2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sağol canım. evet babasının yanında şükür allahtan huysuz bir çocuk değil maşallah. dün eşime dedim ki her ortama uyum sağlayacak.

melodi sen izmirde nerede oturuyorsun belki bakıcı konusunda yardımcı olabilir sana ve bakıcıya ne kadar verebilirsin?
okudukça hepimiz üzülüyoruz yardımcı olmak istiyorum...

sağol canım esentepe de oturuyorum. 400+yol veriyoruz otobüsle geleceklere. evin yakınında olursa 450 tl.

canım üzme kendini sağlığında çok şükür bir problem yok. 1-2 ay kilo almaz ek gıdalara iyice alışınca alır kilosunu. niye insanlar kıyaslar ki? sende söyleme kilo almıyor diye. doktorumuz kilosunun gayet iyi olduğunu söyledi, sağlığımızda çok iyi maşşalah kuzuma dersin.

ah canim cok üzüldüm rabbim büyük bir kapi kapanir biri acilir insallah sizin icinde en hayirli olan kapi acilsin bebecikte rahata kavussun belki daha iyisi gelecek umarimda öyle olur

insallah canim sagolasin

anşallah canım amin!

benim ücretsiz izin alma gibi bir şansımda yok. sadece biriken izinlerini kullandım şükür 4 aylık başladım işe. bende o yaşlarda kreşe vermeyi düşünüyorum bakalım.
çalışan anneler için çok zor.

geçmiş olsun canım. şimdi ek gıdalarıyla toparlanır annesi. rabbim bir daha aynı sıkıntıları yaşatmasın inşallah.
milupayı hiç sevmiyorum. hamileliğimde üye olmuştum. hamile paketi göndereceklerdi, kitapçık göndermişler. bugüne kadar mailden başka bişey gelmedi bende üyeliğimi iptal ettirdim.

benimde annem aldı çocuğumun kıyafetini, banyo malzemelerini vs. doğuma yakında kayınvaldem kıyafet araba,anakucağı kanguru vs. yollamış. ilk 2 ay milupanın mamasını verdik. bezi bilmem nesi baya masraf oldu. bu arada ne benim annem ne eşimin annesi yardımcı olmadı. sonradan kv. mama ve bez göndermeye başladı. işin ilginci çocuk doğdu annem hiçbirşey yapmamaya başladı. bir kere kıyafet, vücut şampuanı ve bebeyağı aldırdım. en sonunda dedim anne bu çocukl doğduğundan beri senin mamanı yemedi. annemde var maması zaten 6. ayda bunu yemeyecek dedi bakalım. ama aldırıcam onada merak etmesin. çocuk diye başımın etini yerken iyiydi.

bende birisi istiyor diye yapmadım. bende istedim eşimde. bunların olacağını biliyordum cesaret edemiyordum sadece. annem ısrar edip ben yardım ederim deyince tamam bu sene olsun bebişimiz dedik.
bende yazıyorum bir kenara. elbet rabbim hesabını soracak.

günaydın yarısını tanıyıp, yarısını tanımadıgım ve yarısını anlamadığım topikin insanları
günaydın prop!

seninkide zor be canım. bu anneler alem valla. sen çalışıyorsun şart mı memlekete gitmesi. nasıl bırakıp gidebiliyorlar anlamıyorum. kv. burdan evine gititğinde ağlıyordu niye geldik buraya diye. ama şimdi normale döndüler. hasta diye birrşey diyemiyorum. ama bazı şeyler bahane.

öncelikle herkese günaydın!
hepinizi tek tek teşekkür ediyorum. yazdıklarınız moral verdi.
dün akşam eve gittim, eşimde izin alıp eve gelmiş. bakıcı teyzemiz beni beklemiş. sizinle ilgili bir sorunum yok ne para konusunda ne sizinle ilgili rahat olun, sadece oğlu çalışmasını istemiyormuş. nedenine gelince kadının kızı ev almış anneside onlara para veriyormuş. bu nedenle maddi olarak biraz rahatlamak için çalışmak istemiş. oğluda kız kardeşine yardım ediyor annesi diye kıyameti kopartmış. halbuki zamanında kadın bu oğlunada yardım etmiş. kendiside çok üzüldü bizden ayrıldığına. kadına para verdik kabul etmiyor. ısrar ettik öylelikle aldı.
kadına sadece bebek bakımı demiştim. 2 gün kadın bütün ütülerimi yapıp çamaşırlarımı katlamış. dedim niye yaptınız ben sadece bebekle ilgilenin demiştim diye. boş oturunca canım sıkılır, yapıverdim dedi. allah razı olsun böyle kadın zor bulunur. bu sabahta kuzucum babası ve ben erken çıktık.
dün akşamda komşulardan biri bakıcı göndermiş. kadın 31 yaşında 2 çocuğu var. çocuklarına babaannesi bakacakmış. dün konuştuk bakalım bugün haber verecek. benim için olumlu eşimle konuşayım dedi.
artık kafama takmak istemiyorum. hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun inşallah!

