offf kıyamam kuzum ya iğne mi oluyor birde sizede geçmiş olsun acaba alerjik bişeymiydi de uzun sürdü
valla ne kıyma ekle dedi ne elmanın 4 de biriye başla dedi ne bi kaçgün bekle alerji yapıyo mu diye hiç tık yok adamda sagol cnm tarifler için bizde bir hafta on güne başlıycaz inşallah nasıl olcak bakalımSHEKERPARE aynen benim dr. da bebelac kitapçığı verdi. çorba ve meyve püresi yesin demiş. çorbaya alışınca 1 tatlı kaşığı kıyma konacakmış
dr. 2 hafta sonra başlasın dedi ben geçen hafta meyve püresine başladım.
ilk olarak elma verdim sonra armut. ilk 1 çay kaşığı verip arttırlıyor ya ben ilk çeyrek elma verdim. sonra yarım sonra bütün. yediği kadar verdim.4/3 kadar meyve yiyor.
dün çorbaya başladım. küçük boy havuç ve patatesi soyup dilimledim. 2 çay kaşığı pirinç attım haşladım. blendırdan geçirdim. ben içine mama koyacağım için suyunu koymadım ama koysam iyi olurdu. bir kavanoz oldu zaten. vereceğim miktarı 60 cc mamayla sulandırıp çorba kıvamına getirdim. perşembe günü 4. gün oluyor içine kabakta ilave edeceğim. 4 gün arayla yeni sebzeler ekleyeceğim.
bu hafta muz da vermeyi düşünüyorum. önümüzdeki hafta yoğurda başlayacağım.
kahvaltı 6 aylık olunca başlanacakmış bizde. yumurtayı 8/1 sarı ile başlıyorsun.
canım çorbayı mama ile sulandırman kitapçıktamı yazıyo ben hiç öyle denemedimdeSHEKERPARE aynen benim dr. da bebelac kitapçığı verdi. çorba ve meyve püresi yesin demiş. çorbaya alışınca 1 tatlı kaşığı kıyma konacakmış
dr. 2 hafta sonra başlasın dedi ben geçen hafta meyve püresine başladım.
ilk olarak elma verdim sonra armut. ilk 1 çay kaşığı verip arttırlıyor ya ben ilk çeyrek elma verdim. sonra yarım sonra bütün. yediği kadar verdim.4/3 kadar meyve yiyor.
dün çorbaya başladım. küçük boy havuç ve patatesi soyup dilimledim. 2 çay kaşığı pirinç attım haşladım. blendırdan geçirdim. ben içine mama koyacağım için suyunu koymadım ama koysam iyi olurdu. bir kavanoz oldu zaten. vereceğim miktarı 60 cc mamayla sulandırıp çorba kıvamına getirdim. perşembe günü 4. gün oluyor içine kabakta ilave edeceğim. 4 gün arayla yeni sebzeler ekleyeceğim.
bu hafta muz da vermeyi düşünüyorum. önümüzdeki hafta yoğurda başlayacağım.
kahvaltı 6 aylık olunca başlanacakmış bizde. yumurtayı 8/1 sarı ile başlıyorsun.
canım çorbayı mama ile sulandırman kitapçıktamı yazıyo ben hiç öyle denemedimde
valla ne kıyma ekle dedi ne elmanın 4 de biriye başla dedi ne bi kaçgün bekle alerji yapıyo mu diye hiç tık yok adamda sagol cnm tarifler için bizde bir hafta on güne başlıycaz inşallah nasıl olcak bakalım
canım çorbayı mama ile sulandırman kitapçıktamı yazıyo ben hiç öyle denemedimde
slm anneler :)
büyüdükçe daha çok ilgi ve oyun istiyorlar, artık nete girmek de zorlaştı...
bebeği hasta olanlara geçmiş olsun, hemen iyileşirler inşallah...
geçmişi tam okuyamadım ama melodi sormuş gece maması nasıl olacak ölçek vs diye, ben hiç ölçek kullanmıyorum kıvamı tutuncaya kadar azar azar ekliyorum mamayı, suyu baştan göz kararı koyuyorum. artık ne kadar yediğini bildiğim için...
busabah ilk kez kahvaltı verdim ama 1/3 ancakn yedirdim çünkü benim midem kaldırmadı o bulamaç gibi seyisonra emzirdim ben de...
devam sütü+ peynir+pekmez+cicibebe+yumurta....
