2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selam kızlar,
hafta sonu ve pazartesi çalışmadığımdan nete giremiyorum..bugün hemen açtım işe gelir gelmez..
melodi döktürmüşsün canım, pütürlü gıdalar yolunda Allah yardımcın olsun , aynı dert fena halde başımda..
cumartesi günü ağlaya ağlaya çorbayı yedirdim, öfkesinden öksürmeye başladı ( genelde öfkeden ağlıyor, sonra da boğazı tahriş olduğundan sanırım öksürük tutuyor) tamamını kustu, üstü başı, oturduğu ana kucağı, halı herrr yerr battı, babası evdeydi, hemen çamaşırları makineye oğluş banyoya :8 ama nasıl üzüldüm, gitti bütün yedikleri diye, bi de ağlıyo köpek, kıyamıyorum bu sefer de..yeniden yedirmeyi denedim, ama şunu keşfettim, tamamen açken ek gıdaların hiç birini istemiyor, en az bir meme emecek, karnı yarı aç olacak, o zaman oynata oynata, aynı senin dediğin gibi döke-saça yediriiyorum, başka türlü kitliyor ağzını ve öfkeden deliye dönüyor çocuk, annem de dedi ki, bi yolunu bulup ağlatmadan yedirmen lazım yoksa, her yemekte ağlatırsan iyice memey düşer ve hep ağlatarak yediriyorlar diye yemekten soğur dedi..anneme güveniyorum -zira 9 çocuk büyütmüş-
dün de yoğurt yemiştik akşam üzeri, oynuyoduk ne güzel, sanırım boğazına balgam geldi, boğazını temizlemeye çalışırken , bir kustu anlatamam size o anı, üç postada hortum gibi..
üzerine karnı aç diye, üstünü değiştirdikten sonra tek memeyi emzirdim, yine öksürük tuttu hepsini çıkardı mı, başladım ağlamaya, eşim annesini almış yoldaydı, ağlayarak onu aradım, ben bu çocuğa bi şey yaptım galiba, yediğini çıkayor koş doktora gidelim diye, nasıl ağlıyorum ama, oğlum gülüyor, oynuyor ateşi yok, görünürde hiç bi şey yok..
neyse eşim geldi, doktorumuzu aradık, dedi ki,
bebek kustuktan hemen sonra yeniden beslemeyin, kusarken boğazı tahriş olur, geçici reflü yaşar, ve 1 saat dinlenmesi gerekir, eğer dinlendirmeden tekrar beslerseniz, boğazını temizlemek isterken yeniden kusacaktır..neyse dediğini yaptım da yeniden kusmadı..
kızlar sizin de aklınızda olsun, kustuktan sonra hemen yeni bi şey vermeyini 1 saat bekleyin..

kopekop benimki açken çok güzel yiyordu. ama pütürlü gıda yemek zor geldi. ağzına tıkıştırnca bir güzel çiğneyip yani ağzında geveleyip yutuyor. ama gözüme bakıp öğğğğğ yapıyor hayır yut bakim diyince yutuyor. sonlara doğru sıkılıp sinirleniyor. bende zorla yedireyim derken sinirli bir çocuk yapmak istemem. tabi yediriken karşısında ne şarkılar söyleyip oynadım. mutfakta masanın üzerine koydum koltuğunu. ben ayakta dışardan gören çocuğa zorla yediriyor diyecek. onun keyfine uysam pütürlüye alışmaz. annemde sebzesini püre yapıyormuş. yapma dedim. öğürüyor dedi. öğürsün alışcak ddim hayır yut dersin o zaman yiyor dedim. dün kuru kayısıyı annem az suyla haşladı. bende çatal ve bıçakla ezdim. kabuklarını ayıkladım. parça parça taneleri kaldı. verdim ağzına alınca yutuyor ama mesle ağzına koyabilmek. neyse iznime az kaldı kendim uğraşıp alıştırırım.

selamlar...
bugün oğlumun büyüdüğü yürüdüğü konuştuğu günleri hayal ediyorum hep yine yorgunluk birikmesi olmuş bende anlaşılan....
bizde hala kucak sorunu var...başka birisine ya gitmiyo ya da gitse de en fazla 5dk. duruyo..anneanne teyzede bile yere bırakmamı istemiyodu..yürüteci de istemiyo 7 ayı geçti bu çocuk kucağımdan inmedi..inmiyo
babamız yanımızda yok ya onun da etkisi var sanırım
ne zaman nasıl emeklemeyi yürümeyi öğrenebilecek merak ediyorum:44:
ama şunu öğrendim ve duyuyorum çevremden:çoooook sabırlı bir anneyim..belki de nazını çektiğim için böyle...doğduğundan beri aman ağlamasın diye pervaneyim her ne kadar engel olamasam da.......neyse
görüşmek üzere sevgiler

yuh aynur bogazina dursun
ne ara gittin nan oraya
ne bogazıma durcak anlamadım kubra.
valla 4 hazırandan berı burdayım,sende gıdersın merak etme.
AAA çok sevindim gün sayıyordun...gezin tabi bol bol..hasret giderin..

