaman bence. onu geçtim, benim önerdiğim oyuncaklar ya sayı sayıyor, ya alfebeyi, ya da ilk kelimeleri. zaten diğerleri de öyle, konuşup sohbet etmiyorlar heralde çocukla. mesela daireye basıyor, turuncu daire diyor, sen de iddia ediyosun ki bi cocuk bunu duyunca dairenin konuştuğunu düşünür. mümkün mü böle bişi ya. bilinç altına işliomuş bide, kesin rüyalarında turuncu daireler görüolardı bütün gece :))
çocuk herşeyi ağzına götürüyor, gerçek masal kitabını da diyorsun, ee götürüyo diye oyuncak vermeyelim mi. biz kitabımızdan çok memnunuz demir onu sadece yemek için kullanmıyor, ellerının kesılme rıskı olmadan sayfayı da cevırıyor, ortulerını kaldırıp altındakılere de bakıyor.
diyeceğim odur ki, malt içeceğine bile alkol diyen bir zihniyet, bence bu konuda da yanılıyor olabilir, ne dersin
benım zıhnıyetmı malt içecegı ile ölçüyorsun... malt içecegı arpa ve buğday gibi tahıl ürünlerinin suyunun sıkılıp şişeye doldurulması sonucu oluşan içecektir. aromalıdır, ritmix başlıca örneklerindendir. bünyesine alkol ve asit sokmadan bira tadı arayan insanların tercihidir.
bunu isteyen içer, isteyen içmez.. kımın ne içtıgı benı hiç ilgılendırmez.. ben bılgımı payşaştım orada..eger, şarap, viskı ile sana göre hoş gelecek bır şey paylaşsaydım aydın zıhnıyetlımı olacaktım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?