2010 Kasım Anneleri

  • Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydın ben bugün yokum 15 gün sonra ilk defa dışarı çıkıcam annemlere gidicem bu çocuk beni iyice eve bağladı

bizde 1 ay oldu gitmeyelieşime dedim annemlere gidelim ben gelmesen olurmu diyor.bakalım işten gelince ne diyecek.havalarda düzelemedi bi türlü içeri tıkanıp kaldık,bebişler hasta olmasında tek.
 
melodi ben anlamadım o zaman yaptığı birşeyi yazar mısın bu kadının? eğer söylediklerini yPmıyorsa geriye bişi kalmadı da çünkü :S ayrıca kaç gündür çalışıyordu? 1 haftaysa verme hiç, ama iki haftadan uzunsa vermezsen cıngar çıkartır haklı olduğun halde haksz duruma düşersin. ve kesinlikle aysele katılıyorum, sen bu bakıcı işini unut ve güzel bi kreşe ver 6. ay dolunca...
 

canım ya nasıl bakıcıymış bu.ben bakıcılara güvenmiyorum asla ve korkuyorumda. yan gelip yat paranı al misaliymiş.
 

ya birde eşimin müşterisinin arkadaşı. eşimin müşterise de çocuk bakıyor. ayda 700 tl alıyormuş ama evin her işini yapıyormuş. ben iş yap demedim. ama bazı şeylerde söylenmez tek tek. bende verme taraftarı değilim. yol parasını vereyim diye düşündüm. hakkı kalmasın üzerimde. oğlum uyuyunca öyle oturuyormuş. bi eve süpürge tutmuş bir iki odaya, birde çamaşırı balkona asıvermiş,annem uzanamıyor diye. çocuğun üstüne mama dökülüyor, akşama kadar aynı kıyafetle oturuyor. eşofmanın paçasının kenarı sökülmüş. mahsus bıraktım bakalım ne yapacak diye. olduğu gibi duruyor.


kreşi düşündüm ama kreşe giden çocuklarda hep hasta oluyormuş kışın. birde arabamız yok kışın soğukta zor olacak. bilmiyorum.

ayrıca verdiğin ücretle çalışmayı kabul ettiyse bebeğin herşeyiyle ilgilenmeli o alacağını haketmiyor demek ki yazık (

ücret vermeyi düşünmüyorum.

Melodi canım yaa çok üzüldüm. Ne yapsak ki ... Ben izmir merkezde olsaydım inan sen izne ayrılana kadar ya da ben işe başlayana kadar bakardım. bir ya da iki ne farkeder.

sağol canım söylemen yeterli!
 

bezini değiştirmiş, annemin hazırladığı mamayı yedirmeye çalışmış.
kıyafetlerini ütülemiş. evin 1-2 odasını süpürmüş.
bugün 4 gün oldu. vermeyi düşünmüyorum.
1 ay sonra izne ayrılıyorum. izin dönüşü için düşüneceğim.

canım ya nasıl bakıcıymış bu.ben bakıcılara güvenmiyorum asla ve korkuyorumda. yan gelip yat paranı al misaliymiş.

allahtan annem var evde. tek bıraktığımı düşünemiyorum.
diyorum annem var diye mi böyle davranıyor ama annemin zararı olmaz. hem arkadaş olur, hem annem tutar o mamasını hazırlar.
ilk gelen teyze keşke kalsaydı. annem çok memnundu ondan.
 
Bazı insanlar çok şanslı oluyor. Benim alt komşumun bebeğine 3. ayından itibaren ablası bakıyor. Hatta ablası başka ilden geldi. Eşini ve liseye giden kızını bırakıp geldi ve 1 yıl daha bakacakmış. benim de büyük oğluma 1 yıl kayınvalidem baktı. oğlum 4 aylıkken eşim askere gitmişti. Kayınpeder emekli olduğu halde gelmedi. kayınvalidemle ne zaman atışsak evimi bırakıp geldim,çocuğuna baktım deyip dururdu. En sonunda ben de baktıysan torununa baktın, ben bebeği babamın evinden mi getirdim dedim. Şimdi bu oğlum neredeyse 6 aylık oldu, görmeye bile gelmediler. 2 ay sonra ben de bakıcıya vereceğim. Öyle böyle büyüyecekler. Bu günler de geçecek.
 
