2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bende bir tek babymıx alıyorum. diğer meyveli yoğurtlara baktım ama cesaret edemedim. dediğin gibi yoğurda meyve eklemek daha iyi olur. yoğurt mayalamayı bende deneyeceğim. becerir miyim bilmiyorum. yoğurt faydalı ama fazla kalsiyumda böbrekte taş, kum vs. yapabiliyor. bir arkadaşım anlattı banada. bir tanıdığı sürekli yoğurt yedirmiş ve kum dökmüş. babamızda da böbrek taşı oluyor. o nedenle korkuyorum her gün vermeye.

prop bu hazır kahvaltılar var ya. ben bebelac alıyorum ballı irmikli. içine peynir,bebe ekmeği,pekmez koyuyorum. başka ne eklenebilir?

kızlar bu nurturia gzl bi site ordada kasım anneleri vr yoksa sizlermisnz siz ord geziniyodnzda benmi yeni keşfettm yoksa

arkadaşlar, kızları olan anneler kulaklarını ne zaman dedirmeyi düşünüyosunuz yada deldirnizimi ben artık deldirmek istiyorum aa cesaret edemedim erkenmi sizce?

melodi,
ben her gun yogurt veriyorum ama bitirmezse zorlamiyorum. doktorun dedigi gibi yapiyorum oglen yemeginde sebze + yogurt bazen sebzeyi yemiyor yogurdu bitiriyor bazen ikisini de yiyor.
ben nestle aliyorum cunku bir kac kere denedim yogurt yapamadim. sizin aldiginiz markadan burda yok.. ilk defa duydum..
evde yapmak daha saglikli ama meyveli yogurdu da hazir aliyorum ben

arkadaşlar, kızları olan anneler kulaklarını ne zaman dedirmeyi düşünüyosunuz yada deldirnizimi ben artık deldirmek istiyorum aa cesaret edemedim erkenmi sizce?

daha çok erken kıyamam ben ona nerde deldiriyor kulak kuyumcuya güvenemem ben hastaneler yapıyor mu hiç duymadım ama 4_5 yaşından önce düşünmüyorum

bende hazır alıyorum zaten cerenin tugaf bir yemek anlayışı var yoğurt meyveli alınıca yiyor sade yogurda meyve püresi koyunca yemiyor onu anlamıyorum artık :2:

Aslı aynı hastaneyemi gidiyosunuz?Biz bi kaç hafta önce gittik oraya.çocuk cerrahı baktı,muayene etti falan ama beğenmedik biz.. Daha çok kasap a benziyomuş,öyle dedi pek sevgili eşim
Kv pek bir ısrar ediyo ama ben düşünmüyorum kulağını deldirmeyi,ne gerek var? zaten sevmiyorum küpeyi bebekte,küçük çocukta..Büyüsün biraz kendi ister zaten benden:))

öğle yemeği yedirdim oğluma çok güzel bezelye yemeği pişirdim ellerime sağlık :))

melodi ben yulaf ezmesi koyuyorum, zeytin ayrı verıyorum, domates, salatalık bunları ayrı verıyorum ıcıne katmıyorum, meyve parcaları koyuyorum ıcıne, meyve puresı, işte bunlar klasık zaten...

merhaba kızlar kandiliniz kutlu olsun.

zeyncim Allah hayırlı, uğurlu etsin, oğlun, kızın ve eşinle birlikte hep böyle güzel günler görün inşallah.

aymescim ben kızım küpenin bir süs olduğunu anlayana kadar bekleyeceğim, şimdi deldirtirsek kulağını falan çekiştirip kulağını acıtabilir, bir de küpeden rahatsız olsa veya canını yaksa söyleyemeyeceği için kulak deldirtme işini sonraya bıraktım. bir veya iki yaşında kulğını deldirmeyi düşünüyorum, anne kız takarız artık küpeleri.

ben de babymix veriyorum, yoğurdu tutturamıyorum ama azimliyim bir gün kızıma çok güzel yoğurt yapmayı başaracağım. Ben kendim de rahmetli annem sayesinde yoğurdu çok seviyorum, o kendisi mayalar ve bana her yemekle birlikte verirdi, ben şimdi hangi yemek olursa olsun yoğurt olmadan hiçbir yemeği yiyemem, evden hiç eksik olmaz bu yüzden, yoğurt yoksa yemek yemem yani o kadar yoğurda düşkünümdür. babymix yoğurt bulmakta çok zorlanıyorum, market market gezip bulunca stokluyoruz, bazen de bulamıyoruz, bu gidişle yakında kara borsaya düşecek.

