2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

benimki de yoğurdu hiç sevmiyodu,
NTVde bi program izlemiştim ben, çocuklara bi şeyi alıştırmak için 10 gün üst üste azar azar yedirmek gerekiyormuş,
denedim gerçekten on gün sonra alıştı,
tabii bayılarak yemiyor ama eskisi gibi kızılca kıyameti koparmıyor ..

gece maması olarak neyi veriyosunuz ?? Memnun musunuz??

geçmişi okumak zor olacak.. Nası bir tarifmiş yazarmısın tatlım..???

gece maması olarak neyi veriyosunuz ?? Memnun musunuz??

Gece maması vermiyorum ben,
sadece anne sütü alıyor şu anda ,
bi de gün içinde bir küçük kase yoğurt ve elma yiyor o kadar,
doktora bu ay sorucam başlayacakmıyız diye,
geçen aylarda gerek yok sizin sütünüz yetiyor demişti bana..

arkadaşlar beim oğlumun popo kısmında kırmızılıklar var ama daha sonra halka gibi oluyor acaba mantar mı biliyo musunuz?doktor bişey yok diyor kafayı yicem

geçmişi okumak zor olacak.. Nası bir tarifmiş yazarmısın tatlım..???

-1 kg sutu celik tencerede kaynatiyorsun

-biraz sogumasini bekliyorsun, sutun icine serce parmagini batirdiginda 7 ye kadar sayinca parmagin yanmayacak kadar sicak olmali. soguga yakin olmasin tutmazmis.

-tahta kasikla (tepeleme) bir kaseye yogurt alip, kaynattigin sutten de bir miktar ekleyip karistiriyorsun. yogurdu tahta kasikla almak onemliymis

-kasedeki yogurt sut karisimini tencerenin icine ekleyip karistiriyorsun.

-tencerenin uzerine temiz bir bez seriyorsun ve kapagini kapatiyorsun. pilav yapar gibi. ben pilavi oyle yapmiyorum ama yapanlar var :)

-tencereyi kalin bir battaniyeye sarip 4-5 saat bekletiyorsun. sonra buzdolabina aliyorsun..

imran begendi, sapur supur goturdu

gece mamasi olarak tahilli biberon mamasi veriyorum. degisik degisik misirli olan da var, vanilyali tahilli, balli tahilli, kakaolu tahilli ve biskuvili tahilli olarak..

dün akşam oğluma tahıllı gece mamasından yaptım. sonra üzerine sütünü içti. sabah karşı yine acıkıp uyandı. şöyle sabaha kadar uyanmadan uyusa bende uykumu alsam.

fatoş hiç duymadım canım. cildiyeye göstersen.

gece mamasi olarak tahilli biberon mamasi veriyorum. degisik degisik misirli olan da var, vanilyali tahilli, balli tahilli, kakaolu tahilli ve biskuvili tahilli olarak..

sen yurt dışındaydın değil mi? burda hiç görmedim mısırlı büsküvili filan.
sen biberonla mı veriyorsun? ben yaptım kıvamlı olamadı. muhallebisini veriyorum.

sen yurt dışındaydın değil mi? burda hiç görmedim mısırlı büsküvili filan.
sen biberonla mı veriyorsun? ben yaptım kıvamlı olamadı. muhallebisini veriyorum.

evet, kucuk paketlerde tek biberonluk. sahane seyler :) ama imran kakaoyu sevmedi
biberonla veriyorum. gece yatmadan biberonla icmesi daha iyi geliyor bana. sabah zaten biskuvili kahvalti yapiyorum, oglen pure ve yogurt, sonra meyve yani gun icinde kasikla yedigi cok sey oluyor. ben de sut veremiyorum zaten. emmeye ihtiyaci var daha kucuk o
zaten genelde uykudan once biberon istiyor. oglen eger cok uykusu geldiyse sebze yogurt hic bisey yemiyor agliyo biberon verince susuyo ice ice uyuyor.

