2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Günaydınnn
hasta bebişlere geçmiş olsun ..
benım kızımda biraz keyifsiz. dişlerden sanırım. bi çıkamadı
gece ağlayarak uyanıyor. burnu tıkalı .
bende çok öksürüyorum .
gündüz nerdeyse hiç emmiyor. gece emmeye kalkıyor. bırakçak heralde benımkıde (

krdln gerçekten nekadar çok kilo vermişsin .

ben 12 kilo almıştım hamileliğimde. eski kilomdan 2 kilo daha vermiişim . ama ben takmıyorum kiloya habirede yiyorum göbeğim var biii ...

prop maşallah çok tatlı olmuş demir. durdu demekki düğünde benım kızım çok korkmuştu okadar sesten düğüne girmemizle çıkmamız bir olmuştu. 2 ay önce.
bidahaki ay kardeşimin düğünü var inşallah durur onu düşünüyorum bende :97:

selamlar.

delimavi kendı kendıne uyuyor guyya, eskıden koydugum gıbı uyuyodu sımdı bır saat ıcınde en az 20 defa aglıo bagırıo emzıgını fırlatıo fln gıdıp sakınlestırıorum emzıgını gerı verıorum fln, gelıorum tekrar salona 2 dk gecmeden yıne cıglıklar, gıde gele bı hal oluyorum :S:S

yarenn durdu be bunun butun gıcıklıgı bana, evde cıt cıksa uyanır sokakta seste uyuyo mesela sokakta cok ıyı sukurler olsun

benim oglumda disarda okadar seste uyuyor evde bir cit olsa gözünü aciyor anlamadim gitti

krdln sen emzirmiyosun demi o halde mi o kadar kilo verdin ?

emzirmiyorum canım inan hiçbirşey yapmadım zaten hiçde dert etmedim kilolarımı düşünmeye bile zamanım yoktu ben cerenin çok zor bir bebek olmasına bağlıyorum çünkü çok çok zorlandım ilk 4 ay hem yalnızdım hem ceren uykudan nefret eden bir bebek 48 saat hiç uyumadığı oldu bu arada hep kucağımdaydı ağzıma lokma atamadığım zamanlar oldu o uyuduğunda aç aç hemen uyurdum kalktığımda maraton yeniden başlardı daha yeni yeni rahat ediyorum derken bu seferde iştahsızlıkla boğuşuyorum moral bozukluğuda etkiliyor benim kilomu hamilelikten öncede öyleydi birazda bünye meselesi kilolar nasıl olsa gider takmayın kafanıza Allah çocuklarımıza huzur ve sağlık versin

ay canım ya sallanan bebek çok zordur eminim benim kızımı başlarda babası salladı sonra baktım olmayacak hemen el attım yatır kaldır_ferber hepsini denedim o uyumamak için direndi ben sallamamak için direndim en çokda dönencesi imdadıma yetişti hala dönenceyle uyuyor ama tabi 1 saat yanına git gel yapıyorum bunada şükür inşallah sendede işe yarar başlarda ağlayınca hemen pes ettim sonra dedim pes etme bebek bu ağlar çok ağladığı zamanlarda oldu o zamanda kucağıma alıp gezdirdim ama sallamadım tabi 5 ayı buldu bu şekilde düzelmesi

imran da sallanarak uyuyor. dr sallama birak kendi uyusun dedi ama agliyor. benim de bayagi bi ugrasmam gerekiyor :s
arkadasxim dogum yapmis, 14 saat surmus ve vakumla cekmisler guya buyuk bebekler zor dogar diyorlar 3.100 gr dogmus ona ragmen bu kadar cekti. hic ilgisi yok yani

yazını görünce yazmadan edemedim bende aynı durumdayım seminerlerde okula başlıyorum annem gelicek 2 haftalığna bakıcak eylülde bakıcı lazım çok güvendiğim bakarız ederiz diyen 2 kişi yan çizdi kaldım oratada 1-2 kişiylede görüştüm onlarda saçma sapan isteklerde bulundular falan sinirlerim daha 2 kişiyle görüşünce yıprandı napıcam bilmiyorum aptal insanlar hem iş yok para yok derler al sana iş diyincede bin dereden su getirirler