geçmiş olsun canım bende delirmek üzereyim bebeğim 1 aydır öksürüyo kullanmadığım ilaç kalmadı geçen hafta 1 şişe antibiyotik içti gittik kontrole doktor hiç düzelmemiş dedi iğne yazdı 4 gündürde iğne vurunuyo doktor 2 3 iğneye tamamen düzelir dedi hala hırıltı hala öksürük kafayı yicem nerde hata yapıyoruz bilmiyorum doktorda iyi bi doktor ilaçların etkisimi kalktı bilmem kızlarım bebekken hırıltılı öksürünce balgam söktürücü kullanırdım hemen o balgamı kusturur öksürüğüde hırıltısıda geçerdiartık bitkisel şeylere yönelmeyi düşünüyorum bilgisi olanların paylaşımlarını bekliyorum bu arada dediğin şurubu hiç duymadım
bizim doktorumuzda aynen böyle yaptı :) meyve suyu püre yoğut ve kaşık mamalarından istediği kadar ver zamanla herşeye alıştır dedi bence böylesi daha iyi öbür türlü insanın kafası karmakarışık oluyor ek gıda öneri ve tarifleri diye bir konumuz var canım ordan okuyabilirsin güzel tarifler varkızlar bugün doktora gittik ya aynı zamanda ek gıdalara da başlayalım mı ne veriyim falan dedim.tuz,şeker,bal,yumurta beyazı hariç herşeyden verebilirsin dedi dedim yani şunla başla bunla başla şukadar yesin bu kadar yesin diye birşey demiycek misiniz ?istediği kadar yesin ama hala ana besin anne sütü unutmayın dedi milupanın kitapçığını verdi o kadar ayyy sanki özele gitmiyoruzda devlet hsatanesine gidiyoruz ilk çocuk işte biraz bilgi ver dimi hayret birşey ya buralardan okumasam ne vericem şimdi.kızlar sizler başladınız biraz fikir verir misiniz doktorunuzun söylediklerini falan paylaşsanız çok yardımcı olursunuz
dün eşim doktorumuzu aradı. ateşi var mı diye sormuş yoktu. ateş olursa getirin demiş. çok şükür çıkmadı. akşam banyosunu yaptırdık. herzamanki gibi keyifli yaptı banyosunu.bugünde çorbasını içmiş şükür. buna alışşsın 2 gün sonra kabak atarım içine.
gece için tahıllı mama aldım ama nasıl hazırlanacağını anlamadım. içinde ölçek yok.
180 cc suya 30 gram koyun diyor. koydum tadı çok kötüydü. yanlış yaptım ama anlamadım.:26: içine ölçek koyup şu kadar koyun deseler daha iyi olurdu.
bebelac gece maması kim kullanıyordu acaba? nasıl yapıldığını yazarsa sevinirim.
bende devam sütü ve anne sütü ile hazırlanan var...18 cc ye genelde 3-4 yemek kaşığı tepeleme konuyor...yani bizdekiler öyle...ama ben daha koyu kıvam yapıyorum...60 ccye 3 yemek kaşığı koyuyorum..sulu sevmiyor bizmki..birde bizdeki neocate mamanın tadı kötü olduğu için onu bastırsın diye tahıllıdan daha fazla katıyorum...
eeeeeeeeeeeeeeeee
nasılsınız kızlar görüşmeyeli...hafta sonu giremedim yoğundum....
anneler gününüzü kutluyorum...
benim oğlum babasıyla yoldan kopardıkları bir çiçeği getirmişler oğlumun elindeydi bana verdiler ay nasıl mutlu oldum...buket yaptırsalar böyle sevinmezdim...babacıkta rondo seti almışşşş..pehhh böyle hediyemi olur dedim bende...ev hediyesi bu ..anneler günü hediyesi anneye alınır dedim..
bizim doktorumuzda aynen böyle yaptı :) meyve suyu püre yoğut ve kaşık mamalarından istediği kadar ver zamanla herşeye alıştır dedi bence böylesi daha iyi öbür türlü insanın kafası karmakarışık oluyor ek gıda öneri ve tarifleri diye bir konumuz var canım ordan okuyabilirsin güzel tarifler var
ben aptamil tahıllı aldım suyla hazırlamıştım dediğin gibi iğrenç oldu meğer mamayla hazırlanıyormuş öyledir belki kutusunda yazıyordur
dün gece kocama bu gun anneler gunuydu haberin var dimi? dedim.
alayli alayli tebessum etti. bi de diyo ki anneler gunu ne yaa sevgililer gunu olsa neyse :95:
ben de dedim ki seni goren de sanir ki sevgililer gununde fethediyorsun ortaligi.
neyse buna da sukur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?