- 18 Ekim 2009
- 3.947
- 108
- 163
Valla biz sabhtan beri evi turluyoruz looo sen napıyonnapıyonuz loooooooooo
SLm kızzlar
Ek gıda için bizim dr bu ay (5 ay) alıştırma yapalım dedi. Saati saatine herşeyi açıklamalı verdi
2-3er gün tek tek elma, armut ve havuç suyu vereceğim (30-40 cc kadar)
sonra hepsini karıştırıp da verebilirim.
Birde taze keçi sütünden bulmazsam biberon mamasından günlük yoğurt yapmamı ve yedirmemi söyledi.
Gece maması olarak yine biberon maması ve pirinç unundan mama vermemi:
150 ml soğuk su+ 1 tatlı kaş. pirinç unu -> pişir
Oçaktan alıp ılıdıktan sonra 5 ölçek mama ekleyecekmişim. Pütürleri gidermek için tel süzgeçten geçir dedi.
Benim kız da geçen ay grip olmuştu. Burnu akıyordu ve öksürüyordu.
Dr ilaç vermek istemedi, sadece burnunu temizle sık sık demişti ama uçak seyehati yapacağımızdan bir an evvel düzelmesi için bir öksürük şurubu verdi. O şuruplada geçmezse Prospan kullan demişti. Bitkisel öksürük şurubu. Ama ben eczanede bulamadım. Alman menşeili. Almanyada bunu çok kullanıyorlarmış-bitkisel diye. Bulabilenlerin bilgisine.
Valla biz sabhtan beri evi turluyoruz looo sen napıyon
kayınvalideden inciler he bende bi tane anlatıyım ama görümcemden olsun
benim bbabam ben 5 yaşındayken kolunu torna makinasına kaptırdı ve babamın kolunu omuzundan kestiler. yani anlıycanız babamın sol kolu omuzdan yok.
kedimden bahsetmiştim kediminde sağ arka bacağı kesik eşim dışarıda bulup getrmişti köpekler parçalıycak diye neyse bunlar açıklamaydı gelelim mevzuya
babam çok marifetlidir bizde o zaman kirada oturuyoduk eşim evde yoktu işteydi babamda geldi mutfak dolapları düşüyo diye sağlamlaştırmaya velasılı babam tek koluyla mutfakta kanter içinde çalışıyo bizim görümce 2 evladıyla birliktegeldi işte konuşuyoduk birden kedim mutfağa doğru geldi veeee görümcem ÜF BU EVDE SAKATLAR DERNEĞİNE DÖNDÜ dedi şöyle babama göz ucuyla baktım babam kalktı hiç bozzuntuya vermeden işim bitti kızım dedi bi yarım saat oyalandı sonrada çıktı gitti ama ben noldum biliyomusunuz öldüm ve ben ona hiç bişey demedim
ya öyle şeyler yapıyolarki hiç bişey diyemiyorum nasıl bağladılarsa beni artık
sor bana canım sorularını:))))) benim uzmanlık alanım.
ilk once gecte olsa tum annişlerin anneler gununu kutluyorum.
sımdıde konuma gelıyım benım kızıma dr. gece muhallebı yada kasık maması veerdı ama ben hangısını denedıysem yemedı ve burnundan gelcek sekılde kustu..dr. da bı sekılde sevdıgını b ul ver dıyo anlatamıyorum denedım hepsını..
neyse bugun annem bızdeydı ve bıde pırınc unu ver sız hep onla buyudunuz dedı bende verdım ve kızım bır kaseyı yedı.eee sımdı ben ne yapcam pırınc unumu pısırıp verıyım hergun ama bıldıgım kadarı ıle hıc bı besleyıcı ozellıgı yokmus..kızlar sızlerde pırınc unu hakkında bıldıklerınızı yazarmısınız...:44:
bu arada odun kocacım hıc bıse almamıs...ve utanmadan ya aklımdaydı ama unuttum dedıııııııı.bugun calıstı beyfendı cok yorulmustum aklımdan cıkmıs dıyo.sende bana babalar gununde alma odeselım dedı.bende ben alıcamkı sen utan dedım.
bizim doktorumuzda aynen böyle yaptı :) meyve suyu püre yoğut ve kaşık mamalarından istediği kadar ver zamanla herşeye alıştır dedi bence böylesi daha iyi öbür türlü insanın kafası karmakarışık oluyor ek gıda öneri ve tarifleri diye bir konumuz var canım ordan okuyabilirsin güzel tarifler var
ben aptamil tahıllı aldım suyla hazırlamıştım dediğin gibi iğrenç oldu meğer mamayla hazırlanıyormuş öyledir belki kutusunda yazıyordur
ben de evı temızledım utu yaptım yemek yaptım yemegımı yedım demırı yıkadım sımdı emzırıyorum, o uyursa ben de duş alcam...
nesıbe aptamılın hangı kaşık maması bebek sütüyle hazırlanıo kurban? nerdeyse hepsını denedım hepsı suyla hazırlanıo, senın dedıın hangısıyse mrk ettım?
Demir'in en sevdiği çorba:
1/5 kabak
Yarım havuç
Yarım patates
Yarm tavuk göğsü
1 yemek kaşığı bulgur
1 çay kaşığı zeytinyağı
Yarım kilo su
7 tahıllı gece maması benim aldığım
7 tahıllı gece maması benim aldığım
e ben de de var, ama suyla hazırlayın diyo, aptamilinkinden bahsediyoruz dimi? zaten devam sütlü yazıyo üzerinde, içinde devam sütü olan bişiye tekrar devam sütü eklenemiyceğine göre, farklı ürünler sanırım bahsettiklerimiz.
anne sütü/devam sütü /maması ile hazırlanır yazıyormilupanın ben üzerini okumadan diğerleri suyla diye bunuda öyle yaptım berbat bişey oldu markete tekrar gittiğimde baktım tahıllı olanlarda hep böyle yazıyor
hayde breee, yeni aldığımda bakıcam tekrar, o zmn bu çocuk bu iğrenç şeyi niye yiyo :)
Eki Görüntüle 192131 benmi yanlış yaptım ki ama öyle yazıyor hoş ceren ne suyla ne mamayla yaptığımı yemedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?