2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

çok üzüldüm:gitme:

merhaba kızlar yarın dr a gidicem
inş hayırlı ve güzel haberlerle dönerim buraya
dua edin nolur

kızlar tsh ne oluyor. çok önemli birşeymi

kan tahlilili sonucumda tsh 5,18 çıkmış. kan şekerimde çok düşük çıkmış. doktorum endokrin veya dahiliyeye görün sonuçlarla bana gel dedi.

çoookk önemli cnm bebeğin zeka gelişimini etkiliyomuş, tsh 2.5 in altında olması gerekiyormuş, benim gebeliğin başında 2.88 di sonra 4.5 fırladı doktor hemen hap verdi, şimdi her sabah aç karnına o hapı içiyorum, şu an 1.90 a düştü ama gebeliğim boyunca hapa devam edicem,

gebelik bittikten sonrada endokrin uzmanına gitmem lazımmış, dr.um öle dedi, benim son 3-4 senedir kilo sorunum başladı yemek yesemde yemesemde kilo alıyorum ve veremiyorum yada çok zor veriyorum, dr.um hipotroididen kaynaklandığını söledi, zannedersem doğum kontrol hapıyla başladı her şey o haplar benim dengemi bozdu...

sakın ihmal etme hemen doktora git ve ilaçlara başla, üst sınır 4.2 die hatırlıyorum çünki...

çok geçmiş olsun üzüldüm valla keşke bi doktorla yetinmeseydi bi doktora daha görünseydi, inşallah en kısa zamanda hamile kalırda bu üzüntüyü unutur...

sinirden çatlıcam gebercem resmen mafoldumben testlerim ii çıkmayınca tekrar randevu aldım ya. işyerine söyledim. yarın doktora gitmem gerektiğini. geçen konuşma aynen şu kızlar :

__ testlerimde sorun çıkmış yarına randevu aldım gecikmeden gelirim
__ bak işte bu sorun oluyor gülşen hanım
__ neden kontrol olmam gerekiyor öylesine izin almıyorum
__ hamilesin sen doktora gitmen gerek sürekli neden işten çıkmıyorsun?
__ ( dondum kaldım burda ). bunlar rutin kontroller zaten ayda bir gidiyorum. ayrıca işveren kontrol için işçiye izin vermek zorunda. benim çalışmam gerekiyor. sizin söylediğiniz yasalarada aykırı dedim.
__ senin izinlerin bize sorun oluyor. bu işe bi çözüm getirmen gerek.
__ çözüm derken napaım hiç doktora mı gitmeyim ???
__ orası senin bileceğin iş
__ yarın patronla görüşücem ben direk dedim ve çıktım...

nasıl bir insanlıktır bu anlamıyorum. doktora gitsem bile koştur koştur 2 saatte geri dönüyorum işe. çok canımı acıttılar. Rabbim de onlara bana yaptıklarını göstersin. o çaresizliği onlarda yaşaşın

uzun oldu ama çok doluyum kızlar. size yazdım bende mafoldumbenmafoldumben

yaşla ne alakası var allah aşkına ya, benim bi arkadaşım 38 diğeri 39 yaşında doğurdu, eşimin iş yerinde arkadaşının eşi 42 yaşında doğurdu, lafmı yani yaş olayı...bende 36 yaşındayım...

yarına randevu aldım canım zaten hemen. ama anlattım işyerindee olanları. öl geber diolar resmen. insan olamaz bunlarrr alsanaalsanasmile test sonucuna çok üzüldüm sersem sersem çıktım yukarı konuşmaya neler oldu akannehir insanı hayattan bezdiriyorlar. sanki keyfimden çalışıyorum bu halimle ve keyfimden katlanıyorum buraya :1no2:

O gerizekalılara söyle eğer popoları yetiyorsa onlar çıkarsınlar seni işten..
Bu tamamen caydırma politikasıdır
Sakın moralini bozma
İşlerine gelmez hiçbir işverenin, çalışanlarının hamile kalması..

BegÜmcÜk canım yaa haklısın nasıl sınır bozucu bıŞı hakların var canım senın hayatta ıŞden Çıkartamaz mahkemeĞe verırsın gıcık Şeylerr orays arkadaŞım ıyı haberlerle gel ınŞallahhh

cnm haklarını bildikten sonra sana bi şi yapamazlar, senin yıl içerisinde 3 gün mazeretsiz izin kullanma hakkın var, ayrıca ölüm hastalık gibi durumlarda yine izin kullanabilirsin, ayrıca sen kendi isteğinle çıkmadığın sürece seni kimse zorla çıkartamaz, çıkartırlarsa hiç bi evrağın altına imza atmadan çık ve hemen o gün mahkemeye git dava aç, hem işe iade kararı hemde kaç sene çalıştıysan onların parasını alırsın hemde çalıştığın pozisyona geri almak zorundalar seni, mahkemeler bu konuda çok katı ve tamamen çalışandan yana, haklarını bilirsen kendine güvenin artar, kendini ezdirme sakın...

çoğu çalışan haklarını bilmediği için eziliyorlar iş yerinde ama lütfen ezdirmeyin kendinizi, 1 seneyi doldurmuş kimseye dokunamazlar, sıkıyosa dokunsunlar...

begümcük üzme kendini canım.
yasal hakların var. keyfimizden çalışmıyoruz herhalde.
bizde bilirdik evde keyif yaparak hamileliğimizi geçirmeyi.
benimde bebek ense kalınlığını ölçtürmediği için yarın gel tekrar bakayım demişti.
ama izin almam problem olur diye istemedim.
birde yine dönmezse boşuna gideceğim diye düşündüm.
iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum.
sonuçta dörtlü test olacak!

saol canım inş

ay sinir geldi bak, ben en güzelini yaptım evlendim ve evlendikten 6 ay sonra kocam çalışmamı istemio ben çıkıyorum dedim, bana paşa paşa bütün tazminatımı izin paralarımı her şeyimi vermek zorunda kaldılar, hemde hiç zorluk çıkarmadan, benim kanunlar konusunda ne kadar bilgili olduğumu bildikleri için yemedi tabi, hakkımıda sonuna kadar ararım valla...evlendikten sonra 1 sene içinde çıkarsanız bütün tazminatınızı alıyorsunuz...

benim bu işyerine gireli 5 ay oluyor. önceki şirkette uzun yıllar çalışmıştım bir sorundan ötürü ayrıldım buraya girdim. 5 ay oluyor daha. doğrudüzgün tazminat v.s. hakkım yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…