2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım ben bebelacın mamalarını alıyorum tadı çok güzel. kaşık mamasında pirinçli muhallebisi var. tadı çok güzel tadına bakıyorum gayet iyi. uykuluyken bişey istemiyorlar. benimki uykusu varsa bezini değiştiriken bile mızıldanıyor bana.

meraba ben gece yatmadan önce her gün yıkıyorum artık ..yeni eve geçince iyce yerleşeyim düzenimi kurayım öğlen uykusundan önce de yıkıycam rahat uyur.köy yumurtası denemedim hiç.ama denerim .
Haftada üç gün veriyorum gün aşırı ..labne peynirle şeftali püresi yapıyorum o ikisine bayılıyor kahvaltıda ..normal mama aldım kaşık maması kahvaltılı olanlar hiç sevmedi direk çöpe gittii
ben de şey sorucam bebeişlerinizi nasıl yatırıyorsunuz yastıklı mı yastıksız mı .ben şimdiye kadar ince bir yastık kullanıyordum .4-5 gündür bıraktım düz yatıyo çok rahat etti sanki ..bi de bugün öğlen yüzükoyun yattı öyle de çok rahattı ..siz nasıl yapıyosunuz gerçi hareketliler bir yerde durmuyorlar ama ?**

ben iki günde bir yıkıyorum oğluşu, çok da yıkarsam her gün gazı oluyor, hala
havalar iyice ısınsın o zaman her gün yıkarım,
biz daha küçüğüz sizden teyzesi, kahvaltıya başlamadık o yüzden,7.ayını bi doldursun ozaman başlıycaz dedi doktor bana...

Kızlar kimse benim mesajıma cevap vermemiş, yok mu araızda aynı sorunları yaşayan?
yok mu bana tavsiyesi olan

kelin lacı olsa başına sürer ( keyiflerini bekliyeceğiz onlar istemedikten sonra olmuyor kaşığı bir tek amuda kalkıp vermediğim kaldı katiyyen almıyor lütfedip alırsa bir öğün beni kırmamak için kaşıkla besleniyor sonra biberon krizi geliyor pirinç ununu bende onların tarifine göre yapmıyorum göz kararoı yapıp çok katı olmamasına dikkat ediyorum

:)))) biliyorum o çikolataları da hiç aklıma gelmemişti halbuki çikolata canavarıyımdır
linden ıhlamur demek hem kokusuna hem ağacına bayılırım ben...
Kızlar kimse benim mesajıma cevap vermemiş, yok mu araızda aynı sorunları yaşayan?
yok mu bana tavsiyesi olan
bizim yeme sorunumuz yok, aslında çok az ek gıda verdiğim için sorun yoktur diye düşünüyorum benimki az ve sık yiyenlerden, karnı çoğunlukla içine göçük :18: ama sürekli emiyor ve kilosu boyu normalin üstünde diye endişelenmemize gerek yok. yalnızca çok uykusu varsa anne sütüt dışında birşeyi asla kabul etmiyor. su hiç içiremiyorum damla verince 1-2 kaşık içerse içiyor ama biberon, ağızlık vs ne zaman içse öğürüp midesindekileri de çıkarıyor. o yüzden şimdilik su veremiyorum bol bol anne sütü aldığı için ve sütün %96-98'i su olduğu için kafama takmıyorum... bence dr problem yok diyorsa çok da zorlama,biraz aç ama mutluyken dene derim ben yoksa iyice sinir yapabiliyorlar..
ben hergün yaptırmaya çalışıyorum ama arada huysuz oluyor suyu çok sevdiği halde tüm gün o anı denk getiremiyorum sadece üstünü değiştirip elini yüzünü boynunu yıkıyorum. bazen de bezden taştıysa kakası günde 2-3 kez yıkamış oluyorum ama 1.den sonra saçını yıkamıyorum.
yumurta hava sıcak olduğu için 2-3 günde bir veriyorum o da az yiyor zaten. burda markette küçük bir fabrikanın yumurtaları var, fabrika derken tavuklar geziniyor falan :) da adamlar fabrikasyon gibi paketliyro. ondan alıyoruz biz, rengi bile farklı yumurtanın...

aspiratörü artık sevmiyor benim kızım da ama otri bebenin hortumu vs. bir de süpürge gibi ses çıkarıyor oyun zannedşiyor ben de bu arada temizliyorum ama yedek uçları biraz pahalı geldi bana..

canım ben yastıkla yatırıyorum ama yüzüstü yatırmıyorum,
yüzüstü yatırmak iç organları ter döndürdüğünden Peygamber efendimiz yatmayın diyor, yalnız kişi uyuduktan sonra yüzüstü dönmüşse ona müdahale etmeyin diyor,
ayrıca yüzüstü yatma beli ve sırtı ağrıtıyor ( kendimden biliyorum bende bel fıtığı var yasak yüzüstü yatmak)

benim kullandığım da otri bebenin aspiratörü zaten, ucunun içinde sünger var, hortumla sen çekiyorsun o dimi,
benimki onu sevmiyor işte,
bi de grip olmuştu, balgam filan derken çok kullandık geçen haftalarda o yüzden gıcık oldu heralde, artık eskilerin yaptığı gibi banyodan sonra burnunu ağzımla çekip tüküreyim bar
gerçi köpecik onu da sevmiyor ama

