ama inan faydalı oluyo anlattıkların ama bazı insanlar pratiktir üşenmez sen belliki onlardansın ben diilim
tuzu hayatından çıkarıcaksın canım (söyleyenede bakkaydirigubbakcemile3 )
bide muz ye muzda bol miktarda potasyum varmış
potasyumda tuzun vücuttaki etkilerini yok ediyomuş
valla zaten bende çalışıyo olsam karnıyarığı, hafta içi yapmazdım ama hafta sonu yapılabilir, patlıcanları fırında kızartırsan hem ortalık kirlenmez hemide az yağlı olur aklında bulunsun cnm...
sizede şimdiden afiyet olsun...
tuzu hayatından çıkarıcaksın canım (söyleyenede bakkaydirigubbakcemile3 )
bide muz ye muzda bol miktarda potasyum varmış
potasyumda tuzun vücuttaki etkilerini yok ediyomuş
yaaa tuzu çok seviyorum ama yumurtayı tuzluyorum eriği tuzluyorum pofff
muzu bilmiodum hemen başlıyorum bugünden gunde ıkı tane yerım artık :)
kızlar bugün sabah hem korktum hemde sinir oldum.
işe gelirken trafikten karşıya geçecektim. yayalara yeşil yandı. tabi yeşili görünce hemen atlamadım yola. arabaların durmak üzere olduğunu gördüm. dikkatlice geçerken önümden bir araba geçiverdi. birden korktum ve tabı bağardım ama duyan kim. yani dikkat etmeseydim çarpabilirdi. zaten yayaların geçme süresi çok kısa bunda bile saygı yok.
dünde eşimin yanına gittim. otobüste ayaktayım tabi kimse yer vermiyor. gençler kulaklarında kulaklık müzik son ses açık. en sonunda boş yer buldum oturdum. eşimin patronu ile konuştuk kendiside bayan, anlattığı şeye şaşırdım ve insanlık ölmüş dedim.
kuzeni yeni doğum yaptı. ve hamileyken işe gelip gidiyor karnı kocaman ve ayağından engeli var. hiç kimse kadına yer vermiyormuş. hatta bebeği doğduğunda bir gün otobüse binmiş. yine kimse yer vermemiş. yaşlı bir amca kalkıp yer vermiş. hayretler içinde kaldım doğrusu.
bu konudan daha öncede bahsetmiştim ama demek ki araban yoksa dışarı çıkmayacaksın.
propcum bende aslan burcuyum. hihoyyyt
nalancım senin tariflerinden yararlanmak isterim. ben pratik değilim ama evde olsam bende güzel yemekler yapardım. mesela bildiğim şeyleride unutuyorum. burada okudukça aklıma geliyor.
yemek konusunda sohbetlerin çok faydalı oluyor. aslında bir defter edinmem lazım ki not alayım.
Sodayı çok içiyosan sodayı bırak canım, bir de erik kurusu ye aralarda o da şişkinliğe,su toplamasına,gaza bağırsak problemine hepsine iyi geliyor.Erik kurus hem de çok faydalı antioksidanları bol bol :)yaaa tuzu çok seviyorum ama yumurtayı tuzluyorum eriği tuzluyorum pofff
muzu bilmiodum hemen başlıyorum bugünden gunde ıkı tane yerım artık :)
saol canım tacizlerim devam edecek, sizleri tariflerimle taciz edeceğim....aklinialirimsmileaklinialirimsmile
ya aynen nasıl gıcık oluyorum biliyormusun. şeytan diyo tepesinden bi geçir kulaklığı ile fırlasın yerinden zibidikötükedihüsokızlar bugün sabah hem korktum hemde sinir oldum.
işe gelirken trafikten karşıya geçecektim. yayalara yeşil yandı. tabi yeşili görünce hemen atlamadım yola. arabaların durmak üzere olduğunu gördüm. dikkatlice geçerken önümden bir araba geçiverdi. birden korktum ve tabı bağardım ama duyan kim. yani dikkat etmeseydim çarpabilirdi. zaten yayaların geçme süresi çok kısa bunda bile saygı yok.
dünde eşimin yanına gittim. otobüste ayaktayım tabi kimse yer vermiyor. gençler kulaklarında kulaklık müzik son ses açık. en sonunda boş yer buldum oturdum. eşimin patronu ile konuştuk kendiside bayan, anlattığı şeye şaşırdım ve insanlık ölmüş dedim.
