öyle düşünme babasının yanında en azından Allah büyüktür bir çaresi bulunur ooooo o çocuk yapın diye başımızın etini yiyenler hamileliğimde bile etrafımda yoktu neyseki hiçbirine ihtiyacımda yok inşallah bulunur bir çaresi oğlunada maşallah ama benim kız olsa hayatta başedilmez dükkanda falan babası evde 10 dakika bakamıyor
sağol canım. evet babasının yanında şükür allahtan huysuz bir çocuk değil maşallah. dün eşime dedim ki her ortama uyum sağlayacak.
melodi sen izmirde nerede oturuyorsun belki bakıcı konusunda yardımcı olabilir sana ve bakıcıya ne kadar verebilirsin?
okudukça hepimiz üzülüyoruz yardımcı olmak istiyorum...
sağol canım esentepe de oturuyorum. 400+yol veriyoruz otobüsle geleceklere. evin yakınında olursa 450 tl.
kızlar ya cerenin kilosu ve iştahsızlığı beni acayip gerdi moralim çok bozuk doktoruyla konuştum her iki idar tahlilide normal kilosu ortalamanın içinde zaman zaman iştahsızlık olur geçecek diyor ama ne bilim o mu çok pozitif ben mi çok negatifim çok üzülüyorumbir yanım sağlıklı olsunda kilo önemli değil diyor bir taraftan içim içimi yiyor insanların kendi çocuklarının aldığı kilolarla kıyaslaması benimki bu kadar almış seninki ne kadar almıştı demesi sinirimi bozuyor
canım üzme kendini sağlığında çok şükür bir problem yok. 1-2 ay kilo almaz ek gıdalara iyice alışınca alır kilosunu. niye insanlar kıyaslar ki? sende söyleme kilo almıyor diye. doktorumuz kilosunun gayet iyi olduğunu söyledi, sağlığımızda çok iyi maşşalah kuzuma dersin.
ah canim cok üzüldüm rabbim büyük bir kapi kapanir biri acilir insallah sizin icinde en hayirli olan kapi acilsin bebecikte rahata kavussun belki daha iyisi gelecek umarimda öyle olur
insallah canim sagolasin
anşallah canım amin!
Melodicim seni çok iyi anlıyorum. Umarım kısa sürede iyi birini bulursun. Bak en azından babasının yanında.
Önceden bilmiyormuydun sorusuna ise, insan evlilikte bir zaman sonra mutlaka çocuk istiyor. Bizde 5 sene sonra planlı olarak istedik. Ama ortada bakacak kimse yok. Anneler uzakta, ben çalışıyorum üstelik sabah 7 akşam 7.
Herkes bakıcı ile büyütüyor, bende öyle yaparım dedim ama kızım olunca bakıcıya teslim etmekten korktum. Annem de razı gelmedi, sırasıyla kayınvalden le bakarız. yaşını doldursun en azından dedi. Çok şükür iş yerimden de 3 ay ücretsiz izin de alabildim. Kızımı kendim 8 aya kadar bakabileceğim. Daha sonra sırasıyla bir kaç ay babaanne, anneanne ve daha sonra 1-1,5 yaşında iyi bir kreş e vermeyi düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak.
Kardelen, sende takma canım, benim kızım da hep alt sınırda geziyor, hatta bu ay doğru dürüst kilo almadı, yarın dr da göreceğiz. Çok üzülüyordum. Ama aslında sağlığı yerindeyse, gerisi hikaye.
benim ücretsiz izin alma gibi bir şansımda yok. sadece biriken izinlerini kullandım şükür 4 aylık başladım işe. bende o yaşlarda kreşe vermeyi düşünüyorum bakalım.
çalışan anneler için çok zor.
Aşı olan bebişlere geçmiş olsun..Biz büyüme atakları geçiriyoruz..Gündüz 3 defa en fazla 45 'er dk.uyuyoruz.. Gece de yat kalk yapıyoruz sürekli... Hastalığı geçti çok şükür şimdi de farklı huyları ortaya çıktı..Ayağımda sallayarak uyutamıyorum..Çok yorulunca kucağımda sızıyor..Bazen emerken bazen de yatağında sallayarak..Bense hep bittim...Ruh gibi dolaşıyorum..Allah sabır versin.Kızım da bende zayıfladık..Hastalık ikimiide yorgun düşürdü...Hasta olmasınlar da gerçi buna da şükür...
Geçen ay milupa ilk kaşığım seti gelmişti devam sütü, pirinç maması ve kaşık ..Tarifler v.s......
