atopiklerin çoğunda besin alerjisi özellikle de süt alerjisi oluyor benim okuduğum.
bizim oğlanlar benziyor gerçekten. alerjik olduklarından mı acaba? benim oğlan da son kontrolde yarım kilo almıştı boyu da 2 cm uzamıştı. benimkinin de kalçalarında isilik var. sıcaktan ve bezden oldu. arada elocon sürüyorum. en iyi o geliyor. tabii onu sık süremiyorum. bepanten sürüyorum bolca. günde 2 kere de tüm vücudunu kremliyorum. ama geçmiyor da geçmiyor. benim oğlum da kaşığı 1,5 ay reddetti. yeni 2 gündür biraz yemiş.
ben yemeğine çorbasına biraz kuzu eti atıp sonra hepsini blenderdan geçiriyorum. o zaman kıyma olmuş sayılmaz mı?
benim oğlum da atopik dermatit. 4 aylıkken süt alerjisi olduğu anlaşıldı. ama kan testinde çıkmadı. bebklerde alerji testleri doğru sonuç vermeyebiliyormuş. besin alerjisini anlamanın en kesin yolu o besini kesmek. dr bize normal aptamil mama yerine özel pregomin as verdi. atopik drmetit ve burun tıkanıklığı hemen hafiflemeye başladı. tabii atopik sütü kesince tamamen geçmiyor. soğuk ve kuru hava, nem polenler vs bir dolu şey atopiği azdırıyor. zamanla azalıyormuş.
maşallah bizimkiler erken yürüyecekler galiba. o zaman tam mahvolduk
kıziar napıyosunuz bebişler nasıl benimki çok huysuz ama huysusluğunun nedeni belli oldu üstten 4 diş birden patlatıyo bide yavrumu ilk defa sivrisinek ısırmış hemde göz kapağıyla yanağından gözü çok şişti nasıl kaşımaya çalışıyo o kaşırken benim canım yanıyo
sağol cevaba. bakalım oğlum zorlan yemeğe başladı. çiğnemeyi biliyor ama yemiyor. biraz alışsın katı gıdaya ben de çatalla ezip vereceğim.Selam denizbulut, ben de öyle yapıyorum, ben blendıra vurmuyorum gerçi çatalla eziyorum ama, maksat et çiğken parçalanmaması, suyu içinde kalacak ve pişerken de o suyu muhafaza edecek, piştikten sonra parçalasan da yemeğe gidiyor zaten etin suyu
infox mümkün olduğunca ıslak mendil kullananma. bizim bebeklere iyi değil. ben mecbur olmadıkça poposunu bile yenidoğanlarla dahi silmiyorum. bir tülbenti ıslatıp temizleyiver. yanımda hep birkaç tülbent oluyor. onu gerekirse içme suyu ile ıslatıp temizliyorum.
mesajım 2 kere çıktı bu arada bebeklerinizin ağzını yüzünü ıslak mendille siliyomusunuz ben hiç silmiyodum ama bikaç gündür silmeye başladım
selam millet nabersiniz 2 aydiraradan sonra dondum, sizler nasilsiniz?
kızlar somalide son üç ayda 5 yaşından küçük tam 29 bin çocuk açlıktan ölmüşbizimkiler afra tafra yapar....o yavrularım bir lokma kuru ekmek bile yiyememiş tam yüreğimin ortası sızladı.....bu ayki bütün artırabildiğimi yollamayı düşünüyorum....nolur siz de destek olun...belki bir kaç meleği kurtarabiliriz Allahım oğlumu bütün nimetlerinle besleyebildiğim için sonsuz şükürler olsun........
aynen canım yaa katılıyorum sana, ben de bu ay ramazan vesilesi ile fitre verecektik zaten, fazla fazla göndereceğim inşallah,
150 tl havale yaparsanız, orada 6 kişilik bir aile 1 ay boyunca doyabiliyormuş, yardım yapalım inşallah..Efendimiz(sav)hz.nin hadis-i şerifi var : "komşusu açken, tok yatan bizden değildir", yani neredeyse İslamın şartı olacakmış, birbirini kollamak..
iyi akşamlar kızlar ...iftardan sonra gözüm açıldı resmen susuzluk zor ..su hayatımızda ne kadar önemli insan susuz kalınca anlıyor...somalideki bebekler .(((((ahhh o konuyu hiç açmayın ölüyorum resmen izleyemiyorum videoları ....biz bebeklerimze napcaz ne yediricez yok şu faydalı yok şunu da katalım yemeklerine diyoruz ..kılı kırk yarıyoruz oda bebeler ölüyor yaaa...
birtane senin dediğin gibi yavrularımızı verdiğin bunca nimetlerle beslediğimiz için sonsuz şükürler olsun ...o kadar şaslıyız ki içind bulunduğumuz nimetler bize sanki verilmek zorunda gibi düşünüyoruz hernedense ....offf derin mevzular bunlar ...
ıslak mendille ben de arada mecbur kalnca siliyorum ama alalede bir ıslak mendille değil...sabah kalkınca yüzümüzü yıkıyoruz ..gün için de de yıkıyorum ...popo temizlerken kullanıyorum ama ...tülbent falan ben beceremem gibigeliyor ...
kopekop canım evin pırıl pırıl olmuş...ne güzel temiz evlere baylırım sabun kokcak ohhh....benim ev de temiz de bir tek camlar duruyor o da bayrama yakın ..bi de mutfak dolaplarım silinicek ..gerisi de zaten günlük yapıyorum ....
çatalla ezip vermeye ben de başladım iki üç gündür ..allaha şükür sorun yaşamadım pek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?