kızlarrrr günaydınnn nasılsınz bebişler nasılll...bende aynen yaşadıklarımı tek tek yazıyom kenaraa benim kayın valdem beni 3 günlük lohusayken bıraktı gittii annem ben nişanlıyken vefat ettiii kmse yoktu yanımda bakacak ilk 3.5ay zaten gazlı sancılı geçti gece gündz uyumazdııı kızım 5.5 aylık olduu kaaynanam beni daha bikere aramadı şimdi yaz geldiii okullar kapanınca eşim gidelim diyip duruyo aslında hç gitmek istemiyorum kayınvaldemi annem yerine koymuştum ama değmezmş zerre kıymeti yok artık gözümde oğlunu arıyo konuşuyo bi slm bile söle demiyooo ben suçlu oldum şimdiii bi aklım da git boşver kızınla gez dolaş diyoo ama o karıyı görmekkk sinirlerimi ayağa kaldırıyooo kayınpederim arardı benii şimdi onuda nasıl doldurdysa oda aramıyooo ve benim kızıma ilk torunları olduğu halde bşy yapmadılar taktıkları bi altın ben onlşarın hiçbşynde değilm zatennn zaten en başından beri beni çekemiyodu kıskançlık diz boyuuu resmen yarışıyo benmleee uyuz kadınnnn

bu aradaa dün adet oldummmmm dün gttm kan verdim test yaptırıym diye eve geldim leke gelmşşş kan vermem gerekiyomş hstalanmam içn

hepatit b - karma- zatüre-ocuk felci yapılıyor....ocuk felci ağızdan diğerleri bacaktan...

bizimkinde ateş yaptı fitil verdik...bugunde mızmızdı hep..yarın geçer umarım...
of of saol canımberbat gene ya
günaydın yarısını tanıyıp, yarısını tanımadıgım ve yarısını anlamadığım topikin insanları
günaydın genç nesil sen biz gibi yaşlılara takılırmısın
hayırlısı olsun inşallah canım senin için,inşallah bu kadın da iidir

bu ne zalimlik ya insan hiç 3 günlük tornunu bırakır gider mi. anlamıyorum ben bunları. umarım ben çok iyi bir kv. olurum diye dua ediyorum. gelinimi kızım yerine koyarım inşallah.

kızlar bebeğinde atopik egzama olan var mı? bu egzamanın aq. geçmiyor nalet.
Benim oğlumda var. Bir türlü geçmiyor. Bugün yine cildiyeye gideceğiz. Sizin bebeğinizin neresinde çıkıyor? Benim oğlumun ilk yanağında çıkmıştı. Şimdiçenesinde ve ağız kenarlarında var. Süttende mi oluyor bilmiyorum.

Erkek bebeği olan arkadaşlar, bebeğinizin pipisinin ucundaki deriyi geriye doğru itiyor musunuz? Ben itmiyordum, arkadaştan öğrendim. Ben de itmeye çalıştım ama yapamadım. Çocuk doktoruna götürdüğümde dr.a söyledim. O da cart diye deriyi geriye doğru ittirdi ama oğlum hiç ağlamadı. 2. götürüşümüzde yine doktora ittirdim. Ben birşey olur diye korkuyorum çok fazla itemiyorum dedim. O da pipisine çekiçle vurmadıktan sonra birşey olmaz korkma dedi. Kendi çapında espiri yaptı. Böyle yapıldığı zaman sünnet olduğunda çabuk iyileşiyormuş. Büyük oğlumun sünneti çok zor iyileşmişti. o zamanlar bilmiyordum. Böyle yapmak gerekiyormuş. Bilgilendireyim istedim.