7 aydır sadece 1 kere yüzükoyun yattı o da 3 aylık mı neydi 1 saat öyle uyumuştu. öyle yatırsam saçımı başımı parçalar benim halbuki çok özeniyroum öyle yatmasına...
ben çok çok ince bir yastık kullanıyorum gece emip tekrar uyuduğu için yastıksız yatırmak istemiyroum. 2 hafta öncesine kadar hep yan yatırıyordum artık hemen dönüp sırtustü yatıyor uykusersemi...

evet canım ondan bahsediyorum. eğer huysuzlanırsa ucunu cıkarıp hortumla eline hava üflüyorum bayılıyor sonra hemen ucunu takıp burnunu temizliyorum bir de bilerek kuvvetli çekip ses çıkarttırıyorum o arada uyalanıyor hortumu tutmaya çalışıyor derken işim bitiyor...

herkese merhaba
bende oglumu aksamlari yatmadan once hergun yikamaya calisiyorum. dogdugundan beri o sekilde alistirdik her aksam yikaniyor yatip uyuyor bir duzeni var yani.
ek gida konusunda cok dertliyim birsey yemek istemiyor istahsiz bir cocuk

kkaç aylık canım tam olarak. biz 6 aylık başladık kahvaltıya. hatta 6 aya 1 hafta kala başladım. dr. dinlemedim pek. 7. ay kahveltı için geç değil mi?

bende gün aşırı vereyim o zaman. benimki kahvaltı mamasını severek yiyor içine karıştırıyorum kahvatılıklarını. ama biraz ara vereyim kaşık mamasına. devam sütüne yapayım. ben yastık hiç kullanmadım çünkü benimki yüzüstü yatıyor ve çok rahat ediyor. tabi dönmeye başladığı için sırt üstüde dönebiliyor.

serinlemesi için bu şekilde de yapılabilir. benimkinin vucut ısısı yükseliyor. izmir çok sıcak ve nemli şimdiden. bütün gün çıtçıtlı bodyle duruyor.

benimki çok rahat etti yüzüstü. gazını çok rahat çıkarttı. yan yatırdığımda çok sık uyanıyordu. böyle daha uzun uyuyor.

sizin bebisler ek gidaya gecenler ne kadar yiyor ?yani kac corba kasigi toplamda??

kaşık olarak bilmiyorum ama mesela kavanoz mamasının hepsini yiyor.
kahvaltısını 90 gram suya kahvaltı mamasından koyuyorum. 120-130 gram oluyordur. hepsini bitiriyor. bir meyvenin tamamını yiyor. babymix yoğurdu bitiriyor.

hay masallah kuzuna
benim oglum ceyregini bile zor yiyor kavanoz mamalarin bu yuzden hep ziyan oluyor ertesi gun cope cunku onlari 2 gunden fazla durunca tuketmeyin diyorlar . ne yapcam ben ya istahini acmak icin kilosuda dusuk zaten 7 ay 2 haftalik olcaz sadece 8 kilo

kilosu gayet iyi canım üzme kendini. kaşık mamalarından versen yemiyormu?
onlar kilo aldırıyor. ben muhallebi haftada 1 gün veriyorum o yüzden.

kilosu gayet iyi canım üzme kendini. kaşık mamalarından versen yemiyormu?
onlar kilo aldırıyor. ben muhallebi haftada 1 gün veriyorum o yüzden.

vermez olurmuyum canim ya 2-3 kucuk bebek kasigiyla yiyor gerisi gelmiyor kitliyor agzini agliyor zorlayinca .azar azar veriyorum idare ediyoruz ama istiyorumki duzenli bir sekilde yesin.

herkeze merhabalar
ben aralik annesi olacaktim ama kizimi 35 haftalik iken aldilar,gebelik zehirlenmesi sebebiyle,gebelik zehirlenmesi yani diger adi preekemlesi cogunuz duymustur..2 kilo dogdu kizim,yani son 3 haftada hic kilo alamamis karnimdayken yuksek tansiyon sebebiyle..22 aralik idi beklenen tarih,24 kasimda babasinin dogum gununde katildi aramiza minik kizim beyza...
allaha cok sukur ki hicbir saglik sorunu olmadi,emme problemi disinda 17 gun hastahane de kaldi burundan beslediler,biberondan beslenmeyi ogrenince geldik evimize..2 bucuk ay anne sutunden alabildi mama takviyesi ile birlikte,hic bir zaman duzenli ememedi sagip verdim,sonra sutum azaldi ve memeyi almamaya basladi ve sut maceramiz cabuk bitti..buyumesi kilo almi herseyi gayet iyi,..sisko bir bebek degil ,boyu hizli uzuyor..asilarini da kolay atlatti fazla atesi yukselmedi,keyfi iyiydi..hollandada yasiyoruz ailelerimizden uzakta..cok aktif olamasamda araniza katilmis bulunmaktayim...yaklasik 4 yildir kadinlar kulubundeyim

arkadaslar uyku miktari bebekten bebege degisiyor ama ben merak ediyorum 6 -7 aylik bebekleriniz ne kadar uyuyo gunduz ve gece..
beyza gunduzleri 3 er defa 1 saat kadar uyuyo ,bazen yarim saat ya da 2 saat de olabiliyor ama ortalama 1 saat.yani toplamda gunduz 3 saatini uykuda gecirmis oluyor
gece de 9 civari yatiyor sabah 8 e kadar..

merahaba,
allah sagliktan ayirmasin bebegini
ben de dahil gurbetçi birkac kisi var

canım ya geçmiş olsun hamileliğini zor geçirmişsin ve doğumdan sonra da hayli üzülmüşsün ama şükür geçmiş, Allahtan şimdi iyiymiş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…