Bu ay da Ülker hero baby göndermiş..Bakalım heroda ne var.. :)
geçmiş olsun canım. şimdi ek gıdalarıyla toparlanır annesi. rabbim bir daha aynı sıkıntıları yaşatmasın inşallah.
milupayı hiç sevmiyorum. hamileliğimde üye olmuştum. hamile paketi göndereceklerdi, kitapçık göndermişler. bugüne kadar mailden başka bişey gelmedi bende üyeliğimi iptal ettirdim.
hay ağzını öpiyim aynen yok sen kısırsın yok bilmem ne çocuk çocuk diye başımın etini yediler hamile kalınca hiç biri yarım metre yanıma yaklaşmadılar bunları diyenler tabiki eşimin ailesi üstüne bide ne yuvamda huzur bıraktılar ne bişey allahtan dilerim belalarını kendileri bulsunlar o günler aklıma geldikçe elim ayağım birbirine karışıyor üstüne bide ilk çocuk bizim diil dediler annen alıcak ne alıcaksa dediler sanki onlardan bişey istedimde ailem zaten elinden geleni yapıyolar kocamın evinde bana bakıyolar çocuğumamı bakamıycaklar zaten çocuğumun bütün kıyafetlerini annecim aldı
bir tek her zaman desteğim annem babam kız kardeşim var onlar olmasa yanmıştım ben
benimde annem aldı çocuğumun kıyafetini, banyo malzemelerini vs. doğuma yakında kayınvaldem kıyafet araba,anakucağı kanguru vs. yollamış. ilk 2 ay milupanın mamasını verdik. bezi bilmem nesi baya masraf oldu. bu arada ne benim annem ne eşimin annesi yardımcı olmadı. sonradan kv. mama ve bez göndermeye başladı. işin ilginci çocuk doğdu annem hiçbirşey yapmamaya başladı. bir kere kıyafet, vücut şampuanı ve bebeyağı aldırdım. en sonunda dedim anne bu çocukl doğduğundan beri senin mamanı yemedi. annemde var maması zaten 6. ayda bunu yemeyecek dedi bakalım. ama aldırıcam onada merak etmesin. çocuk diye başımın etini yerken iyiydi.
canım ya üzüldüm ama bu büyüklerin çocuk yapın baskısı çok sinir bir durum sanki onlar bakacaklar ki kimse bakmıyor umrunda bile değil bu çocuklar bizim biz bakmak zorundayız zaten kimseye güvenipte doğurmadık ama biraz yardım etseler ölürler mi sanki ama olsun bu günlerde geçecek bu bebelerde böyle kalacak değiller ya büyüyecekler
ben birileri istiyor diye yapmadım bu çocuğu kendim istedim bir bebeğim olsun dedim ayrıca bırak dışardan biri baksın benim eşim bile doğru dürüst bakmıyor kurulu saat gibi herif 12 de yatmak zorundaymış biraz bak çocuğa deyincede bi afra bi tafra hepsini yazıyorum karakaplıya gün gelecek dökeceğim herşeyi bir bir şu an sabrediyorum bebeğim için bana yapılanlar kimsenin yanına kalmayacak bu gayet net illaki bi şekilde alırım hıncımı ben
bende birisi istiyor diye yapmadım. bende istedim eşimde. bunların olacağını biliyordum cesaret edemiyordum sadece. annem ısrar edip ben yardım ederim deyince tamam bu sene olsun bebişimiz dedik.
bende yazıyorum bir kenara. elbet rabbim hesabını soracak.
günaydın prop!günaydın yarısını tanıyıp, yarısını tanımadıgım ve yarısını anlamadığım topikin insanları
seninkide zor be canım. bu anneler alem valla. sen çalışıyorsun şart mı memlekete gitmesi. nasıl bırakıp gidebiliyorlar anlamıyorum. kv. burdan evine gititğinde ağlıyordu niye geldik buraya diye. ama şimdi normale döndüler. hasta diye birrşey diyemiyorum. ama bazı şeyler bahane.melodi kötü olmuş bakıcının gitmesi ama üzülme inşallah tez zamanda daha iyisini bulursun bende çalışıyorum ve annem bakıyo kızımı ama bizdede sorun çok şimdi memlekete gitmem lazım deyip duruyo daha 1 ay oldu işe başlayalı pat diye izinde alamam ne yapıcağımı şaşırdım bende çok zor bakanın olmayınca seni çok iyi anlıyorum