özgülcüm senin oğlunun boyu ve kilosu gayet iyi. neden bunu kendine dert ediyorsun ki? biz bir gün dondurma yediğimiz pastanede bir bebek gördük. kız ve 15 aylık. kilosunu duyunca çok şaşırdım. 6600 garmmış. gayette sağlıklı görünüyordu. yürüyordu ve gayet neşeliydi. annesi benimkinin kilosunu sordu biraz üzüldü ama ben çok sağlıklı görünüyor önemli olan bu dedim. bence boyu ve kilosu gayet iyi. geçen kontrolde benimkide 9600 civarı yalnış hatırlamıyorsam ve 72 cm di. bence gayet normal canım.
fotolar albümde ve kasım fıstıklarında.
haklısınız aslında ama işte hepimiz ister istemez bebişlerimizi kıyaslayıp hep daha ii olsunlar daha sağlıklı olsunlar istiyoruz ya benimki de ondanmaşşallah oğlunun boyu ve kilosu çok iyi hatta normalin üstü. bakma bizimkiler üstünün de üstü. melodi yazmış. benim bir arkadaşın kızı batudan 1 yaş büyük 10 kilo diğeri tam 2,5 yaşında 0 da 10 kilo mu ne! dr ilkine normal diğerine de en alt sınırda ucundan normal diyormuş. başka arkadaşın oğlu 2,5 yaşında 11 kilo. düz mailleştik dr zayıf diyormuş ama sağlıklı. her bebek farklı olur. nasıl her yetişkin farklı olursa ve merak etme seninki de yeterince iri bebek
haklısın canım ne zamanki ek gıda işin içine girdi artı hareketlilik kilo alımı çok azaldı ama buna da şükür.kız özgül neresi minik seninkinin bizmkide aynı ölçülerde seninkiyle ama tombiş diye seviyorlar :) gayet iyi kilosu...yiğitte ek gıdaya geçince az kilo aldı ne yapalım büyüme eğrisi yukarı doğru ya....persentilde normal sınırlar içinde sorun yok yani....
bu arada tüm bebişlere maşşalah nazar değmesin...çok şükür...hepsi kilosu boyu çok iyi...neler yapıyorlar baksanıza...emekleyen adımlayan...
brc ve krdln bizmkide önce sürünerek emekliyordu epeyde öyle bir emekledi...şimdilerde normal emekliyor....
ama şimdilerde ne yapıyor teyzeleri biliyormusunuz....YİĞİT ADIMLIYORbir kaç gündür 4-5 adım atıyordu kendisi ama bügün koltuktan salonun ortasına kadar yürüdü...ne yapacağımı şşarıdım sevinçten.....
tutunduğu yerden bir yere gitmek isterse sıralamdan kendini atıyor yürümeye başlıyor....önce sıralaması gerekmez mi sıpanın :)
saol canımcım:)infoxcum masallah ogluna demek yürüdü ilk yürüyen senin oglus oldu tebrikler
özgülcüm afiyet olsun arada bizde yapiyoruz cok zevkli oluyor
boncukcum, denizcim bebisleriniz cok tatli olmuslar yerim ben onlari
melodicim fotolariniza baktim cok hossunuz oglunda gitgide behlüle benziyor sanki
benim oglumda 8kilo olmus cok sevindim siz niye takiyorsunuzki
günaydın kızlar ...
infox maşallah oğluna yaaa bizimki popoyu kaldıramıyo daha
deniz oğlun dediğin kadar var maşallah tombiş ve çok tatlı
zeyn ne zaman yolculuk tr ye ..özgül afiyet şeker olsun canım
allahım ya behlül benzetmesine bayıldımbehlül hayranı olaraktan gerçkten benziyor melodi ..sen babasına benzetiyosun ama ben yüz şeklini sana benzettim oğluşun ...benim kız da şu an yatağında fır dönüyo kızarı yüklenip markete gidicem bir kaç eksiğim var ...bu akşam da iftara davetliyim bakalım gider miyim gitez miyim ..bir kaç tane haz etmediğim kşiler var onlar gelirse gitmem büyük ihtima ..görümcem çağırdı ne de olsa o yanlış anlamaz açıklama yaptım çünkü...
ya kızlar maşallah bu bebişlerin gerçek kilo ve boyları dimi??
