slm tatlı bebiş anneleri
benimde kızım geçen hafta 5 aylık oldu. Oyuncak konusunda bende önceden hep ahşap oyuncak olsun derdim, ama onlar çok sert tutmasını bilmiyor, kafasına suratına çarpar diye korkuyorum ve plastik veriyorum. Peluşları da yıkadıktan sonra dondurucuda bekleytmeye karar verdim. Miteları öldürürmüş ve astım dan korurmuş.
Oyun halısını bizde almıştık, bi dönem çok işe yaradı ama ilk başlarda yatmak istemedi, ana kucağında oturmayı daha çok sevmişti. Şimdi de arada yatıyor, ama çabuk sıkılıyor. Amcası ona yeni bir aktivite oyuncağı almış. Konuşan Winni pooh, müzikli, Farklı düğmeleri var, sallanan kelebei vs var, ses çıkartıyor.
Bu aralar ona sardı. Altında yatıp oynuyor.
Ama en çok sevdiği: koltukta yatıp benim yanında oturup onunla oyunlar oynamam.
Dış çıkartıyor sanıırım. arada sinirli sinirli sıkıyor kendini. Parmağımı ısırıyor. Dişlik sevmedi.Emmesi azaldı, çabuk doyuyor. Az kilo aldı bu ay. Sİz ek gıdaya önce meyve suyu ve püresinden mi başladınız?
Ek gıdaya geçmeden önce, tadımlık olarak neledr verdiniz?
hehe biz 11 tlye aldık :)
---------------
ay yazmazsam çatlarım, plastikler niye petrolden üretiliyormuş hey allahım çeşit çeşit plastik var bir dünya hammadde ve üretim şekli var. şimdi burada polimer dersi vermiyeyim de yani her plastik atık malzemeden üretilemez yani kimyasal olarak bu mümkün değil
selam kızlar nasılsınız bende peluş oyuncaklardan sıkıldım bi masal kitabımız var o kadar eğitici köpeğin markası ne nerden aldınız bende alayım bari
kızımı şimdi banyo ettircem yeni uyandı görüşürüz
soru: 6. AYDA hangi aşılar vuruluyor?ateş huzursuzluk yapıyomu???
bu arada vurulan bebişlerime de çok geçmiş olsunkuzucuklarımı deldiler gene
hepatit b - karma- zatüre-ocuk felci yapılıyor....ocuk felci ağızdan diğerleri bacaktan...
bizimkinde ateş yaptı fitil verdik...bugunde mızmızdı hep..yarın geçer umarım...
ateşi kaçtı nerden ölçüyorsun ?
kulaktan 38 di bizim..
gerçi fitili verdik 5 dk sonra zortladı..etkisi oldumu bilmem..biraz mendil falan koydum ıslak..sonra düşütü...
öyle düşünme babasının yanında en azından Allah büyüktür bir çaresi bulunur ooooo o çocuk yapın diye başımızın etini yiyenler hamileliğimde bile etrafımda yoktu neyseki hiçbirine ihtiyacımda yok inşallah bulunur bir çaresi oğlunada maşallah ama benim kız olsa hayatta başedilmez dükkanda falan babası evde 10 dakika bakamıyor
hay ağzını öpiyim aynen yok sen kısırsın yok bilmem ne çocuk çocuk diye başımın etini yediler hamile kalınca hiç biri yarım metre yanıma yaklaşmadılar bunları diyenler tabiki eşimin ailesi üstüne bide ne yuvamda huzur bıraktılar ne bişey allahtan dilerim belalarını kendileri bulsunlar o günler aklıma geldikçe elim ayağım birbirine karışıyor üstüne bide ilk çocuk bizim diil dediler annen alıcak ne alıcaksa dediler sanki onlardan bişey istedimde ailem zaten elinden geleni yapıyolar kocamın evinde bana bakıyolar çocuğumamı bakamıycaklar zaten çocuğumun bütün kıyafetlerini annecim aldı
bir tek her zaman desteğim annem babam kız kardeşim var onlar olmasa yanmıştım ben
canım ya üzüldüm ama bu büyüklerin çocuk yapın baskısı çok sinir bir durum sanki onlar bakacaklar ki kimse bakmıyor umrunda bile değil bu çocuklar bizim biz bakmak zorundayız zaten kimseye güvenipte doğurmadık ama biraz yardım etseler ölürler mi sanki ama olsun bu günlerde geçecek bu bebelerde böyle kalacak değiller ya büyüyecekler
ben birileri istiyor diye yapmadım bu çocuğu kendim istedim bir bebeğim olsun dedim ayrıca bırak dışardan biri baksın benim eşim bile doğru dürüst bakmıyor kurulu saat gibi herif 12 de yatmak zorundaymış biraz bak çocuğa deyincede bi afra bi tafra hepsini yazıyorum karakaplıya gün gelecek dökeceğim herşeyi bir bir şu an sabrediyorum bebeğim için bana yapılanlar kimsenin yanına kalmayacak bu gayet net illaki bi şekilde alırım hıncımı ben
günaydın yarısını tanıyıp, yarısını tanımadıgım ve yarısını anlamadığım topikin insanları
hayır plansız değildi canım. annem ben bakarım dedi. kalp pili olduğu için çocuk ağırlaşınca zor olmaya başladı. sonra eşimin annesi bakmayı kabul etti. rahatladık. tam ohhh derken onun hastalığı bilmem nesi çıktı aniden döndüler. kaldık ortada. bana kalsa ben çocuk yapmazdım. sırf bu sorunların olacağını biliyordum. ama annem 6 sene başımın etini yedi. demediğini bırakmadı. ne eşimin kısırlığı kaldı ne başka şey. çocuk bereketiyle gelir dedi. anne maddi gücümüz yok dedim. ben yardım ederim dedi. bakıcı dedim ben varım dedi. o zaman çocuğumuz olsun dedim. ama böyle olacağını bilseydim düşünmezdim. çocuğumu rezil etmezdim.
günaydın canım. siz de mi erkencisiniz. biz hergün 6.00 6.30 gibi kalkıyoruz. biz anladığın taraftayız dimi....
kızlar moralim çok bozuk. ya hiçbir işim düzgün gitmeyecek mi benim?
tam birşeye seviniyorum hep yarım kalıyor. kendi şansızlığım çocuğumuda etkiliyor.
bakıcı işi hüsran oldu? kadının evinde sorun çıkmış, dün akşam arayacakmış bakıcımız, bugün gelmiş. ben aradım nasılsınız diye, söyledi. üzüldüm alıştık size dedim. ama sorun oluyorsa zorlayamayız dedim. yarın yine işe gidip gelecek babasıyla. offffffffffffffffff allahım neydi günahım!
tam ek gıdaya başladık evde rahat olucak diye sevinirken şu olana bak.
her kese gunaydin dun doktora gittik kizimin boyu 68 kilosu 7.500 Nazar masallah bebisime
canım benim yok ben gıcıklığına 4 yıl çocuk yapmadım onlar hemen istediler okulum bitmeden istemem dedim iyiki okulu bitirmişim yoksa bu kafayla nasıl okurdumkayınvalidemi arkadaşlarının 5tane torunu varmışta senin kaç demişler utanmış 4 demiş ARADAKİ FARKA BAK
ben kendim istedim ama korunduğum için gene hemen olmaz diyodum anam ilk ay hamile kaldımçünkü eşimde bende pek çocuk istemiyoduk kedimizde var mis gibi geçiniyo DUK ama iyiki doğurmuşum bal bu bal kızımı çok seviyorum allah onları bizden bizi onlardan ayırmasın rabbim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?