2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hepinize çok teşekkür ederim 3 ay dan önce hamile kalınmıyormu neden 3 ay diyorlar acaba ancamı toplanıyor sağlık birde kürtaştan nekadar sonra eşler birlikte olmalı bilgisi olan varsa öyrenmek istiyorum

bana doktorum 10 gün sonra demişti birlikte olmak için ama benim ilkinde canım çok yanmıştı bekle biraz derim ben

canım gözün aydın kalp atışınıda duymuşun inş.ikili testlerimizde güzel çıkar

canım çok uzuldum ınsallah 3 ay sonra dinlenme süresinden sonra tez zamanda hamıle kalırsın canımmm:Saruboceq:

kızlar hepınıze gunaydın dun gece bnıde uyku tutmadı bugun kalp atısları ıcın dr gıdıcektım bılıyorsunuz dun peceteye pembe kan geldı cok korktum dr yat dınnen dedı ancak devam etmedıı kanama sızce bebegımı kaybedıyormuyum bugun 5 de dr olucam gelınce sıze yazarım ınsallah kalp atısını duyarım dua edın ne olurrr[/QUOTE]
dr un sana tam bilgiyi verir
bende de olmuştu idrar yolu enfeksiyonu başlamıştı şimdi ilaç kullanıyorum

hepinize çok teşekkür ederim 3 ay dan önce hamile kalınmıyormu neden 3 ay diyorlar acaba ancamı toplanıyor sağlık birde kürtaştan nekadar sonra eşler birlikte olmalı bilgisi olan varsa öyrenmek istiyorum

3 ayda rahim anca kendini toparlıyor. kürtaj o kadar da basit birşey değil canım.

Begüm şu kırk mesaj işini iyi ki söyledin o kadar uğraşıyordum sayfa çevirmekle.. Begüm sen en genç annelerdensin ne kadarlık evlisin?

Günaydın Sezen, Barays.. Ben gün geçtikçe daha iyi oluyorum midem falan daha iyi yanmalar çok azaldı.. Belirtiler azalınca da acaba bebek iyi mi diye endişe ediyorum :) işte ne yaparsın..

Günaydın Sezen, Barays.. Ben gün geçtikçe daha iyi oluyorum midem falan daha iyi yanmalar çok azaldı.. Belirtiler azalınca da acaba bebek iyi mi diye endişe ediyorum :) işte ne yaparsın..

yok cnm 12 haftaya girdik ya ondan artık yavaş yavaş azalmalar başlıyo demek darısı başıma

12. GEBELıK HAFTASI (11+0, 11+6. GÜNLER)
(3. güncelleme) - Önceki versiyonu görmek için tıklayın>>
Gebelik haftanızı ve muhtemel doğum tarihinizi hesaplayın>>

BU HAFTA SıZDE OLUŞAN DEĞıŞıKLıKLER

Gebeliğinizin inanılmaz bir hızla ilerlediğini düşünüyor olabilirsiniz. Bazı anne adayları daha bu haftalarda bir an önce bebeklerine kavuşmanın hayalini kurarlar. Bebeğinizin çoktan sizinle birlikte var olduğunu unutmayın ve gebeliğinizin keyfini çıkarmaya devam edin.

Rahiminiz artık pelvisten (pelvis rahim ve diğer genital organların bulunduğu kemik çatınızdır), yukarı doğru hareket etmeye başlar. Böylece mesane üzerindeki baskı ortadan kalkar ve sık idrara çıkma şikayetleriniz hafifler.

Bulantılar bu haftadan itibaren artık azalmaya başlarlar ve yorgunluk şikayeti de azalır.

Ancak bu haftalarda kan hacminin artmasına bağlı olarak başağrısı şikayetlerinizde artış ortaya çıkabilir.
Migreni olan anne adayları için iyi haber, bu durumun çoğunlukla gebeliğin ilerleyen haftalarında iyileşme eğilimi göstermesidir.

Gebelik dönemindeki baş ağrılarının bir kısmı bilgisayar başında uzun süre oturma, görme kusurları, sinüzit, diş sorunu gibi nedenlere bağlı olabileceğinden inatçı baş ağrılarında gerekli branş hekimine başvurulmalıdır.

