2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
QUOTE=yabangülüm;19069745]eşime ecz.diş kaşıyıcısı al dedim.gitmiş ecz.kaç aylık demiş eşim 5,5 aylık demiş.ecz.daha erken şimdi damaklarını bozar dişleri eğri çıkar demiş,eşimde almamış:44:[/QUOTE]

bende aldım diş kaşıyıcı. elini emince daha mı iyi olur?

geçmiş olsun canım.

ben araştırır yazarım bende yapıcam inşallah ama kınayı duymamıştım. ne biçin izmir liyim ben?

sabah sabah koptum valla
24 KASIM BİLAL YAŞ 24 YARIN İTİBARİ İLE 25 VE 2 ÇOCUK

mutlu yıllar canım. sağlıkla mutlulukla ailenle nice güzel yıllara.

Farklı kültürlerden oluşan bir mozaik olan ülkemizde doğum ve sonrasıyla da ilgili birbirinden farklı birçok adet var. Bazıları günümüzde bize çok uzak gelse de bazılarını uygulamak oldukça keyifli.Diş buğdayı yada Diş Hediği de bunlardan bir tanesi.

Diş Buğdayı Partisi
Anadolunun birçok yöresinde hala uygulanan bir gelenek de diş buğdayı geleneğidir. Diş buğdayı eski bir Türk geleneğidir. İlk dişinçıkışını kutlamak için yapılan diş buğdayı, çocuğun dişlerinin daha sağlam olması, çabuk büyümesi ve rızkının artması niyeti vedileğiyle bu kutlama aile arasında yapılır. Bebek ilk dişini çıkardığında yakın akrabalar davet edilerek diş buğdayı hazırlanır. Dişbuğdayı, kaynatılmış buğdayın şekerle harmanlanıp üzerine nar, ceviz, meyve şekeri gibi süsler konulmasıyla hazırlanır. İçine boncukveya yüzük gibi bir şey saklanır. Saklanan eşya kime çıkarsa çocuğa çeşitli armağanlar alır. Diş buğdayı töreni ritm tutup şarkısöylenerek düzenlenen bir eğlenceyle kutlanır. Bu adetin bilinmediği ya da uygulanmadığı yerlerde, genellikle çocuğun dişininçıktığını ilk görenin çocuğa bir gömlek dikmesi ya da hediye alması adeti vardır.

Diş Buğdayı Tarifi

Malzemeler

750 gr aşurelik özel buğday
250 gr nohut
bir kutu pudra şekeri,
100 gr fındık (dövülmemiş)
200 gr iri dövülmüş ceviz
100 kuru üzüm
bir paket hind cevizi
200 gr kayısı kurusu

süslemek için
renkli hazır şekerler (pastacılıkta kullanılan her tür
şeker, şekerleme

Yapılışı
1 gece önceden ıslatılmış Nohutlar yıkanır, azıcık tuz atılır, bol suda iyice yumuşayana dek haşlanır suyu süzülür
1 gece önceden ıslatılmış, buğday yıkanır, suyunu çekip bulamaç olmayacak şekilde taneleri diri kalacak biçimde kontrol edilerek haşlanır Diğer yanda kayısılar minik minik bıçakla doğranır. kuru üzüm yıkanır temizlenir fındıkları büyük halde bırakılır yemesi daha lezzetli oluyor (arzu eden dövülmüş ekleyebilir) şeker hariç tüm malzeme büyük bir kabın içine katılır karıştırılır..pudra şekerinin önce yarısını katıp karıştırılır az geldi ise ekleme yapılıp tadını ayarlanır...son olarak süsleme şekerlerini katın hindistan cevizi ile üstünü serpin.

Son olarak hazırladığınız diş buğdayının içine içine altın yüzüğünüzü atın. Kimin kasesinden çıkarsa bebeğe içinden gelen bir hediye alacak.Ayrıca doğum günü yapar gibi masanın üzerini dolduracak, pastalar,börekler,kekler, kurabiyeler, çay veya içecek çeşitleri hazırlayın.

Seçme eşyalar:
Yere bir örtü serilir ve üzerine yanyana ; top, defter, tarak,ayna, kitap,fotoğraf mak.,cd,makas,müzik aleti, oyuncak,saat, plastik kaşık, çatal, bıçak bebeğin önüne konulur.Bebeğin bunları seçmesi beklenir. seçtiği objeye meslek yakıştırılarak gelecekteki tercihi bu yönde olacak diyerek diş buğdayı yenmesine geçilir.

Son düzenleme:
bizdemi böyle olacaz yaaaa:96:bizimkiside dün kızım bağırıyor,aman her yerde böylemi bağıracak belki bi yere gittin yetiştir yaptırma diyor. küçük anlamazki dövsen ne anlar kızsan ne anlar dedim.

melodi eşim elini kemiriyor demiş ezc.kemirsin elini bişey olmaz demiş:97:

Son düzenleme:
görümcem ameliyat oldu,sabah dedim gidip ky evini temizleyeyim.halıları sildim,banyoyu yıkadım,lavoboyu sildim. viledada su vardı dedim balkonu yıkayayım viledanın kulpunu tuttum yerinden çıktı bir kova su yere:96:.mutfak antre her yer su oldu.antredeki halı ıslandı hava bozuk dedik balkona koyalım kurusun ky bize gülerler bu havada dedi.çok sinirlendi bişey olmaz dedi ama,eşim geldi anne bişeymi oldu diye sordu o bile anladı.sonra eşime söyledi,eşimde baktım ağzın eğilmişti dedi ky.eşime kaynananın ağzı eğilsin dedi.annemin ne suçu var onu anlamadım oğluna deseydi senin ağzın eğilsiniyilik yap denize at demişler yoruldum o kadar.

