2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım kilosunu takma kafana, kilosunu doğum kilosuna oranla hesaplaman gerekiyor, doğum kilosuna göre iyiyse no problem,
ben de şeye takıldım ben öyle babymiz filan vermiyorum ya katkı maddesi vardır diye?
doktorunuz onay veriyor mu, yoksa sormadınız bile mi

ben 3 günde 1 yıkıyorum kızımı ama artık havalar ısınıdı en azından 2 günde 1 yada hergün yıkarım benim evim çok güneş görmüyo biraz serin bi ev oyüzden hergün yıkamaya gerek olmadı ama tabi bu aydan sonra yıkanır artık. Ben normal yumurta alıyorum marketten köy yumurtası almadım hiç bigün yumurta sarısı bigün peynir veriyo annem dr öle söylemişti bende söylediğini yapıyım bu sefer dedim

canım üzülme benim kızımda 7 ayı geçti 7,600 gr hala çok zayıf değiller bende bi ara takmıştım ama sağolsun arkadaşlar içimi rahatlattılar sende takma sağlıklı olsunlar yeter

arkadaşlatr bende bişey sormak istiyoeum bebelacın gece tahıllı maması varya ondan aldım tok tutuyo diye yazmıştı bir arkadaş bende deniyim dedim üzerinde 180 mlme 3,5 yemek kaşığı koyun diyo biberon için ama kızım 125 mlden fazla içmiyo bende okadar su koyup 2,5 yemek kaşığı koydum ama su gibi oldu hiç tadı yoktu sulumu yaptım acaba normaldede böylemi oluyo karar veremedim çocuğu tok tutucam diye suyla şişirmiyim:26:

benımkı daha 7 kılo sen sukret

bu arada ben yarın tatıle cıkıyorum denıze sokcam kızımı ınsallah su sıcaktır...belkı denız havuz mavuz ıstahı acılırda kılo alır bıraz ınşallaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh

kızlar meraba ..bi kaç gün olmaybilirim ben malum taşınma işimiz var .
bu arada çok mutluyum kayınvalidem ve eşim bana sürpriz yaptılar yatak odası takımı aldılar çok makbule geçti
hepinizi özellikle bebişleri öpüyorum iyi bakın onlara görüşürüzzzzz

gectigimiz yillarda kadinlar kulubunden gurbetci arkadaslarim vardi,hatta bir turlu bulusamamistik..ben burdaki en yakin arkadaslarimi da kadinlar kulubu sayesinde bulmustum.ben rotterdam da yasiyorum 5 yildir,gurbetci arkadaslar nerelerden

hosgeldin aramiza cok sukur bebegin simdi saglikli zor gunleriniz geride kalmis.

imran 90-100 gr falan yiyor. ama degisiyor damagina uymayan biseyse hepsini yemiyor sonra telafi ediyoruz...

ay cok iyi ya benim ki 1 corba kasigi miktari anca yiyor oda zorla zorla

takmamaya calisiyorum ama goren herkes aa ne kadar zayif hic 7 aylik gorunmuyor diyorlar cok uzuluyorumdogum kilosu 2676 gramdi.bende normalde hazir gidalar kullanmamaya calisiyorum disari felan cikarsak hazirda bulunsun diye aliyorum birde evde yaptiklarimi oglum hic ama hic agzina bile surmuyor yine hazirlardan 2-3 cay kasigi yiyor .evde yaptiklarimin hemen hepsi ziyan oluyor sebze corbasi yaptim hic yemedi. muhallebi yaptim yemedi.doktor hazir gidalar konusunda cok nadir kullanilmasi sartiyla bir sorun olcagini dusunmuyorum demisti.

canım üzülme benim kızımda 7 ayı geçti 7,600 gr hala çok zayıf değiller bende bi ara takmıştım ama sağolsun arkadaşlar içimi rahatlattılar sende takma sağlıklı olsunlar yeter[/QUOTE]

oyle canim takmamaya caliisyorum cok sukur saglikli ama etrafin sozleri beni delirten sanki cocuguma bakamiyormusum gibi bir his uyandiriyor bendeyetersiz mi kaliyorum acaba.

benımkı daha 7 kılo sen sukret
ah canim ya insallah cok istahli olurlar bebelerimiz benim oglum dogdugundan beri boyle anne sutu bile cok syk emmezdi.sonra zaten sutumde azaldi simdi sadece geceleri emziriyorum. gunduz mama iciyor bide ek gida.

yok cnm ilginc olan hamileligimi o kadar rahat gecirdim ki,ne mide bulantisi,ne kanama,ne de baska bir sey 33.haftaya kadar hersey normaldi,biraz fazla su toplamisti vucudum ama tansiyon normaldi,iste ne olduysa o haftadan sonra olmus ve benim 35.hafta kontrolum vardi,tansiyonumun cok yuksek oldugunu gorunce hemen yatirdilar ertesi gunde bebegi aldilar,tansiyonum yuksek olmasina ragmen kendimi o kadar iyi hissediyordum ki ,keske baska belirtilerim olsaydi

neyse ki hepsi gecti bitti..ikinci hamilelegimde yine olma ihtimali var ama hic korkmuyorum,daha dikkatli olmak lazim o kadar

