günaydın kızlar,
epeydir uğramayanlar, yeniden gelenler, hoşgediniz..
bebişlerin bakımı git gide zorlaşıyor gerçekten Allah yardımcımız olsun, ben de takıntılı olmaya başladım iyice, ben de gideyim diyorum bi psikiyatra ama iyi bi dr.lazım bana, ilaç dayamayacak gücenilir biri..mesela çocuğumla bi yere gidiyorum gittiğim yerde çocuğu öpüyorlar haliyle , ben elimde ıslak mendil her yerini siliyorum çocuğum kokluyorum tükürük kokuyor mu diye defalarca..ya da oğlumun ağzını kokluyorum kokuyor mu diye, ağzında emzikle uyuduğu için koku yaparmış okudum onu da internetten bi siteden..daha evvel de takıntılıydım ama büyümeye başladı galiba bu bende..bi insanı seviyorsam bile onu ter koktuğunu duyayım , iğrenmeye başlıyorum mesela,..
bilmiyorum kızlar var mı aranızda benim gibi olan?
bir de şum, 1.yaş günü kıyafetine takıldım ben..nedir o?yani çocuk ilk yılında zaten anlamayacak ki ne olduğunu, pastasından bile yemeyecek, ne diye masraf edeyim ki, diye düşünüyorum bir de kış çocuğu bunlar şimdi evde olacak mecburen doğum günü..siz organizasyon filan mı yapacaksınız?neler yapacaksınız ya da düşünüyosunuz, biraz anlatsanıza, fikir olsun bana da , ben hiç düşünmemiştim daha bu konuyu..daha diş buğdayını yapmadım ben ramazandan sonra yapıcam bekliyorum..
kızlar diş buğdayı yapmasak ne olur bizim 4 tane arka arkaya çıktı neye uğradığımı şaşırdım :)) ramazandan sonra yapmayı düşündü teyzem ama ben çok üşeniyorum ya yapmasam mı yada evi teyzeme bırakıp sen hazırlan akşam gelirim mi desen çok mu teferruatlı bu iş onuda bilmiyorum ki
edacım saol, 10 unda ankarada yapıcaz, hazırlıklar suruyo :) bızım de parıste cıktı 2sı de, snr ramazan oldu, bayram derken 10una kaldı, 1.5 ay snr dogum gunu var, onu ıstanbulda yapacagım ıcın, dıs bugdayını ankarada yapıyorum, aynı ınsanlar gelemıcek, herkes hediye vermıs olur :))))
evet akşam da kutlamaya çıkıcaklarmış taksime doğru :))niye nan yapılmaz mı 1 diş mi olması gerekyo
he seni bekliyo
toprakla kuzey yanyana kop kop yapacaklar
yok ya bişeyi yok buğdayı haşlayıp şekerliyosun. içine de fındık fıstık bonibon vs ne bulursan atıyosun al sana diş buğdayı. bir de bi bozuk parayı kaynatıyosun iyice ya da bi poşete sarıyosun rastgele bir kasenin dibine koyuyosun. o kase kime denk gelirse bebeğe hediye alıyor. gerçi şimdiki diş buğdaylarında herkes hediyesiyle geliyor :)kızlar diş buğdayı yapmasak ne olur bizim 4 tane arka arkaya çıktı neye uğradığımı şaşırdım :)) ramazandan sonra yapmayı düşündü teyzem ama ben çok üşeniyorum ya yapmasam mı yada evi teyzeme bırakıp sen hazırlan akşam gelirim mi desen çok mu teferruatlı bu iş onuda bilmiyorum ki
selam INFOX , takıntılarımı en aza indirmeye çalışıyorum ben de dediğin gibi,
sen ne öğretmenisin merak ettim?
ne güzel uzun uzun doğum izni kullanmışsın, ben 3.ayın sonunda başladım hemen özel sektör olunca
bir de şeyi merak ettim , evlendikten sonra keyifliiftar sofralarına hasretim demişsin ya , neden, ailenden uzak bir şehirde mi yerleşiksiniz?