Baş ağrıları hakkında bilgi almak için tıklayın

Bu haftalarda cildinizde bazı değişiklikler farketmiş olabilirsiniz. Bazı anne adayları "güzelleştiklerini", ciltlerinin gerildiğini hisseder, bazıları ise aksine sivilcelerin artmasından, "ciltlerinin bozulmasından" yakınırlar. Hurafeye göre "kız çocuklar annelerinin güzelliklerini onlardan ödünç aldıkları için" tüm bunlar olmaktadır. Siz yine de bunu cinsiyet yorumu yapmada kullanmayın. Cildiniz yanında saç ve tırnaklarınızda da olabilen bu değişiklikler tamamen hormonlarınızla ilgilidir ve geçicidir. Bazı anne adayları saç dökülmesinden yakınırlar, bazıları ise tırnaklarının ne kadar hızlı uzadığına şaşırırlar.

ben de eskisi gibi değilim. hala değişik birşey yiyince midem bulanıyor veya yanıyor ama mahfolmuyorum..

okudum şimdi hoşuma gitti bu haftaki yazılanlar çok hoşuma gitti rahim yukarı çıkmaya başlıyo yani göbişler artık gazdan değil bebişten şişicek

BU HAFTA BEBEĞıNıZDE OLUŞAN DEĞıŞıKLıKLER

Bebeğin tüm organları artık oluşmuştur. Bu haftadan itibaren yapısı ve işlevleri belirlenmiş olan organlar artık hacim olarak büyümeye başlarlar.
Parmaklarda tırnaklar ortaya çıkmıştır ve saç ve tırnaklar uzamaya başlar. Bağırsakta peristaltik sindirim hareketleri başlamıştır.

Bu haftada bebeğiniz oldukça hareketlidir ve sık sık ağız açıp kapama hareketleri yapar. Ultrasonografi esnasında onun hıçkırdığına bile tanık olabilirsiniz. Bebeğiniz yutmayı yeni öğrenmiştir ve anlaşılan çok da iyi yapamadığından hıçkırık tutmaktadır :)

Bebeğiniz bu haftadan itibaren artık parmağını da emmeye başlar.

11-14 testi uygulamasında bebeğin ense pilisi kalınlığını ölçmek için belirli bir pozisyonu alması beklenirken bebeklerin bu haftalarda ne kadar inanılmaz vücut hareketleri yapabildiğini görmek şaşırtıcıdır. Amuda kalkma, başının üzerinde dönme, takla atma, köprü kurma (!), ayaklarından faydalanarak rahim içinde yukarı tırmanma bu kadarcık bir bebeğin rahatlıkla yapabildiği hareketlerdir.

Doktorunuz size ultrasonografide bebeğinizin kalp atışlarını gösterdiğinde veya dinlettiğinde bebeğinizin kalbinin ne kadar hızlı attığına şaşırabilirsiniz. Gerçekten de rahim içindeki bebeklerin kalbi dakikada 120-160 kez atar. Bunun nedeni rahim içinin nispeten düşük oksijene sahip bir ortam olmasıdır. Bebeğinizin kalbi rahim içi yaşamda daha fazla devir yaparak kendi için gerekli maddeleri sağlamak durumundadır.

ıkizlerin rahim içi dünyası oldukça ilginçtir.

ıkiz bebeklerin rahim içi yaşamlarıyla ilgili yapılan araştırmalar ikizlerin birbirlerini gebeliğin bu haftalarında bile farkettiklerini ve birbirlerine dokunmaya çabaladıklarını göstermektedir.

ıkizleri birbirinden ayıran amniyos zarı şeffaf bir yapı olduğundan bu kardeşlerin ileri haftalarda birbirlerini görmeleri de imkan dahilindedir.

resim: ikizlerin bu haftadaki 3 boyutlu ultrasonografi görüntüsü
(© 2006 Dr. Kağan Kocatepe)

Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu 7 cm. ve ağırlığı tam 14 gram! <<dikkat!!>>

okudum şimdi hoşuma gitti bu haftaki yazılanlar çok hoşuma gitti rahim yukarı çıkmaya başlıyo yani göbişler artık gazdan değil bebişten şişicek

2 gündür resmen kasıklarımda kazı çalışmaları hissediyorum. demek bundanmış.. korkmuştum ben de bişey mi oldu ki diye..

ben de dört gözle bebeğimin hareketini bekliyorum bakalım kaçıncı haftada hissedeceğim.
bu arada yemek yerken acayip iştahlıyım, sanki erkenliğe geri döndüm. iyi oldu ama uzun zamandır yemek yemekten hiç haz etmemeye başlamıştım :). bir de çok iştahlı olmak yaptığım yemeklere de yansıdı, acayip lezzetli yemekler yapmaya başladım, eskiden de güzel yapıyordum ama şimdi bir başka güzel nedense. yemek yemeği seven insanların neden güzel yemek yaptıklarını anladım. bu duruma kocamın tepkisi, demek ki neymiş karnımdan sıpayı eksik etmemek lazım ki, hep böyle çok güzel yemekler yapayım. hahahah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…