genelde kılıfları naylon canım ve terletiyor tabiki ama silmesi kolay ve ıslak kalmıyor. ben de kumaş olsun istiyordum ve e-bebek!in kendi saldalyesini aldım, fiyat da çokl uygun, arkası, yüksekliği, tablası ayarlanabiliyor. memnunum aslında ama kızımın kusma huyu olduğu için sildiğimde 1-2 saat nemli kalıyor, gerçi tekrar oturana kadar genelde kuruyor. bakalım babaanne ne alacak ? :)
gece 9-11 arası ve genelde 10 gibi veriyorum ben. o saatten önce sadece şekerleme yapıyor çünkü. yarım saat oyalayıp emziriyorum odasında ışık kapalı. bazen yarım saatte bazen 1-2 saatte ancak uyuyor ama tam doyduğunda tüm gece uyanmıyor sabah 7,30-8 gibi uyanıyor...

ay ne güzel burda görmedim öyle şeyler. evet benimkide ek gıdalarını yesede uyumadan önce biberonunu içecek. yerken uyuyor kuzum benimki uykusu gelince e e e diyor. gözünü deli gibi kaşıyor.

linden markası ne canım? resmi varsa eklermisin?
naylon silmesi kolay olur ama benim istediğim kılıfı çıkıp yıkansın.
inşallah kendi başına almaz babaannesi.

birde kaç gündür aklıma takıldı. çocuğum oraya gittiğinde nerde yatacak. evde çok rahat yatıyor yatağında. yerini yadırgar mı acaba? bizim yatağımız mobilya beşik. eşime sor dedim bakalım.

Son düzenleme:

ne güzelmiş... daha akşam eşimde dedim şu mamalar keşke küçük poşetlerde olsa tek veya 2 kullanımlık diye. 4 hafta içinde tüketin yazıyor büyük kutularda ve şimdiye kadar o kadar çok mama attımki yarım yarım... bu mamalar da milupa mı?

bizimki 500 gramlık bebelac. hemen tükeniyor hiç atmadım bugüne kadar.

:) gercekten cok kullanisli. bben hem normal kutuda aldim hem kucuk dozlar halinde aldim. biryerlere gittigimizde t....... falan kolay oluyor..
aslinda kahvaltilik diye satiliyor ama imran cok erken kalkmadiysa ve ben cok uykulu degilsem kahvaltida biberon vermiyorum. onu da gece veriyorum tahildan da vitamin alsin cocuum

adını yazsana canım!
bende sabah biberon yerine kahvaltı veriyorum.
tahıllı gece muhallebisini her zaman vermiyorum. daha çok kilo almasın istiyorum.

aynı sorun bende de var,şimdi ramazan yaklaşıyor ya, normalde kaynanam bakıyor, yazın da annem bakacak,
ama her ikisi de ramazanda sen gelip bizde kal, evde yemek yapan biri lazım filan diye su koyveriyor, zaten bu durum çok canımı sıkıyor, ramazanda yavrum 9 aylık olacak, yabancılama ve yerini yadırgama dönemi ayrıca ben çalışıyorum ve annemin evi de olsa gidip kimsede kalmak istemiyorum, sonuçta o sıcakta her akşam her sabah duş alıyorum ben..annemin de kayınvalidemin de evinde koca koca kızları var ayrıca, zaten gün içinde oruçlu olacaklar, iki kap yemek de yapamıyor hatunlar..off ya nereden nereye geldim ama çok canım sıkkın bu konuya kızlar bi fikir verin

doktordan simdi geldik. 17.30 daki randevuma 19.05 te girdim. imran bekleme salonunda biraz bunaldi falan... bu dr hep boyle yapiyor

kulaklarinda birsey yok dedi. belki disten belki sadece oynuyor dedi. yuzu icin de cildinin hassas oldugunu soyledi egzama olmus yavrum. krem verdi. yuzunu sadece evian suyla temizleyecekmisim. pamuk ve su haricinde birsey surmeyecekmisim. sampuanimizi sordu falan.. kremleri almadim, eczaneye gidene kadar kapanirdi zaten.. yarin alip kullanmaya baslariz ins..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…