Ah Nalanım sorma valla ya ne acı ne acıydı fenaydı dün gece sabah kalkar kalkmaz kahvaltı yapıp ağrı kesici içtim daha iyim çok şükür.Dün o kadar serumları yiyince anca kendime gelebildim. Eşim de dün beni o halde görünce ne yapcağını şaşırdı baktım gözler dolmuş kıpkırmızı,gözlerimin altı mosmordu rengim bembeyazdı.eşim eve gelip de beni o halde görünce korktu çok.Neyseki allah korudu kolum morardı ama olsun popo üstü düşüyodum kolumun üstüne oturdum nasıl bi şekildi anlamadım ama oldu :))
canım inşallah hiç bi sorun çıkmayacak.amniyosentez yaptırıp bebeği sapasağlam çıkan çok tanıdığım var.kendini yıpratma boşu boşuna.günaydın kızlar...
dün profta randevumuz vardı..yaklaşık olarak bir saate kadar ultrasonda iki bebeğimi incelemeye aldı..biliyorsunuz ikili testimin sonucu trizonomi 18 1/83 çıkmıştı..ve dünkü konturolde problemlemli görünen bebeğimde iki adet choroid plexus kist çıktı.bu kist normal gebeliklerdede görünürmüş ve 26.haftasına kendiliğinden kaybolabilirmiş ve beyinde her hangi bir hasar bırakmazmış..fakat trizonomi 18 de çok sıkça görülebilinen bir durummuş..yarın amniosentez yapılacak her iki bebeğimede...üzgünüm ...umarım rabbim sağlıkla sıhatle iki kızımıda bana bağışlar.bu arada ikiside kızmış..ne olur dualarınızı eksik etmeyin...
benim annem de babam da yok ama ben de kalıcı oldudoktor bize alerjik yapı kalıtımsal oluyor genelde.sende ve babasında yoksa kalıcı olmaz dedi.o biraz içimi rahatlattı.bende başağrıları ve burun tıkanıklığı dışında ne öksürük ne nefes darlığı vardır.oğlumda da bu kadarına razıyım.hafif burun tıkanıklığı ve başağrısına razıyım
kızlar ben bebeğimin kaç haftalık olduğunu buraya nasıl ekliycem bilmiyorumkismile
Yok yok gayet iyi kolum canım çok şükür bir şey olmadı. Allah hepimizi korusun vallavalla çok geçmiş olsun cnm Allah korumuş, Allah bi daha yaşatmasın, ama kolunada bi baktırsaydın kırık çıkık falan olması dün akşam sıcağı sıcağına fark etmemişindir belki...ohaoldumsmile
kızlar bilmiyorum cok üzgünüm
bebegın kalp atımını alamadı dr harekette yoktu fakat etrafında kan dolaşımı var gibi görünüyordu
o yüzden yıne bakacak yarın aynıysa ben başka bir dr var onada gidicem emın olduktan sonra sonlandırıcam gebeliğimi dualarınızı esirgemeyın ltfen
doktora gidiyorum kızlar.. baş baş.
günaydın kızlar...
dün profta randevumuz vardı..yaklaşık olarak bir saate kadar ultrasonda iki bebeğimi incelemeye aldı..biliyorsunuz ikili testimin sonucu trizonomi 18 1/83 çıkmıştı..ve dünkü konturolde problemlemli görünen bebeğimde iki adet choroid plexus kist çıktı.bu kist normal gebeliklerdede görünürmüş ve 26.haftasına kendiliğinden kaybolabilirmiş ve beyinde her hangi bir hasar bırakmazmış..fakat trizonomi 18 de çok sıkça görülebilinen bir durummuş..yarın amniosentez yapılacak her iki bebeğimede...üzgünüm ...umarım rabbim sağlıkla sıhatle iki kızımıda bana bağışlar.bu arada ikiside kızmış..ne olur dualarınızı eksik etmeyin...
artık bekleyeyip göreceğiz.biz elimizden geleni yapıyoruz.tedavisini eksik etmiyoruz.zaten her hafta doktorda.artık gerisi allaha kalmış.belki erken teşhis en azından ilerde şiddetini azaltır bu kadar kötü geçirmesini engeller.biraz büyüyp bağışıklığının güçlenmesi gerekiyor dedi doktor.6 aylık kondu teşhis.bide vücudu da sürekli pütür pütür kıpkırmızı kızarıklar oluşuyor.kaşınıyor sürekli.sanırım çok şeye alerjisi var.biide etrafımdakiler bakamıyorsun bu çocuğa demiyorlarmı sinirlerim iyice yıpranıyorbenim annem de babam da yok ama ben de kalıcı oldu(((((((
Valla ben sırt üstü,yüz üstü,sağıma soluma her bir yanıma yatıyorum daha :)))))kızlar çoğunuz ay olarak 3. ayı geçtiniz.
gece yatarken hengi tarafınıza yatıyorsunuz. internete araştırmıştım.
3 aydan sonra solunuza yatın diyordu. bende soluma yatıyorum ama sağ tarafıma da yatıyorum.
şu an rahatsızlık vermiyor. bazen sırt üstüde yatabiliyorum.
günaydın kızlar...
ben sırtüstü sağ sol sürekli pozisyon değiştiriyorum.aslında bebek için en iyisi sola yatmak.bebeğe daha fazla besin ve oksijen taşınıyor.ama benim en rahat ettiğim yatış şekli sağa yatmak.sola yatsam bile gece bi bakıyorum yine sağa dönmüşümkızlar çoğunuz ay olarak 3. ayı geçtiniz.
3 aydan sonra solunuza yatın diyordu. bende soluma yatıyorum ama sağ tarafıma da yatıyorum.
kızlar çoğunuz ay olarak 3. ayı geçtiniz.
artık bekleyeyip göreceğiz.biz elimizden geleni yapıyoruz.tedavisini eksik etmiyoruz.zaten her hafta doktorda.artık gerisi allaha kalmış.belki erken teşhis en azından ilerde şiddetini azaltır bu kadar kötü geçirmesini engeller.biraz büyüyp bağışıklığının güçlenmesi gerekiyor dedi doktor.6 aylık kondu teşhis.bide vücudu da sürekli pütür pütür kıpkırmızı kızarıklar oluşuyor.kaşınıyor sürekli.sanırım çok şeye alerjisi var.biide etrafımdakiler bakamıyorsun bu çocuğa demiyorlarmı sinirlerim iyice yıpranıyor
kızlar çoğunuz ay olarak 3. ayı geçtiniz.
günaydın kızlar...
annaem antepli benimde.bende yarı antepli sayılırım.annem helede anneannem çok güzel yemek yaparlar.
doktora gidiyorum kızlar.. baş baş.
günaydın kızlar bugün bizde temizlik var.. arada gelip sohbetinize katılıcam.. bugün karnım baya büyüdü gibi geldi artık pantalonlar olmuyor yazlık elbise giymeye başkadım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?