melodı o zmn para fln verme ve hatta sen kendın yol ver bence kadına bugun sonunda, dunku telefon konusmasını aktar bu yaptıgın iş etıgıne sıgmıyo de, gule gule de... gerızekalı kadın ya, herkes bakıcı olamaz ne yazık kı ama onune gelen para kazanmak ıcın bu ıse basvuruyo. oysa bu cok cok cok zor bı meslek bence :S
 

ben onlardanım :) 65 yaşındakı babannem beni 10 gunlukken almış, 19 yaşıma gırene kdr da bana o baktı. kalp, tansıyon, romatızma, sonradan şeker.. ne ararsan vardı. ama bır gun bıle yoruldum, bıktım, nıye ben bakıyorum, asla asla boyle bişi demedi, daha da dıyo kı burcu kızım cok yoruluosun keske ankarada olsaydın demıre de ben bakardım, ki şu an 90 yasında :S allah bın defa razı olsun
 
Benimkinin en belirgin ağız kenarları ve çenesi kızarıyor. Bacaklarında da var ama sadece pütürlü. Biz bir hafta sonra kontrole gideceğiz bakalım ne diyecek?

benimkininde sadece yanaklarında var kıpkırmızı oluyo geçen gün karnın da çıkmış ama senin dediğin gibi ufacık sadece pütürlü vucudunada yayılcak diye korktum
 

işte gerçek kardeş budur. benimde abim var. oğlum 6 aylık olacak 2 defa görmeye geldi ve hiçbirşey almadı. evet büyüyecekler ama düzeni bozuluyor.


bakalım bugün geldi mi? akşamları ben görmüyorum. uzaktan geliyor diye 6 da gidersin demiştim. bencede herkes çocuk bakamaz. hele başka birinin çocuğuna bakmak, emanet bir çocuk çok fazla sorumluluk ister.


babaanenin ellerinden öperim. allah razı olsun kadından. benim annemde pil var ve ağır kaldırınca yoruluyor. yoksa oğlumu kimslere bırakmaz ki abimin çocuğuna biz baktık.
 

maşaallah babannene Alah hayırlı uzun ömürler nasip etsin
 
dün annemle konuştuk ta annemin apartmanında alt komşumuzun yeni bebeği olmuştu. biraz büyüdüğünde her gün gidip alırdım, evde severdik. yemek yedirirdik, bezini değiştirirdik, yazın hergün banyo yapardı. annesi yapmayın derdi biz severek yapıyoruz derdik. kendi çocuğumuz gibi ilgilendik. annesi doktora, çarşıya giderken bize emanet edip giderdi. keşke bende böyle birini bulabilsem.
 
benimkininde sadece yanaklarında var kıpkırmızı oluyo geçen gün karnın da çıkmış ama senin dediğin gibi ufacık sadece pütürlü vucudunada yayılcak diye korktum

sizin atopik dermatit olabilir. Bize sondan bir önceki dr. atopik dermatit demişti. son dr. da atopik olsa yanaklarında olurdu dedi. bizimkinin ne olduğu bile belli değil. Şimdi iyi ama krem sürmeyi bırakınca ne olur bilmem bir de lipikar diye krem aldık cildi nemlendiriyormuş .
 
maşallah canım Allah sağlıklı ömürler versin inşallah hakkı ödenmez babaannenin
 

Prop arkadaşın da dediği gibi bazıları para kazanmak için bakıcılık yapıyorlar. Ben de emekli olunca bebek bakıcılığı yapacağım ama para ile değil. Allah razı olsun demeleri yeterli. Hem ben de torunlarım olana kadar bebek özlemimi gideririm.
 
arkadaşlar bebişlerinize kahvaltı karışımları hazırlarken devam mamasıyla mı hazırlıyorsunuz yani aptamilin devam maması varya 2 onunlamı hazırlıyorsunuz prop senin kahvaltı karışımı okudum 60 cc devam sütü demişsin devam maması dimi o arkadaşlar bilgi verirmisiniz tşk ler
 
kızlar babannem adına tesekkur ederım, konustum sımdı, mutlu oldu :) hıc de zor gelmedı baan fln dedı övünce cnm benım.

figen evet aptamıl 2 işte, ya da mılupa hazır kahvaltılar da var bgn ılk denedım cok guzelmiş :)
 

sağol arkadaşım bende hazırladığım karışımlara milupanın 8 tahıllı ballı sından koyuyorum doğukanda çok sevdi sen nasıl yaptın bir keredemi karışımlaramı kattın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…