AH CANIM BENıM YAA kıyamam :S dayan biraz daha az kaldı 12.haftada hepsi geçecekmiş.Anneliğin zorluğu daha en başından başladı napalım bebişlerimiz için katlancaz inşallah bir an önce geçer canım.Doktorun bulantı hapı verdi mi sana ?
6 öğün iyi geliyor sabah kalkar kalkmaz sütümü içiyorum kahvaltımı yapıyorum 1 saat sonra. öğlen meyvemi yoğurdumu yiyorum.yine 2 saat sonra yiycek bişiler buluyorum kendme:) akşam yemeğine kadar çok aç kalmıyorum ki akşam çok yemeyim diye.Çok yemek yediğimde hepsi çıkıyor çünkü aralarda meyve yoğurt grisini çorba bu tür şeylerle açlığımı ve midemi bastırıyorumbelki onun bi faydası olur onu deniyim bakalım.. 6 öğün yemek bana da uzak geliyor. değişiyor bazen 3 bazen 4 oluyor.
Geçer geçer merak etme sen.Ben de peynir ekmek yedim çok
yarın 12 olucam ama maşallahım var
sağol canım yaa. bulantı hapı verdi ama ben ona kısaca kafa hapı diyorum kaydirigubbakcemile3 içtikten yarım saat sonra 4-5 saatlik bir uyku ardından sersemlik geliyor.. o da sonuçta bir ilaç olduğundan çok sıkışınca içiyorum. işte böyle limonlu sodadır, kepek ekmek peynir domatestir öyle şeylerle idare ediyorum. dışarı çıkıyorum o zaman biraz unutuyorum..
eşime dedim geçen gün zormuş be canım... dedim hakatten zormuş bizim gibi olanlar için.. bazı arkadaşlarım anlamadan doğurdular onlar da şanslı kişiler işte..
ayda 1 gidiyorum canım. dr um ultrasona girmek çok iyi birşey değil. benim eşim bile öyle sık sık girmedi ultrasona demişti. ama bir de şey dedi problemsiz hastaları ayda bir, diğerlerini 2 haftada bir çağırıyorum..Kızlar hamileliğin başından beri doktora ne kadar sıklıkla kontol için gidiyorsunuz?Ya bizimki 2 haftada bir çağırıyor fazla değil mi başlarda bu kadar çok gitmek.Birçok arkadaşımla konuştum hiçbiri bu kadar gitmemiş herkes ayda 1 gitmiş.Benimkinin hastanenin ticarethane olduğundan kaynaklandığını söylüyorlar ama insan bilemiyor ki.İlk hamilelik gitmeyelim diyoruz sonra da içimiz elvermiyor :S
benim de koku sorunum yok canım. sadece parfüm kokusuna gelemiyorum o kadar. Allah hepimizin yardımcısı olsun..Geçer geçer merak etme sen.Ben de peynir ekmek yedim çokhatta tek yediğim peynir ekmekti.Midem bulanmasa bile yemek yemekten nefret ediyodum sürekli peynir ekmek tost:) Bu hafta anneme geldim de beslenmeye aldı beni birazcık.İnşallah geçer canım. Benim tek sorunum koku.Her şeyin kokusu kötü geliyor.Özellikle insan kokusu.Herkesin kokusunu alıyorum iyi kötü fark etmez kokudan dolayı da ne varsa çıkarıyorum.Çantamda kolonyayla geziyorum
Tabi canım çalışırken çok zordur eminim ben evdeyim en azından kendimi kötü hissedince hemen uzanıyorum. Ben de her şeyi yiyemiyorum maalesef yasen düzenini güzel oturtmuşsun canım, bir de evde olmanın da avantajı yüksek.. burda kahvaltın geniş olmuyo poğaçayla geçiştiriyorum. aç karnına süt içersem anında çıkıyor. denenmiştir. kolidorun duvarını süt yaptım evdeöğle yemeğine kadar meyve varsa onu yerim öğle yemeği yerim. akşam eve gidince peynir domates salatalık yanına vişne suyu ya da ayran.. (ayranda tok tutuyo ama gaz yapıyo)
meyve varsa yemekten biraz sonra meyve. okadar..
dün evde yemek yoktu hazırlayamıyorum zaten. eşim kaşarlı pide söyledi 2 köşe bir de normal dilim yedim midem kalktı. 3 bardak ayran içtim ki tok tutsun diye.. yani yemek olsa da yiyemiyorum. hamişlikten önce o pideyi hüüüpp götürmüştüm mideye
Ne güzel ya.Biz de şüphelendik problem mi var acaba durmadan çağırıyor diye.Sorduk hiçbir problem de yok her şey normal seyrinde gidiyor dedi.Sanırım acıbadem hastanesinin gerçekten ticarethane olmasından kaynaklanıyor. Bir muayne 245 tl.Özel ağlık sigortam var allahtan mayıs 22den sonra bişey ödemicez artık.sigorta dolmadan hamile kaldım diye sigorta karşılamıyor mayısa kadar. Haftaya 2 li tarama testi var .2li tarama testinin fiyatını bilen var mı?bir de nasıl yapılıyor?Ultrasondan mı bakılıyor yine
ayda 1 gidiyorum canım. dr um ultrasona girmek çok iyi birşey değil. benim eşim bile öyle sık sık girmedi ultrasona demişti. ama bir de şey dedi problemsiz hastaları ayda bir, diğerlerini 2 haftada bir çağırıyorum..
