2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım uygar da aynı. göbek yerden kalmıyor. askerde buna alçak sürünme derlermiş. eşim öyle diyor dalga geçiyor. ilk zamanlar çok zorlanıyordu bağırıyordu sürünürken. iki üç günde ilerletti hızlandı baya. hep böyle mi emeklicek çok komik yaa..

Canım sitenin adını yazabilirm ancak, bizim bankada bloglar engelli olduğundan site adresini veremiyorum,
SemaanneBurakbebek, burada daha evvel de yazmıştım aslında,

kopekop buldum bloğunu canım çok güzelmiş ...oğlun çoooook tatlı maşallah yaaa...allah esirgesin ...elimden geldiğince takip etmeye çalışırım ...ben de mi bir blog açsam ama öyle şeyleri pek biliyorum beceremem ki (ama yazım güzeldir anlarım o işten ...

selam kızlar ve tatlı bebişler! nasılsınız?
biz iyiyiz ama havaların aziziliğine uğradık. çarşambadan beri denize gidemiyoruz. bu nedenle tatili uzatıp salı günü dönmeye karar verdik. bulutlar dağılamadı bir türlü. evde otururmak çok sıkıcı köyde yapacak bir şey yok. çarşıya inmekde baya masraflı oluyor yol parası açısından. zaten dün indik akşama doğru. köyde hava ılıktı ama akşam üzeri yağmur çiseleyince üşüdük. görümcem ve ben ince giyinmişiz. doğruca gidip kendimize eşofman altı ve kollu body ayakkabı aldık. yoksa soğuktan hasta olacaktık.
oğluşta emeklemeden eser yok. ayakta durup adım atmaya çalışıyor koltuk altlarından tutunca. evde yere koyunca emekleme arkadaşımı açıyorum. etrafınnda dönerken oda kendini döndürüyor. direk yürüyecek sanırım. yürüteç almama konusunda bende ısrarlıyım. boşuna masraf benim için. zaten çalışıyorum, hiç gerek yok. ama hala mama sandalyemiz yok. artık gerekli oldu. oto koltuğunda duruyor ama sürekli oraya buraya uzanmaktan rahat yediremiyorum. emniyet kemerini takmak zorunda kalıyorum.
kabızlık devam ediyor. dr. kaka yapıyorsa şuruba gerek yok dedi. eczanede bağırsakları tembelleştirir az da olsa yapıyor. 3 gün hiç yapmazsa verin dedi. gece maması veriyoruz belki o etki ediyordur diye düşündüm. 1-2 gün vermeyip deneyeceğim.
brc albümde var fotom bide bizim kasım fıstıklarında!

Saol canım teşekkür ederim, yap sende tabii neden olmasın, ama ben de tam bilmiyorum acemiyim, kurcalamak lazım,prop gelsin izinden ondan da öğrenirim belki bi şeyler, mesela sağlık sayfası,
kitap sayfası filan gibi sayfalar açıp oğlum çin araştırma yaparken öğrendiklerimi filan da paylaşmak istiyorum ama sayfa nasıl açılıyor onu bulamadım henüz haftaonu inşallah oğlum kudurmaz da bakarım biraz..
ben de yazıyı severim, ünv.de filan çok yazardım, yazı şiir, sonra yaşlanınca bıraktım o işleri ama dedim ki yeteneğim var madem bir blog açayım da oğluma da kalsın

melodi hoşgeldin canım yaa ...fotoları gördüm çok tatlı olmuş oğlun
benim kızım da kabızlık sorunu yaşar ara ara ...iki gün sürer sonunda kendi yapar ...ama öyle sıkıntı yapmıyor ....bence yürüteç almalısın ben de sen gibiydim ama alınca çok iyii oluyor ..öyle aşırı koymuyorum ama çocuk evi turluyor can ıkıntısı geçiyor ..orayı burayı keşfediyor...kendine güveni geldi gibi ...
bebelac 2 gece mi veriyosun o benim kızımda da ilk başlarda kabızlık yapmıştı ...sonra bünye alışıyor ...mama sandalyesi almak lazım melodi..benim binamın altında hemen bşr bebek araç gereçleri satılan br yer var..herşey var yok yok yani...ama öyle çok kaliteli aman aman markalar yok...geçen bir tane mama sandalyesi sordum gayet hoş 100 tl idi ..en ucuzu buydu...yürütecini de ordan aldım zaten ...çok da memnunum ...eşim yakında bişiler lazım oldukça sepeti sallar alırsın diyor ..sanki bakkaldan ekmek alıyorum yaaa dalga geçiyor benle ...

boncuk hoşbuldum sağol canım. bebelac 2 gece kullanıyorum o mu yaptı bilemiyorum. kayısı yediği halde geçmedi. şeftali muz patates pirinç yemiyor. bana mısın demedi vermeden bir deneyim bakalım.
yürüteç almak benim için fuzuli. bütün kreşte olacak akşam 20 dk. koyarım ancak o kadar. mama sandalyesi daha çok lazım. kipada baktık hatta içine oturdu. ama emniyet kemeri kötü. ortada düğme var basınca çat diye açılıyor. keşfettiği anda emniyeti ortadan kalkıyor. bakalım bu ay kreşti tatildi krediydi çok açıldık. bakalım kv. alacak mı?

