2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hımmm soğan yerine bol domates :lepi:
yaçasın yapacağım yemek

Allahtan şimdilik annem var
zeytinyağlı biber dolması yap dedim yapamıyosan ıspanak yap dedim bakalım

semizotu da çok faydalı ve lezzetli bu aralar baya var pazarda, bol domatesli güzel olur oda içine azcık pirinç azcıkta bulgur, hııımmmm mis gibim, yoğurtla birlikte çok severim valla...

kızlar kimse hediyesini almadımı bu hafta eve heycanla gidiyorumki hediyem gelmişmidir diye ama kimse hediyesini almamış

yok canım göndermeye başladık ama daha ulaşmadı ilk kiminki ulaşıcak acaba benimki yoldaymış sorguladım her an gelebilir

canommmmm benim sayende doğurana kadar aşçı da olacammmm benn işallah olumunekankayizsmile
ayyy evet valla nalan çok saol güvenerek korkmadan yaparım artık biri gelse kısırı hihoyyyt

o zaman dua et gülüm doktor sana doğuma kadar onay versin ee artık 40 gün lohusalığa çare yok mecbur

ayyy valla gülüm yaa. doğuma 3 hafta kala kessek yeter dimi dohtorummm dicemm bilmiyorumkismile

gelirsem sana özel mesaj atarım canım ama çok kalmayız sanıyorum 3-4 gün falan..

soğansız yemek olarak menemen de geldi aklıma ama biraz geçici çözüm :)

ya misafirim gelcek yrn gelceklerdı persembe gelceklermiş o gun temızlık var bı de ıkı ayagım dolandı ben yrn zeytınyaglıları yapiim diyorum kızartma yapim dedim bi de taze asulye belkı bısı daha yaparım yanı kızartmayı yrn yapcagım ıcın bugun yapmıım bı daha yazglı zaten ayda bı kereden fazla yememk lazım

dun bende patlıcan yemegıyaptım. hemde cokkolay ve nefis oluyo.tarıfı verıyım.

tencereye altını yakmadan once yag sonra kup kup dogranmıs soganlar ve sarımsak sonra kusbası et(etsızde olur)sonra pıjamalı soyulmus ve kare kare dogranmıs patlıcanları sonrada kup kup dogranmıs domateslerı koyuyorsun.yanı hepsını cıgden koyuyosun.bı mıktar tuz serpıyosun ve kısık ateste altını acıyosun kendı kendıne suyunu verıyo o suyunu cekmesıne yakın bır kasede salcalı bı su yapıp eklıyosun ıcıne ıstedıgın baharatı koyabılırsın .ve bu kadar hemencecıık pısıyo..

zayıflama yapmasa da kilo almanı engelliyo zuzum
sen inip çıkmaya devam et kaydirigubbakcemile3

2 yil önce gitmiştim bende ilk defa çok beğenmiştim we tabiki gossip e gitmiştim
tatil köyünden hiç çikarmiyiz bilmiom ama gezmek isterdim çok.
katamaran i çok merak ediorum mesela..
ama 20 haftalii geçmiş olucam o tarihte nasil olur bilmiorum...

zeytinyağlı biber dolması yada barbunyada olabilirr cnmmm ben severimde aklıma geldi

oyyyyyy akannehir
soğan da var et de var eyvahedigeldismile
ölürüm kokudan :1ninca:

Ana yemek ne yapcan canım?

malzemen ne var söle yemeği sölim ben sana cnm....

ımmm soğan kabak patlıcan domates biber felan. et yok ama evde canım

nalan karnıyarık yapıyo ama sen eve gidene kadar geç olur zahmetli iş sana başka tarif vermesi lazımm dün biriside patlıcan yemeği yapmıştıı

karnıyarığa bayılırım ama haftasonu harici yapamam ben onu canım. acımdan ölürüm o pişene kadannn bilmiyorumkismile

ay kızartma yapsana yanına da çarli biberleri koy üstüne sarmısaklı yogurt ohhh canım cektı

kızartmaya bayılıyorummm prop ama bu aralar çokk yedim. yemek türü yiyim diom bugünn

aşkol begümcük dün o kadar tarif yazdım patlıcan yemeği benimkini beğenmiyor musun? :umursamaz:

nalan bana patlıcanlı bi tarif ver kuzum. patlıcanlar bozulacak yoğsammm

patlıcana bayılıyorum ben.
sana çığırtma tarifi vereyim.
6-7 tane patlıcan (sayısı isteğe bağlı tabi.) pijama gibi soy ve soyduğun kısımları bıcağın ucu ile çiz. ve her çiziğin yere tuz sür. sonra kızgın yağda kızart.
kızartmalık biberleride (kaç patlıcan kızartıysan o kadar biber) kızart.
teflon bir tencereye güzelce diz. soyulmuş olan kısımdan bütün olarak sarımsakları içine doğru yerleştir. her patlıcana 4 diş sarımsak yetiyor. bunu azaltabilirsin istersen.
biberleride üzerlerine koy.
üzerine 3-4 tane domatesi rendele. bol domatesi çok sevdiğim için daha çok koyuyorum.
yağ koymak istersen istedeiğin ölçüde koy ama ben patlıcanlar kızardığı için koymuyorum.
tencerenin kapağını kapat. domatesler pişene kadar kısık ateşte pişir.
bu arada benim teflonda pişirme nedenim yağ koymadığım için. normal tencerede yapacaksan biraz yağ koyman gerekir yanmaması için.
benim bayıldığım bir yemek. yanına da cacık. ohhhh mis!
afiyet şeker olsun.

ya zeytınyaglı dolmayı cok severım ben de ama hıc yapmadım
ya beceremezsem nolcek
böhüüüüüüüü
yap bu akşamdan denemiş olursun güzel olmazsa en azından vaktin olur başka bir şey yaparsın.Ama bence yaparsın ya kolay kolay yaparsın sen halledersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…