((benim oğlum yeni 9700 kg oldu ve 75 cm falan 2 kasım doğumlu,3240 doğum kilosu ilk 5-6 ay anne sütü aldı başlarda çok çok iyiydi ama sonra ne kilo aldı ne de doğru düzgün büyüdü anne sütü bence çok yaramaıyo yani anne sütü alan bebişler tıfıl mı kalıyo ((benim oğlum baya minik acaba böyle olma neden erken emeklemesi ve aşırı hareketli ollması falan mı??
melodi albümün nerede canım?bende bakiim:)
zeynep Allah kavuştursun canım benim:)
boncuk maşallah cimcimeme çok tombiş ya sevsinler:)
bugün komşularımla bodrumda iftara saç böreği yaptık imece usulü:)nefis oldu kızlar:)
kızlar tekrar meraba nerelerdesiiz ya..:44:.biz bu akşam iftarakızımı halasına gidiyoruz . .kızımı da bıcı bıcı yaptırdım uyuyo şimdi ...atusa laf aramızda ben de özgülün siyah beyaz kırçıllı halısını çok beğendim ve aynısını gördüm de ama alamam koltuklarıma uymaz ...başka renkleri var mı onu da bilmiyorum ..var mıydı özgülllllll???
kilo konusunu bence de takmamak gerek ...görümcemin oğlu benim kızdan 15 gün büyük olmasına rağmen çöp gibi benim kız yanında maşallahı var..ama onun oğlu bir saniye oturmuyor...yemesi gayet iyi ama çooooook hareketli...benim kız yiyip içip oturuyor :))))
halenur takma bence kafaya benim kızımda iki aydır geri vites gidiyor hepbir doğru yolu bulamadı..ne zaman emekleyecek diyorum ama hiç de takmıyorum.. .her çocuğun gelişimi farklı ..kimi tezcanlı kibi ağır :)))))vakti zamanı gelince o da emekler annesi...
hayırlı iftarlar canım doğru söylüyosun kaynanam morelimi bozdu birazda bu çocuk tembelmiş yeğeninin bebeği varmış durduğu yerde durmuyomuş böyle söyledi söyledi canımı sıktı
ya kızlar bişey dicem herkes bebeğim çok hareketli emeklemek istiyo durduğu yerde durmuyo diyo benimkide tam tersi hareketsiz yan dönmeyide geç öğrendi canı istemezse onu bile dönmüyo mesela az ilerisine oyuncak koyuyorum dönüyo uzanamazsa basıyo feryadı ver diye emeklemek deseniz hiç öyle bi niyeti yok geçen gün koydum iki dizinin üstüne senmisin koyan resmen benimle kavga ediyo beni kaldır diye ama ayaklarının üzerine basıp kollarından tutup yürümeyi seviyor bilmiyorum emeklemeye nasıl alıştırsam gerçi bizimde suçumuz oldu hiç yerde bırakmadık ablaları sağolsun bi onun kucağında bi onun ama arada canım sıkılıyo burda herkes bebeğim çok hareketli deyince bakalım 16 sında doktor kontrolümüz var hem boyunu kilosunu öğrenicem hemde bunu sorucam
günaydın kızlar ...
infox maşallah oğluna yaaa bizimki popoyu kaldıramıyo daha
deniz oğlun dediğin kadar var maşallah tombiş ve çok tatlı
zeyn ne zaman yolculuk tr ye ..özgül afiyet şeker olsun canım
allahım ya behlül benzetmesine bayıldımbehlül hayranı olaraktan gerçkten benziyor melodi ..sen babasına benzetiyosun ama ben yüz şeklini sana benzettim oğluşun ...benim kız da şu an yatağında fır dönüyo kızarı yüklenip markete gidicem bir kaç eksiğim var ...bu akşam da iftara davetliyim bakalım gider miyim gitez miyim ..bir kaç tane haz etmediğim kşiler var onlar gelirse gitmem büyük ihtima ..görümcem çağırdı ne de olsa o yanlış anlamaz açıklama yaptım çünkü...
infoxcum masallah ogluna demek yürüdü ilk yürüyen senin oglus oldu tebrikler
özgülcüm afiyet olsun arada bizde yapiyoruz cok zevkli oluyor
boncukcum, denizcim bebisleriniz cok tatli olmuslar yerim ben onlari
melodicim fotolariniza baktim cok hossunuz oglunda gitgide behlüle benziyor sanki
benim oglumda 8kilo olmus cok sevindim siz niye takiyorsunuzki
hayırlı iftarlar canım doğru söylüyosun kaynanam morelimi bozdu birazda bu çocuk tembelmiş yeğeninin bebeği varmış durduğu yerde durmuyomuş böyle söyledi söyledi canımı sıktı
halenur bebişinin doğum tarihi adını ve yazmak istediğin cümleyi yaz hemen yapayım!
ayy ben de bişi sorcamkaçgündür kızm akşam uyudutn sonra gece sadece bi defa biberon içiyor başka içmiyor kalkmıyor sabah 6.30 a kadar ..sizce normal mi..bu aydaki bebekler gece sadece bi kere beslenerek doyarlar mı acaba ????önce 8.30 da yerdi yemeğini 11.30 gibi biberon içerdi bi de 4.30 da .....şimdi sadece bi kere içiyor gece 12.00 de sabah 6.30 kadar ...
halenur yapıp özleden atarım canım.
Mesaj iki kere çıkmış düzelteyim dedim başlık kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?