hangi yavrunun :44:
bu yarisma nasi bi yarisma ne konuda yarisiyorsunuz desem cok mu komik bi soru olur :26:
optum derken gidiyormusun
hanzaya cevap yazarken nokta virgül koymadığım için haklı olarak karıştırdın sen canım benim ben onun bebeğinin cinsiyetini bilmediğim için ona sordum diyelim
neyse
sen fransadamı yaşıyodun
zeynep gelmis hos gelmis
atusaprenses gitmis
zeynep ben dogdugu gune gore hesapliyorum. 22 sinden 22sine..
canım benim kızımda iştahsız ve zayıf zayıflığını takmıyorum ben çünkü kilo birazda genetik ama dengeli ve düzenli beslenmemesi canımı sıkmıyor değil 1 ay önce doktora götürdüm iştah şurubu ve balık yağı verdi aman aman işe yaradı diyemem ama götürmeden önce 12 saat ağzına lokma koymadan duruyordu balık yağı kullan istersen ama iştah şurubunu mutlaka doktoruna sor ben bu konudan çok bunaldım ondanmıdır bilmiyorum zaten her doktor ayrı konuşuyor kavanoz mamaları gayet güvenli yedirebilirsin ne yemek istiyorsa onu ver yedirmek istediğin şeyi yemiyorsa zorlama dedi meyveyi yoğurtlada olsa yiyor ama sebzeye alıştırmak için her gün 1 kaşık sundum 1 aydır uğraşıyorum çeyrek kavanoza gelebildik ancak yarın doktor kontrolü var ne der bilmiyorum az kilo aldıysa daha etkinli vitaminlere başlıcam demişti ben kendimden çok ödün verdim yesin diye evde yapım yesin dedim yemedi mecburen hazır aldım yoğurdu sade yesin dedim o meyveli tercih etti bisküvi kof kilo yapar dedim ki zayıfta olsa sağlıklı olmadıktan sonra kilo istemiyorum yoğurda illa bisküvi istedi peynir diyorum labne diyor :) biraz taviz vermek lazım diye düşünüyorum bilmiyorum yanlışmıyım ama asla zorlamadım hiç bıkmadan usanmadan her gün sebzeyi verdim o redetti ertesi gün tekrar verdim birde ben sebzeyi bisküvili yoğurtla veriyorum 1 kaşık yoğurt veriyorum 3 kaşık sebze sebzeyi farkedince ağlıyor tekrar yoğurt veriyorum böyle karışık kuruşuk uğraşıuyorum işte yarınki kontrolü çok merak ediyorum
hanza hiç üzülme canım benim 8 kilo azmı allahaşkına sende dur ben sana kilo cetvelini veriyim ordan bak azmı çok mu diye
bu günlerde takip edemiyorum biliyosun yarışma problemi var yavrunun cinsiyetini bilmiyorum o yüzden 2 çizelgeyide koydum haydi öptüm
rabbim sana şükürler olsun ama geldimiüst üste geliyo oğlum dünde beri beni emmeyi tamamen bıraktı napçam akıl verin
delircem ya aç bıraktım ölüye ağzına almıyo komşumuz vardı çocuk ayıkken almıyo uyuduğu zaman emziriyodu
bi de öyle denicem uyusun:84:
atusaprenses gitmis
zeynep ben dogdugu gune gore hesapliyorum. 22 sinden 22sine..
Günaydın hanımlar ve hanımlar.
Sokak böceği olduk iyice, evden çıktıysak bizden mutlusu yok! Her gün iki defa dışarı çıkıyoruz, sabah ve akşam üstü. Avmye filan gittiysek zaten sabah çıkıp akşam giriyoruz. Abarttık iyice. Günde iki sefer banyo yapıyoruz, bir kere boş suyla doluyo küvet orda bi yarım saat oyuncaklarla fln debeleniyoruz, bir sefer de köpük banyosu yapıyoruz. Ev çok sıcak, cayır cayır. Güney batı gerçekteeennnnn saçmalıkmış yani, saat 5ten beri evde güneş var, akşam da 8 de çekiliyo son odadan, butun camları acıyorum baska türlü durulmuyo zaten içerde. Bizim de taşınmamıza az kaldı max 1 ay sonra yeni evimize geçmiş olcaz, takcam klimamı dünya varmış dicem hayırlısıyla!
