2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben oğlumdan önce iki defa düşük yaptım.eve geldiğimde onlara ait ne varsa çok canımı yakmıştı.test yaptığım aleti bile saklıyordum.düşükten sonra eşim çöpe atmış.çöpte görünce bile çok ağlamıştım.o yüzden oğluma hamileyken 7 aylık olana kadar hiç bi şey almadan.

ya bende 100 kilonun üstüne çıkarsam normal doğum yapamam mı acaba illa sezeryan mı olmam lazım, ooofffff bak yine sinir oldum keşke biraz daha zayıflasaydım ne ii olacaktı yaaa... ben normal doğum istiyorum....

canım, benim ablam 116 kiloyla normal doğum yaptı endişelenme.. çatın müsaitse normal doğum yapabilirsin

bafooo, bebeklerin isminin altına yazmışsın yanlışlıkla.. herkes ekşi yiyor ve erkek hissediyor, bu arada yabancı forumlarda ekşi tuzlu yiyen için erkek bebeği olacak yazıyor.
ben oğlumda yediğim ekşinin haddi hesabı yoktu.tatlıyı ağzıma alamazdım.hergün 4-5 limonu tuzlayıp yerdim.ekşi meyveleri kilo kilo yerdim.ama oğlum oldu.bu hamileliğimde ekşiyi daha az yiyorum.mesele limon hiç yemedim.ama yine ekşi meyve yiyorum.tatlıda yiyebiliyorum.bakalım bu ne olacak

kızlar iki testimin kan sonucu belli oldu.

free beta hcg 31,69
papp a 1,2
ense kalınlıklarımızda biri 2 diğeride 2,2
doktor konturolum ayın 6 sında ...ertık ne olduğunu gidince görücez..

benim bildiğim ve kağan kocatepeyi dinlemiştim bi kanalda ona görede ikili testin güvenirliliği yanılma payının azlığı üçlüden daha fazla olduğuydu.üçlü daha detaylı ama yanılma payı daha fazla olarak biliyorum.bi de dörtlü var son dönemlerde.kağan kocatepe ikili ve dörtlü için güvenirlikliği yüksek dedi.ben oğlumda hem ikili hem üçlü yaptırdım garantiye almak için işi.iki arkadaşımın ikili testi iyi çıkıp üçlüleri kötü çıktı.hemen amniyosentez yapıldı bebekler gayet iyi çıktılar.o yüzden üçlüdense ikiliyi tercih ederim.ama benim doktorum her ikisinide yaptırıyor

Son düzenleme:
kızlar iki testimin kan sonucu belli oldu.

free beta hcg 31,69
papp a 1,2
ense kalınlıklarımızda biri 2 diğeride 2,2
doktor konturolum ayın 6 sında ...ertık ne olduğunu gidince görücez..
canım bi yerde risk oranının yazması gerekiyor.risk oranın ne peki.ense kalınlıklarınız normal ama risk oranıda önemli.mesela benim oğlumda risk oaranı1/8700 gibi bi şeydi.

Gebelikte Tarama Testleri

Gebelikte kromozom bozukluklarını tespit etmek için yapılan kan testleridir. Anne kanından örnek alınarak yapılır. İkili test, üçlü test ve dörtlü test olup ikili ve üçlü tarama testleri en sık kullanılır.

En güvenilir test İkili tarama testidir. 11-14. haftalar arasında yapılır. Önce ultrason ile bebek değerlendirilir. Bebeğin ense derisi kalınlığı ( nucal translucency-NT) ve burun kemiği değerlendirilir. Bebeğin baş popo mesafesi ölçülerek bütün bulgular test istem kağıdına kaydedilir. Aynı gün anneden kan alınır ve kan incelemeye gönderilir. Bize 1/80 , 1/200,1/4000 gibi ihtimal bildiren sonuç gelir. Yani bebeğin kromozom bozukluğu olma ihtimalini söyler. Hiçbir zaman bebek hasta ya da değil diye sonuç vermez. Eğer test sonucu 1/250 ya da daha yüksek risk gelirse Amniosentez yapılır. Yani bu sonuçtan 250 kişide varsa bunlardan ancak birisi hastadir. Hemen panik olmak gerekmez. . Bebeğin burda hasta olma ihtimali 250 de birdir. Yani bu sonuç gelen 250 bebekten 249'u sağlamdır. Ancak 250 de bir ihtimal bizim için yüksek risk olup böyle bir durumu göze alamayız.