uzun zmn snra slm annişler
aymes bence erken bende deldircem ama gördüğüm bebeklerin annelerine sordum,1 yaşında yyada 1-2 hafta önce yapdırmışlar,kulakda bir çok önemli noktalarımız var(akupunktur nok.)yanlış yerden deldirmenin bebeğe zararının olcağını duymuşdum,peki doğru yeri bilerek yapan bir uzman/yer var mı?hiç sanmıyorum benim merak eddiğim bir de kız bebeklerinin ana saçı ne zmn kesiliyor,ana saçı kesilmezse bir daha saçlar gzl olmuyr,uzamıyor vs. benm ilkokul arkadaşımın saçı beline kadardı ve anasaçını hiç kestirmemişlerdi,sınıfın en kısasıydı(boy uzamasına engel demişlerdi bilemiyrm tabii)
buarada deniz den ben gene dertliyim benm nazlı kızım az yiyen kızım hiç yemez oldu,formülsüt aldığı için annesütü alan bebeklerden zaten az kilo artışları vardı,dişleri kaşınıyor bazen uykuya bile bu yüzden dalamıyor,ama çıkan diş falan yok,emeklemiyor ama çok hareketli oldum olası maş.(zaten ben ve kardeşlerim emeklemeden yürümüşüz,bu konu da da bana çekmş,keşke yeme konusunda babasına çekseydi ama halası gbi de obez gbi olmasın her şey kararında iyidir:)
ayyy ne yapsam ne yedirsem sağlıklı şeyler yesin diyorum günüm sürekli onla geçiyor ama hanfendi yemiyor,gecenlerde faranjit olduk,bu kez babasının işten getirdiği virüsten kendimizi tüm önlemlere rağmen kurtaramadık kızım ilk kez hasta oldu çok üzüldüm ben daha önce faranjit old için ben de daha zor oldu bir de kendime hiç bakamadım katı gıdalara tam alışdı derken hastalıkla bir sarsıntı yaşadı kızım iyileşdi bir hafta snra ama gene iştah gitti zaten az kilosunu söylesem sizin gzl kuzuların yanında benm tatlı zuzu bebek kalır :) 6ay kontrolunde 66,5 cm 6,5 kilo(2810 GR 48 cm idi,anne karnında kilolu başlayan snra kordon dolanması yüzünden besin az alıp rejime alışan kızım dışarda da devam ediyr) dr. gelişim tablosuna uyduğu için ve sağlıklı old. için problem yok ama ben çok değil biaz daha kilo alsın büyüsün isterdim,anne gbi miyon bir kız diyr dr. zaten 15 haziranda memlekete uçcaz bakalım olmadı o zmna kadar tekrar enver amcayı ziyart ederiz belki???
HERKESİN KANDİLİ MÜBAREK OLSUN.TÜM BEBİŞLERE VE ANNELERE SLM OLSUN.

masallah bi de ben becerebilsem tatilde annemden ders alacagim insallah

arkadaşım canım anlatıyım ben sana yemin ederim ilk defa yaptım bende
bak açık anlatıyım aynısını uygula olur

1 bak ÇELİK TENCEREnin içine 1 lt kutu sütünü koydum kaynattım üstünü kapama taşar
üstündeki kaymağı aldım
2 sonra arada serçe parmağımın ucunu içine soktum 7 ye kadar saydım parmağın çok yanarsa bırak soğusun sonra gene dene gene 7 ye kadar saydım parmağım az yandı
3 sonra tencerenin içinden yemek tabağına süt aldım sütün içine TAHTA KAŞIKLA tepeleme yoğurt koydum tahminen 2 yemek kaşığı tabakta onu iyice karıştırdım sonra hemen tencerenin içine döktüm
4 tencerenin içine döktükten sonra TAHTA KAŞIKLA karıştırdım
5 sonra hiçkullanmadığım kurulama bezini tencerenin üzerine kapadım kapağıda sıkı sıkı kapadım (pilava yaparlar ya)
6 sonra battaniyeye güzelce sardım sıcaklığını korusun diye 5 saat sonra bi baktım yoğurt mayalanmış

bak sütün çok ılık olursa tutmaz birde tahta kaşık önemli

sormak istediğin bişey olursa sor arkadaşım

Son düzenleme:

tesekkur ederimm..
yogurt olarak hazir yogurt kullansam olurmu? kv de bile yapmiyo nerden bulabilirimki mayalik yogurt :44:

canım çok erken bence büyüsün biraz. kulağını falan çekiştirir allah korusun.
bebeklere ben yakıştırmıyorum küpeyi.

benimkini zorlamazsam yemez. ben sebze çorbasıyla vermedim hiç. bide öyle denerim. evde yapmak sağlıklı ama benim zamanım yok. izinde yaparım inşallah!
en azından meyveli yoğurdu evde yapabilirz.

maşallah seninki yiyor ama. benimki isteyerek yerse bende veririm.

ben de yoğurdu bazen mamayla yapıyorum deva sütüyle gayet iyi oluyor ..hazır aldım şu meyveli yoğurtlardan danone .yedirdim bi kaç kez alerji yaptı ..o arada çilek de vermiştim ..ama hangisi alerji yaptı bilmiyorum ..doktor çilek yapabilir dedi ..ama ben bi deniycem olmazsa .bakalım hangisi yaptı ?benim bıdık bugün kahvaltı da bir şeftali bi de labne peynir yedi o kadar ..bişi sorucam ..siz meyveyi nasıl veriyosunuz .ben hala cam rende kullanıyorum doğru mu acaba ??bi de sebze pürelerini nasıl hazırlıyorsunuz ..blendır mı kullanoysunuz ki bu iyi değilmiş ..tel süzgeç mi ?ben hal tel süzgeçle hazırlıyorum ...patates ve havucu sadece çatalla ezince yiyor diğerlerini ezersem yeez büyük ihtimal ..doğru mu acaba doğru yolda mıyım ???????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…