canım benim kızımda iştahsız ve zayıf zayıflığını takmıyorum ben çünkü kilo birazda genetik ama dengeli ve düzenli beslenmemesi canımı sıkmıyor değil 1 ay önce doktora götürdüm iştah şurubu ve balık yağı verdi aman aman işe yaradı diyemem ama götürmeden önce 12 saat ağzına lokma koymadan duruyordu balık yağı kullan istersen ama iştah şurubunu mutlaka doktoruna sor ben bu konudan çok bunaldım ondanmıdır bilmiyorum zaten her doktor ayrı konuşuyor kavanoz mamaları gayet güvenli yedirebilirsin ne yemek istiyorsa onu ver yedirmek istediğin şeyi yemiyorsa zorlama dedi meyveyi yoğurtlada olsa yiyor ama sebzeye alıştırmak için her gün 1 kaşık sundum 1 aydır uğraşıyorum çeyrek kavanoza gelebildik ancak yarın doktor kontrolü var ne der bilmiyorum az kilo aldıysa daha etkinli vitaminlere başlıcam demişti ben kendimden çok ödün verdim yesin diye evde yapım yesin dedim yemedi mecburen hazır aldım yoğurdu sade yesin dedim o meyveli tercih etti bisküvi kof kilo yapar dedim ki zayıfta olsa sağlıklı olmadıktan sonra kilo istemiyorum yoğurda illa bisküvi istedi peynir diyorum labne diyor :) biraz taviz vermek lazım diye düşünüyorum bilmiyorum yanlışmıyım ama asla zorlamadım hiç bıkmadan usanmadan her gün sebzeyi verdim o redetti ertesi gün tekrar verdim birde ben sebzeyi bisküvili yoğurtla veriyorum 1 kaşık yoğurt veriyorum 3 kaşık sebze sebzeyi farkedince ağlıyor tekrar yoğurt veriyorum böyle karışık kuruşuk uğraşıuyorum işte yarınki kontrolü çok merak ediyorum

Son düzenleme:
ii akşamalarr

atusaprenses oy verdim bende. başarılar. bi ara bende katılmıştım böylee bir yarışmaya ama zor gerçekten. millet heryerden oy topluyor. ben pes etmiştim. resime bakmıyorlar

boncuk güle güle otur evinde inş.

benim kızım biberonla mama içmiyor. dün aptamil verdim gece yatmadan önce içmedi (
gündüzde emmiyor pek ,,zorlarsam belkiii. gece emiyor Allahtan bide mama falan zor olur

yaren çok teşekkür ederim doğru söylüyosun millet 1400 olmuş ben hala 54 şapşal gibi uğraşıyorum valla bi ailem var birde kk of of kızımı jüri seçer inşallah jüride zannedersem 100 ü geçenlere bakıyo

hiç işim yokmuş gibi nerden sardım başıma anlamadım allahtan pazara kadar tekrar sağol hiç dert görmeyesin emi

hanza hiç üzülme canım benim 8 kilo azmı allahaşkına sende dur ben sana kilo cetvelini veriyim ordan bak azmı çok mu diye

– 12 aylar arası Türk erkek bebekleri için boy kilo çizelgesi
En düşük En yüksek
1 aylık bebek 3000 g – 51 cm 5750 g – 59.5 cm
2 aylık bebek 3600 g – 53 cm 6600 g – 62.5 cm
3 aylık bebek 4150 g – 55 cm 7500 g – 65 cm
4 aylık bebek 4600 g – 57 cm 8250 g 67.5 cm
5 aylık bebek 5100 g – 58 cm 9000 g – 70 cm
6 aylık bebek 5500 g – 60 cm 9600 g – 72.5 cm
7 aylık bebek 6000 g – 62 cm 10250 g – 75 cm
8 aylık bebek 6300 g – 63 cm 10900 g 77 cm
9 aylık bebek 6700 g – 64.5 cm 11300 g – 78.5 cm
10 aylık bebek 6950 g – 66 cm 11900 g – 80 cm
11 aylık bebek 7200 g – 67.5 cm 12200 g – 81.5 cm
12 aylık bebek 7450 g – 68.5 cm 125000 g 82.5 cm

1 – 12 aylar arası Türk kız bebekleri için kilo boy çizelgesi
En az En fazla
1 aylık bebek 2950 g – 50 cm 5400 g – 59 cm
2 aylık bebek 3500 g – 52.5 cm 6400 g – 62 cm
3 aylık bebek 4000 g – 54 cm 7200 g – 64.5 cm
4 aylık bebek 4500 g – 56 cm 8000 g – 67.5 cm
5 aylık bebek 5000 g – 57.5 cm 8700 g – 70 cm
6 aylık bebek 5400 g – 59 cm 9250 g – 72 cm
7 aylık bebek 5800 g – 60.5 cm 9800 g – 73 cm
8 aylık bebek 6150 g – 61.5 cm 10350 g – 75 cm
9 aylık bebek 6500 g – 62.5 cm 10800 g – 77 cm
10 aylık bebek 6750 g – 63.5 cm 11200 g – 78.5 cm
11 aylık bebek 7000 g – 65 cm 11700 g – 79.5 cm
12 aylık bebek 7200 g – 66 cm 12000 g – 81 cm

bu günlerde takip edemiyorum biliyosun yarışma problemi var yavrunun cinsiyetini bilmiyorum o yüzden 2 çizelgeyide koydum haydi öptüm

hangi yavrunun :44:
bu yarisma nasi bi yarisma ne konuda yarisiyorsunuz desem cok mu komik bi soru olur :26:
optum derken gidiyormusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…