günaydın ben bugün yokum 15 gün sonra ilk defa dışarı çıkıcam annemlere gidicem bu çocuk beni iyice eve bağladı
sizi sıkıyor muyum bilmem ama buraya yazıp rahatlıyorum. sizden duyduğum 1-2 söz beni rahatlatıyor.
dün eve gittim, telefonuma çağrı geldi. baktım bakıcı. dedim hayırdır işi bırakacağını mı söyleyecek. aradım:
ben yarın sizle bebek bakımı için görüşecektim, ama işim çıktı saat 5 te buluşalım mı dedi.
bende 5 mi dedim.
pazarda buluşabiliriz saat 12 de gelirim müsait misiniz dedi.
söylediklerinizden birşey anlamadım. sen ........ değil misin ben tuğra'nın annesiyim dedim.
ayyyyyyy ben yalnış aradım arkadaşımı aramıştım dedi.
sorun yok değil mi dedim.
yok dedi kapattı.
kontürüm yoktu fazla konuşamadım. ama sinir oldum. demek bize bakıcılığa gelirken başka yerleri araştırıyormuş. baştan söyledik. çocuk bir evde bir işte rezil oluyor,düzeni bozuluyor verebileceğimiz rakam bu sonradan vazgeçmeyin dedik tamam dedi.
giderse üzülmeyeceğim zaten istemiyorum, hiç bir şey yapmıyormuş.
kıyafeti değişmiyor, mamasını annem hazırlıyor, biberonla yedirmeyi beceremiyor, odası toz içinde, çarşaf battaniye silkelenmiyor. e ben ne anladım bu işten? insan bardağını tabağını yıkamaz mı? ne biberon yıkıyor, ne mama kaselerini.
şimdi ben para vermesem haksız mıyım? annem yoruluyor güya annem yemek yapıp rahat edecekti.
zaten oğlum sevmemiş, kucağında çok huzursuz oluyormuş.
şurda 1 ay sonra izne ayrılıcam ama hiç huzurlu değilim.
ay canım benim ya uf ben bile burdan nasıl sinir oldum gerizekalı insanlar madem çalışmıcan niye başlıyosun bu insanlar para için her şeyi yaparlar eğer ayrılırsa ben senin yerinde olsam bu düşüncede olan insana parasını vermem ayrıca bu kadın ne iş yapıyo benim arkadaşımın anneside bebek bakıyodu kimse söylemiyodu ona evi topla diye mis gibi evi topluyodu bebeği bakıyodu eğer vakti kalırsa yemeklerini bile yapıyodu çokta cüzi bi rakam alıyodu şuraya bak çocuğun biberonunu bile yıkamıyomuş yıkasa elinemi yapışır
günaydın güzel topik
nasılsınız annişler ve beişler
melodi okudum uff üzücü canım yaa
sen izin sonrası kreşi düşünmeye başla derim bakıcıdan yüzün gülmedi kreş belki rahat olur
ayrıca verdiğin ücretle çalışmayı kabul ettiyse bebeğin herşeyiyle ilgilenmeli o alacağını haketmiyor demek ki yazık(
Melodi canım yaa çok üzüldüm. Ne yapsak ki ... Ben izmir merkezde olsaydım inan sen izne ayrılana kadar ya da ben işe başlayana kadar bakardım. bir ya da iki ne farkeder.
melodi ben anlamadım o zaman yaptığı birşeyi yazar mısın bu kadının? eğer söylediklerini yPmıyorsa geriye bişi kalmadı da çünkü :S ayrıca kaç gündür çalışıyordu? 1 haftaysa verme hiç, ama iki haftadan uzunsa vermezsen cıngar çıkartır haklı olduğun halde haksz duruma düşersin. ve kesinlikle aysele katılıyorum, sen bu bakıcı işini unut ve güzel bi kreşe ver 6. ay dolunca...
canım ya nasıl bakıcıymış bu.ben bakıcılara güvenmiyorum asla ve korkuyorumda. yan gelip yat paranı al misaliymiş.
Bazı insanlar çok şanslı oluyor. Benim alt komşumun bebeğine 3. ayından itibaren ablası bakıyor. Hatta ablası başka ilden geldi. Eşini ve liseye giden kızını bırakıp geldi ve 1 yıl daha bakacakmış. benim de büyük oğluma 1 yıl kayınvalidem baktı. oğlum 4 aylıkken eşim askere gitmişti. Kayınpeder emekli olduğu halde gelmedi. kayınvalidemle ne zaman atışsak evimi bırakıp geldim,çocuğuna baktım deyip dururdu. En sonunda ben de baktıysan torununa baktın, ben bebeği babamın evinden mi getirdim dedim. Şimdi bu oğlum neredeyse 6 aylık oldu, görmeye bile gelmediler. 2 ay sonra ben de bakıcıya vereceğim. Öyle böyle büyüyecekler. Bu günler de geçecek.