kuzeni yeni doğum yaptı. ve hamileyken işe gelip gidiyor karnı kocaman ve ayağından engeli var. hiç kimse kadına yer vermiyormuş. hatta bebeği doğduğunda bir gün otobüse binmiş. yine kimse yer vermemiş. yaşlı bir amca kalkıp yer vermiş. hayretler içinde kaldım doğrusu.
bu konudan daha öncede bahsetmiştim ama demek ki araban yoksa dışarı çıkmayacaksın.
iltifatın için çok saol cnm ama kimbilir aramızda ne gizli yetenekler vardır, hele bide çalışan bayanlar evde olsalar çoğu benden daha hamarattır aslında ama çalıştıkları için anca kısıtlı şeyleri yapabiliyorlar tabi...
ben sohbet olsun die anlatıyom her yaptığımı, ayrıca yemek yapacak olanlara fikir olsun die sölüyom ne pişirdiğimi, çalışan insan için yemek yapmanın ne kadar zor olduğunu bilirim çünki...
nalancım yeni nesil kızlar öyle şekerim zemuszemus benim arkadaşlarım da aynı şeyi söylüolar, söylüolardı, snr erkek arkadaşları evlenme teklif edince atladılar, bir bir evlenio hepsi, hahahahahkaydirigubbakcemile3
bu arada size komedi bişi söylicem şimdi ben her cmts sabahı aç karnına tartılıorum not alıorum işte cmtsden bugune kadar 3 kılo almış gibi görunuorum şu andadelikafadulden
bole bısı tabı kı namümkün de, nasıl bu kadar su tuttum onu anlamadım, bi fikriniz var mı bu su tutumunu en aza indirmek için neler yapabılırız ben sadece su ıcmek ıyı gelıo dıye bılıorum o kdr :)
valla ben kısaca kardeşime kırık diorum, ne zaman ne yapacağı belli değil çünki, aklına eseni yapıyo...
evet cnm şu içmek ii gelio, bide bi şi daha olabilir tsh ını bi ölçtür kan alıp bakıyorlar hemen o gün çıkıyo sonuç, tsh yükselirse hem bebişin zekasını etkiliyormuş hemide annede ödem ve hızlı kilo alımına sebep oluyormuş, ben hamileliğin başında yaşadım ordan biliyorum.. benim tsh 4.5 lara fırladı aslında 2 nin altında olması gerekiyormuş ilaç kullanıyorum şimdi 1.7 lerde...
bir tek pazarım var uğraştırıcı yemekler için.
fırında nasıl kızartıcam biraz ayrıntılı anlatır mısın?
ben bayılıyorum snein yemek tariflerine. bi blog yapsana nalancım
valla ben çalışıyorum ama evdeykende bi cacık yapamıyorum yaaa. hiç elimin ayarı yok cok uzuluyorum bilmiyorumkismile
fırın tepsisini alüminyum folyoyla iyice kapla cnm üstünede yağlı kağıt ser, kağıdın üzerine biraz sıvıyağ dök ve peçeteyle kağıdın her yerine yay, patlıcanları ben tamamen soyuyorum eşim kabuklarını sevmio ve 15 dakika kadar tuzlu suda bekletip yıkıyıp ii ce sıkıp mutfak havlusuyla ii ce kurluyorum,
tepsiye diziyorum ve üzerlerine biraz sıvıyağ gezdiriyorum, fırını önceden 200 C de ısıtıyorum ve tepsiyi fırına veriyorum, ilk çevireceğin kısımların ortası hafif yapışmış olabilir bazen oluyo öle, onları çevirirken maşayı yavaş yavaş patlıcanların altına doğru sokup çevirirsen bi sorun olmaz, ben her yüzünü yaklaşık 5 dakika civarı tutup çeviriyorum, yani 15 20 dakikada hazır oluyo, sonrada folyoyu katla at fırınında kapağını sildinmi bi güzel hiç pislik olmuyo valla çok pratik...
bak onu okumustum cmts gunu gelsın tartılım her zamankı gunumde yıne oyle olursa zaten haftaya doktora gıdıcem konusurum
hadi ben kacıorum kızlar, işime gücüme bakim, gorusuruz snr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?