2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hanzaya cevap yazarken nokta virgül koymadığım için haklı olarak karıştırdın sen canım benim ben onun bebeğinin cinsiyetini bilmediğim için ona sordum diyelim

neyse

sen fransadamı yaşıyodun

hanzaya cevap yazarken nokta virgül koymadığım için haklı olarak karıştırdın sen canım benim ben onun bebeğinin cinsiyetini bilmediğim için ona sordum diyelim

neyse

sen fransadamı yaşıyodun

evet france

biz bebeklerimiz cok yesin, boyu kilosu olsun istiyoruz ama aslinda cok genis bir kilo araligi var. hepsi de normalin icinde bizim bebeklerin

oglum 30haftalik olmus ama benim hesabima göre 12 haziranda 7aylik olucak acaba hangisi dogru hafta hesabina vurunca iki hafta önden gidiyoruz:44:

rabbim sana şükürler olsun ama geldimiüst üste geliyo oğlum dünde beri beni emmeyi tamamen bıraktı napçam akıl verin
delircem ya aç bıraktım ölüye ağzına almıyo komşumuz vardı çocuk ayıkken almıyo uyuduğu zaman emziriyodu
bi de öyle denicem uyusun:84:

canim haklisin saglikli olmalari onemli olan ama iste insanlar yani es dost akraba cevresi negatif yorumlarda bulununca insan ister istemez kafasina takiyor bu kilo sorununu. mesela oglumdan 2 ay kucuk bebegi var arkadasimin o simdi 5 aylik ve 8 kilo yani iste boyle kiyaslamalar olunca cok uzuluyorum bende elimde degil .doktora sordugum zaman doktorumuz kilosu iyi sisko bebegi ne yapcaksin cok saglikli ona bak diyor .oglum dogdugundan beri masallah cok hareketli elleri ayaklari hic durmuyor surekli hareket halinde gelisimi cok iyi anne baba dede diyor mesela erken konusacak sanirim emekleme calismalari var oturabiliyor yani gelisimi iyi ama biraz daha toplu olsaydi hic fena olmazdi.balik yagi istah surubunu doktorumuza hic sormadim ben onu bir sorayim insallah faydasi olur. bende neler deniyorum yemesi icin ne oyunlar yapiyorum karsisinda ,oyuncaklarla renkli objelerle dikkatini cekmeye calisiyorum belki agzini acarda tikistiririm mamalari diye cok akilli bidik :)ama yok nafile nuh diyor peygamber demiyor 1-2 cay kasigi aliyor sonra aglamaya basliyor yada kusacak gibi oluyor.insallah duzelir yemeyen bebekle ugrasmak gercekten cok zor benim icin degil oglum icin uzuluyorum .

Son düzenleme:
hanza hiç üzülme canım benim 8 kilo azmı allahaşkına sende dur ben sana kilo cetvelini veriyim ordan bak azmı çok mu diye

bu günlerde takip edemiyorum biliyosun yarışma problemi var yavrunun cinsiyetini bilmiyorum o yüzden 2 çizelgeyide koydum haydi öptüm

cok sagol canim evet cizelgeye gore normal kilosu ortada sayilir.benim bir oglum var canim cinsiyeti erkek yani

nasil olduda birakti canim??ek olarak mamada veriyormusun??bazi bebekler mamanin tadini alinca anneyi birakabiliyor benim oglumdada aynisi oldugunduzleri beni emmiyor geceleri emiyor sadece ek gida veriyorsan azalt verme ek gida birkac gun belki yeniden emmeye baslar

Günaydın hanımlar ve hanımlar.

Sokak böceği olduk iyice, evden çıktıysak bizden mutlusu yok! Her gün iki defa dışarı çıkıyoruz, sabah ve akşam üstü. Avmye filan gittiysek zaten sabah çıkıp akşam giriyoruz. Abarttık iyice. Günde iki sefer banyo yapıyoruz, bir kere boş suyla doluyo küvet orda bi yarım saat oyuncaklarla fln debeleniyoruz, bir sefer de köpük banyosu yapıyoruz. Ev çok sıcak, cayır cayır. Güney batı gerçekteeennnnn saçmalıkmış yani, saat 5ten beri evde güneş var, akşam da 8 de çekiliyo son odadan, butun camları acıyorum baska türlü durulmuyo zaten içerde. Bizim de taşınmamıza az kaldı max 1 ay sonra yeni evimize geçmiş olcaz, takcam klimamı dünya varmış dicem hayırlısıyla!