yakinda bende gidiciim bursaya ailemin yanına...kuzeniminde düğünü var bir süre kalacağım inşallah...
evet cnm valla cok guzel oldu bu tatıl bana annem gılı cok ozlemıstım.
oglum bıde bensız bes dakka dursa rahatlıcam ama ıste hep benı ıstıyor.
saol cnm darısı senın basına.

sebze püresi dışında tel şehriye çorbası ve tarhana çorbasıda vereyim arada. değişiklik olsun. ama kabızlığa çözüm bulamadım. dr. ulaşamadım.

ben turkiyeye gitmeyeli nerdeyse 2 sene dolacak. hem yaz hem kis gidiyordum.. iki sene cooooook uzun geldi gidenleri kiskaniyorum diyeyim.. sen erken gitmissin bayagi ne kadar kalacaksin orda? benim 3 haftam kaldi. insallah 3 hafta sonra ordayim

melodi kamera şart tvde neler görüyoruz allah korusun.

pasaport fotoğrafı çektirdik binbir güçlükle :) su içinde kkaldım, yarım saat sürdü :)) bakın bakalım nasıl olmuş heuehueheu

maşallah demir'e küçük adam olmuş.
ciddi herif bu yaw! yerim ben onu hala keltoş :)

ulan 3-5 gun snr 8 ayı dolcak hala keltoş yahu cidden :S böle mi kalcak lan bu çocuk :)))

:))))
keşke melisin de saçı olmasaydı terden hep ıslak hem kafası hem yastık... üstüne bir de saçı olduğu halde ve de pembe giydirdiğim halde "kız mı? " diye soruyorlar yahu!

ulan 3-5 gun snr 8 ayı dolcak hala keltoş yahu cidden :S böle mi kalcak lan bu çocuk :)))

hahaha burcu kilsiz tuysuz bir erkek olacak orasi kesin gibi
imran da sari oldugu icin killari gorunmuyo ama guneste parlayinca farkediliyo cok acaip killi
geliyorsunuz kesinlesti yani gunu belli mi? otel falan belli mi?

sebze püresi dışında tel şehriye çorbası ve tarhana çorbasıda vereyim arada. değişiklik olsun. ama kabızlığa çözüm bulamadım. dr. ulaşamadım.

melodi imranin da kabizlik sorunu arada bir tekrarliyor. gecen gun imrana kayisi kompostosu yaptim. kayisilarini kup kup dograyip yogurduna kattim. suyunu icirdim. kahvaltisinda biskuvisini islattim falan...
sen de meyve suyu gibi kopmosto icir seninki puturlu seyler yemiyordu cunku..
imrana iyi geldi 2 gunluk kakasini 2 postada halletti dene istersen

yok daha pasaport cıksın tur sırketınde karar verıcez ondan snr kesınlesıcek ama tarihi belli gibi uc asagı bes yukarı 6-13 agustos arası olcak, dogum gunume denk getırmek derdındeyım :) Disneyland duruyo dimi, söyle kaçmasın bi yere biz geliyoz :)

disneyland duruyo evet parc asterix i daha cok tavsiye ediyorlar. ben parc asterixe gitmedim ama disneylanda gore yetiskinlere daha uygunmus

benimki geçen pazardan beri kabız. 1 gün güzel yaptı yine aynı oldu. zeytinyağı verdim. kuru kayısıyı dün az suyla komposto yaptı annem çatalla ezdim. biraz pütürlü bıraktım. yedi zorlada olsa. suyunu güzel içiyor. bugün anneme pirinç ve patates koyma sebze püresine dedim. umarım bir kaka yapar bellerine kadar taşar. :)

keltoş olsun ayol karizmatik olur. her kel karizmatik değildir ama demir olacak bence. bu hali gayet şeker. :)

hm anladim. insallah yapar

valla benim aklımda bolca kruvasan yemek, taze balık tatmak ve lıkır lıkır güzel fransız şaraplarından içmek var, sen de öner, 10 kilo alıp geri dönelim :)

taze balik derken :26: kahvaltida taze baget de ye ama tere yagiyla.. ustunden duman ciksin hatta
tatli tavsiye edecektim ben aslinda :97:
paris brest parise ozgu bir tatli isminden belli zaten. tek kelimeyle mukemmel :)
flan da ye. her cesidini ye..
bi de peynirleri meshur ya hani boursin diye bir peynir var. o da cok sahane bisey :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…