benim de koku sorunum yok canım. sadece parfüm kokusuna gelemiyorum o kadar. Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Ne güzel ya.Biz de şüphelendik problem mi var acaba durmadan çağırıyor diye.Sorduk hiçbir problem de yok her şey normal seyrinde gidiyor dedi.Sanırım acıbadem hastanesinin gerçekten ticarethane olmasından kaynaklanıyor. Bir muayne 245 tl.Özel ağlık sigortam var allahtan mayıs 22den sonra bişey ödemicez artık.sigorta dolmadan hamile kaldım diye sigorta karşılamıyor mayısa kadar. Haftaya 2 li tarama testi var .2li tarama testinin fiyatını bilen var mı?bir de nasıl yapılıyor?Ultrasondan mı bakılıyor yine
40 mı kan testiyle beraber miiiiiiii?Ben sordum 500e yakın bir miktar söyledi sanırım yanlış baktı ordaki kız 40 sa o kadar fark varsa başka yerde yaptırırım yani.500 küsür ona vercem bide doktor muayne ücreti zaten 3 ayda bir yıllık ödediğimiz sigorta parasını ödemiş olduk.Hainler yaoo baştan deseydin ya acıbadem diye. o zaman normal derdim :) orası artık bu sektördeki ticarethanelerin en güzel yönetileni..
ikili testte ultrasonda ense kalınlığını ölçüyor dr, normal muayene gibi yani. sonra da kan veriyorsun risk hesaplanıyor.. 1 hafta sonra falan çıkıyor burda sonuçlar orda nasıldır bilmiyorum canım.. burda 40 lira ikili tarama.
günaydın canım hoşgeldin :)
Merhaba canım benim,ya aynı sorun bende de var. Herkese soruyorum daha 4.ayda karın çıkar diyolar ama anlamadım benimki neyse.sabahları hafif karnım var gün içinde şişiyor gazdan :S ama şişmeden önce bile hafif karnım var.Kahvaltıdan sonra karnım çok büyüyor acayip gaz problemi var :SArkadaşlar dünde sormuştum kimse cevap vermemiş tekrar sorayım, kasım annelerinin hafiften göbüşler çıkmaya başladımı yada ne zaman başlar?Ben aralık annesi olucam kısmetse,özellikle akşamları karnım çok geriliyo,gaz falan herhalde ama eskisinden farklı bir durum.
40 mı kan testiyle beraber miiiiiiii?Ben sordum 500e yakın bir miktar söyledi sanırım yanlış baktı ordaki kız 40 sa o kadar fark varsa başka yerde yaptırırım yani.500 küsür ona vercem bide doktor muayne ücreti zaten 3 ayda bir yıllık ödediğimiz sigorta parasını ödemiş olduk.Hainler ya
8.haftama girdim ..Bende de bir gariplik var, göbek gerildi,sabahta var ama akşam daha sıkı oluyor.Erkenmi çıkıcak yoksa diye düşünüyorum.bu sebeple kasım annelerine sorayım dediMerhaba canım benim,ya aynı sorun bende de var. Herkese soruyorum daha 4.ayda karın çıkar diyolar ama anlamadım benimki neyse.sabahları hafif karnım var gün içinde şişiyor gazdan :S ama şişmeden önce bile hafif karnım var.Kahvaltıdan sonra karnım çok büyüyor acayip gaz problemi var :S
Sağol canım bunları söylediğin çok iyi oldu.Ben şimdi orayı yıkmaz mıyım tarama testine gittiğimde eğer ayrı ücret isterlerse kıyameti koparırım orda artık.Çok sağol canım benim. Acıbadem sigortam olduğu için oraya gidiyorum mayıs 22de doluyor mayıs22den sonra yolcam orayı :) 22 mayıstan itibaren doğum dahil hiçbir şeye ücret ödemicez.Artık sıra bana gelcek :)
canım zaten rutin muayenede bakıyor ultrasonda. yani 2 li testi bahane edip bir daha para almıyor. 1 ay sonra gel dedi hem ense kalınlığına bakarız hem de kontrolünü olursun dedi yani rutin ödediğim dr ücretini ödicem.. ense kalınlığına baksa da bakmasa da ödeyeceğim ücret yani. ayrıyeten 40 lira da sadece kan testi. yani rutin dr ücreti+40 lira.
sizi resmen soyuyolar kusura bakma..
benim karnım hiç çıkmadı, göbeğim var biraz o da içtiğim progestan hapından su toplatıyor..
ben 11.haftamdayım canım seninki biraz erken olmuş o büyük ihtimalle gazdır o zaman.Bir de zayıfların karnı daha çabuk çıkarmış artık ona yoruyorum ben de kendimi.çünkü sabahları ellediğimde sertlik var içerde rahim büyüdüğü için galiba.Geçen hafta doktora gittim karnım çok şişiyor diye. Kepekli ekmek ye yovita ye lifli gıdalar ye geçer dedi.8.haftama girdim ..Bende de bir gariplik var, göbek gerildi,sabahta var ama akşam daha sıkı oluyor.Erkenmi çıkıcak yoksa diye düşünüyorum.bu sebeple kasım annelerine sorayım dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?