Benimkinin en belirgin ağız kenarları ve çenesi kızarıyor. Bacaklarında da var ama sadece pütürlü. Biz bir hafta sonra kontrole gideceğiz bakalım ne diyecek?
Bazı insanlar çok şanslı oluyor. Benim alt komşumun bebeğine 3. ayından itibaren ablası bakıyor. Hatta ablası başka ilden geldi. Eşini ve liseye giden kızını bırakıp geldi ve 1 yıl daha bakacakmış. benim de büyük oğluma 1 yıl kayınvalidem baktı. oğlum 4 aylıkken eşim askere gitmişti. Kayınpeder emekli olduğu halde gelmedi. kayınvalidemle ne zaman atışsak evimi bırakıp geldim,çocuğuna baktım deyip dururdu. En sonunda ben de baktıysan torununa baktın, ben bebeği babamın evinden mi getirdim dedim. Şimdi bu oğlum neredeyse 6 aylık oldu, görmeye bile gelmediler. 2 ay sonra ben de bakıcıya vereceğim. Öyle böyle büyüyecekler. Bu günler de geçecek.
melodı o zmn para fln verme ve hatta sen kendın yol ver bence kadına bugun sonunda, dunku telefon konusmasını aktar bu yaptıgın iş etıgıne sıgmıyo de, gule gule de... gerızekalı kadın ya, herkes bakıcı olamaz ne yazık kı ama onune gelen para kazanmak ıcın bu ıse basvuruyo. oysa bu cok cok cok zor bı meslek bence :S
ben onlardanım :) 65 yaşındakı babannem beni 10 gunlukken almış, 19 yaşıma gırene kdr da bana o baktı. kalp, tansıyon, romatızma, sonradan şeker.. ne ararsan vardı. ama bır gun bıle yoruldum, bıktım, nıye ben bakıyorum, asla asla boyle bişi demedi, daha da dıyo kı burcu kızım cok yoruluosun keske ankarada olsaydın demıre de ben bakardım, ki şu an 90 yasında :S allah bın defa razı olsun
ben onlardanım :) 65 yaşındakı babannem beni 10 gunlukken almış, 19 yaşıma gırene kdr da bana o baktı. kalp, tansıyon, romatızma, sonradan şeker.. ne ararsan vardı. ama bır gun bıle yoruldum, bıktım, nıye ben bakıyorum, asla asla boyle bişi demedi, daha da dıyo kı burcu kızım cok yoruluosun keske ankarada olsaydın demıre de ben bakardım, ki şu an 90 yasında :S allah bın defa razı olsun
benimkininde sadece yanaklarında var kıpkırmızı oluyo geçen gün karnın da çıkmış ama senin dediğin gibi ufacık sadece pütürlü vucudunada yayılcak diye korktum
maşallah canım Allah sağlıklı ömürler versin inşallah hakkı ödenmez babaanneninben onlardanım :) 65 yaşındakı babannem beni 10 gunlukken almış, 19 yaşıma gırene kdr da bana o baktı. kalp, tansıyon, romatızma, sonradan şeker.. ne ararsan vardı. ama bır gun bıle yoruldum, bıktım, nıye ben bakıyorum, asla asla boyle bişi demedi, daha da dıyo kı burcu kızım cok yoruluosun keske ankarada olsaydın demıre de ben bakardım, ki şu an 90 yasında :S allah bın defa razı olsun
dün annemle konuştuk ta annemin apartmanında alt komşumuzun yeni bebeği olmuştu. biraz büyüdüğünde her gün gidip alırdım, evde severdik. yemek yedirirdik, bezini değiştirirdik, yazın hergün banyo yapardı. annesi yapmayın derdi biz severek yapıyoruz derdik. kendi çocuğumuz gibi ilgilendik. annesi doktora, çarşıya giderken bize emanet edip giderdi. keşke bende böyle birini bulabilsem.
kızlar babannem adına tesekkur ederım, konustum sımdı, mutlu oldu :) hıc de zor gelmedı baan fln dedı övünce cnm benım.
figen evet aptamıl 2 işte, ya da mılupa hazır kahvaltılar da var bgn ılk denedım cok guzelmiş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?