bizdede aynı sorun var gündüzleri anakucağında uyuyor ama geceleri illa babası sallıyor 7 kilo oldu artık eskisi gibi hafifte değil babamızın kolları kouyor ferberi denedim ağlamaktan katılıyo bizimki 2 dk nerde öyle 5 dk ağlasın filan off of

selam kızlar
hasta bebeklere geçmişler olsun

bizde cuma sabahına sünnet randevusu aldık inşallah bi aksilik çıkmazda bu sefer yaptırabilirim hayırlısıyla
pipisinin ucu yapışıyor sürekli artık yaptırıp kurtulmam lazım eninde sonunda olacak umarım sorunsuz atlatabiliriz

selam kızlar nasılsınız, bız oglumla turkıyede gezmelerdeyız. cok guzel gıdıyor hersey.

selam kızlar nasılsınız, bız oglumla turkıyede gezmelerdeyız. cok guzel gıdıyor hersey.

AAA çok sevindim gün sayıyordun...gezin tabi bol bol..hasret giderin..

yakinda bende gidiciim bursaya ailemin yanına...kuzeniminde düğünü var bir süre kalacağım inşallah...

bende ilk 3 ay sallamadım emzirerek uyutuyordum,sonra kardeşim bende kaldı onunla uzun uzun oturmak için ayağıma alıyordum maalesef ben alıştırdım hiç istemediğim halde ama bu defada gittiğim yerde sürekli emmek istiyordu kucağımdan inmiyordu emzik niyetine yani öyle uyurdu,emzikte almadı zaten,sallamak daha rahat ona göre...ama karşıyım bunada yaptım artık unutturmak istiyorum.tavsiyelerini denicem teşekkürler...

hala vakum kaldımı yaaabende kilolu bebek doğurdum 4260,daha doğrusu normal doğuma girdim olmadı sezaryana alındım iyiki vakum olmadı.istemezdim inşallah hasar yoktur bebekte,durumu nasılmış,niye sezaryana almadılar acaba ona göre daha sağlıklı bence...

fransada cok mecbur kalmadikca sezeryana almiyorlar.. durumu iyi dedi, yanindaymis ama kendisi cok zorlanmis.

Bizde de aksıne ek gıdada daha fazla kaka yapar oldular.Günde 2,3 kez.
İnşallah İyi bir bakıcı bulursunuz.ben de öğretmenim ..iznimi uzattım..gelecek yıl okula devam etmiycem.Bir tane olsaydı bende başlardım tabi ...Allah yardım etsin zor bu bakıcı olayları
Canım hadi hayırlısı..Merak etme hiç bir sorun çıkaz Allahın izniyle..

Son düzenleme:
canim simdiden hayirli olsun bende yaptirdigima memnunum zaten anlamiyorlar biz sünnet olduk geldik iki saat sonra ev misafirle doluydu gecmis olsuna gelmislerdi ona ragmen iyi atlattik insallah sizde hayirlisiyla atlatirsiniz

sefan olsun bizimde iki ayimiz kaldi günleri saymaya basladik bile

Ben,m de ben bakarım diyen yakınım var.Önceleri getirin ben bakarım diyordu.Ben evde baktırmak istediğimden hiçbirşey demedim.Geçenlerde de eve gelir bakarım dedi ama benim eşim çok titiz bir insan çocukla ilgili bir olumsuzluk görürse direk bana yüklenir (benim akrabam kadın.)Ben de onun için ağır alıyorum,dua ediyorum:''Allah'ım bu yavru senin bana emanetin.Emanetine en iyi sen sahip çıkarsın.Karşımıza hayırlı birini çıkar ,hayırlı olanı da içimize sindir'' diyorum .Aaaamiiin.