aminnn canım:)Allah yuvanı ve sizi nazarlardan korusun inşallah:)herkese ii anlarını güzel şeyleri anlatma bencekopekop ben de takıntılıyımdır ama ilk çocukda çok daha beter durumdaydı ...ikinici de biraz daha rahat oluyorsun ...rahat olduğum konu da şu ;uyku saati ..ilkinde illa uyku saati şaşmayacaktı ve ben çok üstüne düşüyordum ..bir yere gitmiyordum bu yüzden ..ama ayça da biraz daha esneğim (ama sadece bu konuda) diğer konular aynı..kızım mesela iftardan hemen sonra uyur...bi yere davetli olunca uykusu bir saat falan geçiyo haliyle pek sorun yapmıyorum kafamda ...
doğum günü konusunda aynen katılıyorum...ne gerek var ki...biz ailecek toplanırız bir araya bi pasta keseriz o kadar diye düşünüyorum ama benim kayınvalide tantanayı ,şatafatı pek sever kesin topluycak birilerini :)çağıracak herkesi deli kadın :))))
benim de dünden beri içimde tuhaf bir korku var...ailemle yani kızlarım ve eşimle herşey şahane gidiyor ..etraftan çekemeyen o kadar akrabamız var ki..resmen çatlıyolar yaa anlatmakla bitmez..dün mesela biri geldi bize ..eşimin ailesinden ..yeni taşındığım eve yeni geldi...dün de temizlik yapmıştım her yer mis gibiydi..evi görünce resmen rengi attı ..insanlar neden böyle kıskançlar anlamıyorum...bu insanlar çok tehlikeli insanlar bize bir zarar vermelerinden korkuyorum..büyü falan aslında inanmıyorum ..eşimle de çok güzleriz böyle şeylere ama kafamın bi köşeine takılır oldu...evime girip çıkmayan bu insanlar son zamanlarda bir akrabalık kuaracakları geldi...geldikleri zaman da kovamazsın yaa iyi davranıyorsun ..ve sahtekarlıklarını göre göre ...korkuyorum açıkcası ..ama allah dilemedikten sonra hiç bişi olmaz diyor eşim ve de doğru söylüyor..rabbim yuvamızı kem gözlerden korusun..
ohhhh valla harika olmuş canım maşallah,ramazan coşkusu bu işte:)bende ramazandan beri misafir ağırladım misafrliğe gittim dışarda iftar yaptım hepsi harikaydı:)bikaç güne amasyay gitcez gitmeden bikaç oraganizasyon daha istiyoruz nasipse:)selam kızlar nasılsınız bi kaç gündür giremedim cumartesi günü abimlere iftara davetliydik pazar günü kayınvalidemler geldi bana iftara dün akşamda ablamdaydık yani anlıyacağınız ramazanın son günleri yoğun geçiyor pazar günüde ben ablamları çağırdım muhammed alininde keyfi yerinde kucaktan kucağa sevgi kelebeği oldu ay kızlar dün oğluma deniz şortu aldım ay bi tatlı oldu bi yakıştı bayramın 1.günü tatile gidiyoruz inşaallah hava güzel olurda oğlumuda denize sokabilirim
ayyy dimi canım ya bende kankalarımla sohbeti özledim,tenefüs araları okulun çayına hücum etmeyi özledim,okulun bitiş zilini duyuncaki sevinçleri özledim....:)bende baya şey özledim canım ama kahve çekti canım şimditoplum olarak bize ne öğrettiler çok gülme bak ağlarsın...mutlu olmak sanki suçmuş gibi bir bedelimi olacak..takma kafana boncuk....allah bozmasın ağzınızın tadını...akrabalarına gelince....genel olarak görüşüm şudur ki samimyti birden artırmak çıkar işareti olarak kabul ederim ben..:) cümle fazlaca devrik oldu ama anladın sanırım...
takıntılara gelince ciddi bir konudur bu...hepimizin hayatında bazen küçük takıntılar olabilirde günlük yaşantımızı etkileyecek boyuta gelir ve huzursuz edecek durumdaysa yardım almakta fayda var....