sorma çok zor hemde ne yapıcağımı şaşırdım allahtan seninki uslu bi bebek babsıyla duruyo şanslısın yine benim kız çok fena ne kucakta duruyo nede yatıyo hep bağırıyo babası ilgilenmek istiyo ama hiç susmuyo onda oda bırakmak zorunda kalıyo k.v gelicek mecbur ama oda yaşlı ağlayıncada korkuyo bana veriyo hemen şimdi ben yanında olmıycam ne yapıcak bilmiyom korkuyom kızıma bişey olmasından ya çok ağlarsa ya susturamazsa offfff offffffffffffff

afedersin ama çüşş diyorum kayınvalidene olaya bak ya onun 5 tane torunu varmış 4 derken utanmış yok böyle bişey hiç olmayanlar var onlar ne yapsın bu insanları anlamak çok zor ya

sorma hemde ne çüş mesela benim ailemin ilk onlar napsın onların yüzünden benim ailemde torunsuz kaldılar.

geçecek inş cnm bunlar bizde aynıyız....napalım zamanla düzelecek......

melodim canım benim işin gerçekten zor alahım yardım etsin sana

melodi Allah yardımcın olsun zor valla...

günaydın anneler:)
size bişey sorcam bebişlere ek gıda başlayanlar anne sütü de devam edenler ne kadar su veriyorsunuz?

çok zor allah annecin yattıkça sana ömür versin bebeğine ömür versin
bunlar böyle be canımben onlara elimden geleni yaptım kendi kızlarından daha yakın oldum ama onlar anlamadılar. kendi işleri düştümü bizdeler yoksa araki bulasın bugün gelicekler çok canım sıkkın yapmadığı kalmadı o kayınvalidemin görümcemin eltimin hepsini allaha havale ediyorum yediler bitirdiler beni halada suratıma gülüyolar hiç bişey yokmuş gibi ama artık ben gülemiyorum bende ne saygı ne sevgi kaldı. içimi çürüttüler. hakkımı helal etmiyorum onlara bazen yazmak istiyorum aaklıma gelince çekiniyorum aslında yazdıkça rahatlıy insan

merhabalar;
melodi hakkınızda hayırlısı olsun canım inş. bakıcı iyi biri çıkar oğluşun rahat eder canım

melodi Allah yardımcın olsun zor valla...

günaydın anneler:)
size bişey sorcam bebişlere ek gıda başlayanlar anne sütü de devam edenler ne kadar su veriyorsunuz?

ben doktora sormuştum 100cc ile 10 cc arası olabilir demişti..bişey yediridğimde mutlaka arkasından su veriyorum ben...

MELODİ herşeyin hayırlısı...eşin doğru söylemiş her ortama uyum sağlayacak seninki..

halamın ocucğu isviçrede herkes bakmıştı..halam kanser tedavisi görürken...ocuğun kimde olduğu belli değildi.. evde işyerinde ablaları halamın arkadaşları bakmışlardı hep...şimdi 6 yaşında ama 10yaşındaki ocuk halt etmiş...bu kadarmı bilmiş olur girişken olur...herkesle muhabet kurabiliyor..bayılırsın...

tabi seninki yine de evde bakılsın dilerim..ama bakıcı ile iyi anlaş sürekli bakıcı değişmesi eşinin iş yerinde bakmasından daha kötü olur...

slm anneler...

kızlar bebeğinde atopik egzama olan var mı? bu egzamanın aq. geçmiyor nalet.

bızde de var.. ve geçmiyor ancak ilk gunlere nazaran daha az oldu.. nemlı hava iyi geliyor onun farkına vardım.. arada bır hematen suruyorum.. yuzu kuruyor çunkü.. özellıkle banyodan sonra çok bellı oluyor şampuan vs kullanmamaya çalişiyorum yuzune banyo yapmadan önce zeytınyagı sürüyorum.. ozaman banyodan çıkınca daha az oluyor.. bogazında ise çok az var.. inşallah zamanla geçer diye beklıyorum.. iki yaşına kadar geçermiş..

ya kizlar siz nerden fotograf yukluyorsunuz? benim kullanigim site hata veriyor.
benim bocegimin fotosunu yukleyecektim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…