Oğlumla gitmediğim nane kalmadı, ağdaya bile gidiyoruz Büyüyünce ve ek gıdalara geçince dünya varmış dedim ya, neydi öyle sürekli bebek bakım odası ara dur, şimdi herhangi bir yerde oturup meyve, yoğurt, muhallebi, allah ne verdiyse yediriyorum rahat ediyorum

Bugün de önce Kanyon'a gitcez, başka analarla buluşcaz, sonra Cevhair'e manikür ağda fln için gitcez, yrn sünnet düğünümüz var haftaya cmts de arkadaşımın düğünü var, yarınki dandirik, düğün salonunda olcak da, haftaya boğazda yalıda bi düğün, cicilerimiz de hazır, ben de bugün hazır olayım, bakım yaptırınca çok mutlu oluyorum, kendimizle zor ilgileniyoruz malum :)

Offf, iyi ki doğurmuşuz beeee, napcaktım ben şimdi Demir olmasa, kesin çalışıyo olcaktım ve de sürekli iş güç derdinde olcaktım, böyle sürtmezdim o zmn hueheueheu elime sağlık ne güzel doğurmuşum

harikasın valla bayıldım okurken, ben maalesef senin kadar şanslı değilim, doğurdum ama çalışmaya devam, akşama kadar işte stres, eve gel oğluşa vakit ayır , dediğin gibi ağdaya bile zor gidiyorum, hafta sonu oğluma bakacak birini bulup ağdacıya kaçıyorum,..onun haricinde akşamları ne ev gezmesi ne sahil, 10.30 da uyuyor, uyumazsa çok sinirli oluyor, düzeni bozulmasın diye ev-iş arası yaşıyorum ve çok bunaldım , ama 18 haziranda tatile gidiyorum inşallah orada rahat ederim..
kızlar bu arada benden önce tatile ıkan var mı, bebiş için götürülecekler listesi istiyorum aciiiiiil

Son düzenleyen: Moderatör:

canım bende bebelac tahıllı kullanıyorum. sade suya yapınca tadı birşeye benzemiyor. zaten yemedi döktüm. normal mamasını hazırla 120 gram suya 4 kaşık bebelac devam sütü koyuyorsun. tahıllı mamadan 2 ölçek ekleyip karıştır. ben böyle veriyorum. eğer yerse muhallebisini yap. birde bebelac 2 nin gece sütü var. mamanın mavi kutuda olanı. oda tok tutuyormuş. ben tahıllı vermeme rağmen gece uyuanıp yine mama istiyor. ama gündüz az mama yiyor.

ben yumurtayı 1 gün ara ile vericem. vücudunda kızarıklık olduğu için vermedim. ben peynir ve yumurtayı aynı anda veriyorum. niye ayrı demiş ki? bize bişey söylemedi.

vermez olurmuyum canim ya 2-3 kucuk bebek kasigiyla yiyor gerisi gelmiyor kitliyor agzini agliyor zorlayinca .azar azar veriyorum idare ediyoruz ama istiyorumki duzenli bir sekilde yesin.

canım yavaş yavaş alışır. benimkinde 1 ay uğraştım. ağzını açsın diye yapmadığım oyun kalmadı. ağzına aldı çıkardı ben verdim. her yanımız mama içinde kaldı. ağzını açınca mamasını tıkıştır ağzına bide oyuncaklarla ilgisini çek. müzik seviyorsa müzik dinlet. mutlaka alışır.

canım hoş geldin. benim oğlumda 24 kasım doğumlu. zor günler geçirmişsin ama şükür çok iyi şimdi. benim oğlum normal doğdu ama sütüm gelmedi bir türlü. bende sağdım verdim sonra kesildi. mamayla besledim. sağlık olsun diyorum.

benimkide günde 3 sefer uyuyor ama ne kadar uyuyacağı belli olmuyor. 15 dk. dan 1,5 saata kadar değişiyor. gecede en geç 9,30 gibi yatıyor. 1-2 sefer mamaya kalkıyor. ama sabah ne hikmetse 3 dedi mi uyanıyor. hiç şaşıpta 8 de uyandığı olmadı.

PROP maşallah sana ne güzel geziyorsun. ben iş ev oğlan arasınnda mekik dokuyorum. akaşam mümkün olduğu kadar oynuyorum onunla. tek pazarım var. eşime bırakıp gidiyorum maniküre bazende hep beraber gidiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…