bence bebelac 2 gece yaptı ben de ilk verdiğim zamanları hatırlıyorum yapmıştı....sonra alıştı ama bünyesi ..çok yarayan ve kilo aldıran bir mama olduğu için kabız yapıyor..
biz de hem ucuz hem kailteli hem de güzel bir mama sandalyesi arıyoruz bakalım...
bir de ayakkabı eksiğimiz var ..onu da aldık mı tamamdır ..ben de ayakkabıyı kayınvalideye yüklüycem bi de bayramlığı dermişiiiiiimmmm...

demek kilo aldırıyor çok aldırmasa bari 2 kutu almıştım daha biri bitmedi. 9 aylık olunca veriliyormu? 3 numarası yok sanırım. kutular bitsin bakalım belki yenisini almam. birde pahalı 250 gr. 9 küsür tl.
bende ayakkabı var ama bayramlık bizde de yok. mavi kot şort ve gömlek var hiç giymediği. belki onu giyer. bakalım kim alacak bayramlığını?

albümde yeni fotolar var. bakabilirisiniz!

baktım, güzeller,oğuş o elmayı koparıp yedi mi?
benimki armut koparmıştı geçen hafta sonu dedesinin bahçeden ve tepesini yemişti çevire çevire
bu arada kızlaaar..bugün oğlum tavuklu kabak sandal yemiş yoğutla birlikte

melodi resimleriize ben de baktım çok güzeller :))
kopekop yavruna afiyet olsun ...maşallah ona ..sizler de artık çatalla ezip mi veriyorsuuz yemekleri merak ettim .....
bu arada çok acıktım kaldı iftara bir buçuk saat falan :))))

sağol canım, hayır koparmadı çünkü kızarmasını bekliyoruz. gitmaya yakın koparıp vereceğiz.
afiyet olsun kuzuya ne hoş yemekmiş.

sağol canım. ben çoktandır çatalla ezip veriyorum. pütürlü filan yiyor çok şükür. ama tatil başında bir huy edindiğini farketteim. ağzına yemek verdikten sonra parmağını sokup lokmayı çıkarıyor eliyle mıncıklıyor. kaç defa hayır dedim kızdım ilgisini dağıttım. kısmen unuttu arada yapıyor.

bizde bugün 9aylik olduk

hayırlı olsun canım!

of oğlum bugün akşam çok mızırdandı bir türlü uyumadı. uyusun diye dışarı çıktık. bana mısın demedi arabada da mızırdandı. nazar değdi kuzuma. gelirken otobüste arkamızda oturan kadınlar ay ne uslu deyip durdu. maşallah dediler ama. millet uslu deyince sinir oluyorum. otobüste de mızırdanıp duymuştu biraz.

ya kızlar maşallah bu bebişlerin gerçek kilo ve boyları dimi??
((benim oğlum yeni 9700 kg oldu ve 75 cm falan 2 kasım doğumlu,3240 doğum kilosu ilk 5-6 ay anne sütü aldı başlarda çok çok iyiydi ama sonra ne kilo aldı ne de doğru düzgün büyüdüanne sütü bence çok yaramaıyo yani anne sütü alan bebişler tıfıl mı kalıyo((benim oğlum baya minikacaba böyle olma neden erken emeklemesi ve aşırı hareketli ollması falan mı??

melodi albümün nerede canım?bende bakiim:)
zeynep Allah kavuştursun canım benim:)
boncuk maşallah cimcimeme çok tombiş ya sevsinler:)

bugün komşularımla bodrumda iftara saç böreği yaptık imece usulü:)nefis oldu kızlar:)

özgülcüm senin oğlunun boyu ve kilosu gayet iyi. neden bunu kendine dert ediyorsun ki? biz bir gün dondurma yediğimiz pastanede bir bebek gördük. kız ve 15 aylık. kilosunu duyunca çok şaşırdım. 6600 garmmış. gayette sağlıklı görünüyordu. yürüyordu ve gayet neşeliydi. annesi benimkinin kilosunu sordu biraz üzüldü ama ben çok sağlıklı görünüyor önemli olan bu dedim. bence boyu ve kilosu gayet iyi. geçen kontrolde benimkide 9600 civarı yalnış hatırlamıyorsam ve 72 cm di. bence gayet normal canım.
fotolar albümde ve kasım fıstıklarında.

bunlar geçen ayki resimleri. bu aykiler fotoğraf makinasıyla yazlıkta. ben de bu gece gidiyorum. oğlum orada şimdi zaten. iznimi aldım. bayrama kadar tatil yapacağız bakalım. aman her çocuğun gelişimi farklı. bize de koca totolu olmasa yürür bu diyorlar

maşşallah oğlunun boyu ve kilosu çok iyi hatta normalin üstü. bakma bizimkiler üstünün de üstü. melodi yazmış. benim bir arkadaşın kızı batudan 1 yaş büyük 10 kilo diğeri tam 2,5 yaşında 0 da 10 kilo mu ne! dr ilkine normal diğerine de en alt sınırda ucundan normal diyormuş. başka arkadaşın oğlu 2,5 yaşında 11 kilo. düz mailleştik dr zayıf diyormuş ama sağlıklı. her bebek farklı olur. nasıl her yetişkin farklı olursa ve merak etme seninki de yeterince iri bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…