selam kızlar ne var ne yok herkesler iyidir inşallah benim kız yine idrar yolu enfeksiyonu oldu da giremedim onla ugraşmaktan topige baya da yazmışsınız bu hafta maşallah:)

Eklentiler

• $imagesCA124JOJ.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 65
  • $images3.webp
    2 KB · Görüntüleme: 40
  • $images1.webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 42
  • $images.webp
    3,1 KB · Görüntüleme: 95
  • $images2.webp
    3,3 KB · Görüntüleme: 47
  • $imagesCAC5O8DK.webp
    2,1 KB · Görüntüleme: 47
  • $5000852440_7c2e4f6244.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 55
ben ek kıdayı kucağımda yediriyorum. yatarak vermek çok sakıncalı.

kıslar dün oyuncakçıya gittim. almayı düşündüğüm oyuncaklara bakmak için. eğitici köpek çok küçükmüş. ben internetten daha büyük olduğunu sanmıştım. :26:
neyse toplamda 150-200 tl civarında oyuncak alacaktım bugün. 5 taksitle. arkadaşım kredi kartını verecekti. neyse kartı sadece 2 ye bölüyorlarmış. çok saçma taksit yapsınlar diye kart mı çıkartayım. aynen söyledim. taksiti banka o kadar veriyormuş. oradan almaktan vazgeçtim. burda japon pazarı diye bir dükkan var. orada fısher prıce play skool oyuncakları da var. fiyatlar aynı daha çok taksit yapıyorlar yarın oradan bakıcam.

Bence çok oyuncak alma. Bir tanesiyle oynasın. Büyüdükçe amcası,dayısı, halası vs. almazlar mı. Sen de o parayla başka bişey alırsın olmaz mı. Hem biraz daha büyüyünce kendi oyuncaklarını kendileri seçiyorlar.Oyuncakçı dükkanını görünce yolunu değiştireceksin.

selam kızlar ne var ne yok herkesler iyidir inşallah benim kız yine idrar yolu enfeksiyonu oldu da giremedim onla ugraşmaktan topige baya da yazmışsınız bu hafta maşallah:)

ayyy kıyamam canım yaaaa! neden tekrarlıyor ki? geçmiş olsun

kimseden birşey beklemek istemiyorum. amcası istanbulda. eşime dedim eğitici köpek arkadaşım almış. infox oradan alsın dedim. kardeşine ulaşamamış. halasına masal kitabı siparişi verdim. yok kitapçısı daha açmamış bilmem ne. alt tarafı basit büyük resimli kitaplardan istedim. babaanne anneanne oyuncağa o kadar para hayatta vermezler. zaten istediğim eğitici birşeyler almak. 3-4 tanesi 150 tl tutuyor.

Arkadaşlar ek gıda yedirirken yatırarak mı yoksa ana kucağında mı yediriyorsunuz?
mama sandalyesinde canım en uygunu o eğer varsa mama sandalyesinde yedir yatırarak yemek tehlikeyliymiş
aman ne iyilik yapıyorsun sende ayyy senin o kaynanan bende olacak ne stres atarım varya benim bir arkadaş vardı aynı böyle sürekli kaynanası laf sokar sorun çıkarırdı bir akşam oturmaya geldiklerinde başlamış yine arkadaşım kalkmış ayağa çantasını montunu atmış üstüne kolundan tutup hadi canım defol gidiyorsun evimden demiş tabi herkes şok kocası ne yapıyorsun sen derken onuda tutmuş atmış dışarı hadi sanada güle güle:)) hepsi yola geldi şimdi bunu nasıl yaptım bilmiyorum karakterim değildir aslında ama iyiki yaptım diyor sende çok sabretme insanın patladığı nokta kötü oluyor her seferinde göster tepkini
ahh canım ya geçmiş olsun

melodi sen bilirsin ama canım sadece o köpeği ve emekleme arkadaşı al yetiyor inan ufak tefek vardır evde zaten onlarıda alınca tek tek ver eline anında sıkılıyorlar benimki bir sepet oyuncağın yüzüne bakmıyor 2 aydır oyuncaktan anlıyor zaten hangi ara sıkıldı anlamıyorum 9 aylık olunca birde ilk arabam alırsın ayına uygun 2 oyuncak daha yeter

Son düzenleme:

evet bende öyle düşündüm, onları alıcam birde ilerki ayına uygun içiçe geçen yarım toplar filan var. eğitici ondan alyım birde masal kitabı baktım sesli küçük bişey onlarda karar vermedim zati. allahım insan hepsini almak istiyor ama hepsi gerekli değil.
dün bime polis motoru gelmiş. resmen motorsiklet gibi ses çıkarıyor. aklım kaldı valla.

masal kitabı gerekli gibi geldi bana geçen gün elimdeki dergiyi kapıp bütün sayfalarını heyecanla çevirip meraklı gözlerle inceledi sonrasında derginin hali malum salya :)) yarın bende bakıcam onu her oyuncakçıda yok bir alışveriş merkezine gitmem lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…