günaydın kızlar. hasta bebişlere geçmiş olsun. acil şifalar olsun inşalah.
oğluma pütürlü şeyler vermeye başladım ama tam bir savaş içindeyiz. pazar günü çorbasını telden geçirdim ve öyle verdim. pütürü ağzına gelince öğürecek gibi yapıyor. hayır yut diyorum ağzında geveleyip yutuyor. istese yutabilir ama tembellik yapıyor. 1 saat uğraştım çorbasını yedirmek için. hepsini bitirmedi ama baya yedi çok şükür. tabi elleri durmadığından ne üstü kaldı ne benim üstüm. istemediğinde kaşığa bir vuruyor. kaşık havada uçarken maması her tarafa bulaşıyor. bi de sıkıldığı için eliyle ha bire burnunu ovalıyor ağzına bulaşan mamalar eline oradan üstüne ve bacaklarına bulaşıyor. bir eimde ıslak bez bir elimde kaşık savaş verdim. sonuç her tarafı sebze püresi olmuş bir tuğra.
sonra doğru banyoya. ağzını açarak yediği mamalardan sonra pütürlü olayına geçince yine ağzını sımsıkı kapatıyor. bende zorla yediriyorum. alışmak zorunda.
2 gündür kahvaltısını yemek istemiyor.aynı kahvaltıyı bitirirken şimdi yarısı kalıyor.
yine başa mı döndük bilmiyorum.
kilo konusunda bende dertliyim. göbeğim kocaman duruyor, göğüslerimde küçülmedi. yürümeye çalışıyorum.
AASİEE VE MANİK bakıcı konusunda tecrübem var diyorum artık. benimki dün maaşını aldı. 4 gün izin yaptım ve onda haber verdim gelme diye. maaşından da kestim. akşam beni aradı arkadaşlarına sormuş kesilmiyormuş. 19 mayıs resmi tatil dedi. tamam onun parasını vereyim ama diğerleri benim kendi iznim, çalışmadan ni,ye sana para vereyim dedi. benim işyerimle kıyaslıyor ben izinliyken kesilmiyormuş. ben memurum ve çalışmadığım dönem ikramiyem kesildi dedim. baktı benle başa çıkamıyor bu sefer ücreti 500 demiştiniz dedi. 400+ yol konuştuk sizi tavsiye eden hanımda ordaydı dedim. ısrarla siz 500 dediniz yol vermiyoruz demiştiniz diyor. telefon kesildi sonra bana msj atmış bu şartlarda 4 gün daha çalışamazmış.
arkadaşlar size tavsiyem konuşmanızı yaparken herşeyi en ince detayına kadar çok açık belirtin. ve yanınızda mutlaka başka biri olsun. benimki fazla bir şey yapmıyordu. çocuğu uyut bezini al doyur. ütüsünü yap odasını temizle (10 dk) bütün işi bu. kahvaltısnı ben veriyorum. ek gıdalarını annem hazırlıyor kendi bi zahmet yediriyor. ne kasase ne biberonu yıkanmıyor üstelik kendi yediğinin bulaşığını bana bırakıyor.çarşafı günlerce değişmiyor. oğlumun üstü mama lekesi içinde, örtündüğü battaniye silkelenmiyor ancak söylenirse yapılıyor. yapılmasını istediğiniz herşeyi tek tek söyleyin ve gerekirse ücretini nasıl anlaşırsanır bir kağıda yazıp ikinizde imzalayın. bir fotokopiside onda kalsın. bana iyi tecrübe oldu.
tv izleme konusunda elbette siz yokken tv açacak ve çocuğu sussun diye karşına koyacak. ya kanalları bozun ya da pirizi saklayın. ama mutlaka eve kamera taktırın. sade nasıl davrandığını görmek için değil çocuk uyusun diye mamasına ilaç koyuyor mu diye bakabilirisiniz. ben güvenmediğim için annemi çağırdım. imkanı varsa birisi yanında dursun.
delimavi kaka sorunu bende de var. eskiden 3-4 defa kaka yaprken şimdi az yapıyor ve 1 haftadır kabız. kayısı ve zeytinyağı fayda etmedi. şimdilik sebze çorbasına pirinç ve patates koymuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…