Oğlumla gitmediğim nane kalmadı, ağdaya bile gidiyoruzBüyüyünce ve ek gıdalara geçince dünya varmış dedim ya, neydi öyle sürekli bebek bakım odası ara dur, şimdi herhangi bir yerde oturup meyve, yoğurt, muhallebi, allah ne verdiyse yediriyorum rahat ediyorum
Bugün de önce Kanyon'a gitcez, başka analarla buluşcaz, sonra Cevhair'e manikür ağda fln için gitcez, yrn sünnet düğünümüz var haftaya cmts de arkadaşımın düğünü var, yarınki dandirik, düğün salonunda olcak da, haftaya boğazda yalıda bi düğün, cicilerimiz de hazır, ben de bugün hazır olayım, bakım yaptırınca çok mutlu oluyorum, kendimizle zor ilgileniyoruz malum :)
Offf, iyi ki doğurmuşuz beeee, napcaktım ben şimdi Demir olmasa, kesin çalışıyo olcaktım ve de sürekli iş güç derdinde olcaktım, böyle sürtmezdim o zmn hueheueheu elime sağlık ne güzel doğurmuşum
arkadaşlatr bende bişey sormak istiyoeum bebelacın gece tahıllı maması varya ondan aldım tok tutuyo diye yazmıştı bir arkadaş bende deniyim dedim üzerinde 180 mlme 3,5 yemek kaşığı koyun diyo biberon için ama kızım 125 mlden fazla içmiyo bende okadar su koyup 2,5 yemek kaşığı koydum ama su gibi oldu hiç tadı yoktu sulumu yaptım acaba normaldede böylemi oluyo karar veremedim çocuğu tok tutucam diye suyla şişirmiyim:26:
ben 3 günde 1 yıkıyorum kızımı ama artık havalar ısınıdı en azından 2 günde 1 yada hergün yıkarım benim evim çok güneş görmüyo biraz serin bi ev oyüzden hergün yıkamaya gerek olmadı ama tabi bu aydan sonra yıkanır artık. Ben normal yumurta alıyorum marketten köy yumurtası almadım hiç bigün yumurta sarısı bigün peynir veriyo annem dr öle söylemişti bende söylediğini yapıyım bu sefer dedim
canım üzülme benim kızımda 7 ayı geçti 7,600 gr hala çok zayıf değiller bende bi ara takmıştım ama sağolsun arkadaşlar içimi rahatlattılar sende takma sağlıklı olsunlar yeter
vermez olurmuyum canim ya 2-3 kucuk bebek kasigiyla yiyor gerisi gelmiyor kitliyor agzini agliyor zorlayinca .azar azar veriyorum idare ediyoruz ama istiyorumki duzenli bir sekilde yesin.
herkeze merhabalar
ben aralik annesi olacaktim ama kizimi 35 haftalik iken aldilar,gebelik zehirlenmesi sebebiyle,gebelik zehirlenmesi yani diger adi preekemlesi cogunuz duymustur..2 kilo dogdu kizim,yani son 3 haftada hic kilo alamamis karnimdayken yuksek tansiyon sebebiyle..22 aralik idi beklenen tarih,24 kasimda babasinin dogum gununde katildi aramiza minik kizim beyza...
allaha cok sukur ki hicbir saglik sorunu olmadi,emme problemi disinda 17 gun hastahane de kaldi burundan beslediler,biberondan beslenmeyi ogrenince geldik evimize..2 bucuk ay anne sutunden alabildi mama takviyesi ile birlikte,hic bir zaman duzenli ememedi sagip verdim,sonra sutum azaldi ve memeyi almamaya basladi ve sut maceramiz cabuk bitti..buyumesi kilo almi herseyi gayet iyi,..sisko bir bebek degil ,boyu hizli uzuyor..asilarini da kolay atlatti fazla atesi yukselmedi,keyfi iyiydi..hollandada yasiyoruz ailelerimizden uzakta..cok aktif olamasamda araniza katilmis bulunmaktayim...yaklasik 4 yildir kadinlar kulubundeyim
arkadaslar uyku miktari bebekten bebege degisiyor ama ben merak ediyorum 6 -7 aylik bebekleriniz ne kadar uyuyo gunduz ve gece..
beyza gunduzleri 3 er defa 1 saat kadar uyuyo ,bazen yarim saat ya da 2 saat de olabiliyor ama ortalama 1 saat.yani toplamda gunduz 3 saatini uykuda gecirmis oluyor
gece de 9 civari yatiyor sabah 8 e kadar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?