İkili tarama testinin güvenirliği %85 dir. 100 Down sendromlu bebeğin 85 de test yüksek çıkıp bizi uyaracaktır. Ancak 15 bebekte test düşük çıkıp bişey yok diyecektir. Yani bizi yanıltacaktır.

Üçlü tarama testi: 16-18. haftalar arası en idealdir. Önce ultrason ile bebeğe bakılır. Bebeğin kafa yarı yarı çapı (BPD) ölçülüp istem kağıdına kayıt yapılır. diğer gerekli bilgiler de kayıt edildikten sonra anne adayından kan alınır. Bu testte bize bebeğin hasta olup olmadığını söylemez. sadece kromozom bozukluğu olma ihtimalini söyler. Üçlü testin güvenirliği %60 civarındadır. Yani ikili teste göre güvenirliği düşüktür. 100 tane down sendromlunun 40 'da test normal çıkar.

İkili tarama testi daha güvenilir bir testtir.

İkili testin down sendromlu bir bebeği yakalama oranını %85 olarak söylemiştik. Kliniğimizde de uygulanan I. trimester ultrason tarama ile bu oran %95'e kadar çıkmaktadır. Burda ense kalınlığı ve burun kemiğine ek olarak Fronto maksiller açı, ductus venosus, mitral gap, fetal kalp atım sayısı, triküspit kapak akımı ölçümlerine bakılmaktadır.

kızlar alıntıdır

günaydın kızlar
bana hiç günaydın olmadı valla. Akşam acile gittik. öksürmekten bayılacaktım artık. kan tahlili ve idrar tahlili yaptırdılar. idrarda enfeksiyon çıktı. şimdi kızlar doktorum yaptığında testlerin temiz bişey yok dediydi. burda enfeksiyon çıktı. benim doktorda bişe var herhalde. boğazım için ilaç vermediler :sinifsinif: gece 12 ye kadar hastanede serum yedim. eve gelincede öksürükten sabaha kadar uyuyamadım. şimdide işteyim senağlama

günaydınn kızlarrr benim yaş 29 kilo 54 ile hamiş kaldım ikili testim sanırım 26 nisan drç o jaman çağırdı
bende erkek hisseden annelerdenim kocam cok kız istiyo ama isim düşündünüzmü kıslarrr

cok geçmiş olsun zencefilin bildiğim kadarıyla hamilelikte zararı yok limon zencefil iç yumuşatır biraz canım

yani arkadaşlar test yaptırmayı düşünüyorsanız üçlüdense ikiliyi tercih edin.ben her ikisinide yaptıracağım ama doktorum daha çok ikiliyi önemsiyor.

slm kızlar cok duygusalım bugün balıklarım dogum yaptı 7 tane yavrumuz var

çok geçmiş olsun canım.enfeksiyon yeni oluşmuş olmasın.bi doktorunu arasaydın.güvenmüyorsan doktorunu değiştir derim

kızlar acayip sinirlerim bozuldu..burda muhasebede çalışan bi tane manyak bi kız var..kompleksli ..sabah koridorda resmen üstüme çıktı..karnım acıyoo şuan..rahim iyice kasıldı sinirden.saçını başını yolasım geldi..kasıtlı yaptı..gıcığız birbirimize zaten..ama bunu neden yaptı anlamadım...nasıl sakinleşicem bilmiyorum yaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…