özgülün dedği gibide çok üstüne düşmemek lazım..bizimkide insanların ağzının içine girecek nerdeyse güler kucaklarına gitmeye çalışır...çoğu zaman vermişimdirde kucaklarına...ama çocuklardan nedense uzak tutmak istiyorum salyaları falan oluyor..daha tüm aşıları yapılmadığı için aşıları olunca çocuklardan da sakınmam sanırım...
özgül dün akşam tv de iki iş arkadaşı masa başında kahve içiyor....ay nasıl canım çekti ohh okulda olsamda reh.öğretmen arkadaşımla bende iki laf edip kahve içsem dedim....oda doğum izninde eylülde ikimizde başlayacağız
halenur inşallah hava güzel olur keyifli tatil geçirirsiniz.....ben evlendiğimden beri keyifli iftar sofralarını özler oldum....
bugun uyudu da bir kahve içerek size mesaj ayzdım yuppiiiiiiiii
ya ben de diş buğdayı istiyorum aslında çok hevesim var ama önden ev temizle sonra hazırlık yap iş arkadaşlarımla mı komşularımla mı akrabalarla mı yapcam karar ver sonra bitince tekrar temizlikkızlar diş buğdayı yapmasak ne olur bizim 4 tane arka arkaya çıktı neye uğradığımı şaşırdım :)) ramazandan sonra yapmayı düşündü teyzem ama ben çok üşeniyorum ya yapmasam mı yada evi teyzeme bırakıp sen hazırlan akşam gelirim mi desen çok mu teferruatlı bu iş onuda bilmiyorum ki
canım benim oğlumun 4 tane dişi var 3. çıkan dişle 2.çıkan diş aynı boyda ve büyümeleri hep farklı farklı oldu ve oluyor:Sbebeklerinizin dişlerini farkettikten sonra ne kadar sürede tam olarak çıktılar kızlar.. yani tam görünür olmaları için ne kadar zaman geçti??
selammmmm:))))
bende bu ayki kota nedeniyle bloga çok takılamıyorumevlandım gibiydi içim buruldu dermişim
hazalcım geçmiş olsun kuzuya burda bir yaşından önce başka aşı yaptırmıcam ben,bayadır görmüorum kısçem hemşerim nasılsın?
burcu her zaman içind erim:)akıllı kızsın vesselam:)))ben annemın evını kullanıcam o yuzden ozgul :))
olsun canım benim canın saolsun akraba hakkı çok önemli dinimizde tabiki benden önce gelecekler onlar:)ne güzel az da olsa hasret gidermişsiniz:)bizim buluşma seneye danalar kocaman olunca olsun inşallah:)muhammed canavar oldu teyzesi :)şimdilerde yürüme çalışmalarında ama bakalım Rabbim yürü ya kulum deyince tam yürücek inşallahsaol cnm . bundan sonra 1 yasina kadar asi filan yok. valla iyiyim cnm sen nasilsin muhammed nasil? turkiyedede bulasamadik seninleakraba ziyaretleri gezmeler filan derken bulusmamiz yalan oldu
seneye artik kismet olur ins.
iyi akşamlar kızlar erkek bebeği olanlara bi şey sorucam nasıl anlatıcam onuda bilmiyorum ama benim bebeğim doğduğunda pipisinin ucunu geri ittirdiğimde geri gidiyodu şimdi yapışık gibi olmuş normalde böylemi olması gerekiyo yoksa sizin bebeğinizinki açılıyomu ama çişini yapmasında sorun yok geçen mesela küvette yıkarken çişini yaptı kendiliğinden kocaman açıldı ama ben açmak istediğimde yapışık umarım anlatabilmişimdir
iyi akşamlar kızlar erkek bebeği olanlara bi şey sorucam nasıl anlatıcam onuda bilmiyorum ama benim bebeğim doğduğunda pipisinin ucunu geri ittirdiğimde geri gidiyodu şimdi yapışık gibi olmuş normalde böylemi olması gerekiyo yoksa sizin bebeğinizinki açılıyomu ama çişini yapmasında sorun yok geçen mesela küvette yıkarken çişini yaptı kendiliğinden kocaman açıldı ama ben açmak istediğimde yapışık umarım anlatabilmişimdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?